Ez a topik azoknak a modellezőknek szól akik elsősorban modellvasuti járművek építésével vagy átépítésével foglalkoznak. Hogyan, miből, milyen megoldással, hogy áll most stb..
Végülis ha jobban belegondolok igazad lehet! viszont ezért is olyan embert keresek aki jártasabb már a témában. De ha ennyire hiányos modellt kérek,valószínüleg valamivel olcsóbban jövök ki!
Az évek tapasztalatai alapján nem igen hiszem, hogy találsz olyan modellezőt, aki fél munkát kiad a kezéből!
Több modell készítettem már, de eddig soha nem csináltam fél munkát! Ez egy kicsit büszkeség is, mert én sem szeretném, ha a munkámat nem úgy fejeznék be, ahogy kell. Ezzel az ember a referenciáit és a munkájának értékét ronthatja!
Szerentem egyszerűbb az általad leírt modelleket készen beszerezni a kisszériás készítőktől, mert egyedi gyártásban a többszörösébe is kerülhet egy-egy modell!
De hogy ne beszéljek a levegőbe, referencia: www.vasuttom.5mp.eu
Végülis ha jobban belegondolok igazad lehet! viszont ezért is olyan embert keresek aki jártasabb már a témában. De ha ennyire hiányos modellt kérek,valószínüleg valamivel olcsóbban jövök ki!
Egy egyedileg gyártott modell ára akár hét számjegyű is lehet. Nehogy azt hidd, hogy a házilagos kivitelezésnek rosszabbnak kell lennie a gyárinál. Ha magadnak csinálod, persze olcsóbb, mert a saját munkaidődet nem számolod. De még nem beszéltünk a felszerszámozottságról, aminek szintén vissza kell térülnie. Ezek után jön még az adókötelezettség. No tovább nem ragozom.
Értem. Azért kérdeztem, mert nekem is van 2 műgyanta kasznim is, és már jó lenne befejezni. De hát itt a C50 és az Mk48 is. Bár az utóbbihoz már megvan a hajtás.
Én nézegettem már, vannak 6-7 milli átmérőjű motorok, nem olcsók, de beszerezhetők hosszú távon is, szóval én bízom benne, hogy sikerül valami olyan megoldást találni, ami elfogadható áron van és egy pár kocsit elvisz maga mögött.
Végül is ennyi pénzért teljesen jó így is. Egyébként milyen hajtást lehet bele rakni? Olyanra gondolok amivel nem kell sokat bíbelődni, kb mint a 0e c50-nél.
Egy teszthez készült a H0e gép anno, hogy lássuk mekkora helyre is kell bepasszírozni a hajtást, aztán lett belőle pár rendelés lapra szerelve. Mi a kivágást és a reszelgetést spóroljuk meg ezzel, most egyelőre erre volt kapacitás.