Megvettem a Nikon D90 kittet (18-105mm), nekem tetszik. Ma elmentem fotózni, de sajnos egésznap borult, ködös idő volt, de azért készítettem egy pár képet.
Gondolkoztam egy darabig, hogy majd február környékén veszem meg a gépet egy 16-85mm obival, de egyes előrejelzések szerint a válság legalább egy évig eltart és jövőre 300-320 Ft-os euró árfolyamot is várnak, így szerintem biztosan nem lesz olcsóbb a gép, ha meg nem akkor legalább csináltam pár képet, ami megfizethetetlen. :)
Aki D90 vásárlását tervezi, az most gondolkodjon el egy CHF vagy EUR alapú kölcsönön, mert néhány hónapon belül csökkenni fognak a törlesztőrészletei... Ha visszatér megint 250 alá, akkor igen jó kamatokról beszélünk. :-)
A lényeg az, hogy nem a hivatalos importőrön keresztül kerül be az országba. Ha garanciaidő alatt gond van vele, akkor nem a Nikon szervizbe kell küldeni hanem vissza az adorama-nak és ők intézik a javíttatást. Kb. olyan lehet mint amikor Mo.-on nem hivatalos Nikon kereskedőtől veszed a cuccot.
Tudtommal az USA-s a hivalatos importőrön keresztül kerül(t) be az Államokba, az Imported/Gray market pedig nem. Ebből talán akkor lehetne gond ha javíttatni kellene. Gondolom ha meghibásodik akkor nem akarod oda-vissza postázgatni. Persze ha van/lesz ismerős aki megrepteti ha kell, akkor érdemes lehet az USA Warranty-sat választani. Itt vannak a részletek az Adorama oldaláról: . B&H FAQ nem tér ki rá?
Megnézel egy kép exif adatait. Abban van olyan sor, hogy total pictures vagy valami hasonló (programtól függően). Progik: Irfanview (és töltsd le hozzá a plugint) vagy pl. PhotoMe.
Akkor lehet, hogy jobban járnál mo-i vásárlással, mert pl. a Quasar-nál 138e a 16-85. (Bár a romániai vámszabályokat egyáltalán nem ismerem, és a lej-dollár árfolyamot se.)
Ja majd el felejtettem. Nagyon sok termek melle (B&H) oda van irva hogy USA vagy IPORTED, es az arakban is van egy kis kulombseg. ha mondjuk az Imported egy made in Japan cucc , akkor az USA az mede in micsoda..???