Keresés

Részletes keresés

constantino_lobasso Creative Commons License 2013.12.01 0 0 16055

Sziasztok!

Egy barátomnál rendet raktunk és kincset találtunk.

ELADÓ klasszikus orgonából származó pedál, MIDI játszóasztal építéséhez, teljes méret, 30 hangos (C-F), egyenes-párhuzamos.

Budapesten található. 15 ezer Ft.

06-20-239-80-33 vagy küldj e-mailt (a nickem mögött találod).

Szilárd

tehtube Creative Commons License 2013.12.01 0 0 16054

Barbara Dennerlain este 11 órától a holland rádióban:

http://www.radio6.nl/

Gondolom az angol listen (hallgatni) megfelelője a holland luisten szó: 

http://www.radio6.nl/luisteren.html

constantino_lobasso Creative Commons License 2013.12.01 0 0 16053

Sziasztok!

félig OFF, de látom, vannak azért klasszikus orgonisták is errefelé... előkerült az American Reed Organ and the Harmonium és az American reed organ című könyvem, pár eléggé eláztak meg penészesek is (ki vannak szárítva), de olvashatók, ha valaki szereti ezeket a 100+ éves hatalmas dögöket, még akár hasznos infókat is találhat gyártókról, működési elvről. Elajándékoznám őket. Tényleg szomorú az állapotuk, de kis melóval lapozhatók :) Pesten vannak.

Szilárd 20-239-80-33

sustain Creative Commons License 2013.12.01 0 0 16052

Értem! Akkor ezért van "harisnya" a dobrotoron. Amint lesz elegendő szabadidőm, megteszem ezeket a lépéseket. A környezetemben nem nagyon van olyan, akitől ilyen jellegű tanácsokat kaphatnék, úgyhogy nagyon értékesek számomra a tapasztalataid!! A próbateremben az L100-as mellett egy Turbo-Jet van, a DC 200-as van itthon, ezt szeretném jól rendberakni, mivel ez a saját, ráadásul ez rendes dobrotoros, a Solton meg "csak" >kályhacsöves<.:)) Mindenesetre ismerve a hiányosságait is, azért elégedett vagyok vele. Köszi mindent!!

Előzmény: tehtube (16050)
tehtube Creative Commons License 2013.11.30 0 0 16051

Tökéletes. C3 ráadásul hibátlanul szólt. Ebben biztos Joeynek is része volt.

2 pazar Dr Lonnie koncert:

http://www.youtube.com/watch?v=ARvagv1FPoE

http://www.youtube.com/watch?v=06HwBqH3kEM

Előzmény: hamnord (16044)
tehtube Creative Commons License 2013.11.30 0 0 16050

Az európai lezlik nagyon nyitottak mind a négy oldalról. Ez elvileg szép, jó, befutja a teret. Ok, de az orgonista akkor is csak a tér 1 db. pontjában tud elhelyezkedni, így a tölcsér többi irányában elég nagy a hang vesztesége számára. Ha viszont betapasztja a felesleges 3 nyílást akkor a megmaradó 1 nyíláson át továbbra is megmarad számára a hang pulzálása, de kiegyenlítettebben, orgonálhatóbban.

Hasonlóan mint a 122/147 klasszikus falezliknél, ahol szintén a töredéke jut ki a 3 szép irányban, mint a csúnya hátulján. Könnyebb kimikrofonozni is. Ok, le lehet azoknál zárni a hátsó kijáratokat is, meg a zoknit ráhúzni a dobrotorra, csak akkor a hang bezárul, összemegy, elvész sok jellegzetessége.

Szóval szebben és jobban szólna. Ha nem hiszed, dobj rá egy pokrócot ami letakarja 3 irányból és úgy hallgasd meg.

Előzmény: sustain (16049)
sustain Creative Commons License 2013.11.30 0 0 16049

Bocsi, még ezzel kapcsolatban valamit elfelejtettem! Azt írod, három oldalról bezárnád a dobozt. Gondolom ez valamit változtat a hangképen, és persze könnyebben is kezelhető maga az erősítő, hisz így lehet irányítani magát a hangot, de ezzel együtt a hangerő is koncentrálódni fog az adott irányba? Nem mintha elégedetlen lennék azzal a 160 wattal, még így tranzisztorosan is...:))))))

Nézd el kérlek, hogy ilyen laikus kérdésekkel bombázlak!

Előzmény: tehtube (16046)
sustain Creative Commons License 2013.11.30 0 0 16048

Köszi a gyors, kimerítő, és építő jellegű választ! Igyekszem az általad mondottak szerint cselekedni!:)))))

Zoli

Előzmény: tehtube (16046)
tehtube Creative Commons License 2013.11.30 0 0 16047
Előzmény: DN DN (16039)
tehtube Creative Commons License 2013.11.30 0 0 16046

Szia. Az anconai tölcsérek gyakorlatilag megegyeznek az amerikaival, Allsound, Dynacord, Echolette és sok kortársa. Van egy-két eltérő, de azokon nagyon látszik a különbség mint pl Sharma, FBT.

Nekem is trambibátyó segített, hozzá kéne fordulnod:

http://forum.index.hu/User/UserDescription?u=499784

Kúp nélkül szúrós, pulzáló a lezli hangja, kúppal bársonyosabb, hammondosabb.

(emellett 3 oldalról bezárnám a dobozt)

Előzmény: sustain (16045)
sustain Creative Commons License 2013.11.29 0 0 16045

Üdv mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni, előre is bocs a tájékozatlanságomért!!:)))

Dynacord DC200-as Leslie klónom felső rotorjának tölcséreiből hiányzik az a bizonyos - nem tudom sajna a pontos nevét - háromlábú, lapos-kúpformájú betét, és azt szeretném kérdezni, van-e valakinek ilyesmi eladó?

Amúgy bocsi, mert a teteje - nekem - Solton, de ezt ti jobban tudjátok, mint én, ugyanúgy anconai mechanika, tehát szerintem csereszabatos....:)) Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném!

Zoli

hamnord Creative Commons License 2013.11.29 0 0 16044

Udv mindenkinek

Egy jo kis koncert Joey DeFrancesca-val

constantino_lobasso Creative Commons License 2013.11.29 0 0 16043

Köszi!

Előzmény: tehtube (16042)
tehtube Creative Commons License 2013.11.29 0 0 16042

Szia,

1, szintetikus olaj jó neki. Az áttetsző műszerolaj elég jó, csak kissé híg, érdemes 1/4 részt szintetikus motorolajjas sűríteni.

2, talán kondi.

Előzmény: constantino_lobasso (16041)
constantino_lobasso Creative Commons License 2013.11.28 0 0 16041

Sziasztok!

van néhány Hammondos kérdésem, segítsetek légyszi!

1. Kitől lehet mainapság Budapesten Hammond-olajat venni? Egy éve áll a drágám, nem akarom elindítani friss olaj nélkül.

2. Ha bemelegedés után zajos, az mond valakinek valamit?

3. Ki az, aki mainapság aktív és ki lehet rángatni egy ilyen hiba kijavítására?

3. Mennyit ér mainapság egy európai C3+122 megkímélt állapotban? Hol érdemes árulni? Én az ebay.de-re gondoltam. Egyéb ötlet?

Köszi

Szilárd

tehtube Creative Commons License 2013.11.28 0 0 16040

Elég jó hangú szimulátor. Ezen videó érdekessége a két eltérő klón általi megszólaltatása. SK1<->C2D A műlezli mellett három-három azonos jellegű dalrészlettel jó összehasonlítást enged a két cuccon.

Előzmény: betasound (16038)
DN DN Creative Commons License 2013.11.25 0 0 16039

Eladó a HAMMOND B3-asom a Lesli 122-vel kihasználatlanság miatt - jutányosan!

Csere nem érdekel, mert digitális "szakrális" orgonát akarok helyette.

Tel:06/1/298-3204

betasound Creative Commons License 2013.11.24 0 0 16038

Nem is olyan rossz ez a Burn. Gyakorlatilag a VB3 leslie-jét felturbózták a MrRay Rhodes, meg a ZD6 Clavinet szimuláció efektjeivel. bővebben:

http://www.genuinesoundware.com/?a=showproduct&b=41

A 300€-s ára sem annyira vészes pl a Neo új kütyüjéhez képest, ami ugyanannyi, de míg a Burn szépen paraméterezhető, addig az új Neo 2db fix beállítást tartalmaz.

http://www.thomann.de/gb/neo_instruments_mini_vent_organ.htm

Régi "barátunk" itt mutatja be:

Előzmény: djuice (16036)
tehtube Creative Commons License 2013.11.23 0 0 16037

Jó muzsikus a bácsi, de a hanxer tisztára a nyolcvanas évek szintje :-) Jó példa hogy van akinek a kezében a fadarab is mexólal.

Előzmény: djuice (16036)
djuice Creative Commons License 2013.11.23 0 0 16036

tehtube Creative Commons License 2013.11.23 0 0 16035

Érsekújvárott Marián Vargáék hatalmasat nyújtottak.

A hangosítás szerencsére tökéletes volt. Varga a nyári paksi bulihoz képest szinte megfiatalodott.

Sokaknak leesett az álla először hallván a Collegium Musicumot, hogy létezik ilyen The Nice szintű csapat erre, vadkeleten. Ráadásul abszolút semmit nem újítottak, ugyanazzal a hanxerparkkal, előadásmóddal nyomták, mint ezelőtt 40-45 éve. Ma hitelesebbek mint Emó, vagy a közelmúlt Jon Lordja. Talán Brian Augerhez hasonlítanám, nem a zene stílusát, hanem az előadásmód rendkívül erőteljes, mégis tökéletesen eredeti, hibátlan tálalását. Szélsőséges dinamika, hihetetlenül precíz, autentikus megszólalás. Ok, a dobos fiatal sráx és a lezli 122XB, de ennyi. Az X77 hangja is jól kijött. Érdekes, egyéni hang, jól passzol a nagyon sajátos, virtuóz előadáshoz. Kihallani a kemény mechanikus TG hangot, de azért eléggé más a hang tónusa. (otthonra azért nem kéne :-) 

Ha még előfordulnának, mindenkinek nagyon javaslom a világszínvonalú legenda megtekintését.

Mr Eskimo Creative Commons License 2013.11.22 0 0 16034

Sajnálom a hangos beszélgetést és a banda helyenként "kilátszó" rossz kedvét emiatt, mert egyébként profi volt a megszólalás, az új szerzemények zseniálisak (a rövid, szöveg nélküli, dobos szöszöléssel induló, hatalmas üvöltő szimfóniaként véget érő "interlude" szám különösen tetszett), és kellenek nagyon az odatenyerelős disszonáns részek is! Sok szám alapja pedig az egyik kedvenc Hammond-szerzeményemre emlékeztetett stílusában (Lonnie Smith - Witch Doctor), egyszerűek, de fülbemászóak és ritmikusak - tetszett, na!

Ja, még csak annyit, hogy Matyi a koncert eleji kérdésedtől szerintem sokan zavarba jöttünk (a mi ötfős baráti társaságunk biztos), ugyanis már sokszor-sokszor hallottunk titeket az elmúlt években, de ITT (=A38) még nem, és te úgy kérdezted, hogy ITT hallottak-e titeket az emberek. :)

Várjuk az új lemezt!

tehtube Creative Commons License 2013.11.22 0 0 16033

Meghívó.

Holnap, vagyis november 23-án a Fillmore Est csapatunkkal játszunk Várpalota mellett Péten, a Bandi kocsmájában. Belépő nincs. Árak szolidak, semmi felhajtás. Egyedüliként nagyjából a teljes repertoárt végigjátsszuk, ha valakit ez érdekelné.

szimizso1 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 16032

Bugera= buhera..... én nem csodálkoznék :-)

Előzmény: betasound (16031)
betasound Creative Commons License 2013.11.21 0 0 16031

Maximális tiszteletem az összes topiktársnak! Egy jó élményem szeretném megosztani veletek. Az öreg M3-ammal egy Behringer MIC200 csöves előfokon keresztül hajtom a 760-asomat. A tiszta hangal nem volt gondom, de a kicsit "mocskosabb" túlhajtott hangzással nem igazán voltam kibékülve. Igazából nem hozott sokkal jobb eredményt mint a 70-es évekből származó Ibanez Overdrive II pedálom, amiben egy MC 1458P jelű műveleti erősítő dolgozik. S történt vala, hogy a MIC200 nem akara szólani... Mit volt mit tenni: szétszed - csőcsere. Eredetileg egy Bugera (made in China) felíratú cső volt benne, amit egy 1979-es gyártású 0km-es Tungsram ECC83-ra cseréltem. Bekapcs. ÖÖÖ... Nem másik világ, egyenesen másik dimenzió. Nem zizeg és vinnyog, hanem morog és harap! Nincs az a szimuláció ami ilyet tud. :))))

szimizso1 Creative Commons License 2013.11.21 0 0 16030

Üdv!

Nemrég találtam ezt a jó kis számot. Hallgassátok Ti is! :-)

https://www.youtube.com/watch?v=0wM_qR6Yihk

tehtube Creative Commons License 2013.11.21 0 0 16029

Gál Csaba Boogie-Benkő Dávid közös produkciója. Szerintem ez nagyon nem bit bázisú orgona.

https://soundcloud.com/the-soultramps/worry-me

tehtube Creative Commons License 2013.11.21 0 0 16028

Szerintem érdekes hogy ma Amerikában is fehérek viszik tovább ezt a fekete muzsikát. Coelho legény stílusa a lemezei alapján eléggé Monacós.

Elég jól kialakult kint ez a hordozható orgona. B3 forma szőrös huzatban, kereten 4 alulábbal, melyen kis gallérok hozzák az illúziót.

tehtube Creative Commons License 2013.11.20 0 0 16027

Én mégis összekötném On-ra a Hammonddal. Legfeljebb fordítva.

Itt egy forgás által folyamatos végtelenített rezgést állítanak elő.

A Hammondnál meg a hangkerék úgy működik mint egy végtelenül rezgő húr.

Mondhatni ugyanaz (_8(|)

Előzmény: trambi (16026)
trambi Creative Commons License 2013.11.19 0 0 16026

OFF

A Hammondhoz ugyan nincs köze , de mint érdekességként érdemes megnézni 

ezen szerkezetet a videon . Még Michellangeló álmodta meg /nem ma volt /

ezt a hurokat nem kalapáccsal megütő , hanem mint egy" tekerölant" elvén 

müködö hangszert  csak a forgó kerekeket /hozzáérintés mértékét/ szabályozza billentyüvel. Érdekes hangszer , és a 70 es évek hegedügépei Lem ,Hohner, Arp

külön világát jelentette a billentyüs hangszereknek , igy gondolom ez is ....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!