Üdvözlet mindenkinek. Mostanra sikerült végigolvasnom a teljes topicot. Pár hete hajtom már az 1,4 HB Elite Denim Blue Lacettit. Használtam vettem Perfektnél, 28e km-el, de átadás előtt megcsinálták a 30e-s szervízt. A következő gondjaim vannak vele:
- Alapjárat ingadozik, 2-3x leállt. 1 hete meghajtottam Bp-Velence-Bp útvonalon, azóta nem jött még elő.
- Alacsony fordulatnál valami zörög a kocsi alatt. Mintha a kipufogó lenne, de alánézve semmit nem láttam. (Majd legközelebbi szervíznél)
- A kipufogó nagyon rozsdásodik hátul.
- A szervó mintha sípolna a kormány elforgatásánál.
Mindezek ellenére nagyon elégedett vagyok a kicsivel. Ja persze a fogyasztásom 9-10 körül van, de szinte állandó Bp-i dugójáratban használom.
Tervezett munkák: fólia, légterelők, váltózár, direktszűrő.
Első napokban kicsit lomha volt, de kezd belenőni a lábamba. Mondjuk előtte egy Nissan Primera Sri volt alattam, az kicsit pörgősebb volt. Nagyon köszönöm az eddigi tanácsokat, észrevételeket, igyekszem aktív részese lenni a társaságnak.
Informatikával, programozással, weblapokkal foglalkozom, ebben tudok segíteni bárkinek.
Én pozitív tapasztalatot tudok a Kalocsa-i szervízről mondani. Opel olajat vittem, minden kommentár nélkül csinálták a dolgukat. Olyan apróságot mint guminyomás meg ilyesmi kérni akartam, de mielött szóltam volna megcsinálták.
A munkatársamat is oda küldtem és azóta is odaviszi nyaralás elötti átvizsgálásra. Gondolom nem unalomból vállal be +80km utat.
17000km van a kocsiban, a hires Shell Helixben meg 6000. Ma feltünően erős szelephangra figyeltem fel hideg motornál. Kis szaladgálás volt a faluban, hol ide, hol oda, hideg mocival. Még meleg viznél ics ketyegett kicsit, aztán abbahagyta.
Holnap, illetve ma reggel indulunk Szegedre nyaralni. Szegedi cartársak, ha egy bézy lacsit láttok torokhangal, és törött balos tükörrel, az csak én lehetek!
Nem tudja valaki, hogy a hűtörendszerben lévő gyári folyadék konkrétan milyen? Miért kék? Létezik kimondottan hűtőfolyadék, amit gyárilag beleraknak és ez beszerezhető?
Csak azért kérdem, mert gondolván a télre, kiváncsiságból megmértem a fokát és ha hinni lehet a -nagyon egyszerű és gondolom kissé pontatlan- műszeremnek, akkor -20 oC körül van. Megnyugtatóbb lenne, ha ez min. 5 de inkább 10 oC -kal alacsonyabb lenne. Viszont ha sima fagyállót adok hozzá, az nem veszik össze a bent lévő anyaggal?
Nos nem hagyott nyugodni a dolog... Megint bebizonyosodott, hogy az információ hatalom. :-)))
Pontosan az volt a baj, ami a tiedével is. WD-40 elő, egy-egy cseppet befúj a kissé rozsdának indult távtartó lemezekre amik a féknyergek és a betétek élei között vannak. 3-4 pumpálás kis gurulásnál és láss csodát! Csend honol a korábbi surrogás helyett!
Köszönöm szépen, sokat segítettél! Bár eleinte én is gyanakodtam ilyesmi hibára, vagy esetleg az összetömörödött fékporra, de hamar elhessegettem a gondolatot. (Fékpor ennyi km alatt még nem lehet, no meg akkor állandóan nyikorogna, nem ütemesen.)
Nem lehet ennyire egyszerű egy ilyen autón! Erre nem számítottam, hogy csak meg kell mozgatni a féknyeregben a betétet, mert manapság azért ilyen hibát nem illik 2000 km-es autónak produkálnia. Hasonló probléma anno a Dacia-mon volt. WD-40 van itthon, alufelnitől hozzáférni keréklevétel nélkül is, ha nem hagyja el befújom. Na persze óvatosan, nehogy a betét vagy a tárcsa is kapjon, mert bár akkor nyikorogni nem fog, de fogni sem!..:-))
Sziasztok Segítségeteket kérném. Van egy 2006 Lacetti 1.4 sedan autóm. Gyári magnó/cd-váltó kombináció volt benne. Na most valamilyen ..... emberke kiszerelte a kocsimból egy hete. Betörte az ablakot, és mivel mást nem tudott elvinni, így kivette belőle ezt. Igaz, hogy majdnem az egész konzolt kitépte. Mindegy már nem fog el annyira az idegesség mikor rá gondolok úgy mint az elején. Szereztem is hozzá majdnem mindent. Konzolt, az összes tartozékkal, kivéve a gyári magnó/cd-váltó kombinációt. De szeretnék ugyanolyat visszarakni, mert én megvoltam elégedve vele. Nem tudtok valahol ilyen magnót, csak ne a bolti/fergeteges/ áron. Valami bontott autóból visszamaradtat? Segitségeteket előre is köszi.
sziasztok van egy chevrolet bőr váltógombom (piros-fekete) kitünő állapotba eladó! ára: 2000FT akár postai uton is megoldható...! Remélem vkinek megnyeri tetszését :) képet szúrók be róla! üdv olivér Tel: 06-20-371-09-67
A fékbetét surlódás nálam is volt,de megcsináltam házilag.
Mégpedig úgy hogy levettem a bal hátsó kereket (nálam ott jelentkezett a hiba)
és beültettem az asszonyt a kocsiba fékezni,Megpörgettem a kerékagyat,majd meghallgattam hogy hol ér hozzá a betét a tárcsához.Azt vettem észre fékezésnél hogy a külső oldali betétet húzza rá a fékszerkezet a tárcsára úgy hogy a belső oldal szinte áll.Fékezés után derült ki hogy nem igazán megy vissza a helyére a külső fékbetét.Magyarul be volt állva.Fogtam 1 WD40es spray-t és befújtam a betét útját
oszt mondtam a nejemnek fékezzen aztán ne majd megint és így szépen megindult a betét mozgása .
Remélem érthetően írtam le a technikát!!!:-))))))))
Ja nálam ez a hiba tavaly márciusban jött elő,azóta nem jelentkezett!!!
Hála a WD40nek?!
Passz....
Szerintem az én kocsim az egyik legöregebb a flottánkban:
2004.12.15.-én helyezték forgalomba.
Viszont csak 11295 km van a kicsikében.
Bocs ha kissé hosszúra sikeredett a hozzászólásom,csak most kedvem szottyant írni!
Rossz beidegződés, de néha fülelek az autóban. Van két dolog, amit pár nappal ezelőtt vettem észre. Arra lennék kíváncsi, hogy ti tapasztaltatok-e hasonlót? Ha igen, akkor elmúltak ezek idővel, vagy szervíz lett a vége?
Az első, amit észrevettem, hogy ha kissé beleng a kocsi eleje valamilyen gödörnél és rugózik, akkor halk nyöszörgés hallatszik. Talán valamelyik szilent?
A második, amit hallok, hogy a bal hátsó kerék felől olyan hang jön, mintha a fékbetét egy ponton hozzáérne a tárcsához. Illetve nem is egy ponton, hanem mintha a teljes tárcsa 1/4 vagy 1/5 részén. Ütemes surrogó hang. Nem mosás után, amikor rozsdás a tárcsa, hanem használatban. Fékezések után is megmarad a hang, így az az érzésem, hogy hiába fékezgetek, ilyen marad.
Ha valaki tapasztalt hasonlót, kérem írja le mi volt a hiba és mi lett a vége!
Azért ennél nagyobb gondom sose legyen az autóval. Elkezdtem feléleszteni az eddig altatott pacikat is benne. Előzéseknél szépen kiforgatom már 4500 -ig.
Kicsit korábban beszélgettünk (3863), örülök, hogy értékeled az eredményt!
Látom a 3896-on SIMOTA JAU-A02202-05 RED színben, a 3858-on meg BLUE színben!
Mellik az igazi, vagy kettőt használsz váltogatva?
"Ha torokhang mentesen vezetek"... persze, csak nem könnyű az önmegtartóztatás!!!
A csapágy morgásról talán nem illene Cheviéknek vitatkozni, ha mégis van más képviselet (pl. GM vevőszolgálat), én megemlíteném hivatkozásképpen nagyfokú elégedetlenség hangsúlyozása mellett! Ne engedd lerázni magad, határozott fellépés fél siker!
Sokkal nyomatékosabb a direktel, és lehet vele spórolósan vezetni. Ha torokhang mentesen vezetek tuti jól fogyaszt, csak az eldugult szűrős részfogyasztás lerontja ezt a tankot. :((
A csapágyhangom egyre nyilvánvalób, szerintem nyaralás után vissza is mehetek, hátha ők is meghallják.
"ha 1 kezét a seggébe dugja a szerelő, akkor is meg van fél óra alatt pollenszürőstől, mindenestől. Akkor milyen rezsi örabérben dolgoznak?" :DDD ez tetszett!
A múltkor említettem az üléslap kotyogást. Hát elmentem a szervízbe(Gyimes, Győr) és megnéztem az összes szalonautót: hátul max lent, elől max fent, megrángat és kivétel nélkül mindegyik kotyog!!! További vizsgálatom tárgya az enyhén koppanó kormányművem. Az összes szalonautót megrángatva megnyugodtam, mindegyik koppant egy kicsit. Ezekre a problémákra csak annyit mondtak: EZ CHEVROLET.