Keresés

Részletes keresés

utazóZsuzsa Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2812

Mennyi a vonatjegy?

Előzmény: Ivicomm (2811)
Ivicomm Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2811

Mi vonattal megyünk, többször voltunk azzal, nekünk bevált. A kocsi drágább is volna - 10 ember, ergo 2 autó, dupla költség - meg a 2 sofőr hulla, s egy napig alszanak.

Előzmény: utazóZsuzsa (2810)
utazóZsuzsa Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2810

Sziasztok!

Mi is akkor megyünk! Nov.25 Genovából. Ti honnan jöttök? 3 helyünk van még az autóban.

Előzmény: Ivicomm (2809)
Ivicomm Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2809

Sziasztok!

Mi most megyünk barátokkal - 10-en - a nov 25.-én induló Divina útra. Jön valaki?  Valaki volt a Divinával már? 

Én voltam már a Splendidával, az Orchestrával és a Magnificával is. Ha valakinek kérdése van szívesen válaszolok.

Az all inclusive úgy működik, hogy rajta van a kártyán annak azonosítója - asszem a miénk 452 volt. A pincérek ugyanúgy kihozzák a számlát, csak a "Cabin charge" vége 0, vagyis nem terhelnek semmit a kabinra. Ha olyan italt veszel, ami nincs benne a csomagodba, akkor azt normálisan terhelik.

Más. Az Orchestrán úgy volt, hogy hiába AllInclusive, egy kártyával egyszerre csak egy italt kérhetsz. Ha megittad, jöhet az új, és bármennyit ihatsz, de egyszerre csak egyet. Ha az asztaltársaságnál 2 AC-s van, akkor 2 italhoz kell a két kártya.

Egyébként az Orchestra nekünk nem volt 101%-os, csak 99. De azért nagyon jó volt.

walkerj Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2808

Köszönöm!

Előzmény: Index-Neti (2807)
Index-Neti Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2807

igen, az msc-nél is ugyanez a rendszer és 10-11 óra körül már fel lehet menni a hajóra.

Előzmény: walkerj (2806)
walkerj Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2806

Köszönöm a válaszodat!

Én is megrendeltem már az all inc csomagjainkat, szerintem is arról szól egy ilyen nyaralás, hogy ne kelljen állandóan azt számolgatni hogy mennyi lesz a végszámla. Ha már az ember kifizetett pár százezer forintot akkor szerintem megéri hozzátenni kb 400eurot, örülök hogy nektek is jó tapasztalatotok van ezzel. (Mi MSC-vel fogunk menni, de gondolom ott is ugyanez a rendszer).

Arról van esetleg infód hogy az indulás előtt mennyivel kezdődik kb a beszállás? (17:00kor indul a hajónk, elvileg 15:00ig kell beszállnunk, de valószinüleg már 11:00körül ott leszünk a kikötőben és jó lenne már felmenni)

Köszönöm az infókat!

Előzmény: Pocok-e (2805)
Pocok-e Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2805

Kedves walkerj!

A costánál van egy mindent tudó kártya, amit megkapsz a belépésnél, rajta a neved és egy pár adat, ehhez az első belépésnél rendelnek egy fotót is Rólad. Ezzel a kártyával tudsz ki- és belépni a hajóra, ez a szobakulcs, illetve erre van feltüntetve ha all inclusive italcsomagos vagy, rajta van egy EXTRA szócska. Mikor kérsz egy italt a bárban akkor ezt kérik el, ha két italt kértünk akkor az elején még mind a két kártyát elkérték, sőt volt ahol később is. Szóval elkérik a kártyát és kapsz egy számlát 0 euróról amit alá kell írnod, ha olyat kérsz amit nem tartalmaz a csomag, akkor nem 0 eurós számlát írsz alá hanem 5-6-ot amennyit ittál.

Ha nagyon akarnál tudnál játszani azzal, hogy 1 kártyára több italt veszel, de ha ott épp elkérik a 2 kártyát akkor azt mondod nem kéred, vagy átmész egy másik bárba... Elég érdekes lenne, ezért legközelebb is 2 személyre fogjuk kifizetni így nincs kérdés. Meg volt olyan azért hogy 3 light colát, meg két narancslét adtak szó nélkül a 2 kártyára, szóval kiválóan ki lehet használni.

Az biztos hogy ha nem lett volna ilyen kártyánk nem ittunk volna ennyit, de azért jó volt hogy a vacsinál is megittunk 3 colát és nem kellett számolgatni hogy Jézus milyen sokat elittunk már!

Előzmény: walkerj (2804)
walkerj Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2804

Kedves Pocok-e,

hogy működik az all incl italcsomag a hajón? Mit kell bemutatni a bárokban/étteremben az italfogyasztásnál? És ha olyan ételt/italt veszek ami nincs benne a csomagban?

Köszönöm!

Előzmény: Pocok-e (2730)
walkerj Creative Commons License 2012.10.02 0 0 2803

Igen,

Vezetéknév

Keresztnév

"HUNGARY"

Előzmény: Pharaoh85 (2802)
Pharaoh85 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 2802

Hi!

Az MSC web chen-in-t használta már valaki?

http://www.msccruises.com/gl_en/Already-Booked/WebCheckin.aspx

A Surname az ok, hogy a vezetéknéz, de a köv sorban a name akkor csak a keresztnév?

A Country-hoz a saját országomat írom?

Index-Neti Creative Commons License 2012.10.01 0 0 2801

milyen volt az út? jól sikerült? milyen volt az idő, láttam néha esett az eső, de hideg nem volt, igaz? ha lehetőséged lesz, mesélj majd.

Előzmény: Annamariska (2710)
Firta Creative Commons License 2012.10.01 0 0 2800

Szia,

most jöttünk meg vasárnap erről a útról, írd meg az e-mail címemre az elérhetőségedet, írok neked részletesen.

Előzmény: Kisbabás utazók (2742)
bounty82 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 2799

Szia!

A www.msc-kreuzfahrten.de honlapon tudod megnézni a programok árait.

A gyerekek 18 éves korig ingyenesek. Okt. 8-ig foglalhatók még nagyon jó áron hajóutak novemberi és decemberi időpontokra.

Üdv.

Előzmény: Pindurka1 (2795)
utazóZsuzsa Creative Commons License 2012.10.01 0 0 2798

Én egyébként egy hírlevelet kaptam, utána felhívtam a megadott telefonszámot és ott kértem árajánalatot.

1 órán belül meg is kaptam. Nagyon aranyos volt a hölgy és segítőkész.

Ha érdekel a neve telefonszáma, szívesen megadom priviben, mert nem kaptam rá felhatalmazást, hogy ide leírhatom e.

florian.zoltan1993@gmail.com

utazóZsuzsa Creative Commons License 2012.10.01 0 0 2797

Szia!

Mikor szeretnétek menni?

Mi 1 19 éves és egy 9 éves gyerekkel megyünk.

A kicsinek a hajóút ingyenes, csak az illetéket kell kifizetni.

4 fős balkonos kabinba leszünk.

gkzsu Creative Commons License 2012.10.01 0 0 2796

sziasztok

az lenne a kérdésem, hogy nézett e vki karibi hajóútat? a párommal néztünk egyet, de beszéltük jó lenne többen menni. esetleg, ha vkit érdekel, örömmel vennénk a társaságot

köszi

Zsuzsa

Pindurka1 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 2795

Sziasztok

tud vki segíteni hol találom az MSC által szervezett kirándulások leírását? NY-Mediterrán úthoz. A gyerekekre van kedvezmény a kirándulásknál?

Köszi

Jud.

Babszi75 Creative Commons License 2012.10.01 0 0 2794

Szia!!

Nekünk ez a 6. hajóutunk lesz.

Jövő héten pénteken indulunk mi még,ez elött az út elött az MSC Armoniával.Ez 8 napos út lesz Velencéből.Olaszország-Görögország-Montnegró útvonalon.Ez után jön nekünk csak a Divina.

Mi belső kabinba leszünk,mert a gyerekek még kicsik (5 és 8 évesek).Én csak akkor megyek külső kabinba,ha ők nem jönnek,mert,ha éjjel elhúzom az erkélyajtót és lenézek a sötét mélységbe mindig megfogadom,hogy gyerekekkel csak belsőbe...

Mi Komáromból megyünk 10en.Mi a 2 kisgyerekkel+ még 3 házaspár.A 10. emeleten leszünk 10066-os szoba lesz a miénk.A többieké meg 10067,10035 és a 10026.

Ti honnan jöttök??Mivel??Mi azt tervezzük,hogy ennyien már bérelünk valami kisbuszt.

Gyerekekkel jöttök???

Addig azért majd még letérképezem az utvonalat,mert mi nem vagyunk a fak.programok hívei.Mindent magunk oldunk meg a töredékéért.

Casablancában pl. minket a taxis Marrakesh-be ami,kb.600 km volt oda-vissza 3munkat vitt 100 EUért.

Előzmény: Marcello77 (2789)
utazóZsuzsa Creative Commons License 2012.10.01 0 0 2793

Szia!

Köszönöm az infókat.

Kétféle kirándulás van: Az egyik Casablanca 4 óra, 211 euro négyünknek, a másik Rabat 5 óra, 219 euro négyünknek.

A kikötőbe reggel 8 - 22-ig áll a hajó, tehát lesz időnk bőven.

Azt nem tudom, hogy illetve azon gondolkodom, hogy ha elmegyünk Rabatba, miután visszaértünk, lesz e még annyi idő,

hogy gyalog elsétáljunk a Mecsethez. Messze van még az út, de minden szabad percemben ezt tervezgetem.

Előzmény: Pocok-e (2792)
Pocok-e Creative Commons License 2012.09.30 0 0 2792

Kedves Zsuzsa!

Mi voltunk egy Casablanca-Rabat buszos kiránduláson Costa szervezésében. Annyit mondanék róla, hogy egyszer érdemes befizetni egy ilyen útra és mindent megnézni és egy ilyen kirándulásba kb. minden bele is fér. Amit semmiképp sem szabad kihagyni az a II. Hasszán nagymecset, ez a világ második legnagyobb mecsete és tényleg gyönyörű, a képek nem adják vissza azt amikor ott állsz ebben a hatalmas épületben.

Láttuk még V. Mohamed sírját, a királyi palotát, ezek mind szép épületek. De amúgy mindenhol óriási a szegénység és a nyomor, szóval én nem ajánlanám hogy csak úgy sétálgassatok ott. Volt egy angol pár akik elmentek taxival várost nézni és 2 óra kocsikázás után közölte velük a taxis, hogy 400 euró lesz, nem tudom mi lett a vége...

Amúgy ez a kirándulás 122 euró volt fejenként, de a többi is 80-100 euró között mozgott, de azok nem mentek el Rabatba.

Előzmény: utazóZsuzsa (2790)
auraj Creative Commons License 2012.09.30 0 0 2791

Sziasztok !

Mi okt. 14-én  megyünk  Velencéből  a Costa Favolosaval  . Megy még valaki ?

utazóZsuzsa Creative Commons License 2012.09.30 0 0 2790

Sziasztok!

Lejjebb már írtam, hogy mi november 25-én megyünk, Genovából MSC Divinával.

Ford Transit 9 személyes kisbusszal megyünk, 5 hely van még az autóban, nagyon kedvező áron viszünk

utasokat oda-vissza.

Van valaki aki ebben az időpontban jön, erre a kirándulásra?

Valamint továbbra is vároma Divináról a véleményeket. Nagyon új még a hajó, keveset lehet róla olvasni,

minden ötlet jól jön.

Másik kérdésem: Marokkóba ha járt már valaki, mi a vélemény Casablancáról és Rabatról?

Marcello77 Creative Commons License 2012.09.30 0 0 2789

Külső balkonos kabinban leszünk és 4en megyünk! Igen ez lesz az első hajóutunk! Nektek? Ti milyen szobában lesztek? És honnan mentek Magyarországról?

Előzmény: Babszi75 (2788)
Babszi75 Creative Commons License 2012.09.30 0 0 2788
Szia!Mi is erre az útra megyünk dec.17én.Ti honnan jöttök?Hányan?Első út?Milyen kabinba lesztek?
Előzmény: Marcello77 (2778)
Zilliom Creative Commons License 2012.09.30 0 0 2787

kétszer volt gála vacsi de azt sem vették véresen komolyan, amugy casual szóval utcai ruha bár azért én ingben játram vacsizni viszont gálán sem hútam zakót csak szövetnadrág és ing nyakkaendő:) minden este kaptok újságot aminek első oldalán alul szerepel a dresscode!ki-beszállás viszonylag jól zajlik viszont tényleg átnézik a csomagokat. italt úgy hozták be h két 0,5ös üvegbe átöntötték a piát és nem variáltak, inkább alkohollal variálnak szerintem! van mikor kevés az idő városokra de ez van, meg kell próbálni időben kiszállni...Cataniaban majdnem ott maradtunk mert fel mentünk taxival Etnára ami 40km és ezt város nézés után csináltuk úgyh visszafele a dugóban ülve nagy para volt főleg h ott megismert utitársaink beadták a gyerkőcöt a hajón levő gyerek klubba :) Nápolyt nemrég leírtam pár hsz-el korábban.

jhb  2012. 07.05-én (2216) ezt a hozzászólást nézd meg. mi ez alapján mentünk kivéve hogy Monacot néztük meg Nizza helyett és Nápolyban Pompeit néztük meg!

Előzmény: DeeZ (2786)
DeeZ Creative Commons License 2012.09.30 0 0 2786

Köszi a választ!

A képek alapján nekem is nagyon tetszik a hajó.

Egyesek azt állítják, egy ilyen nagy tengerjárón talán csak az a probléma, hogy utas is rengeteg van, ami az étkezéseknél és a napágyaknál esetenként tumultust okozhat...

Kiöltözéses gálavacsorát mikor tartottak? Dress code?

Az érintett városok milyenek voltak?

Maradt annyi idő, hogy a főbb nevezetességeket megnézzétek?

A hajóra a ki és beszállás zökkenőmentes a kikötőkben?

Igaz, hogy minden visszaszállásnál átnézik a csomagokat és kiveszik a „folyadékokat"?

Köszi! :)

Előzmény: Zilliom (2785)
Zilliom Creative Commons License 2012.09.30 0 0 2785

Szia

Nekünk nagyon tetszett a hajó és minden...13óra felé ott voltunk Livornoban és egy percet sem kellett várni azonnal elvitték a csomagokat aztán elkezdték ajánlgatni az italcsomagokat(mi vizet vettünk 14 1Lvíz 26 euro plusz szervizdíj). Ezután busszal kivittek és már fennt is voltunk úgyhogy indulás előtt körbe tudtunk nézni a hajón sőt ebédeltünk is:) Hatalmas élmény volt,először utaztunk ilyen hajón...szerencsénk volt hátsó balkonos kabint kaptunk a 10.en úgyh mi húztuk a csíkot :) Az egész hajó gyönyörű és rendezett, állandóan takarítanak és nagyon figyelemsek mi pl első este kaptunk egy pezsgőt mivel nászutasok voltunk és utána is kaptunk meghívót egy zárt körű koktél partira a kapitánnyal amin nászutasok, évfordulósok vettek részt...Nagyon érdemes megnézni a színházi előadásokat(mi 4x voltunk). A shopokban egész jó árak vannak mivel vámmentes övezet a hajó én egy órát vettem! A vacsinál érdemes az ültetésesre menni hisz úgyis ráér az ember és tényleg roppant színvonalas az egész, simán végig lehet enni 5-6 fogást... Amedencék is jók bár ilyenkor már nem melegszik annyira fel és nincs is az a nagy meleg...

írj pontosan mire vagy kíváncsi és válaszolok...akár e-mailen is

Előzmény: DeeZ (2777)
entóka Creative Commons License 2012.09.30 0 0 2784

Sziasztok! Valaki nem jön az Orchestrával Október 23 -tól genovai indulással ?Útitársakat keresünk.

utazóZsuzsa Creative Commons License 2012.09.30 0 0 2783

Ford Transit 9 személyes, hosszú, magas. Hely van bőven.

Előzmény: Törölt nick (2782)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!