Ez nem egy nagy pók, kb. a lábaival együtt 10Ft nagyságú. Sajnos nem tudom hogy milyen fajta, és három kép elkészítése után úgy elszaladt minha ott se lett volna. Egyébként a melóhely udvarán készült. Teljes nagyságban így néz ki.
Ha már ajánlottad a Nikon SB-800-ast akkor mi a véleményed a Metz 58 AF-1 vakuról? Ha az új árát nézem, akkor egy árban vannak, s a leírása szerint működik i-TTL, D-TTL módban, valamint vezeték nélkül is lehet használni, és pluszban másodlagos reflektora is van!
vázminőségben/méretben, sebességben mindenképp a D300 az 50D riválisa. De keverednek a dolgok, mert a Nikonnál egy szinttel több van a DX méretben, azaz a D90-nek nincs igazi ellenfele ahogy a D80-nak sem volt, ez a már nem belépő de még nem félprofi kategória ugye nincs a canonnál. Árban pedig a D90 közelebb van a 50D-hez mint a 450D-hez, a 40d-nél meg drágább, talán ezért versenyeztetik ebben a súlycsoportban.
Attól függ hogy nézzük, ha test test elleni küzdelem (body vs body hehe), akkor igazad van, de itt az volt a cél, hogy mindkét versenyző megkapja a gyártó aktuális prosumer antishake alapzoomját. Azt én is tudom hogy a 17-85 nem egy világbajnok, de azért meglep a különbség.
Másrészt vannak olyan különbségek, amit az obi sem indokol, pl. ha megnézed a katedrálüveges képet, az 50d a sötét képrészeken már rendesen zajosodik iso400-on, a d90 sokkal tisztább. iso3200-n a d90 még használhatónak tűnik, a 50d-nek már sok az szerintem.
Valószínűleg igaza van a dpreview-nek hogy ezzel az 15mp szenzorrral túllőtt a célon a Canon. A helyedben örülnék, jobban fogja tartani a használt árát a 40D-d :)
Ugyan spanyolul van, de nem ez a lényeg. Érdemes egymás mellé tenni a RAW-ból azonos módon (Lightroom 2.1) feldolgozott azonos beállításokkal készült képeket. Megdöbbentően egyértelmű a Nikon kombó fölénye minden esetben, nem is részlezetném (felbontás, CA, zaj stb), de mindenki döntse el maga:
hirtelen 2 javaslat... egyik amit en is vettem egy itteni kedves topictarstol es NAGYON bevallt, az a Micro Nikkor 105-os makro obi. Arban meg a megfizetheto kategoriaba van igy hasznaltan, a kepe pedig nagyon jo. A masik amirol csak elmeletben tudok, gyakorlatban meg nem probaltam, letezik magro elotet gyuru, amivel barmelyik obibol lehet makrot csinalni. Ezzel jelen esetben az a legnagyobb baj, hogy az alap kitobinak sosem lesz olyan kontrasztos szep rajzolata mint a fix 1:2.8 105-osnek.
Egy D90-es új tulajdonosa vagyok. és ezért ebben a kategóriában elég tudatlan. Makrozni szeretnék, de az kit obival (18-105 VR) nem tudok, hiába állítottam a témamódot makróra. Aztán rájöttem makrózni csak kimondottan erre a célra készült obival, vagy különféle segédeszközökkel lehet. Eddig egy Nikon Coolpix 995-ös gépem volt, ami makrózás szempontjából csúcsszupernek tartok. Példaként küldök egy képet (a pók élt!!!, egy lépcsőn napozott).
Mi kell ahhoz, hogy D90-nel ilyen, vagy jobb képeket tudjak csinálni.
sb-80DX is csak d100-ig használható meg fuji S3-ig... d100 ill S3 utáni gépek csak i-TTL vakuval műxenek rendesen... illetve a régiekkel tudnak manuális meg A módot.