Keresés

Részletes keresés

0.5bit Creative Commons License 2021.09.14 -2 0 5825

"Szerencsére, alig volt benne benzin."

Gázolaj. Az oroszoknak diesel tankjaik voltak. A németek használtak benzin motort, kényszerűségől, mert szénből tudtak műbenzint előállítani és nem igazán volt a harmadik birodalom területén jeletős olajkitermelés a háború második felében.

"A Corvin-közből ugyan nem jutott volna el a Deák térig, az biztos."

De bizony eljutott. Keresztül is ment a villamos síneken, kikerülte a lejáratot az aluljáróba: youtube videó.

"Itt kötötte el az illető a tankot, és nem túl sokat tudott menni vele, letért a járdáról és egyenesen ment a rendőroszlop felé, amelyik az Andrássy-kereszteződésben volt éppen. Azért el tudom képzelni, mit éreztek a rendőrök eközben."

Lázsd a fenti videót. Nem a járdáról tért le, hanem a villamos megálló peronjáról.

Előzmény: kígyószisz (5805)
margarita402 Creative Commons License 2021.09.14 -2 2 5824

LOL. És derék rendőreink nem érték utol a pár száz rendbontót, inkább rátámadtak a nagygyűlésről hazafelé tartó békés emberekre, a böszme jogállamának nagyobb dicsőségére?:DD Igazán büszke lehetsz erre, "demokrata."

Előzmény: Vevegyő (5819)
Big food Creative Commons License 2021.09.14 -3 2 5823

Az mihez nem gyáva? Rozi néni röfijét is kevlárban látogatta meg.

Előzmény: Vevegyő (5820)
margarita402 Creative Commons License 2021.09.14 -2 1 5822

Tudom, hogy képtelen vagy olvasni, de legalább ne reklámozd, egy szóval se írtam, hogy tankkal ment a Corvin közből a Deák térre.:DD Ott van az interjú, amit belinkeltem, kurucinfó, ami comme il faut lett, mióta vonát libbanttá kenték fel a Spinoza-házban, pedig egy echte náci lap. Fölösleges a hülyeségeiddel túráztatnod magad, nem fogyott ki a tankból az üzemanyag, és tökéletesen működőképes, beindítható állapotban állították ki. elmerül a kérdés, hogy miképp fordulhatott ez elő? 

Előzmény: kígyószisz (5805)
kígyószisz Creative Commons License 2021.09.14 -2 2 5821

Nyilván nem kellene mind a 106 egyéni vk-ben ilyet tartani, Marci is csak 32-ben rendezte meg. 

Ez elég is lenne. 

De vajon egy Szatmáry Kristóf például mégis, mit tudna mondani arra, amikor szembesítenék vele, hogy szemrebbenés nélkül élt a fideszes lehetőségekkel (hogy finoman fejezzem ki magam)? Az ilyen jelölteket biztos, hogy Orbán letiltaná, mert nagyon durván beégnének. 

Előzmény: Vevegyő (5820)
Vevegyő Creative Commons License 2021.09.14 -1 0 5820

sazerintem is, de orbán túl gyáva ehhez.

Előzmény: kígyószisz (5816)
Vevegyő Creative Commons License 2021.09.14 -1 1 5819

mert hősökhöz illően úgy elnyargaltak, mint a rimóci nyúl, aminek petárdát dugtak a seggébe. a  szervezők egyébként mondhatták volna a teljesen békéseknek, hogy ne menjenek a deák tér felé, de valamiért mégse nem mondták. ezzel szemben ov beült a páncélozott autójába és szintén rimóci nyúlként viselkedett úgy is, mint vezér.

:)))

Előzmény: margarita402 (5812)
Big food Creative Commons License 2021.09.14 -1 1 5818

Nincs is ezzel semmi gond.

Előzmény: margarita402 (5812)
Pacemaker Creative Commons License 2021.09.14 -1 1 5817
Látod ez a fő probléma, az egzakt tudományok jól működnek a logika talaján, és szépen halad is előre minden.

A politikát meg szociológusok, jogászok, filozófusok stb... " csinaljak" amiből csak káosz lesz.
Előzmény: mmormota (5810)
kígyószisz Creative Commons License 2021.09.14 -1 1 5816

Jó lenne, ha lenne, sőt, fontos is lenne. 

Előzmény: Vevegyő (5814)
kígyószisz Creative Commons License 2021.09.14 -1 1 5815

Mivel ahogy írtam, tetszik, nem tetszik, fideszes politikusokat is "küld" nekem a Facebook, mert Origót is, holott ezek követésére nem álltam rá, így pontosan tudom, hogy nincs ezekben az álíltásokban és cikkekben olyan, amit én helyesnek tartanék. 

Előzmény: mmormota (5810)
Vevegyő Creative Commons License 2021.09.14 -1 1 5814

szerinted lesz olyan fideszes jelölt, aki kiáll majd? (lehet, hogy magától lenne néhány, de azoknak meg ov nem fogja engedni, az hétszentség.)

Előzmény: kígyószisz (5809)
margarita402 Creative Commons License 2021.09.14 -2 0 5813

Bizony.:-)

Előzmény: 0.5bit (5811)
margarita402 Creative Commons License 2021.09.14 -2 0 5812

Azokat mégse bírták elkapni valamiért, tyúkfejők gyöngye. Helyettük békés járókelőket, hazafelé tartó családokat, külföldi diákokat támadtak meg az általad annyira védett, azonosító nélküli állatok. A jogállamiság jegyében, nyilvánvalóan, a magadfajta "demokraták" nagy örömére.

Előzmény: Vevegyő (5794)
0.5bit Creative Commons License 2021.09.14 -2 0 5811

"Tankos Gyuri bácsi a Corvin-közből ment a Deák térre, amúgy a jobbik elnöke, Vona Gábor által alapított Magyar Gárda tagja.:-)"

Akkor ő most demokratikus összefogáshoz tartozik?

("SchifferŐ nem az ellenzékkormánypárt része. A tiétek, egészségetekre")

Előzmény: margarita402 (5801)
mmormota Creative Commons License 2021.09.14 -2 0 5810

Én sokkal többet irogattam a tudomány topicokban, mint itt. Ez a fajta kizárás, amiről most beszélünk, ott is megfigyelhető, és van egy nagyon nagy plusz is, ugyanis ott objektíven eldönthető, helyes vagy helytelen amit valaki képvisel.

A specrel tipikusan ilyen téma. Jön valaki, hogy olvasta, hogy ez meg az, de ez nyilvánvalóan rossz, mert így meg úgy. Menetrendszerűen jön ilyen nick, mély önbizalommal és teljes meggyőződéssel cáfol. 

Nem ismeri a modellt, nem ért belőle egyáltalán semmit. Azt a szilánkot se érti, amivel éppen találkozott valamilyen cikkben, és amit jött megcáfolni. Látott egy szilánkot, megpróbálta beilleszteni a meglevő ismeretei közé, és kiáltó ellentmondásra jutott. Így aztán próbálja képviselni az igazát. Matematikai bizonyossággal lehet tudni, hogy téved. 

Azért mondom ezt, mert a jelenség nagyon hasonló. Találkozott valamivel, ami ellentmond mindannak, amit tud, érteni vél, és ezért eleve helytelennek értékeli és elveti.

Természetesen a politikában nem lehet bizonyosság abban, hogy kinek van igaza. Attól, hogy buborék, még lehet helyes. De nem árt tudni, hogy létezik ez az effektus, és képes arra, hogy egyébként helyes dolgot kizárjon, elvessen valaki csak ezért, mert annyira ellentétes a meglevő ismereteivel.

Előzmény: mmormota (5798)
kígyószisz Creative Commons License 2021.09.14 -1 1 5809

Én nem is szeretném, hogy Orbán kiálljon vitára - bár ezt emlegetik sokan - ,mert én nem vagyok kiváncsi a hablatyolására, az örökösen ugyanolyan szlogenek üres pufogtatására, a mismásolásra, a hepciáskodására. 

A stílusról most ne is beszéljek, de lehet, hogy a kontraszt (bármelyik jelölttel szemben meglévő kontraszt) mégis jól jönne az ellenzéknek, hacsak úgy nem. 

Viszont nagyon fontosnak tartanám, hogy az egyéni választókerületekben legyen vita a fideszes jelölttel is. Mint tudjuk, ott dől el a választás, egyéniben.  

Előzmény: Jaka46 (5804)
Big food Creative Commons License 2021.09.14 -1 0 5808

De.

Előzmény: margarita402 (5788)
Big food Creative Commons License 2021.09.14 -1 0 5807

Most nézem. Te igencsak bejáratos vagy oda. 

Előzmény: Törölt nick (5796)
Big food Creative Commons License 2021.09.14 -2 0 5806

Lépd át azt, akit először pillantottál meg!

Előzmény: Törölt nick (5796)
kígyószisz Creative Commons License 2021.09.14 -2 1 5805

No, ebbe már bele kell szólnom, mert ekkora baromságot leírva még nem láttam.

A tank a Deák téren, a mostani Városháza park területén volt kiállítva, mint '56-os emléktárgy. Szerencsére, alig volt benne benzin.

A Corvin-közből ugyan nem jutott volna el a Deák térig, az biztos. 

Itt kötötte el az illető a tankot, és nem túl sokat tudott menni vele, letért a járdáról és egyenesen ment a rendőroszlop felé, amelyik az Andrássy-kereszteződésben volt éppen. Azért el tudom képzelni, mit éreztek a rendőrök eközben. 

Szerencsére, nem ért el odáig, mert tényleg kifogyott az üzemanyag. De  a szándék, nekivezetni a tankot a rendőröknek, egyértelműen megvolt. Persze, menet közben - az alatt a pár méter alatt is- felkapaszkodtak rá álarcos garázdák.  

Előzmény: margarita402 (5801)
Jaka46 Creative Commons License 2021.09.14 -2 1 5804

Úgy látom ez a miniszterelnök jelölti vita úgy kellett a jobboldalnak,mint egy falat kenyér kár,hogy a jobboldal nem újít,csak az az unalmas Fidesz,se nem vitáznak,se nem előválasztanak,uncsi az egész.

Big food Creative Commons License 2021.09.14 -2 1 5803

És kik rodeóztak a tankkal, mesélj?

Előzmény: 0.5bit (5785)
0.5bit Creative Commons License 2021.09.14 -1 0 5802

"Teljesen alaptalan feltételezés. A független sajtó és a politikusok is reagálnak arra, ami a "másik oldalon" történik."

Dobrev alkotmányos javaslatáról pl. melyik független sajtó írt elemzést?

Vagy a 444.hu-n megjelent egy kritika, hogy ECFR felmérést hajlított a kormány és Mediaworks (origo), de valamiért a népszava cikke nem lett szemlézve. Aminek a címe a 444 cikke alapján szimpla hazugság.

Nem kellene úgy tenni, mintha a független sajtó különb volna a kormánypártinál. Minden szentnek maga felé hajlik a keze, csak a kormánypárti nem állítja magáról, hogy "független objetív". Nincs más eltérés köztük.

Előzmény: kígyószisz (5797)
margarita402 Creative Commons License 2021.09.14 -2 1 5801

Tankos Gyuri bácsi a Corvin-közből ment a Deák térre, amúgy a jobbik elnöke, Vona Gábor által alapított Magyar Gárda tagja.:-) 

Előzmény: 0.5bit (5785)
kígyószisz Creative Commons License 2021.09.14 -3 1 5800

Talán engedd meg, hogy én döntsem el, hogy mit olvasok el. Ahogy írtam, nem tudok megmenekülni amúgysem a hazug, rágalmazó, undormány lakájmédiától, pedig tényleg szeretnék olyanfajta buborékban élni, ahogy te azt - teljesen tévesen - feltételezed.

Ma Magyarországon ilyen nem létezik. 

Előzmény: mmormota (5798)
kígyószisz Creative Commons License 2021.09.14 -3 1 5799

Most újra van komment, csak előfizetni kell rá. De én a FB-os 444-es cikkekről írtam, ott ugyanis megjelennek a cikkeik és azok alá sokszor 1-2 ezer komment is érkezik.  

Előzmény: Törölt nick (5795)
mmormota Creative Commons License 2021.09.14 -2 2 5798

Minden egyes 444-es, stb. cikk alá bekommentelnek a fideszesek.

Pontosan erről beszélek. Egyik nézetrendszert folyamatában, részleteiben, tény bázisával, logikai kapcsolataival részletesen ismered, és folyamatosan tanulmányozod.

A másikat meg mindezek nélkül, szilánkokban, odavetett megjegyzésekben látod. Összeveted a meglevő ismereteiddel, és elveted.

Előzmény: kígyószisz (5793)
kígyószisz Creative Commons License 2021.09.14 -3 1 5797

Teljesen alaptalan feltételezés. A független sajtó és a politikusok is reagálnak arra, ami a "másik oldalon" történik. Abszolút képben vagyok, ha máshonnan nem, tőlük megtudom, miről van szó. De persze, nemcsak tőlük, sokféle sajtót olvasgatok, bár a sokszorra elmarasztalt, rágalmazás miatt sokszorosan megbüntetett, bíróság által hazugnak nyilvánított médiumokat akkor sem fogom olvasni, ha szerinted azok adják a tájékozottságot. Haha. Jó ízlésed van, mondhatom :) 

Előzmény: mmormota (5786)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.14 -4 1 5796

Big food az lehet saccra , ami még mindegy ism kit érdekel, de mind big foods vamzerkodik is a modinál. 
Átlépni, nem tocsogni benne. 

Előzmény: mmormota (5790)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!