Hiába jó (jobb) a D90 dinamikája, ez ne váljon szokásává senkinek, még RAW esetén se. Inkább toljátok a hiszogramot jobbra amennyire csak lehet, akár még ki is éghet egy kicsit. Ez a kiégés nem lesz valós. A lényeg, hogy a sötét részek legyenek jól kiexponálva.
hamarosan zarandokhely lesz es mindenki meg fog gyogyulni aki bemegy ebbe a templomba :) A vakoknak pupjuk no, a puposok santak lesznek... vagy ize, lehet osszeszavakatkeverem
Ma elmentem Hollókőre fotózni. Aki még nem volt feltétlenül menyjen el!
A fotózás közben a fénymérést -véletlenül- spoton hagytam (úgy 10 db kép erejéig)és egy-két kép kiégett vagy sötétlett a témától függően, de mivel rawban fotóztam így meglepően (szerintem) jól lehetett a képeket korrigálni. Itt egy példa.
:) termeszetesen :) sot, amint rateszek egy kulso vakut (akar sb600 akar 800) egybol engedi is 200 fole. Este jatszok meg vele kicsit mert nagyon elultettetek a bogarat a fulembe de tegnap amikor pont ezt kiprobaltam, nem engedte :(
(Nem kell a kisvakunak tudnia az FP módot, mert az csak vezérel. Én csak D300-on tudom kipróbálni, mert az van kéznél, de azon működik. Természetesen csak akkor ha a kisvaku a világításban nem vesz részt)
vezerelni igen, de hogy allitasz be 1/200-nal gyorsabb zaridot ha a gepen nincs fizikailag olyan vaku ami kepes ra csakis es kizarolag a belso vakuja van ott.