félig OFF, de látom, vannak azért klasszikus orgonisták is errefelé... előkerült az American Reed Organ and the Harmonium és az American reed organ című könyvem, pár eléggé eláztak meg penészesek is (ki vannak szárítva), de olvashatók, ha valaki szereti ezeket a 100+ éves hatalmas dögöket, még akár hasznos infókat is találhat gyártókról, működési elvről. Elajándékoznám őket. Tényleg szomorú az állapotuk, de kis melóval lapozhatók :) Pesten vannak.
Értem! Akkor ezért van "harisnya" a dobrotoron. Amint lesz elegendő szabadidőm, megteszem ezeket a lépéseket. A környezetemben nem nagyon van olyan, akitől ilyen jellegű tanácsokat kaphatnék, úgyhogy nagyon értékesek számomra a tapasztalataid!! A próbateremben az L100-as mellett egy Turbo-Jet van, a DC 200-as van itthon, ezt szeretném jól rendberakni, mivel ez a saját, ráadásul ez rendes dobrotoros, a Solton meg "csak" >kályhacsöves<.:)) Mindenesetre ismerve a hiányosságait is, azért elégedett vagyok vele. Köszi mindent!!
Az európai lezlik nagyon nyitottak mind a négy oldalról. Ez elvileg szép, jó, befutja a teret. Ok, de az orgonista akkor is csak a tér 1 db. pontjában tud elhelyezkedni, így a tölcsér többi irányában elég nagy a hang vesztesége számára. Ha viszont betapasztja a felesleges 3 nyílást akkor a megmaradó 1 nyíláson át továbbra is megmarad számára a hang pulzálása, de kiegyenlítettebben, orgonálhatóbban.
Hasonlóan mint a 122/147 klasszikus falezliknél, ahol szintén a töredéke jut ki a 3 szép irányban, mint a csúnya hátulján. Könnyebb kimikrofonozni is. Ok, le lehet azoknál zárni a hátsó kijáratokat is, meg a zoknit ráhúzni a dobrotorra, csak akkor a hang bezárul, összemegy, elvész sok jellegzetessége.
Szóval szebben és jobban szólna. Ha nem hiszed, dobj rá egy pokrócot ami letakarja 3 irányból és úgy hallgasd meg.
Bocsi, még ezzel kapcsolatban valamit elfelejtettem! Azt írod, három oldalról bezárnád a dobozt. Gondolom ez valamit változtat a hangképen, és persze könnyebben is kezelhető maga az erősítő, hisz így lehet irányítani magát a hangot, de ezzel együtt a hangerő is koncentrálódni fog az adott irányba? Nem mintha elégedetlen lennék azzal a 160 wattal, még így tranzisztorosan is...:))))))
Nézd el kérlek, hogy ilyen laikus kérdésekkel bombázlak!
Szia. Az anconai tölcsérek gyakorlatilag megegyeznek az amerikaival, Allsound, Dynacord, Echolette és sok kortársa. Van egy-két eltérő, de azokon nagyon látszik a különbség mint pl Sharma, FBT.
Nekem is trambibátyó segített, hozzá kéne fordulnod:
Segítséget szeretnék kérni, előre is bocs a tájékozatlanságomért!!:)))
Dynacord DC200-as Leslie klónom felső rotorjának tölcséreiből hiányzik az a bizonyos - nem tudom sajna a pontos nevét - háromlábú, lapos-kúpformájú betét, és azt szeretném kérdezni, van-e valakinek ilyesmi eladó?
Amúgy bocsi, mert a teteje - nekem - Solton, de ezt ti jobban tudjátok, mint én, ugyanúgy anconai mechanika, tehát szerintem csereszabatos....:)) Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném!
Elég jó hangú szimulátor. Ezen videó érdekessége a két eltérő klón általi megszólaltatása. SK1<->C2D A műlezli mellett három-három azonos jellegű dalrészlettel jó összehasonlítást enged a két cuccon.
A 300€-s ára sem annyira vészes pl a Neo új kütyüjéhez képest, ami ugyanannyi, de míg a Burn szépen paraméterezhető, addig az új Neo 2db fix beállítást tartalmaz.
Érsekújvárott Marián Vargáék hatalmasat nyújtottak.
A hangosítás szerencsére tökéletes volt. Varga a nyári paksi bulihoz képest szinte megfiatalodott.
Sokaknak leesett az álla először hallván a Collegium Musicumot, hogy létezik ilyen The Nice szintű csapat erre, vadkeleten. Ráadásul abszolút semmit nem újítottak, ugyanazzal a hanxerparkkal, előadásmóddal nyomták, mint ezelőtt 40-45 éve. Ma hitelesebbek mint Emó, vagy a közelmúlt Jon Lordja. Talán Brian Augerhez hasonlítanám, nem a zene stílusát, hanem az előadásmód rendkívül erőteljes, mégis tökéletesen eredeti, hibátlan tálalását. Szélsőséges dinamika, hihetetlenül precíz, autentikus megszólalás. Ok, a dobos fiatal sráx és a lezli 122XB, de ennyi. Az X77 hangja is jól kijött. Érdekes, egyéni hang, jól passzol a nagyon sajátos, virtuóz előadáshoz. Kihallani a kemény mechanikus TG hangot, de azért eléggé más a hang tónusa. (otthonra azért nem kéne :-)
Ha még előfordulnának, mindenkinek nagyon javaslom a világszínvonalú legenda megtekintését.
Sajnálom a hangos beszélgetést és a banda helyenként "kilátszó" rossz kedvét emiatt, mert egyébként profi volt a megszólalás, az új szerzemények zseniálisak (a rövid, szöveg nélküli, dobos szöszöléssel induló, hatalmas üvöltő szimfóniaként véget érő "interlude" szám különösen tetszett), és kellenek nagyon az odatenyerelős disszonáns részek is! Sok szám alapja pedig az egyik kedvenc Hammond-szerzeményemre emlékeztetett stílusában (Lonnie Smith - Witch Doctor), egyszerűek, de fülbemászóak és ritmikusak - tetszett, na!
Ja, még csak annyit, hogy Matyi a koncert eleji kérdésedtől szerintem sokan zavarba jöttünk (a mi ötfős baráti társaságunk biztos), ugyanis már sokszor-sokszor hallottunk titeket az elmúlt években, de ITT (=A38) még nem, és te úgy kérdezted, hogy ITT hallottak-e titeket az emberek. :)
Holnap, vagyis november 23-án a Fillmore Est csapatunkkal játszunk Várpalota mellett Péten, a Bandi kocsmájában. Belépő nincs. Árak szolidak, semmi felhajtás. Egyedüliként nagyjából a teljes repertoárt végigjátsszuk, ha valakit ez érdekelné.
Maximális tiszteletem az összes topiktársnak! Egy jó élményem szeretném megosztani veletek. Az öreg M3-ammal egy Behringer MIC200 csöves előfokon keresztül hajtom a 760-asomat. A tiszta hangal nem volt gondom, de a kicsit "mocskosabb" túlhajtott hangzással nem igazán voltam kibékülve. Igazából nem hozott sokkal jobb eredményt mint a 70-es évekből származó Ibanez Overdrive II pedálom, amiben egy MC 1458P jelű műveleti erősítő dolgozik. S történt vala, hogy a MIC200 nem akara szólani... Mit volt mit tenni: szétszed - csőcsere. Eredetileg egy Bugera (made in China) felíratú cső volt benne, amit egy 1979-es gyártású 0km-es Tungsram ECC83-ra cseréltem. Bekapcs. ÖÖÖ... Nem másik világ, egyenesen másik dimenzió. Nem zizeg és vinnyog, hanem morog és harap! Nincs az a szimuláció ami ilyet tud. :))))
A Hammondhoz ugyan nincs köze , de mint érdekességként érdemes megnézni
ezen szerkezetet a videon . Még Michellangeló álmodta meg /nem ma volt /
ezt a hurokat nem kalapáccsal megütő , hanem mint egy" tekerölant" elvén
müködö hangszert csak a forgó kerekeket /hozzáérintés mértékét/ szabályozza billentyüvel. Érdekes hangszer , és a 70 es évek hegedügépei Lem ,Hohner, Arp
külön világát jelentette a billentyüs hangszereknek , igy gondolom ez is ....