Vettem egy GPS navit amin majd gondoltam tudok filmetnézni meg zenét hallgatni is. Összekötve az Fm transmitteremmel a kocsi hangszóróin.
Hát az ötlet jó volt csak épp szörnyen sistereg. Ehhez képest amikor a transmitter USBről olvas azt HD minőségnek lehet nevezni. Lehet a GPS vevő zavarja?! Mert telefonról meg simán jól szól.
Legszivesebben kidobnám az egész ICS-t és tennék bele egy normális két dines fejegységet nem igaz h ezzel kocsival nem lehet normális módon zenét hallgatni. ÁÁÁ!!
Egy időben nekem is pislákolt, pár napig azóta semmi ez fél éve volt. Azt viszont megfigyeltem ha leállítom a motort a fordulatszámmérő vagy km óra mutató rezeg 1-2 mp ig. Viccesen néz ki.
Na ha szétszedted, akkor szolj már, hogy mire jutottál. Én nem mertem tovább szétszedni, mert a nyomtatott áramkör nem az erösségem. Csavarokat találtam rajta, akkor pedig lehet tovább szedni, de gondoltam jobb a néha villogó mint a nem müködö,:)
Köszi! A felsőket láttam, csak nem tudtam hogyan tovább. Nem biztos, hogy LEDes, lehet, hogy le kell szedni a panelt és alatta lesznek valami égők. Bár ki tudja... Ezeknél a "taljánoknál" nem lehet tudni...
Nekem mag a km mutató szokott villogni. Már szedtem ki. Úgy kell, hogy a lámpamagasság és a műszerfal fényerő állító kapcsolókat kipattintod a helyéről. Mindkét helyen találsz egy-egy csavart, és magán az órán is kettőt. Ez a négy rögzíti be a helyére. Mögötte már csak sok vezetéket találsz csatlakozókkal, könnyen kijön. De én nem láttam izzók helyét, csak egy nagy nyomtatott áramkörös valamit. Hacsak nem alatta, de azt nem mertem szétszedni. Szerintem led-es minden rajta.
Nem épp ide illő dolog, szörfös kacat. Ma este le is jár de nem gond, annyira nem sürgős. Már intézem a PayPal körüli dolgokat.
Ma elkezdett pislákolni a fordulatmérőn a mutató fénye. Na, mondom ennek mindjárt sanyi. Egy idő után észhez tért. Ha továbbra is szaraxik lehet szétkapnám ha tudnám merről merre... Biztos valami érintkezős hiba. Valaki műtötte már ki az órákat? Nem ártana tudni, honnan is kell neki állni?
Tényleg London? Vaszki épp nézegetek valamit az e-bay-en de sajna nem túl sokat konyítok az inglis-hez. Az unokatesómat megpróbálom rászedni, hogy fordítson.
A gomb egyszer már nekem is lógott "mint a pöcs" :-D, de nem tudtam elnézni, kiszedtem az egész panelt a kárpitból, abból a kapcsolót. Az egyik oldaláról volt letörve a kis pöcök amin billen. Szerencsére meg is találtam. Jól megtakarítottam, aztán pillanatragasztóval vissza hegesztettem. Azóta bírja.
London az a messze :D! Szerintem ha felhívod őket, akkor elküldik postán is, de alvázszám alapján rendeld meg, mert több fajta mechanikával gyártották, van belőle 2-3 fajta! Nekem sem volt előjele a dolognak, kicsit lassabb volt a le felhúzás, de egyébként semmi!
Igen. Merre az a messze? Akkor én még jobb helyzetben vagyok fél ablakkal. Gondolom a bovdenszálasodásnak lehetnek előzményei akadozó ablak stb. Igyet nem tapasztaltam. Az ablakemelő gombja is ugy lóg mint egy pöcs ezért se szivesen használom 1x a kezembe marad majd az is.
Na majd ha arra jár valami ismerősöm hozatok vele én nem járok Pestre főleg nem 750Ft os cuccért. De többet is veszek majd belőle mert tuti mind el fog romlani.
Lacee83! Kisvárdai vagy? Én eredetileg nyíregyházi, bár most elég messze vagyok onnan! Ha a kis müanyag pöcök tört el az ablakemelőben akkor 750Ft darabja, és valóban az említett cégnél lehet kapni, én is ott vettem, ha pedig úgy jársz mint én, hogy a komplett mechanikát kell cserélni, mert a bovdenek kiszálasodtak, valamint a müanyag dob amire feltekerednek a bovdenek szarrámegy, akkor kb 30e ft az új mechanika az ebayen! Nekem most egyik első ablak sem működik, még nem szántam rá magam hogy kiadjak 2x 30e-et!
Eddig tartott a csend. Most már majdnem ugyanúgy kopog mint eddig. De már nem érdekel felhangosítom a rádiót és addig járok vele amíg szét nem hullik. Szivjon vele a következő gazdája.
Biztos az a kis műanyag pöcs törött el, ami az üveget cibálja fel-le. Régebben már irta valaki itt, hogy az Elaforg-nál lehet külön is rendelni1-2 ezer Ft körül van az ára ha jól emlékszem.
Más! Óra állítás navis gépeken lemez nélkül!
Ma Győrből haza felé tartva hallgattam a rádiót és beugrott, hogy az óra beállitásnál van egy RDS lehetőség a menüben. Eddig még soha sem volt aktív ez a lehetőség, mindig kék színnel írta a kijelző. Ma kínomban átváltottam Kék Dunáról majd Rádió 1-ről egy szlovák adóra, gondoltam hátha jobb az RDS jelük. 1-2 perc múlva ismét bepróbáltam a Settings menüben az idő beállitást és valami csoda folytán az RDS menüpont is aktív lett! Bepipáltam az ablakot mellette és nemsokára automatikusan beállt a pontos idő!!! Sajna a dátum nem. Eddig.
Á erre Kisvárda felé úgysem jártok:-) Innen mindenki menekül. Végül is heti 1x engedtem le az üveget de most már ettől az élménytől is megfosztottak:-( Remélem rózsafával támasztották ki! Majd jó lesz gyujtósnak a hidegben.
De komolyra fordítva miféle költségekre számíthatok? Hétvégén majd valami fűtöttebb helyen megnézem h mi a f*sz tört el benne mert nem akarom a kárpitot hidegben cibálni ilyenkor hajlamos eltörni még az is.
Szerencsére olcsó ukrán üzemannyaggal tudom kompenzálni ezeket a váratlan kiadásokat. Most valami 95mustang benzint tankoltam nagyon hasít vele gép. Az Evon neoval volt ilyesmi hatás.
Néha már egy kis bietanollal is megbolondítom keveréket de 20lhez 10l etanoilt öntve már érezni némi nyomatékveszteséget és fogyasztásom is fél literrel nőtt. úgyhogy inkább 40-10 arányba fogom nyomni.
Na ma jól megszívtam. Elvittem egy szervízbe a kocsimat hogy csinálják meg a stabilizátor szilentet. Azt mondják nem lehet miután szétszedték és úgy rakták össze h szigetelőszalaggal "felhízlalták" hogy ne kotyogjon. Eddig még ok is lenne valameddig csak jó lesz. Csak éppen lehúzták az ablakomat és eltörött az ablakemelő mehanikája, kitámasztották most nem lehet lehuzni. Miért is kell lehúzni az ablakot futóműjavitáskor??? Mennyibe kerül ez nekem? Hol lehet kapni hozzá ilyen alkatrészt??
Tegnap kicsit felhúztam magam, mert lefagyott még az arany erem is az elromlott fűthető ülésvédő miatt. Már a torkom is lefagyasztotta alulról. Mérgemben kifejtettem a varrást az oldalán, kiszedtem a belsejét. Ne tudjátok meg milyen f.s fűtő szál van benne. Legalább 7-8 helyen el volt szakadva. Mondjuk nem is csodálkozom rajta, amilyen vékony a szál. Össze forrasztottam az összes szakadást és újra működik. Kíváncsi leszek mennyit bír majd. A gyári ülésfűtésnél azért jóval hatékonyabb.
Csak annyi van a lemezen hogy 2003-2004, meg egy cikkszám. Előfordulhat hogy G3-as.
Ülés: Csak ha rajta ülsz és nem túl intenzív. Viszont ha hosszabb távon mész vele és később is bekapcsolod akkor hirtelen lesz nagyon meleg.
Egy pár hete vettem én is fűthető huzatot de kiszedtem belőle a betéteket és beraktam az kis Y üléseibe mint a gyárit. Na az fűt rendesen 1-2 perc alatt igen kellemes tud lenni.
Még egy téma. Bőrülésesek figyelem! Kinek mennyire fűt? Csak akkor érezni valamit ha rajta ültök, vagy kézzel is normálisan érezni, hogy melegszik? Nem tudom, de nekem kicsit kevésnek tűnik amit fűt. Tavaly már vettem fűthető ülésvédőt is, de szezon végére be...ott.
Sajna a navigáció nem kelt életre, fel sem ismeri a lemezt. Erre is azt írja, hogy fejjel lefelé van a lemez. Pedig már direkt fordítva is beraktam neki. De még úgy is fejjel lefelé látja. Balu! Melyik verzió lehetett?
Már csak a haverban reménykedem...
Eszembe jutott már az is, hogy szét kéne belezni az olvasót és kitakarítani a "kameráját".
Sok sikert. Szerintem - ha sikerülne a barátodnak - az világszám lenne ,én legalábbis bizton szívesem dotálnám. Viszont szerintem ,az azért több mint gyanús ,hogy mindeddíg még senki nem gyártott ilyet. :(
Köszi a gyors segítséget, már töltöm :-) . Remélem felismeri. A jelenlegi lemezre állandóan azt írja, hogy "CD is upside down". Még azt a jó édes anyukáját is megemlítettem neki de nem nagyon hatotta meg.
Közben azért beszéltem egy haverral, állitólag ő elég jól konyít az efféle autós navigációkhoz. Egy ismerősömnek is ő gyártott valami égetett lemezt a Citronel-jébe. Megpróbál valamit összekaparni, aztán ha működik is és esetleg újabb verzió, akkor közkinccsé teszem itt is. Mondtam neki, hogy az se nagy baj, ha ezt a keletebbre eső Juropot is mutatja. Gondolom az nektek is jól esne.