Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
És milyen sikeres cége van Márki-Zaynak, hogy politikusnak állt? Semmilyen. Sikeres cégvezetők nem szoktak polgármesteri kampányt folytatni, hiszen köszönik, jól megvannak a cégeikkel, és erre ezer példa van.
"Ez a buborékozás nagyon népszerű fideszes elképzelés, kár, hogy nem igaz."
A facebook algoritmusa olyan dolgokat pakol eléd, amit kedvelsz. Ez pl. ruháknál hasznos, mert ha pöttyös szoknyák tetszenek, akkor azokról szivesebben olvasol, mint a csíkos nadrágokról.
Ez viszont nem csak dolgokra működik, hanem véleményekre is. Egy szintig ez sem baj, mert aki kedveli az operát, annak hasznos, ha operával kapcsolatos, aki kedveli a focit az meg azzal kapcsolatos dolgokat oszt ki az algoritmus.
Viszont amikor a facebook elkezdi összehozni a politikai vagy egyéb véleményeket, akkor azt látod, hogy a facebook-on mindenki Karácsony fan vagy mindenki azt mondja, hogy az oltással csipet ültetnek az emberbe, akkor kialakul egy vélemény buborék, amibe egyszerűen nem jelenik meg más. Nem dob fel Dobrev Klárával kapcsolatos dolgokat.
Nem, a vélemény buborék nem fideszes dolog. Amikor azt gondolod, hogy ez csak fideszes dolog, az maga a vélemény buborék egyik megjelenési formája.
Az, hogy mindegyik saját magát véli győztesnek, tipikus buborék hatás. Ugyanis abban a társaságban, akiknek a véleményét ismeri, tényleg ő a győztes. A másik meg másik társaságban győz ugyanígy.
Nem véletlen, hogy a sikeres cégek karakterisztikus vezetővel rendelkeznek. Az teljesen rendben van, hogy sok különböző szempontot meg kell hallgatni, és figyelembe kell venni.
Azonban belátható időn belül dönteni kell. A nen döntés is döntés, mégpedig rendszerint rossz döntés.
az állami erőszakszervezetnek az a dolga, hogy védje az államrendet, akár erőszakkal is, viceházmesterné. nem tudtad? akkor még ostobább vagy, mint eddig gondoltam.
Akkor neked is: én kifejezetten előnynek tartom, hogy nincs az ellenzéki oldalon meghatározó párt és így vezér sincs.
Szerintem ezt meg te ne fogod megérteni, pedig már ezerszer leírtam. Addig jó, amíg rákényszerülnek a konszenzusra, mert így lehet más szempontokat is érvényesíteni a kormányprogramban, nincs diktatúra, nincs megmondóember.
Csak nem azok csinálták, akik ellen a rendőri atrocitások történtek. Azokat valahogy hiába nyomták rá a fidesz-nagygyűlésre, kergették egész délután, nem sikerült felszámolni őket, pedig nem voltak sokan. Ki érti ezt?
Orbán úgy mókolta meg a választási törvényt, hogy szövetségbe kényszerítette az ellenzéket
Létezik ám másik lehetőség is. Egy párt olyan meggyőző és hiteles programmal áll elő, amely több támogatót vonz, mint a fidesz. Mivel ilyen nincs, nem képes egyik sem erre, úgy tesznek, mintha elvileg is lehetetlen lenne. Pedig nem lehetetlen, csak képességgel rendelkező emberek kellenének hozzá. Ennek a tehetségtelen, hazug bandának ez tényleg lehetetlen.
Ezt láttad te az RTL klubon. Én meg azt láttam a helyszinen, hogy a békésen beszélgető emberek közé elkezdenek záporozni a könygázgránátok, aztán lovasroham, és a puskás rohamrendőrök a szétfutó emberek után lőnek be a mellékutcákba.
Nyilván a Gyurcsány rezsim sose vallja be az igazságot.
Semmi kétszínűség nincs abban, hogy nem ájul el az ellenzéktől se. Az LMP is eleve úgy indult, hogy egyik nagy tömbhöz se kíván csatlakozni, harmadik utas politikát kíván folytatni.
Egyébként tele van ügyekkel, többek között gelgelyt is védte már.
Nevetséges. Nem a törvény miatt kénytelen összefogni az ellenzék, hanem azért, mert a fidesz-kdnp-nek önmagában van annyi támogatója, mint a többi pártnak együttesen. Tökmindegy, hogy már a választás előtt, vagy a 2. forduló előtt fognának-e össze, többségi kormányzásra esélytelenek külön-külön.
A gazdaság működése nagyságrendekkel fontosabb, mint hogy kiről mit mond.
Ez az, amit nem súlyozol a helyén. Pedig éppen ez a lényeg. Ezért buktak meg a Medgyessy-Gyurcsány kormányok, ettől lettünk éllovasból sereghajtó. Most nagy nehezen felvettük a lépést, és együtt fejlődünk a versenytársakkal.
Ezek a kontraszelektált bolondok meg megint tönkretennék, pontosan ugyanúgy. Ugyanazok az elképzelések egy az egyben. Teljesen és tökéletesen hülye, aki ugyanazt ugyanúgy megpróbálja, és más eredményt vár.
Hogy tovább is mondjam: minden egyes megnyilvánulását úgy kezdi, hogy ő keresztény és hetero.
Ez az én szememben tulajdonság, de nem érdem.
Ha ez a lényeg Márki-Zay esetében, ezt akarja annyiszor és annyira hangsúlyosan kidomborítani, akkor tényleg nem lehet az én emberem, ez nekem durván kevés.
Egyébként a vitán csupa hetero ember volt ott, de na és? Mindegyiküknek van gyerekük, több-kevesebb, még Andriséknak is hamarosan megszületik az első babájuk. De na és?