a dobók az AL-ben nem ütnek egyáltalán. helyettük ún. DH (designated hitter) van.
a DH nincs a pályán védekezésnél, csak az ütősorrenben szerepel a dobó helyett.
a NL-ben a dobók "ütnek" is, itt nem lehet DH-t használni. szóval szerepelnek az ütősorrendben a dobók, de természetesen nekik elsődleges feladatuk a dobás, ütésben általában nem sokat tesznek hozzá a játékhoz.
az ütősorrendben 9 játékos szerepel, ez egy kötött sorrend, és folyamtosan az egész meccsen ebben a sorrend jönnek ütni a játékosok. csere esetén, a lecserélt helyén üt az új játékos.
a lecserélés sok mindentől függ. milyen dobót hoz be éppen az ellenfélnél, hogy áll a mérkőzés. cserélni egyébként bármikor lehet.
ha meccsen 3 OF kidől (nehezen elképzelhető amúgy), akkor beállhat IF vagy akár dobó is OF-re, sőt dobni is mehet akárki elvileg :)
ha viszont lesérül vki (több hetet ki kell hagynia) azt DL-re (disabled list) teszik és a farmcsapatból hoznak helyére valakit, így a 25-ös keret állandó.
további részleteket szerintem majd szóban a holnapi meccsen. a nézők között is lesz biztos aki tud segíteni, de az ÓBF kispadnál én jegyzőkönyvet vezetek majd, úgyhogy engem is kérdezgethetsz majd nyugodtan, de most mennem kell :)
az új műanyag széksorokat saaaajnos még nem volt időnk felszerelni, úgyhogy ajánlott hozni vmi plédet, pulcsit akármit, amit le tudsz dobni a földre "alátétnek" :)
Megtaláltam. Az LAA-nál van 11 picher (ezek ütők is meg dabók is?), De 1 meccsen jóval többször kerülnek sorra. Van egy előre leadott sorrend, amin nem lehet változtatni? A lecserélés azt jelenti, hogy pl. 2 outnál lehívja az edző az ütőt? Outfielderből csak 5 van. Mi van, ha 3 kidől a sorból, beállhat a helyére egy infielder?
Köszönöm!
"az első ütő, amit mindig kiemelnek" - ezt nem értem, pontosíts
A meccs beharangozóknál, általában a csapat neve után, zárójelben szerepel egy név. Gondolom, hogy az az első ütő neve. De lehet, hogy tévedek.
25-ös a keret, mindenki ott van + az edzők, manager a kispadon.
ha mlb.com-on vagy a yahoo-n (vagy bárhol) megnézel egy csapat rostert, akkor láthatod, hogyan oszlik meg a keret: dobók, catcher, infielderek, outfielderek, miből mennyi. a cserékre annyi a szabály, hogy akit egy meccsen lecseréltek már nem léphet újra pályára azon a meccsen. sorok nincsenek úgy mint jégkorongban.
"az első ütő, amit mindig kiemelnek" - ezt nem értem, pontosíts
rangot annyit jelent, hogy az egy gyors ember, általában jó ütőátlaggal, akiben bízik az vezetőség, hogy gyakran kijut bázisra :))
(Csak kedvcsinálónak azoknak, akik még nem játszanak.)
Fogadás ideje: Fri Apr 22 23:54:30 2005
Típusa: Gyűjtő
Tétalap: 200.00 HUF
Nyeremény: 13384.24 HUF
A fogadás tartalmaz: Sport Választás Tét Fogadás típusa Nyereményszorzó
Baseball Los Angeles Dodgers v Colorado Rockie Colorado Rockies Standard 2.17
Baseball Cleveland Indians v Seattle Mariners Cleveland Indians Standard 2.07
Baseball San Diego Padres v Arizona Diamondbacks Arizona Diamondbacks Standard 1.96
Baseball Milwaukee Brewers v San Francisco Giants Milwaukee Brewers Standard 2.16
Baseball Houston Astros v St.Louis Cardinals St.Louis Cardinals Standard 1.46
Baseball Oakland Athletic v Los Angeles Angels Of Anaheim Oakland Athletic Standard 2.40
helló skacok! ennyire kenitek-vágjátok az amerikás dolgokat, írjatok lécci a blogra, nagyon üres az MLB rovatunk http://playball.paizai.hu/ első körben emil nekem, aztán login kioszt. köszi
Hány játékos van egy keretben (kb.)? Hányat lehet nevezni egy meccsre? Csak azt látom, hogy egy csomóan ülnek a kispadon is. Hogyan lehet cserélni? Vannak "sorok", mint a jégkorongban? Az első ütő, amit mindig kiemelnek, egyfajta rangot jelent?
Megdöntötte az eddigi rekordot az Egyesült Államokon kívül születettek aránya az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB). A külföldiek 29,2 százalékban vannak jelen a 2005-ös bajnokságban.
A legtöbben a Dominikai Köztársaságból érkeztek (91). A képzeletbeli dobogón Venezuela a második (46), Puerto Rico a harmadik (34). Érkeztek profik még Mexikóból, Kanadából, Japánból, Kubából, Panamából, Dél-Koreából, Ausztráliából, Kolumbiából, Arubáról, Nicaraguából, Tajvanról és a Virgin-szigetekről, összesen 242-en. Az eddigi csúcsarány 27,8 százalék volt 2003-ban, tavaly 27,3 százalékot tettek ki a nem-amerikaiak.
A legtöbb légiós a Washington Nationalsben szerepel (16).
nem cikizés. én csak azt akartam tudni, hogy jól sejtem-e, hogy csak késő délután kerülnek fel az odds-ok. amit én már nem láthatok, mert akkor már nem vagyok munkahelyen...
megint kettőt nyert a Yankees a szezonnyitó óta így talán elkezdte a felzárkózást. rádásul a következő 19 meccsből 15 hazai pályán van úgyhogy adott a lehetőség.
PHI nem emléxem talán 1.54 de tuti 1.5 fölött (COL-t játszottam 2.65-ért)
CWS @2 erre emléxem, ezt játszottam is.
ATL @1.76 de tuti 1.7 fölött (WAS-t játszottam 2.33-ért
és ami bejött:
HOU @1.69
SFO @1.526
MIN @1.571
LAA @1.662
persze, hogy nem rosszak a szorzók a sportingbetnél sem (a tippmix-hez képest kifejezetten jók) de későn teszik ki az eseményeket és máshol általában jobb szorzók vannak. Szerintem...:-)
Nem tudom miért cikizitek a sportingbetet, nagyon jól lehet ott is nyerni:
Fogadás ideje: Thu Apr 21 17:56:00 2005
Típusa: Gyűjtő
Tétalap: 1000.00 HUF
Baseball Colorado Rockies v Philadelphia Phillies Philadelphia Phillies Standard 1.45
Baseball Chicago White Sox v Detroit Tigers Chicago White Sox Standard 1.94
Baseball Atlanta Braves v Washington Nationals Atlanta Braves Standard 1.70
Fogadás ideje: Thu Apr 21 17:54:50 2005
Típusa: Egyszeri
Tétalap: 5000.00 HUF
Baseball Chicago Cubs v St.Louis Cardinals St.Louis Cardinals Standard 1.54