megnéztem ezt az online külföldi utalást űrlapot, télleg elég genyák, valamit azért odaírhattak volna... esetleg egy figyelmeztetést, vagy külön mezőt neki...
gondolom ott cseszted el hogy a bankazonosítóhoz a sima azonosítót írtad, nem a swift-et... vagy bic-et vagy minek hívják...
szerintem az átlagember nem tudja, hogy mi az iban szám. A BIC meg egy frankó eldobható borotva.
A probléma ott van, hogy a nagy összeg utalását a lányok a fiókban előttem csinálták, én másnap pont ugyanúgy csináltam otthon és úgy emléxem, az iban számot beírtam a megfelelő helyre.
Utóbb mondják, hogy nem.
Ki a fene tudja ezt ellenőrizni.
Meg hol az űrlapon a figyelmeztetés, hogy mennyibe kerül nekem, ha rosszul töltöm ki?
ugyan nem engem kérdeztél, de a CIB-et én mindenképp ajánlom. Az egyik cégem számlája ott fut, továbbá náluk tartjuk a pénzünket az asszonnyal együtt és igazán nagy bajom még nem volt velük.
Sőt, valamikor az év internetes bankja voltak és én a közismert kekec azt mondom: teljes joggal.
Náluk még lehet lámáskodni is, nem törlik az ügyfél orra alá, hogy mit nem tud és hogy melyik apróbetűt nem olvasta el.
Kínos. Ráadásul mesélhetnék magam is ilyeneket, hiszen az OTP-nél már 30 éve ügyfél vagyok.
Talán a csúcs az, hogy a Flórián tér 15. sz. alatti fiók ügyintézője totál törvénytelenül kiadta a személyes adataimat egy behajtó cégnek, amelyik egy olyan kft. tartozását akarta behajtani, ahol valamikor ügyvezető voltam. Abban az időben ugyanitt volt a cég banxámlája, azért jártak ott a behajtók és a túlbuzgó ügyintéző azt mondta:
a cégről nem tudok semmit, de az ügyvezető privát számlája is nálunk van - és már boldogan sorolta is a lakcímemet, telefonomat, stb.
Én annó a "C" hitel miatt nyitottam az OTP-nél magánbankszámlát. No már ez sem volt egyszerű.
Az interneten fent van az OTP honlapján egy munkáltatói igazolás, amit szépen kinyomtattam és kitöltettem a munkáltatómmal Budapesten. Azért fontos, hogy Budapesten, mert én egyébként fehérvári vagyok, tehát minden egyes OTP-be menetel egy nap szabadságkivétellel egyenlő.
El is mentem hát a kitöltött lappal a fehérvári fiókba, ahol is türelmesen kivártam azt a másfél órát mire sorra kerültem. Sorrakerülésem nem boldogított sokáig, mivel a hölgy közölte velem, hogy a lap amit kitöltöttem nem jó! "NEM???? Miért?" - kéreztem. A hölgy felvilágosított, hogy ezt csak az áruköcsönöknél alkalmazzák. Hozzáteszem a weblapon semmi nem szólt erről! Kérdeztem is, hogy akkor miért nem teszik fel azt a formot, amit ilyenkor kell kitölteni. Erre már nem tudott válaszolni.
Mindegy mondtam a mai nap már úgy is tropa, majd jövő héten megint kiveszek egy napot és megint eljövök. Azért még nyitottam egy magánbankszámlát is, aminél közöltem a hölggyel, hogy érzem, hogy ezt a pillanatot még bánni fogom!
BÁNOM IS A MAI NAPIG!
Idő közben sikerült "C" hitelkártyát szereznem és nem is fikáztam többet az OTP-t, mert az a 800.000 Ft nagyon kellett és valóban jól jött. Azt mondjuk nem említem, hogy szinte mindennel állandóan be kell menni hozzájuk személyesen, sőt vannak esetek, amikor feltétlenül a számlavezető bank tud módosítani csak!!!!! 2004-ben vagyunk ismétlem, és a bank Magyarország legnagyobb bankja.
Az OTP idén nyáron ásta el magát nálam végleg. Sajnos elég gyakran akadozott az internet bankjuk, meg persze szinte havonta cibáltak be valamiért. Ezért elhatároztam, hogy nem csalom tovább a CIB-et és visszatérek hozzájuk. Ez azt jelenti, hogy újra a CIB-es számlámra utaltatom a fizumat (Velük egyébként még soha semilyen gondom nem volt!!!!!!!! Segítőkészek. Ügyfélorientáltak. Telefonon és interneten minden elintézhető!!!!!!). Szóval elfelejtettem utalni az OTP-s számlámra pénzt és így nem tudták levonni az esedékes "C" hitelt. Június közepén kaptam is egy felszólító levelet, hogy fizessek a számlámra x forintot, mert húderosszlesznekem. No fizettem is. Ment tovább az élet. Persze megint elfelejtettem utalni augusztusban és erre csak szeptember közepén jöttem rá. Próbálom utalni a pénzt az OTP-s "C-hitel" számlámra, de nem jön össze. Hívom a bankot és kiderül, hogy a bank felmondta a számlámat és kiadta behajtásra a pénzt. Mondja nekem az OTP-s biorobot, hogy "különben is az én hibám, meg hívtak is telefonon..." No én se levelet nem kaptam, se telefonon nem hívott senki. Esküszöm!!!!! Semmit nem kaptam a parasztoktól. Próbáltam intézni a dolgot, hogy akkor most befizetem a tartozásom hova utaljam, de sajnos nem lehetett mert "a papírjaimat már elküldték a behajtónak". Ja a behajtónál majd csaj egy hónap múlva érdeklődhettem, mert addigra mentek át a papírjaim!!!! EGY HÓNAP!!!!!! Ja és természetesen BAR listára kerültem!
Szóval ennyi a sztorim. Tudom, hogy én is hibás vagyok, de azt gondolom, hogy emberek ülnek mindegyik oldalon. Nem hiszem, hogy ezt ne lehetett volna normális módra elintézni.
Sajnos hiába bontom én fel velük magánbankszámlás szerződésemet. Akkor lenne értelme a dolognak, ha mondjuk 500.000-en mennének el tőlük egy hét alatt!!!!
Azt hiszem csak a viszonylag korrektebbet tudjuk választani, mert a szolgáltatásaikra mindenképp szükségünk van. De az ember a bankot is csak "lakva" ismeri meg a reklám ehhez nem elég.
Erről jut eszembe, hogy épp ma hallottam, hogy a bankok emelik a tranzakciós díjakat.:o( Lehet hogy neked még olcsón számolták meg!:o))))))
Habár erre nem tudom mi szükség, úgy látszik a tavaly elért extra profitjuk sem elég,
vagy csak az ügyfeleken akarják beszedni a kormány által rájuk kivetett adót - állításukkal ellentétben.
1. hogy-hogy a keresőbe beütöm hogy OTP és azt kapom, hogy nincs ilyen topik.
Az elmúlt hat évben senkinek nem volt egyetléen gondolata sem a legnagyobb hazai lakossági "bank" ügyei, működése kapcsán?
Vagy az OTP-t nem szabad kritizálni?
2. Nemrég átutaltam egy német banxámlára 7 eurót. Azzal tisztában voltam, hogy a tranzakció díja magasabb lesz, mint az átutalt összeg, arra azonban nem számítottam, hogy a 1900 Ft-os díjon felül 4000 Ft jutalékot is levesz rólam a kedves "bankom".
Besétáltam a számlakivonattal, hogy most mi van, tessékmondani.
A kisleány vette a telefont és utánaérdeklődött:
az a helyzet, hogy állítólag valami bankazonosító kódszámot nem írtam fel, ezt kellett kinyomozni és ez került 4000 Ft-ba.
A vicc az, hogy napokkal korábban utaltam ugyancsak németországba több száz eurót, és egy otp fiókban a lányok segítettek kitölteni a lapot, én a következő utalást pont így csináltam.
A tanulság: a bankszakma rejtelmeinek elmélyültebb ismerete nélkül ne kezdjen küpföldi tranzakcióba senki - vagy ha megteszi, akkor válasszion egy tisztességes bankot, amelyik nem a szerződés apróbetűs részébe írt trükkök alapján fosztja ki az ügyfelét.
A Széna tériben még tanácsot is adnak, mit-hogy érdemes és percek alatt minden megvan, a Flórián tériről szintén csak jó tapasztalataim vannak. Szentendrén ellenben aki már megfordult az OTP-nél, az rémregéket mesél.
Egy régi ismerős!: Zsoldos
"Hát, azért a KHB sem 0..."
Amennyiben az emlegetett KHB azonos a K&H Bankkal, úgy tudnák róla én is mesélni. Na de hát egyesek alergiásak a meséimre, így eltekintek tőle.
Nem mondhatom (hiába tenném) az OTP-nek,
Elmondom hát mindenkinek:
A szentendrei OTP-ben pitiáner módszerekkel akadályozzák a hitelügyintézést, vérlázító módon bánnak az ügyfelekkel.
Gondolom, sokak tapasztalták, hogy ebben a fiókban még tart a szocializmus, ill. annak minden rossz ismérve.Az egész "kollektívát" hm... át kéne képezni bármely más szakmába.
Nyilván más kisvárosban is hasonló problémák lehetnek a "belterjesség" miatt, de ezen valahogyan mindenképpen változtatni kellene.
Mi már váltottunk KHB-ra új lakás hitelügyben és nem bántuk meg.
Nohát-nohát.
Betévedtem nosztalgi ázni.
Hejjj, azok a boldog évek, amikor még volt otthon netem!
Hejjj, azok a boldog idők, amikor még volt otthon telefonvonalam!
Kedves X Jakab!
Köszönöm méltán feledett hozzászólásod méltán feledett topikomban.
Kedves csn!
Utólag is köszönöm aktivitásodat, bár valszeg más úton megoldódott akkori problemmám.
Sok sikert a további életben!
Tavalyelőtt szeptemberben igénybe kívántam venni a B hitelt az OTP-nél. Bár ne jutott volna eszembe ilyesmi! Kitöltöttem a megfelelő nyomtatványokat. Mivel a szlavezető bankom Miskolcon van, azt mondták, hogy mindez a procedúra egy héttel több ideig fog tartani, mint egyébként, de így se tart tovább 3 hétnél. Aztán úgy alakult, hogy mégse kellett a pénz, megoldottam más úton. Teljesen kiment a fejemből, hogy beadtam egy ilyen igénylést. Aztán 2000 májusában megérkezett a levél (8 hónap múlva!!!!), hogy amennyiben igénybe kívánom venni a B hitelt fáradjak be a Miskolci fiókba május 30-ig, különben nem áll módjukban rendelkezésemre bocsátani a hitelt. A papír május 26-én érkezett meg. Szóval, ha történetesen igénybe kívántam volna venni a hitelt, akkor mindösszesen 4 nap állt volna a rendelkezésemre, amiből 2 hétvégére esik.
Egyébként kész lehetetlenség elintézni egyik városból a másikba valamit, legalábbis az OTP-nél.
Kétszázmilliós közalapítványt állít fel az állam azoknak
A korábban OTP-hitelből építkező családoknak a megsegítésére, akik
önhibájukon kívül lettek adósok. A jövő év elejétől kezdve egyfajta
állami garanciaként átvállalnák azok terheit, akik már közvetlenül a
kilakoltatás előtt állnak. Szemkeő Judit, a tárca politikai államtitkára úgy
nyilatkozott, hogy már kétezer kilakoltatási határozatot hoztak,
végrehajtásukra azonban nem került sor, mert az OTP-nek sem érné meg
kilakoltatni a családokat, mivel az ingatlanok forgalmi értéke nem
haladja meg a kölcsön hátralékát. Szemkeő Judit úgy véli, a hátralékok
kezelésére minimum 10 milliárdos nagyságrendű összeg lenne elegendő, amit - mondta
az államtitkár - a kormány nem tud előteremteni. A szociális tárca
tizenegyezerre becsüli az összes érintett hátralékost, míg a bank
kétszer annyi adóst tart számon.
Igen, szinte indig rewngeteget kell várni a fiókokben. Ezért használok TeleBank Centert.
Illetve használnék. Az utóbbi hónapokban állandóan foglalt vagy az ügyintézôk nem kapcsolhatók... Éjjel azért általában megy.
Sziasztok! Egy Net-es problémával találtam szemben magam. Ezt osztanám meg veletek segítségeteket várva.
Az Elender a szolgáltatóm, és a 24-es körzetből a 06-51-324200-as számot tárcsázom be.
Ezek után nem tudom a www.otpbank.hu lapot elérni. Ha az Elender budapesti számát hívom, akkor nincs semmi probléma.
Na most a fő gond ott kezdődik, hogy nagyon úgy néz ki, hogy az említett cég support-ja le akar rázni, azt mondják, hogy ők nem találnak hibát. (most nem részletezném a velük lefutott köröket)
Kérésem a következő lenne:
Ha valamelyikőtök szintén a fenti paraméterekkel (24-es körzet, Elender, 51-324200) csatlakozik a Net-re, akkor megkérném, hogy ellenőrizze látja-e az otp honlapját, és tájékoztasson a fejleményekről.
És ha szintén nem jár sikerrel, akkor légyszi cseszegesse már ő is az Elender supportot, hogy kiderítsék a hiba forrását, és ha kell javítsák ki.
A support emilje: support@elender.hu ; telefonszáma:465-7800.
Ha netalántán úgy gondoljátok, hogy rossz helyen keresem a nyilvánosságot az ügyben, akkor tanácsot kérnék, hogy hol próbálkozzak. (A hivatalos utak befulladtak:Otp,Elender,helyi szolgáltató)