hagyomanyos esetben ez vsz igy is lenne, de mint irtam en felteteleznek ide jelentos mennyisegu nagy ereju fenyforrast a hatterben. Az ha maskepp nem, elmosodva latszani kellene
es a tornasz a 11. oldalon? ertem en, hogy meg van vilagitva de akkor is at kellene jonnie a hatterbol valaminek... velhetoen hatalmas fenyreklamok es vakuval fenykepezo kozonseg volt ott, ami mindenkepp latszana
alapeset vaku villan valamekkorát(most ényegtelen) pirossal vannak jelölve azok a határok ameddig adot rekesznél jól kiexponáljuk a képet vakuval a fekete emberke értelemszerűen akit fotózunk zöld meg a háttér
1. esetben a háttér közel van a fotózott alanyhoz, közel azonos féynmenyniség jut el hozzá, ergo szépen meg lesz a háttér színe mintázata ésatöbbi 2. esetben a hátterünk jóval hátrébb van több mint 2fé különbség van az alany és eközött,ha sötétebb a háttér akkor könnyen bebuktathatjuk jól megválaszott távolsággal
lehet h van benne hülyeség is, de én így gondolom...
nem muszáj a háttérnek olyan sötétnek lennie (elég iylen szürkés is nem kell fekete) elég ha "2-3 blendényivel" hátrébb van mint a modell... /ilyen ökörséget h tudok fogalmazni,de ha érdekel lerajzolom:)/
igen, muteremben... de sok valos kornyezetben (vagy annak latszo) helyen is megoldjak. Muteremben annyira nem muveszet mert ott te iranyitasz majdnem mindent :)
Egyiket mar pedzegettem korabban, hogyan lehet D90-el 30s++ zaridot csinalni? Tegyuk fel van (lesz 1-2 heten belul) infras tavkioldom. Ha en 10 perces zaridot szeretnek, akkor 10 percig folyamatosan nyomni kell a gombot? vagy van olyan beallitas valahol hogy 1 nyomasra On, masikra Off (azaz zar nyit / zar) ?
Masik inkabb photoshop mint d90, hogy eleg sok foton latom, hogy a hatteret kiszedik es szep fekete hatteret csinalnak a modellnek / targynak anelkul, hogy eltunnenek lenyeges reszletek illetve a tema pereme is illeszkedik a fekete hatterhez mint ha tenyleg eredetileg is az lett volna. Mivel sok esetben ez valoszinutlen igy inkabb valami PS varazslasra gondolok. Ha ezugyben valaki tudna nekem egy kis utmutatast adni azt megkoszonem.
Még nem tapasztaltam :( (Talán a hétem megjön a D90) Viszont lehet, hogy nem véletlen, de a Nikon RAW-ot a Nikon konverter kezeli legjobban. Van néhány infó állítólag , amit a Nikon titkol a RAW-ban - emiatt a többiek nem igazán boldogulnak. Amúgy igen jó a Capture NX, de elég bika gép kell hozzá. Tényleg, ha megjön a gépem, csinálhatok összehasonlítást CNX vs. LR témában.