Na, legalább a "bezzeg a fiúk" mantráknak vége lesz egy időre, ez mindenképpen jó hír, nem csak azért, mert a lányokat jobban szeretem, hanem mert sosem volt igaz.
A 2020-as Eb kb olyan volt, mint a lányoknak a 2018-as Eb, nyomás nélkül jól teljesítettünk (amíg bírtuk, utána kipukkantunk).
A tavalyi vb meg csalóka volt, mert bizonyos ellenfelek ellen lehetett tartalékolni, okosan beosztani az erőt. Az Eb-n nagyon sűrű a mezőny és az első elrontott meccs után már lehetett tudni, hogy innentől nem lehet hibázni.
Végül is a holland meccsel szúrtuk el, utána már nyilván nagyon nehéz helyzetben voltunk.
A magasság és a testsúlykilogramm fontosabb kiválasztási szempont a tekintetes prof. úr szemében, ha jól tévedek.
(Egyébként valóban, a játékintelligenciabeli hiányosságok védekezésben és támadásban is szembeötlenek. Igazából korábbi világversenyeken is, de az elfuserált első meccs miatt most volt végzetes.)
Én. pl a folyamatos bírózást unom, illetve azt, hogy ezek a kedvencek bármit csinálhatnak, akkor is védettséget élveznek, mintha Nobel-díjas tudósokról lenne szó.
"...Az érdekelne, hogy mit rontottunk el tavalyelőtthöz és tavalyhoz képest...."
Első blikkre: tavaly és tavalyelőtt nem vot tét, senki nem várt el komoly eredményt. Most viszont mi rendeztük az EB-t, vadonatúj csili-vili stadionban, húszezer néző előtt....volt tét, volt para.
Ezen kívül a csapat lassú, visszarendeződés gyenge, a védekezés nem lett összerakva (vagy nem tudunk ezen a szinten védekezni). Ennyi jut eszembe hirtelen.
Az a baj, hogy mi is elfáradtunk. A 45. perc körül már a totális tanácstalanság uralkodott támadásban.
Az érdekelne, hogy mit rontottunk el tavalyelőtthöz és tavalyhoz képest.
Az első meccsen nyilván számított Szita Zoli bizonytalansága, márpedig tetszik-nem tetszik, ő a legmagasabb játékintelligenciával rendelkező játékosunk. Máthé - akinek tényleg több alázat és kevesebb önmarketing kellene - nagyon gyerek még hozzá képest.
Lékai - aki nem kisgyerek már - 40 percnél többet már nem bír.
Sipos nagyon távol volt attól, amit az előző két világversenyen láttunnk tőle.
Azt nem értem, miért teszik a mínuszokat az ilyen jellegű hozzászólásokra, amikor évről évre bebizonyosodik, hogy feneketlen kútba megy a pénz. 1,5 hónap alatt 2 magyar csapat is bebizonyította...