A sör Győrben is fincsi......... Ha átveszem a járgányt a jövő héten, meg lehet beszélni egy mini Lactti találkozót........ mondjuk a komáromi Monostori erődnél, az mindenkinek közelebb van....... A tanácsot köszönöm.
Üdv a csapatban! A legfontosabb (szerintem), ha a motordiagnosztika lámpa ne adj isten egyszer csak felvilágít és a szervízben az átkozott p300-as hiba (szelepkormozódás) jön elő, ne hidd el a "rossza benzin, pörgetni kell... maszlagokat". Ez a probléma a szelepcserével javítható. Én már csak tudom. Amúgy a problémákról folyamatosan írunk, érdemes tehát minél többet visszaolvasni. Azt a sört meg nagyon sajnálom. Győri vagyok, sebaj, idd meg az egészségünkre. üdv
Augusztus 18-án veszem át új Lacetti Sedan 1,4-es autómat. Nem vagyok tapasztalatlan, 27 éve vezetek balesetmentesen, de szeretném, ha néhány jó tanáccsal látnának el az átvételt illetőleg. Az alapdolgokon kívül mire figyeljek oda, milyen hibák lehetségesek. Ha lehetséges, szeretnék a klubhoz tartozni. Arról is érdeklődnék, hogy hol, mikor lesz (volt) Lacetti találkozó vagy ilyesmi buli. Én budapesti vagyok, újpalotai, ezért, ha valaki a klubból szintén újpalotai, szeretettel látom egy sörre vagy valamire. Még egyszer üdvözöl mindenkit LITTLEJOHN.
Most olvastam az origon a fóliázásról. A lényeg, hogy az első szélvédőnek 75%, az első oldalablakoknak 70% ateresztő képességűnek kell lennie. Hátul, és hátul oldalt tetszőlegesen sötétithető, amennyiben meg van a 2 db külső tükör!
Felhivták a figyelmet egy okos dologra! A gyári szélvédők is szinezettek, igy ha arra egy szabályos értéken belüli fóliát ragasztunk, nem biztos, hogy a szélvédőre ragasztva is a megengedett értéken belül marad!!!
Még este kipróbáltam, csak már nem irtam. Ha leveszem rádió állásból, akkor kikapcsol. Viszont bekapcsolni be lehet ugy is, ha nincs benne a kulcs, de ha beteszem a kulcsot, majd ki, akkor ujra kikapcsol. Hogy használod a rádiót?
Ki-be kapcsolgatod, vagy mint én is, hogy mindig bekapcsolva, és a gyujtással kapcsolódik?
Ha úgy mint én is, akkor próbáld ki úgy hogy pl. járó motornál szól a rádió. Kikpcsolod a rádiót, és utánna állitod le a tütüt, és veszed ki a kulcsot. Igy is csinálja? Mert ha kikapcsoltam pl telefon miatt, akkor következő induláskor meg voltam sértve, hogy nincs zene.
Igy szűkitheted a kört, hogy a rádió rossz, vagy valami az áramkörében.
Egyébként szerintem ha a rádió is a hibás, akkor is elég előlapot cserélni. (talán)
Megérkezem világítással. Mivel út szélén álltam, gondoltam a helyzetjelzőt hagyom. Levettem a gyújtást, kulcsot ki, majd kiszálltam. Lámpa nem ég..hmmm. Újra be, kapcsoló le-fel, világít. Hmm.. Hazaértem a garázsba és nem hagyott nyugodni a dolog. Kis próbálgatás után a következőket vettem észre:
Ha világítással állítod le a motort, tompított lekapcsol, helyzetjelző marad. Viszont ha kiveszed a kulcsot és utána kinyitod az ajtót, az is lekapcsolódik. Ha visszakapcsolod a kapcsolóval, akkor égve marad kiszállás után is kulcstól függetlenül.
Ergo: nehéz véletlenül lemeríteni az akksit. Még a rádió is lekapcsol egy óra múlva, ha nem nyúlsz hozzá.
Szintén egy olyan figyelemre méltó apróság, ami a többivel együtt alkot egy egészet és így kerek ez az autó. Két hónapos elmúlt és nem tudok betelni vele, egyre jobban kedvelem.
Szegeden a majdnem üres Tesco parkolóban mellém állt egy tűzpiros kombi lacsi. Ez ám a kollektiva! :))
A búgó hang, amit csapágynak gyanitok, már olyan hangos, hogy a feleségem 93 éves dédije is meghallaná. És kezdek tartani, hogy nem kerékcsapágy, inkább difi kihajtás, vagy vmi a difiben!
Most, hogy jól átbolygattam az autó rádióját, és környékét, tuti vmi gáz van azzal a túlbuzgó rádióval. Még kamionban sem hallottam ébresztő funkcióról, még a gyári rádióknál sem. Nem csak rádióállásba forditott kulcsal működik a rádió?
Mert ha igen akkor gyujtáskapcsoló gyanús a téma. Nem?
A Daewoo Matiz II lett a Chevrolet. De előtte volt még a Daewoo Matiz I és most nem rég készül el a Chevrolet Spark (Matiz III). Ha jól emléxem a Sparknak rosszabb lett a törés tesztje, mint a Matiznak volt (lásd Aveo, Kalos).
Sziasztok! Bár nem élesem a topicba vág, de azt szeretném megkérdezni, hogy a Daewoo és a Chevrolet Matiz között van más különbség is, vagy csak kicserélték márkajelet?
Hát én nem gondolnám hogy programozható lenne a rádióbekapcsolás, azaz ébresztő funkció lenne rajta. Szerintem teljesen kihasználatlan lenne. A jelenség biztos hogy hibára utal. üdv
Komolyra fordítva a szót: nem rágtam át magam az egész könyvön, amit az autóhoz adtak, meg sokminden le sincs írva benne, de érdeklődj utána, hátha lehet ezt a rádiót programozni bekapcsolásra. Annyi mindent be lehet állítani rajta, hogy ezen egyáltalán nem csodálkoznék! Ha mégsem, akkor mindenképpen szervíz! Ha a rádiód rossz, akkor gariban csere! Meggyőzheted őket, hogy előbb utóbb úgyis kicserélteted ha rossz, ne kelljen pár akksiba kerülni nekik gariban előtte, ha mindig lemeríti! Ha nem a rádiód rossz, akkor meg a rövidzárlat és tűzveszély miatt kellene tisztázni, mielőtt más is megbolondul a kocsiban, vagy leég!
Ha szereted a Danubiust, akkor elmondhatod, hogy nemcsak egy praktikus, szép és szeretett autód van, hanem még figyelmes és intelligens is, mert zenével fogad, hogy jól induljon a napod! :-)) Kell ennél több egy autótól?...:-))))))))))))
Egyébként nálam még nem fordult ilyen elő, talán az én autóm nem szeret ennyire engem, pedig suvickolom, ápolom, vigyázok rá!..:-))
Érdekes jelenséggel találkoztam mostanában: a cd-s rádió magától bekapcsol. Ez abban nyilvánul meg, hogy amikor reggel megyek a kocsihoz javában szól benne a danubius, mintha bekapcsolva felejtettem volna. Ezt most már napi rendszerességgel csinálja, úgyhogy mindig le kell vennem az előlapot hogy ezt megelőzzem. Tapasztalt valaki már hasonlót? Mi okozhatja? Vélemény? Üdv!
Üdv! Mivel én is érintett vagyok, választ is tudok adni. Kiveszik a kilincset és lefényezik. Úgyhogy azt mondtam, várok még, lekoptatom a többit, (vannak rajta gyűrűtől eredő karcolások) és megcsináltatom az összeset.
A kormányszervó nem csak teljesen kitekert állapotban nyöszörög?
Mert az minden kocsinál természetes jelenség,legalább is én így tudom
Sajnos nem, állandóan nyöszörög.
Mennyiért sikerült hozzájutni a kicsikéhez?
Ha nem titok!:-)))))))
Nem, nem titok. Az ára 2,2M volt. Korához képest sok, viszont ahhoz képest hogy 0km-est akartam venni, nem. (Ebben 28e km volt) 20% indulóval hoztam el, megcsinálták a 30e km-es szervízt. Ja és kaptam egy üveg Rose-t :) Emelőt, 3szöget, EÜdobozt külön kellett kérnem, nem akarták alapból adni. Ma néztem, nincs benne izzókészlet. Azt vmelyik nap pótolom. Ismerkedő szakaszban vagyunk, hó végén elviszem egy hosszabb (1 hetes) hegyi túrára Hejce felé. Szeretném előtte átnézetni a nekem nem tetsző hangokat. Írtátok hogy nem ajánljátok a Perfektet. Hova vigyem ? Újpalotai vagyok. M3 ?
Az enyém is köpködött -ha megnyugtat- az elején (a katalizátor kerámia is kormos volt), majd folyamatosan elhagyta- a chiptuning után (5000km) pedig megszünt ill. igen kevés lerakodás van a kipuff végen. ( Az előbbiek függetlenek a dobvég felhajlítástól)
Néha egy kevés krómtisztító és "probléma" csak tudatalatti!
A motor üzemét a gyertyák állapotáról ellenőrizheted, vagy inkább ellenőriztessed!
Ha ez rendben, olajfogyasztás nincs, kartergáz az új autónak megfelel, akkor nyugi.
A direkt és a sportdob miatt pici előgyújtás állítás lehetséges, de nem feltétlenül indokolt, anélkül is forog a motor rendesen.
Az utcai bejáratós autót nem illik a 30000-ret futotthoz hasonlítani.
Összeségében a panaszolt tüneteidet a futott km-ek csökkentik, ill. kell hogy csökkentsék!
Kedves R*R! Egyszer már váltottunk levelet a kipufogón található koromról. (lerakódás! amúgy 30 éves vagyok) Azért érdeklődöm megint, mert érdekes dolgokat láttam. Rokonom swiftjének (30000 KM) kipufogója belül FÉMTISZTA!!! (vízszintes kivezetés) Nem hittem a szememnek és az ujjamnak. Ismerősöm új corollája (1000KM) viszont ugyanúgy lerakódásos mint az enyém. (lehajlított kivezetés) ??????????????????????????? Én először azt hittem, azért ilyen az enyém, mert DTM (felhúzott) de a gáz kilépés még a vízszintes részen (felhúzás elött) történik és a lecsapódásra gondoltam, vagyis arra, hogy ha valamelyik irányba hajlított a kipuff, akkor le tud rakódni a szennyeződés. Jól gondolom, avagy valami más van a háttérben? Szakik, írjatok, üdv