Keresés

Részletes keresés

Cirbissa Creative Commons License 2001.03.07 0 0 479
Egy kis newz from a bjork.com

The latest news about Björk's upcoming album Vespertine is that there will be three music videos made during the next few months. Possible song candidates for these videos might be:

'Cocoon', 'Hidden Place', 'It's Not Up To You'

But we are not betting our lives upon it! :)

The album was mixed by Mark 'Spike' Stent and includes collaborators such as Matmos, Harmony Korine, Thomas Knak, Guy Sigsworth, Marius de Vries, Bogdan Raczynski.

A series of concert events are planned with venues & dates yet to be published. These will be supported by a choir, a band and a big orchestra, all coinciding with the planned album release on 21st of May

The album was recorded in London, New York, Spain, Denmark, and Iceland.

The name Vespertine has roots in a word way back from the 1500s, which has many symbolic meanings; one being something "flourishing in the evening". A vesper is an evening prayer or service (usually sung) conducted during the evening.

Előzmény: Salax (478)
Salax Creative Commons License 2001.03.07 0 0 478
Mi lesz a maxin?
Előzmény: Devin (477)
Devin Creative Commons License 2001.03.06 0 0 477
na, majus 22en jelenik meg hivatalosan a Vespertine

korabban megjelenik egy maxi cd, Hidden Place cimmel

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.01 0 0 476
Anytimez!
Előzmény: Cirbissa (475)
Cirbissa Creative Commons License 2001.03.01 0 0 475
OHH koszonom Trav Brada !

Előzmény: Törölt nick (474)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.01 0 0 474
Sziasztok,

Itt találtok néhány szépséges képet. Sajna túl nagyok ahhoz, hogy beszúrjam.

Greetingz! ;-))

Salax Creative Commons License 2001.03.01 0 0 473
Azt hiszem ezt értékelhetem "NEM"-ként.
:-(
:-)
Előzmény: Salax (472)
Salax Creative Commons License 2001.02.23 0 0 472
Lehet hogy volt már erröl szó, de nem tudna valaki utánnanézni, a Headphones(Post) izlandi szövegeinek?
Előzmény: Bloodflower (471)
Bloodflower Creative Commons License 2001.02.22 0 0 471

jön majd a többi is, Cirbissa!:-)

Salax Creative Commons License 2001.02.20 0 0 470
OFF
>Hollywood szégyene, hogy nem ő kapja az idei Oscar-t.
Az Oscar nem arról szól, hogy ki milyen _művészi_ teljesítményt nyujtott az adott filmben. Hanem arról, hogy hányan nézték meg azt. Ha ez elér egy szintet, akor a film jelöltté válik. Innen pedig az számít, hogy mennyire nyüzsögsz a szakmában. (pl: A magyar filmek a 80-as évek vége óta szép lassan kikoptak az összes filmfesztiválról, és a világnak esélye sincs arra, hogy megismerje ezeket az alkotásokat.) Amig a Corvin filmpalotában 5-en nézzük meg a "Táncos a sötétben"-t, addig nem is lesz az ilyen filmeknek esélye a "nagyszinpadra". Pedig "nyugaton" jobb a helyzet mint nálunk.
Előzmény: DcsabaS_ (469)
DcsabaS_ Creative Commons License 2001.02.19 0 0 469
Kedves T_S_Magnum!

A szerintem a sok infantilis amerikai megköveteli a "happy end"-et, ami itt nincs. Mások az akciókért és robbanásokért élnek-halnak, hát az sincs. Helyette van a szereplők jelleméből és legbelsőbb lelki törekvéseiből fakadó megrázó erejű dráma - Björk zseniális játékával és éneklésével.

Hollywood szégyene, hogy nem ő kapja az idei Oscar-t. (Az is szégyen volt, amikor Edward Nortonnak nem adtak a Legbelső félelem-ért.)

Előzmény: Törölt nick (455)
kaviat Creative Commons License 2001.02.18 0 0 468
cimbi, tudunk már mikort ?

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: MacFly (466)
ControlDenied Creative Commons License 2001.02.18 0 0 467
A filmet mindenkinek meg kell nezni. Nem sokszor irok ilyet, de akkor komolyan. Udv nektek.
MacFly Creative Commons License 2001.02.16 0 0 466
Vespertine lesz az uj album vegleges neve a Domestika helyett
Cirbissa Creative Commons License 2001.02.15 0 0 465
Naa jo valaszolok magamnak :)
UM URNAT
1984-ben keszult rovid konyvecske - tundermese Bjork kezirasaval sajat rajzaival. Dr. Gunni nevu tag forditotta angolra es rajta keresztul lehetett hozzajutni. Az eredeti 600USD-t kelt el.
itt meg letoltheto:
www.columbia.edu/smt19/bjork/keldur/urnat3.html

Előzmény: Cirbissa (450)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.15 0 0 464
OK, nemsokára egyeztetek időpontot egy mozival.
:-D
Előzmény: sukka (463)
sukka Creative Commons License 2001.02.15 0 0 463
Üdv T_S_Magnum !

Azt tanácsolom, hogy ha érdekel egy film, akkor semmiféleképpen ne a kritikák után menj, mert azokból nem leszel okosabb. Kérdezd meg néhány ismerősödet akik már látták, meg próbálj vadászni normálisabb trailer-re és werkfilmre. Azokból több mindenre tudsz következtetni a filmmel kapcsolatosan (hangulat, képi megvalósítás, zene). A kritikusok fő feladata, hogy lefikázzanak mindent, ha jó ha nem jó. A népszakadtság szerint a történet egy 0: hát végülis valahol igazuk van, de kérdezem: ez a film lényege, az első síkon folyó egyszerű cselekmény? Valószínűleg nem. Sokkal fontosabbak a belső síkok (érzelmi, zenei, képi ritmus). Kritikus barátunknak meg üzenem: ha bonyolultabb cselekményre vágyik akkor nézzen szappanoperát; ott ötpercenként változik az , hogy ki-kinek az anyja és tökjó. Vagy nézzen mega-giga akciófilmet: "előre nem látható" triplacsavarok a történetben garantálva.
Szóval asszem a Rómeó és Júlia vagy a Bánk Bán sem a frenetikusan extra története miatt lett klasszikus (nehogy félreértse valaki: ezzel nem azt akartam mondani hogy a Dancer In The Dark ekkor kaliberű alkotás lenne).
Ha pedig szereted Björk zenéjét akkor meg ne gondolkoz, irány a mozi!

Salax Creative Commons License 2001.02.15 0 0 462
Persze attól függ, mit szeretsz. Mi a vonatos számtól végigbőgtük az egészet.
Előzmény: kaviat (459)
Salax Creative Commons License 2001.02.15 0 0 461
Én büszke vagyok, hogy tulajdonosa lehetek egy Selmasongs CD-nek. És itt most tudatosan nem Björk CD-t írtam...
Előzmény: Bloodflower (454)
Lunatic Creative Commons License 2001.02.15 0 0 460
A népszabadság mindent lefikázik, rosszabb mint az index...:-)

A Selmasongsnak eeeegy nagy hibája van....szvsz, hogy rövid..;-)

Nekem az Overture jön be legjobban az albumról, csak sajnos kisértetiesen hasonló John Williams motivumok vannak benne....

Egyébként szerintem a filmbeli I've seen, jobb volt, mint az albumon lévő...

Sőt láttam a videoklippet, ott a favágóknak külön táncjelenetük van, kopácsolnak, etc....

nagggyon tuttti...

L.

kaviat Creative Commons License 2001.02.15 0 0 459
apa, nagyon ütős ez a film !! atomistenkirályjézus !! nagyon megpenderíti az embert..

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: Törölt nick (457)
Bloodflower Creative Commons License 2001.02.15 0 0 458
ez szerintem abszolút nem igaz.
ha fordítva írják, talán elfogadom, mert sokan hiteltelennek tartják, de mondjuk nem én....
Előzmény: Törölt nick (457)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.15 0 0 457
Vmi olyasmi volt, h csak a film megvalósítása a klassz, a történet egy 0.
Előzmény: Bloodflower (456)
Bloodflower Creative Commons License 2001.02.15 0 0 456
meaculpa!!! most megyek és írok!!!

és nézd meg!
nézd meg!
nézd meg!

mit tartalmazott a negatív kritika?

Törölt nick Creative Commons License 2001.02.15 0 0 455
Hi BF!

Long time no see... meg minden. Emil nem lesz már sosem...?
:-D

Győzz(etek) má' meg, h meg kell néznem ezt a Björkös filmet! Olvastam egy szar kritikát róla a népszakadtságban és lelohasztotta a kezdeti lelkesedésemet. Érdemes +néznem?

Előzmény: Bloodflower (454)
Bloodflower Creative Commons License 2001.02.15 0 0 454
igen, igazad van, de én képtelen vagyok elvonatkoztatni a filmtől! szóval nem tudom önálló albumként kezelni, ha hallgatom, behunyom a szemem és pereg a film...................
azért is volt idegen egy kicsit elsőre, mielőtt a filmet bemutatták volna... de most már nem az, egy kicsit sem...:-)
Előzmény: kaviat (453)
kaviat Creative Commons License 2001.02.15 0 0 453
kedves Bloodflower, ezen én is filóztam, és be kell valjam arra a megállapitásra jutottam, hogy számomra tökéletes albumnak számit ez a soundtrack.. valahonnan valahova eljut, van egy íve, amit amúgy az ember egy jól megkomponált /azaz nem csak önnállóan jó számokból álló/ anyagtól elvár

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: Bloodflower (452)
Bloodflower Creative Commons License 2001.02.14 0 0 452
szerintem nagyon jó a Selmasongs... talán önálló albumként nem állná meg a helyét, de filmzenének tökéletes, főleg, mivel nagyon hozza a film hangulatát, és szerintem egy soundtracknek ez a célja.
zalus Creative Commons License 2001.02.14 0 0 451
sztem színésznőként többet produkált a filmben, mint énekesnőként. sztem björköt, szó se róla, de a selma's song sztem elég gyengus.
Cirbissa Creative Commons License 2001.02.14 0 0 450
Um Urnatrol hallottatok ? by Bjork
Thats a book.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!