Olvass vissza légyszi, ne kelljen mindent annyiszor leírnunk.Kábé a 300-as hozzászólástól , vagy ennek a 40-es csomagnak az elejétől kezdheted.Kicsinyítés, berakás, minden ott van.
Sziasztok! Teljesen kezdő vagyok mind kep.tar, mint digi kamera ügyben. Sikerült a kep.tar-on albumot nyitnom, bele is tettem próbaként a VIRÁGZÓ!!! alokáziámról egy képet, de hatalmas nagy. Nem tudom, hogy mikor és hogyan tudom kicsinyíteni, vagy azt már a kameráról való áttöltéskor kell? Segítsetek!
No most segitsetek. Feltöltöttem valahova a "tar"-ra egy csomó mindent, weblapokat képekkel, de nem találom. Valami mappahibát sejtek vagy bármi mást.
Keressétek meg, "novenylexikon" néven regisztráltam.
Elnézést, de rosszul írtam a 302-es hozzászólásban, hogy milyen címen lehet elérni a tárra feltett weboldalt.
Rossz: web.tar.hu/Endru helyett
a jó: www.tar.hu/Endru
Igen, sajnos ettől féltem.Nálatok a tűzfalban nem engedélyezték, pedig lehetne.Nekünk is proxin keresztül megy minden.Csak itt a rencergizda engedélyezte.
De talán Endru otthonról játszik.
Sajnos itt a munkahelyen az Explorerből nem sikerül ftp-ni. Ezt kaptam: Otthon meg nincs internet hozzáférésem.
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Véletlenül, most bejött a weboldal kezdeményezés, így megtudom mutatni, hogy hogyan néz ki a logóval:
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Én eddig abban a hitben voltam, hogy ftp-zni WindowsCommander-ből lehet, de feltétlen kipróbálom amit írtál.
Sajnos az általam leírt módszernél, még egyszer sem sikerült több képet felraknom, mindig egyenként töltögetem, és állandóan frissitek. Szőrnyű idegesítő.
Nekem meg mostmár a feldolgozandó képek számát valami 113-tól kezdi, mert egyszer ennyi képet akartam áttenni az inboxból de kivágott.De nem érdekel.Hüle, hát hüle.
Ha besegíthetek Demjenginek.
Asszem, kezdem kiismerni a képes részét a kis huncutnak.
Szóval én ftp-n töltöm fel, ha sok a kép, mert úgy egyszerűbb.
Ezt úgy teszem, hogy az Internet Explorerben a címsorba beírom: ftp.tar.hu
Sokáig szórakozik vele, közben ált. megjelenik az elemlámpa és "csóvázik", aztán ha megy, akkor megjelenik egy ablak, ahova a felhasználónevedet és a jelszavadat írod be.
Megint csóvázás, aztán belép és úgy néz ki az ablak, mintha a géped egy mappája lenne és úgy is kell kezelni.
Van három mappa mindjárt benne, IRAT,KEP,WEB.A képeidet, amiket albumba tennél a KEP-be tedd.A WEB a weboldaladat tartalmazza majd, akár képestül is.
A képeidet vagy fájljaidat az intézőben kijelölöd, COPY, aztán jobb gomb az ftp felület felett és PASTE.
Ekkor megindul a feltöltés, és akár egyben száz képet is feltesz
Ezzel sajnos nincs vége, ha képeket akarsz albumba tenni.Ekkor ugyanis a képkezelőbe kell menni (már nem ftp módban, célszerűen egy másik ablakban)és a bal oldalon ott vannak felsorolva az előbb feltöltött fájlok.VIGYÁZAT, ESZMÉLETLENÜL ÖSSZEKEVERI!
Demjengi által említett hiba általában a több kép egyszerre felvitelénél adódik, de ha egyesével pakolod, akkor megy.Tehát megkeresed sorban a képeidet, chekbox pipa, majd a jobbra nyilat megnyomod középen, hogy tegye át az albumba.Átteszi, aztán mégegyszer egy új kép, megint jobbra nyil és így tovább, szépen átrakod egyesével.Elvileg tehetnéd át egyszerre az összeset is, de akkor a kevert sorrend marad, illetve többször vág ki hibával, mint nem.Ha középen a MÁSOL checkboxot is pipálod, elvileg az inboxban megmarad a kép.Ez akkor lehet érdekes, ha a kép a weboldaladhoz is kell, meg albumot is csinálsz, mert ui. egyébként az ftp-s KEP könyvtárból, mire végzel az albumbarakással kiemeli az összes képet, és az kiürül. Bonyolultabb lesz rá hivatkozni a weboldalaidon.
Nagyjából ennyi.Nem tudom, érthető voltam?
Nekem sem itt van a weboldalam, csak a barátnőmnek akartam egy alap oldalt csinálni, de például most sem jelenik meg csak az Index logója. A múltkor pedig módosítani akartam egy fáljt, de üres oldalt adott, pedig a fálj mérete nem változott, később ez megszünt.
Nekem minden oldalon megjelenik a logó, de lehet, hogy azért mert Frame-es megoldás van. (A baloldali menűsor mindig ott marad a képernyőn).
Az instabil m?ködés néha hajmaereszt?en gyakori. Ezért érdemesebb pl. a sync.hu-n regisztrálni. Helyb?l adnak 60MB-t ami veblapnak (kezd?nek) nagyjából elég. Persze ott nincsenek sablonok, meg el?regyártott képalbumok, csak sokkal stabilabb.
Más, az index csak a kezd? oldalba pakolja bele a logóját, vagy mindenhova odabiggyeszti?
Elnézést, nagyon széles lett itt van újra.
Azt nem írtam, hogy az albumaid címe //kep.tar.hu/Endru lesz ha Endru az azonosítód.
Ha témák szerint albumokba szeretnéd elhelyezni a képeidet akkor kell használni a kep.tar-at. Jó benne, hogy albumokat jelszóval le lehet védeni, így nem lát mindenki mindent.
Kép.tár adminisztrációnál először az albumkezelőben létre kell hozni egy albumot. Utána át kell menni a képkezelőbe, ahol feltöltheted a képeidet. Én egyébként a hajam szoktam tépni, mert állandóan megszakad Lap nem jeleníthető meg üzenetet kapok. Arra már rájöttem, hogy nagyon sűrűn kell a Frissités gombot nyomkodni.
Szóval van vele gond, de én tényleg itt gyűjtöm a képeimet.
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n][A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Ha témák szerint albumokba szeretnéd elhelyezni a képeidet akkor kell használni a kep.tar-at. Jó benne, hogy albumokat jelszóval le lehet védeni, így nem lát mindenki mindent.
Kép.tár adminisztrációnál először az albumkezelőben létre kell hozni egy albumot. Utána át kell menni a képkezelőbe, ahol feltöltheted a képeidet. Én egyébként a hajam szoktam tépni, mert állandóan megszakad Lap nem jeleníthető meg üzenetet kapok. Arra már rájöttem, hogy nagyon sűrűn kell a Frissités gombot nyomkodni.
Szóval van vele gond, de én tényleg itt gyűjtöm a képeimet.
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n][A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n][A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n][A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Szia! Az irattárat nem használtam még, de többit igen.
A weboldaladat a web.tar-ba kell feltölteni, és a hozzákapcsolódó képeket is amit nem akarsz a kép.tár albumaiba helyezni. A web.tár adminisztrációnál bemész a fájl kezelőbe. Itt a fájl feltöltésnél szépen sorban áttöltheted a weboldalad html, gif, jpg, stb. fáljait. Lehet új mappát(könyvtárat) létrehozni. Sokan a képeket, vagy más témákat, külön mappába rakják. Ha a weboldalad így hívja őket, akkor ugyanolyan néven létre kell hozni itt is a megfelelő mappát.
A weboldal kezdő fájlja általában Index.html, mert a cím hívásánál, ha ez a név nincs benne, akkor automatikusan ilyan nevű indító fáljt keres. Ha más a neve, akkor a címben hivatkozni kell rá.
Elvileg ezután a weboldalad címe ez lesz: //web.tar.hu/endru (Ha Endru az azonosítód).
Ne várd, hogy szép lesz a weboldalad, mert az index a felső sorokba berakja a logóját, és ezzel az egész lap elcsúszik. Ezt megszünteti az index, ha fizetsz nekik. Nekem nagyon sokszor nem is működik, nem hoz be semmit, pedig ott vannak a file-ok. Szóval, ha nagy munka az oldalad áttöltése, akkor én jobb helyet keresnék neki.
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n][A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]