Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Nálam az MDF szóba sem jöhetett... Úgy éreztem, túl fellengzősen urizálgatósak, mesterkéltek... Talán nem is tévedtem.
Visszatekintve ... hááááát ... egyik "X"-emre sem igazán vagyok büszke. De eztán ez máshogyan lesz!!!
Utálatos dolog mindig valami ellen, és nem valami mellett szavazni.... de nem volt más lehetőség ... max nem foglalkozni a szavazással. De ezt meg erkölcsileg nem tartottam (és nem tartom most sem) helyén valónak. Hiszen rendszerváltás, no meg szabad választások meg mi egyéb, éljünk már a jogainkkal, ha kivívtuk ... Zárójelben azért megkérdezem. Kivívtuk? Egyáltalán (mi, a nép) kivívtunk bármit is? Vagy a popolus az orránál fogva meg van vezetve?
"Persze, azért én is puskaporos hordón ülök, meglehetősen elképzelhető, hogy az AfD nagyot kaszál az elkövetkező választásokon. Nem azért, mert a németek "náczik", hanem mert tényleg vannak józan ésszel megkérdőjelezhető döntések, amik ellen csak az AfD szól (klímavédelem, menekültek)."
Azért... a német politikusok is elég hülyék: ha a saját módszereikkel nem tudnak kielégítően megoldani egy problémát, akkor az eléggé megjósolhatóan a fejükre nő. Aminek pedig nyilvánvalóan egy olyan kormány hatalomra kerülése lesz a következménye, amelyik már más módszereket fog alkalmazni - méghozzá könnyen előfordulhat, hogy nekik pont nagyon nemtetszőeket.
Hogy orvosos példával mondjam: ha a beteg lába színjátszós lesz, akkor nem a körömgombájával, meg a hajhullásával töltöm az időt, hanem antibiotikumot/tetanuszt kezdek keresgélni, máskülönben arrébb leszek tessékelve és jön a sebész az ő fűrészével.
"Anno 1990-ben 18.5 éves fiatalként én is a fideszre szavaztam. Aztán soha többé! Hamar kiderült, miféle emberek alkotják... Aztán már csak azt nem ertettem, hogy akár 94-ben vagy 98-ban, vagy pl 2002-ben nem lattak az ertel esebbek azt, mifélék? Az utana jövő időszakról, főleg 2014-utánról már nem is beszelve..."
Rám ez betűről-betűre igaz. Az egyetlen javítanivalóm az lenne, hogy én akkor sem a Fideszre szavaztam, hanem - hosszas vacillálás után - az MDF-re.
"Mármint megfelelő-e a mai szigorú szabályozásnak pl a kisroot intézménye (amihez elég egyetlen nikkjét elkapni, a többit kiköpi önként).
Anno adminként én is el-elmerengtem, hogy ha vki nagyon csúnyát mond a polban,
jogunk van-e kinyírni a HUSZban egyébként békésen perverzkedő másik nikkjét, vagy a 0 hszes tartaléknikkjeit."
Fene tudja, de szerintem ha valaki este ámokba kezd, mert... akármiért, az ritkán áll meg ha egy nickjén kitiltódik. Tehát elég jól számíthatóan több nickje is ki lesz tiltva (feltehetőleg egyre durvább mértékben!).
Másrészt a tiltás legkisebb mértéke egy nap. Nnomnost, ez a mini maximuma. Miniben ennél csak kevesebbet kaphat.
És azt a részt nem is firtatnám, hogy nem egy van, aki ha tiltást kap, akkor éppenséggel a modisban folytatja az ámokot, ahonnan ugye... szokvány modera nem is tudja tiltani. A lovasság meg vagy szolgálatban van épp - vagy nincs.
Szerintem az egy, a felhasználó és a moderátor számára is jobb üzlet, ha az ámokolót* egy nyolcórással elzavarják aludni ("hűlni"), mint ha rakásra hajigálják ki a nickjeit akárcsak egy napra.
Szóval akár valamiféle hülye szabályba ütközik a mini, akár nem, szerintem meg kell tartani, mert az eredeti céljára (ámokfutók megállítása, illetve idő biztosítása egyéb intézkedésekre) használva mindenki jól jár vele.
*Ez persze csak az ámokfutókra érvényes! A teljesen szokványosan MM-sértő hozzászólókra nyilván nem áll.
A Törvény nevében című sorozat első évadát néztem épp, aztán abban volt az egyik végefőcím-dal. (Nem volt egy rossz sori egyébként - a 4. évad végét még biztosan megnézem, ha leadják.)
Van egy best of válogatása a fickónak a youtube-on. A negyedik számot már hallgatom egy ideje. Most az passzol.
A Diétás múzsa is írt a Facebookra B. püspök úr ügyében, hogy egy református ember nem így kellene reagáljon, ha lebukik.
Amúgy én nem is tudtam, hogy ez a jómadár református, de annyi baj legyen. Mindenesetre ha az, akkor pontosan olyan bigott és farizeus, mint a keresztapám anyja. Vagyis olyan "hívő", aki mások fölé helyezi magát, nulla önkritikája és önreflexiója van és másokat nagyon jól meg tud szólni, de amikor a valódi hitet és valamilyen ügyben valódi megbánást kéne tanúsítani, meg hát személyesen megvallani a kisebb-nagyobb bűneit a jóistenének és személyesen kiszabni magára valami ésszerű büntetést vagy vállalást, akkor már nem olyan lelkes hívő. Nem túl szimpatikus dolog, hogy akiket berántott (nem püspökök), azok lemondtak, ő meg marad a posztján.
Nincs szükség rá, hogy én jelezzek neked bármit, ha csak azt nem, hogy ha egy véleményt komolyan úgy kell felvezetned, hogy sajnálod, hogy le fogod írni, akkor érdemes átgondolni, aludni rá párat és nem leírni. :) Nem hiszem, hogy én valaha minősítettelek volna téged, hogy elég magyar, elég keresztény vagy elég okos vagy-e... De ha ezek után megtenném (valószínűleg nem), akkor semmit se hányhatsz a szememre.
Szia! Nem ismerem az illetőt, de attól, hogy püspök, még lehet akár jó ember is. Természetesen, ha tényleg igaz, hogy "pedofilsimogató", akkor meg kell büntetni. Egyébként megint jól átjön a soraid között, hogy te értékesebb ember vagy, mint én.
Az emberek többsége bűnmentes élet élésére törekszik, nem csak a törvények betartására, hanem ennél is többre, minimum annyira, hogy ne ártson senkinek, a közvetlen környezetében élők, a családja és barátai esetében pedig még tovább, arra is, hogy önzetlenül segítse őket, amikor csak lehetséges. Ez hol sikerül, hol nem, de a szándék, a törekvés a legtöbb ember esetében világos, erkölcsös életet kell élni. Mert így jó. Így érzed jól magad a bőrödben meg a téged körbeölelő, szűkebb-tágabb szociális hálóban. Nem csak törvénytisztelő, rendes is akarsz lenni.
Akik erről a pályáról lefordulnak, büntetést kapnak. Ha csak kisebb a vétek, nem törvénybe, csak a jóérzésbe, hétköznapi morálba, ütközik, elveszítik a családtagjaik és barátaik bizalmát. Ami óriási veszteség. Ha nagyobb, és törvénybe is ütközik, akkor lesújt rájuk a köz joga, és elítélik őket.
Morális válság akkor van, ha ez a rendszer felborul, és a bűnelkövetők egyrészt nem kapják meg jogos büntetésüket, szabad szemmel láthatóan garázdálkodhatnak, nem veszi a kezébe az ügyüket az igazságszolgáltatás, mert magas polcon vannak és hiányzik hozzá a jogállam, másrészt azt látni, hogy aki a társadalom szemében, a jog szerint is, súlyos bűnöket követett el, annak büntetését elengedik, esetleges kapcsolati alapokon, mert szólt érte ez meg az, aki a mi kutyánk kölyke. E kettő együtt. Nincs jog előtti egyenlőség. Vannak egyenlőbbek.
Ahol olyan bűnözők kerülnek egy ország vezetésébe, akik nem kapják meg a nyilvánvalóan törvénybe ütköző tetteikért a jogos büntetést, mert megszállták az államot és az igazságszolgaltatását is, ott óhatatlanul bekövetkezik a morális válság, és annak csak tünete, ha felháborodást okoz valamilyen közkegyelem. És egészen addig nem fog ez a tartós válságállapot megszűnni, amíg teljes mértékben helyre nem áll a jogállam, ahol társadalmi pozíciótól függetlenül mindenki elnyeri a büntetését, ha a jogba ütköző bűnt követett el.
Ma a képedbe röhögnek neked, tisztességes, jogkövető, adófizető állampolgárnak, hogy mekkora balek vagy, hogy próbálsz törvénytisztelő életet élni
- és pont azok, akiknek a köz, az adófizetők vagyonával gazdálkodva, sőt, jogalkotást folytatva a morálból példát kellene mutatni. Amíg ez így lesz, addig nincs a morális válságra megoldás, legfeljebb annak elkenése, eltussolása, egészen a következő botrányig.
Lehet, hogy csak a jó szándék vezérel, de da valakit elvitatónak nevezel, az is személyt érintő minősítés. Egyébként egy szóval sem állítom, hogy én nem tartom őt magyarnak.