80 db kacsát össze szedni és mindet megpucolni, aztán elszállítani a vevőkörnek! Ahhoz képest hogy milyen kicsi Magyarország kellet utazni rendesen!:-)
nem teljesen barnák, de több a barna bennük, mint a fehér. vmelyiknek a begye fehér, vmelyiknek a begye és a szárnya vége, a harmadikban nem sok fehér szín van.
A legtutibb sötétben, ha van tojás lámpázód vagy házilag készített lámpa. Egy henger alakú tárgy egyik végénél "vezeted" be a fényt, amásik végéhez a tojást teszed és a fény átvilágítja a tojás belesejét. Nagyon jó látszik, hogy van e benn "élet". Bár igazából, már csak 11 napot kell várnod és kiderül, hogy hány kiskacsád lesz. Én a kotlóst nem piszkálnám, zavarnám a lámpázással. A várakozás öröme marad így neked!! :-) A kotlós úgy is elintézi maga. Van aki a kotlós alatt is lámpáz, de szerintem az csak a gépnél fontos,nehogy a záp tojás felrobbanjon, mert akkor jöhet a takarítás :D
tegnap megit kivitt egy tojást a kotlós4-5 méterrel odébb még sose volt szerencsém látni,hogy csinálja fel törte és már párnap mulva kelő kiskacsa volt benne,de nem ugy hozzá szóval nem ette meg meg semmi ilyesmi,tavaly iylen nem volt nem tudom mire véljem ezt :(
másik kotlós is csinált ilyet idén :( olyan 4 tojás lett már ennek áldozata ebben az évben :(
Dehogy cserélődnek :-) meleg van! Én már arra is lusta vagyok, hogy pötyögjek a billentyűkön :D 18.-án kelnek a némakacsák,legalább is remélem. Hősiesen ül a kacsamama a tojásokon, azt sem tudjuk, hogy hány van alatta,18-ig tudtuk számolni, de olyan szépen betakargatta, hogy nem mertük megnézni. Most meg a másik tojó kezdett el ülni, ma legalább is már nem jött ki. A harmadik meg tojt már három tojást. Én meg ugye nyavajogtam, hogy nem lesz kiskacsa :D Nagyon kíváncsi vagyok már rájuk!!!