Hát az nem biztos, mármint, hogyha korán jön, akkor korán megy. Pár éve okt. 24-én esett hó, az elég nagy meglepi volt, tán ezt is sikerül túlszárnyalni? És a tavasz is általában elég későn jön mostanában. Iszonyatosak a szélsőségek mostanság...
Az olyanokkal nem törődünk, akik ilyeneket mondanak. Különben is: tudományos megállapítás volt, vagy csak olyan kis megfigyelés, ami úgy kezdődik, hogy ...perui tudósok szerint...? :-)
Nálunk esett kevés, de még nem néztem meg.A lakásban sajnos állandó körforgás és kupi van, ott inkább azt szoktam mondogatni, hogy majd a téli, sötét estéken kiborítom a szekrényekbe gyömöszölt göngyöleget és tavaszig kiganajozok, hogy mire indul a kertészkedés rend legyen.De valamiért sose jön össze.
Igen, szerintem is magunkon kezdjük, és ne másokra mutogassunk, mert minden kicsi valami. Ha csak egy fa, ha csak egy csiga, mondhatják, az semmi. De annak a fának, annak az egy kicsi csigának minden.
Ha mindenki, vagy legalábbis a józanok maguk körül megtesznek mindent, hogy tisztábban éljünk és ne károsítsuk a természetet, sőt segítsük a szennyezés semlegesítésében a természetet, felkopik az ijesztgetősök álla.Nem biztos, hogy minden károsan fog hatni,legfeljebb Peruban nem síparadicsom lesz, hanem aqvapark, bár mostanában nem megyünk még arra, és így tovább.
Tudom, kicsim: a növények által elfogyasztott széndioxidot elfelejtetted levonni a huuu-hugásodból!
Nem mondtam olyat, hogy pánikra semmi ok. Kihagytad a pusztuló korallzátonyokat, a Déli sarkról leszakadt hatalmas jégszigetet, ami tele van éhező pingvinnel. Én gyalog járok - Te autóval? Több mint tíz éve felszedem a kutyakakit - Te? Nem szemetelek, sőt, felszedem az utcánkban a szemetet mások után. Van felelősség tudatom, nem igaz, hogy nincs. Nem járok csukott szemmel, sok kis állatot megmentettem már, etetem a madarakat, zöld az udvarunk, locsolok éjszaka ha szárazság van, elemeket veszélyes hulladékot nem dobok ki, mióta lehet szelektív gyűjteni ezt-azt, megteszem, és elcipelem gyalog oda, ahova kell, igazságtalan vagy, nem is ismersz, nem vagyok strucc, éppenhogy elolvasok és megnézek, meghallgatok mindenkit, ezen a kérdésen is tépelődöm, nem vagyok felületes..., szia. Ha csak csúfolódni tudsz, inkább ne szólj. Ne gúnyolódj, kérlek. Nem azt mondtam, hogy természetes, bár, ha belegondolok, a földtörténet során ami történt, a természettel, akkor, ha szó szerint vesszük, és nem irónikusan, akkor természetes. Kihaltak a dinoszauruszok, mert történt valami. Valami természettel összefüggő. Valami természetes - nem?
Én nem foglaltam állást, de az egyik egy tényekkel, adatokkal alátámasztott magyarázat, amit Te betettél, a linkek is, olyan, mint az ufós és szellemes dokumentumfilmek, hogy ...perui tudósok szerint... x egyetem tanulmánya szerint..., stb. ha elolvasom mindkettőt, mindkettő hihető, de tudományosabbnak, és hitelesebbnek tűnik nekem az általam belinkelt. Én elhiszem a pólusváltást is, és volt már a földtörténet során épp elég változás, jégkorszak, vízözön, klíma, fajok... Te akkor nem hiszed, hogy a szilikátos kőzetek mállása felveszi a széndioxidot, és a föld helyzetének változása a naprendszerben, a nap sugárzásának a földre eső változása okozza mindezt, hanem mi, emberek. Érdekes, hogy lehet az, hogy mindkettő hihető számomra? Lehet, hogy az igazság a kettő között van, és minden, minden befolyásolja az éghajlatváltozást? Erre hajlok, azt hiszem.
Királylány utolsó mondata: - Süsü, te ittál! Lehelj rám! :-)
Sziasztok! Most olvastam, hogy itt pár napja szóba került a globális felmelegedés, meg az a kijelentés, hogy csak a tényekre szabad hagyatkozni, ugyanakkor pl. a szén-dioxid kibocsátással kapcsolatban óriási tévedések hangzottak el, meg divatos világvége szólamok... Itt egy szöveg, tele statisztikai és egyéb adattal, ha már a tényekre akartok hagyatkozni, a 11-12-13-14. oldal, olvassátok el, röviden ebből kiderül, hogy több száz év kell fél fokhoz is, és hiába tiltakoznak a zöldek az olaj- és szénfelhasználás, erőművek, gépkocsik, CO2-kibocsátása miatt, ha a racionalitásnál, a statisztikáknál, a tényeknél maradunk, kiderül, hogy amikor a XIX-XX.században több száz millió tonna szenet égetett el az ember a földön, nem változott jobban az üvegházhatás mint előtte a földtörténet során. Ugyanis a földön a széndioxid a mészkőben van, széndioxid-felhasználás pedig a szilikátos kőzetekben, a globális felmelegedés inkább a sugárzás hatása, és annak változása, de itt sokkal hosszabban és szakszerűbben van:
Most kezdett esni. Menetrend szerint minden szombaton 8 után! Csak hogy semmit ne lehessen csinálni a ház körül. Mondtam már, hogy utálom az idei időjárást?
Hala az egnek, en messze vagyok toluk: New Jersey, az ilyen szepsegek meg delen fordulnak elo inkabb. Egyszer-ketszer a szele megerint, volt tornado (egy picike) ket sarokkal arrabb egyszer, de semmi komolyabb kar.
Viszont a hir az jon, es sok ismerosnek vannak rokona aki sajnos erintett (mint aki a kepeket is csinalta). . .