Persze, a lelki izé nehezen mérhető, bár empirikus úton azt mondhatnánk, hogy a verbális agresszió elsősorban női műfaj :-P
A fizikai erőszaknál jön elő az, amit írtam, hogy a hatóságok tudomására jutott esetek nem reprezentatívak. A reprezentatív felmérések szerint a nők is ugyanolyan erőszakosak.
Majd ha egyszer lesz időm és türelmem végigolvasni megmondom. Belekezdtem, hogy képben legyek valamennyire, de annyira körültekintően akartak fogalmazni, hogy beleuntam. Minden mondatban a mindenféle megnevezések elveszik a mondandótól a figyelmet. Máshol olvastam belőle részleteket, pl, hogy tiltsák be a csiklócsonkítást, a gyerekházasságot, legyen távoltartó végzés az agresszív fél ellen. Ezekkel egyet is tudok érteni, de mivel nem mélyedtem el a tanulmányozásában nem foglalnék állást.
Te állítottál valamit, tehát vagy bizonyítod, vagy maradsz hazugságban.
Most lett elegem abból, hogy egy páran nem a leírt szöveggel vitatkoznak, hanem azzal, amit csak ők képzelnek mögé. Ezentúl minden szalmabábozó orrát bele fogom tunkolni a hazugságába.
"Azért én kíváncsi lennék, hogy a meggyilkoltak (nők és férfiak) mekkora hányadát intézték el nők, és mekkorát férfiak. Még a csecsemőgyilkosságokkal együtt is. ;) "
A párkapcsolati erőszak* sértettjeinek száma, aránya és bűncselekmények szerinti megoszlása nemenként, 2011
* volt vagy jelenlegi házastárs vagy élettárs sérelmére
A statisztikkák szerint, kb 5-6 lehet az ismertté vált csecsemőgyilkosságok száma, a látenciára meg 90% körül mondanak, akkor az kb évente 50 csecsemő.
Talán egyénekben kéne gondolkozni, nem 'úri közönségben', és akkor értelmet nyerne. De azért arra is kíváncsi lennék, mellik söpörte le a ffi-ffi közti erőszakot.
Ebben egyet tudok érteni. A csbe-be beletartozik mindenki, akit bántalmaztak a családon (kapcsolaton) belül. Viszont én itt ragaszkodnék első körben az egyértelmű, látható, dokumentált sérülésekhez. A verbális agresszió, lelki terror elég megfoghatatlan és tettenérhetetlen.
Szerintem alapvetően nem helyes, hogy ennyit foglalkoznak olyanoknak a jogaival, akiket bezzeg egyáltalán nem érdekelt másoknak az élethez vagy a testi épséghez való joga...
korábban volt róla szó épp itt, hogy a férfiakat is gyakran a férfiak bántalmazzák. Akkor ezt lesöpörte az úri közönség azzal, hogy az nem párkapcsolati erőszak, mert állítólag a Semjén egyszer azt mondta, hogy nem jó kifejezés a csbe, legyen helyette párkapcsolati erőszak. Szóval most épp így tekeregtek.
Nem tudom és nem is akarom beidézni azt arengeteg hsz-t, amiben folyton visszatekeregsz a nőkhöz. Tényleg jó a fórum, mert tényleg minden visszaolvasható. :) Hát olvasgass. :)
Végül is miért ne? :) Ez eddig nem jutott eszembe. Viszont biztos vagyok benne, hogy elég hamar kiderülne, és megint jönnének a jogvédők, hogy csak látszat megállapodást kötöttünk, és nem tartjuk be az európai normákat. Még néhány milla kártérítés is leesne szegény sitteseknek.
Bizony, pont ez a sunyiság az egészben, hogy csak az esetek egy szűk szeletét akarják csbe-ként beállítani.
Ráadásul, a nők által elkövetett erőszak esetében sokkal nagyobb a látencia: a verbális erőszak nem is érdekel senkit, a bántalmazott férfiak nagyon ritkán kérnek segítséget, a megölt újszülötteket senki sem keresi, a gyerekbántalmazás ellen sem tüntetnek a feministák...
Hát a brekegés az megvan, de az értő olvasást nem akarod megtanulni?:-P Tod, sokkal érdekesebb, ha arra válaszolsz, amit írtak, nem pedig arra, amit gindolsz:-) (ez utóbbit szokják itt szalmabábozásnak csúfolni:-))
Hát ha már ivarszerv... Akkor nem pazarlok több energiát egy pöcs győzködésébe. Eddig is világos volt, hogy milyen gondolkodásod van (azaz nincs), úgyhogy tényleg nem produktív a csevej. Akkor innentől ikszelsz engem ugye? ;) Csak hogy ne bosszantsalak, mert valószínűleg én még fogok itten brekegni, ha tetszik neked, ha nem. :)
Simán megtehetnék, hogy elfogadják a bűnözők jogait páyolgató szabályozást, majd egyszerűen minden felülvizsgálatot azzal zárnak, hogy sajnos nem bocsátható még szabadon.