Sziasztok !Az első hajó utunkra készülünk a barátnőimmel. Nov. 26.-án indulunk Barcelónából az MSC Divinával. ( Barcelona- Casablanca-Teneriffe- Funchal- Malaga-Róma -Genova- Barcelona ) Ha valaki járt már ezen az útvonalon , nagyon megköszönném , ha megírná a benyomásait, tapasztalatait, s mindenféle hasznos információt, tudnivalót .
Esetleg volt-e már valaki az alábbi MSC Divina hajóval ha igen akkor mi a benyomásotok róla, milyenek a kaják, italok az all inclusive ellátásban és hogy elég-e az Angol nyelvtudás tudás a hajóra? Illetve hogy milyen méretű az a szoba ahova két felnőtt teljes árat fizet és két 18 éven aluli kedvezményesen utazik? Előre köszi a válaszokat:Márton
Hy
Mi egy hete jöttünk meg az Orchestrarol! Nápolyban vigyázni kell mert sok a kétes alak:) főleg a pályaudvaron! Kikötőnél azonnal ott van pl az új vár de kikötőben van info pont turistáknak és tudsz kérni térképet! Mi megnéztük kívülről a várat aztán a Plebiscito teret onnan nem messze lett volna a Castel D'Ovo azaz Tojás var de mi elmentünk taxival 12 euróért a Vasútállomásra(de jobb egyből a Garibaldi térre menni mert ott metró is van és egyszerűbb vissza menni onnan a kikötőbe na meg egy megálló a vasutalomastol) és onnan kb 20 megálló Pompei!kb 45 perc vonattal de megéri mert gyönyörű, igaz csak 1,5 órát tudtuk ott lenni mert elég sokat mászkáltunk előtte a városban! Ha pompeit meg akarod nézni akkor egyszerűbb pl metróval gyors elmenni Garibaldira és kimenni pompeibe és aztán ha marad ido megnézni a várost mert szerintem sokkal nagyobb élmény mint a koszos nápolyi belváros. Mi a plebiscito terén be ültünk egy helyre tök központi forgalmas helyen és még ott is egy wc volt az is ülőke nélkül szóval igénytelen banda!Szerintem!!!! De ez szubjektív :)! Egyéb kérdésed lenne richi84@citromail.hu ja és be írod a fórum keresőbe "Nápoly" és találsz okos dolgokat
Nem rontottál el semmit, mi is a cruisedirectnél foglaltunk. És mivel ez egy amerikai utazási iroda, eleve amerikai utasként kezelnek. Az emailben amiben írták, hogy csináld meg a web-chekint ha jól megnézed van egy olyan sor hogy ha európai utas vagy akkor nem tudod kitölteni ezt a web-chekines lapot ezért Neked a helyszínen kell. Elektronikus jegyet is ezért nem küldenek.
Mi most jöttünk haza Costás útról és mi is aggódtunk hogy akkor föl fognak-e engedni meg ilyenek, de megmutattok a számlát, amin rajta volt a foglalási szám, kitöltöttök ott az adatlapot, megmutattuk az útlevelet és mehettünk is.
A costának a magyar oldala azért nem enged be, mert az amerikain keresztül van csak meg a foglalási számod.
Útlevél nem tudom kell-e, lehet azt is azért írják mert amerikaiként vagytok kezelve. Amúgy ezzel semmiféle gond nem volt a hajón, annyi hogy a costa kártyán oda van írva hogy USA és angol napi újságot kapsz a programokról, de utána kérhetsz más nyelvüt is, meg mehetsz más nyelvü kirándulásra szóval ez nem kötelez semmire.
Valószínűleg, már amikor a Cruisedirect-en megvettem a jegyet, elklikkelhettem valamit, mert csak Amerika-t kiválasztva engedi kitölteni a web-check-in formot. Ha Hungary-t választok hiabüzenetet ad és nem lép be. Remélem nem lesz gond a beszállásnál, hogy USA-Alabama címet adtam meg a legördülőből. (Persze azért beszúrtam valahogy a valóst is a címhez, országgal) Az állapolgárságot rendesen ki tudtam választani, hogy Hungary. Útlevél, személyi számokat is engedte.
Gyalog, a belváros kellős közepén áll meg a hajó. Ha Hercolánóba mennél, akkor a kikötő bejáratánál áll meg a villamos, és 10 perc sincs vele a vonat. A belváros gyalog bejárható, a régi római úttal, most nincs időm kikeresni a nevét, mert mi is indulunk 10 perc múlva. (de ha visszakeresel a keresővel a hsz-eimben leírtam többször mindent) Vezúvra és Pompeii-re nem elég az idő, de Herculánum még látványosabb is és közelebb van.
Valamit valószínűleg rosszul csinálsz a web chekin-nél, mert most próbáltam ki, és jó. Jobb oldalt a Costa oldalán felül válts országot, Europa, Hungary, és utána web chekin a sárga mezőből indítva, és műkszik.:)
Első hajós utunkra készülünk a családdal az őszi szünetben.
Lefoglaltuk már az utat a cruisedirecten keresztül a Costacruise Line Serena hajójára.
A kérdésem a következő lenne, ha tudnátok válaszolni.
Küldtek egy e-mailt, hogy a web check-in -t meg kellene csinálni sürgősen.
A listában viszont nem lehet kiválasztani csak amerikai országokat, a rovatot üresen hagyva, viszont nem lehet elmenteni az oldalt.
Mivel nem utazási irodában foglaltam, hanem kártyás fizetéssel, online, fognak még elektronikus hajójegyet küldeni indulásig? Lesz még valamilyen webes check-in?
Visszaigazolást azt küldtek mailben, van reservation kódom is.
Útlevélnek kell feltétlenül lenni az utazáshoz? Személyi nem elég? (Gyerekeknek természetesen van útlevelük)
Bocs a hülye kérdésekért, de nem tudom végigolvasni az egész fórumot.
Bocsánat ,hogy most írok ,de ha bárkinek bármi infója, segítsége volna arról ,h Nápolyban hogyan jutunk be ( jutányosan ) a kikötőből a városba azt nagggyon meg köszöném ! Csak erről a városról nincs infók ! Bármi érdekel Nápolyról ! Előre is nagyon szépen köszönöm !
A kedvemért elolvasnád az apróbetűs részt, hogy mégis mire használható fel és milyen feltételekkel? Ugyanis 24-én megyünk egy Costás útra. Hátha megéri átvenni. :)
Ezt a forumot nem olvastam, nem figyeltem, teljesen uj vagyok itt. Meg megyek is.
Le akartam irni a tapasztalataimat, hogy más ne járjon igy.
Én 2 héttel az indulás elott találtam ki az egészet, nem olvasgattam utána hónapokig, hogy mi merre meddig. Amugy a Costa oldalából az sem derult ki, hogy mégis hány órától lehet felszállni a hajóra. Jegyet sem kuldtek.
És pont, hogy élményt nem adott az egész. Pont ezt irtam le. Van 3 órád hogy megnézz egy Barcelona szintu várost. Ez nem az amire számitottam.
Nem akarok én hozzászólni semmihez. Elmondtam, hogy mi volt, az én véleményemet. Erre elkezdik magyarázni, hogy márpedig az jó, meg nem is drága, meg hogy 4 euro egy kólára olcsó, meg hogy leitta a háromszorosát, és hogy én vagyok a hulye.
És akkor ismételten leirom, hogy nem az a gáz, hogy egy dolog X összegbe kerul, hanem hogy X+y+z * 3 az ára.
Reménybeli utazóként meg ne a villanykörtét veregesse ki nálad, hanem probáld meg értelmezni amit olvasol, aztán találd ki, hogy érdemes e menni. Biztos szar, hogy az álomvilágodba meg vágyaidba beleronditottam, de rosszabb lesz, ha egyszer elmész, aztán pofára esel.