Keresés

Részletes keresés

peti2000 Creative Commons License 2001.09.26 0 0 119
?
break2 Creative Commons License 2001.09.26 0 0 118
Melyik resze erdekel a cimnek?

Ha a domain akkor ezt keresd:
SERVER_NAME

Ha az oldal cime akkor ezek kozul valasz:
PHP_SELF
REQUEST_URI
SCRIPT_FILENAME
SCRIPT_NAME

Ha ami a kerdojel utan van akkor:
QUERY_STRING

Amugy meg hasznald a strstr funkciot.

Előzmény: hPi (116)
break2 Creative Commons License 2001.09.26 0 0 117
Sajnos nincs idom leirni a reszleteket.

Nem tudom, hogy mit akarsz elerni.

1. Ha azt, hogy egy session-on belul a felhasznalo adatai megmaradjanak akkor hasznalj session-t.

2. Ha azt, hogy kesobb, a juzer vissza tudjon jonni anelkul, hogy a jelaszavat ujbol be kene irni akkor hasznalj cookie-t. En azt hittem, hogy az utobbirol van szo. Az egyebkent hasznalhato az 1-es pontra is, azert mertem ezt javasolni. Es ugyanakkot amikor felallitod a cookie-t kiszeded a tablabol a felhasznalo beallitasait es azt beirod egy sessionbe. Az ugyan elvesz, ha a juzer kikapcsolja a bongeszojet, de a cookie segitsegevel legkozelebb ujra indul6.

Előzmény: toncsika3001 (114)
hPi Creative Commons License 2001.09.26 0 0 116
Sziasztok!

Köv nagy kérdésem lenne. Van a document.location.search.substring ()-hez hasonló php-ben?
Tudom, hogy van a parse_url, amivel majd szét tudom kapni, de hogyan tudom lekérdezni?

Előre is köszi minden segítséget!

peti2000 Creative Commons License 2001.09.26 0 0 115
Van egy problémám kezdő PHP-használóként.
Beolvasok egy tömböt és szeretném a count függvényt használni, de nem ad megfelelő eredményt, azért mert az értékes adatok mögött bejön egy csomó üres adat .
Vagyis az array áll mondjuk 350 számból és utána még jönnek az üres adatok, így a count négyezer valahányat mutat. Hogy lehetne leszűkíteni, hogy csak a valós elemek maradjanak bent ?
toncsika3001 Creative Commons License 2001.09.20 0 0 114
Ez viszont azt jelenti hogy elveszitem minden elonyet a PHP automatikus session-kezelesenek.
Előzmény: break2 (113)
break2 Creative Commons License 2001.09.19 0 0 113
>Kulon cookie-ba a jelszo es kulonbe a userid?

Ez is egy megoldas, persze akkor ellenorizned kell minden oldalodn, hogy vajon a cookie- leteznek-e a juzer gepen. Ezzel az a gond, hogy a jelszo tiszt, kodolatlan szovegkent megy a neten es a cookie-t konnyu elteriteni, azaz megszerezni a jelszot.

En maskepp csinalnam.
A cookie-ba csak egy sessionid-t irnek. Amik mondjuk egy adatabazis tablaban vannak vezetve.

Előzmény: toncsika3001 (104)
break2 Creative Commons License 2001.09.19 0 0 112
3 a magyar igazsag :-)
Előzmény: Solt (111)
Solt Creative Commons License 2001.09.19 0 0 111
OK, most sikerült. ;-)
Előzmény: break2 (110)
break2 Creative Commons License 2001.09.19 0 0 110
most se, a fene vinne el :-(
<B>-rol probalok beszelni.
Előzmény: break2 (109)
break2 Creative Commons License 2001.09.19 0 0 109
ugy tunik >B%lt;-t nem sikerult az elobb beirnom.

Amugy ennek nem sok koze van a PHP-hez.

Előzmény: break2 (108)
break2 Creative Commons License 2001.09.19 0 0 108
Textarea-ban ugyebar nem lehet Bold-ot bemutatni. De be lehet -t meg ilyesmit rakni. Ha ez erdekel akkor nezd meg ennek az oldalnak a kodjat, es bongeszd ki onnan, ami kell:
http://shayne-michael.com/build2.htm
Előzmény: TeWe (105)
break2 Creative Commons License 2001.09.19 0 0 107
Előzmény: forwhom (106)
forwhom Creative Commons License 2001.09.18 0 0 106
Szevasztok!

Ha valaki tudna küldeni dokumentumokat, leírásokat, tanulnivalót, és mindent ami a PHP-hez kell azt szivesen várom a mailomra. Azt tudjátok majd innen.

Köszi!

TeWe Creative Commons License 2001.09.18 0 0 105
Hello!

Lenne egy problemam.PHP es JavaScript segitsegevel keszul egy szerkeszto rendszer.Problemam:egy textarea-ba beirt szovegnek egy kijelolt reszet (pl egy szo) kellene pl. linkke v. bold-da tenni kivulrol gombnyomasra.tehat egy kijelolt szovegreszt kellene valahogy visszakapni valtozokent, majd visszaadni a textareaba, miutan a megfelelo atalakitasokat elvegeztuk vele.
Meglehet valahogy oldani?
Koszi.

toncsika3001 Creative Commons License 2001.09.17 0 0 104
Megprobalom. Olyankor a jelszot hogy kellene kiirni a latogato gepere? Kulon cookie-ba a jelszo es kulonbe a userid? Vagy ha kiirom ugyanazt mint ami a sessionid-ben van akkor minden tutifranko lesz?
Előzmény: break2 (103)
break2 Creative Commons License 2001.09.14 0 0 103
setcookie-t hasznalj
Előzmény: toncsika3001 (102)
toncsika3001 Creative Commons License 2001.09.14 0 0 102
Sziasztok!

Meg nem voltam itt, kicsit ertek mar a php-hoz es a mysql-hez konyvekbol es doksikbol, de most elakadtam egy problemaval.

Arrol van szo hogy session-t akarok csinalni, de olyat ami megmarad ugy is hogy ha a browsert kozben lelovik. Szoval mint mikor valaki belep a hotmailba es utana masnap sem kell a jelszavat beirnia.

Az alabbiakat csinaltam:

session_set_cookie_params (1536000, "/", "www.domain.com");
$PASSWORD = $password;
$MAIL = $email;
session_register('PASSWORD', 'MAIL');

A kod jol mukodik, belepni sikerul vele, de csak csak win98+Explorer eseteben viselkedik perzisztensen. Ha a netscapet leallitom, elfelejti az egeszet.

Ha tudjatok hogy kell ezt megcsinalni, kerlek segitsetek (php4)

Toncsi

Gyalogk Creative Commons License 2001.09.07 0 0 101
Elvileg a www.f2s.com ilyen, de épp beteltek a tárhelyek valami "football madness" miatt. Egy hete igérgetés megy, most épp szept. 10.-re igérik a bővítést, (ez már a harmadik dátum) addig nem lehet regisztrálni.
Előzmény: Wreckhunter (100)
Wreckhunter Creative Commons License 2001.09.07 0 0 100
Tud-e esetleg valaki egy olyan ingyenes szervert ami elfoadhato sebesseggel mukodik es lehet rajta PHP-t es MySQL-t futtatni?
break2 Creative Commons License 2001.05.08 0 0 99
Mysql-lel kapcsolatban ajanlom figyelmedbe a http://www.mysql.com lapot.

Tranzakciókezelés az tenyleg nincsen benne.

>Tud valaki olyan linket ahol kész report generátorokat lehet letőlteni?

Sybase-re nemigen, de nezz korul ezeken a helyeken:

http://www.hotscripts.com/PHP/Scripts_and_Programs/

http://weberdev.com/maincat.php3?categoryID=106&category=PHP

Előzmény: Cipó (98)
Cipó Creative Commons License 2001.05.08 0 0 98
Szeva mindenki.
Én PHP-ben fejlesztek Sybase, linux alatt.
Tudnátok mondani valamit a Mysql-ről. Az mért jobb? Azt hallottam, nincs benne tranzakciókezelés, ez igaz?
S még egy kérdés. Tud valaki olyan linket ahol kész report generátorokat lehet letőlteni? Sok idöt megsporólnék vele.
Elöre is kösz
Cipó
dinyus Creative Commons License 2001.04.21 0 0 97
sziasztok!

tudtok vmi olyan ingyenes webtarhelyet a neten, ami jol kezeli a php-t? ui van egy olyan oldalam, amin php-val van megoldva egy regisztracio (az beirt adatokat e-mailben kuldi el nekem). korabban az swi-n volt fent, ott jol mukodott, de amiota freeweb lett, nem megy (irtam mar a freewebeseknek, de nem valaszolnak...).

koszi

dinyus

szipka Creative Commons License 2001.04.03 0 0 96
Az alábbi dolgokat találtam a neten:
a, 1 ver.:
To compile PHP to support M$SQL on LINUX:
-Download FreeTDS: www.freetds.org
and compile as required. Make sure to compile with the correct version of the protocol (read the readme)
-Compile PHP with '--with-sybase=/usr/local/freetds' or wherever you put freetds.
PHP will now support both mssql_*** and sybase_*** from Linux.. enjoy!
Saját tapasztalat:
A probléma az, hogy a freetds lefordul, fel lehet installálni, de a php ezzel az opcióval nem fordul le. Probáltam a php-t leforditani a hozzá adott sybase_ct -vel is az se fordult le, elméletileg ez a két megoldás van. A legszebb az lenne ha tudnék szerezni egy lefordított(i386-ra) sybase_ct libet(extensiont) php alá. Ha nagyon nem fog menni a dolog, akkor odbc-n keresztül fogok kapcsolódni az MSSQL-hez, de szebb lett volna saját driverrel. Ha megtalálom a megoldást akkor leírom a sikerre vezető procedurát.

Szipka

Előzmény: break2 (95)
break2 Creative Commons License 2001.04.02 0 0 95
ha tudsz angolul akkor ajanlom a commenteket olvasni ezen a lapon:
http://php.net/manual/en/ref.mssql.php

Foleg a vege fele. Amugy mi 2-3 het mulva nezunk ugyanezen problemaval szembe. Redhatrol kell majd PHPO-val elernunk egy MSSQl adatbazist, ami egy masik, NT5 gepen fut.

Előzmény: szipka (94)
szipka Creative Commons License 2001.04.02 0 0 94
Hello!

Lehet hogy vannak akik foglakoztak már a problémával. A probléma: MSSQL-el kéne felvenni a kapcsolatot linuxos php-vel. Ez azért gáz, mert a win32-es php-bel benne van az mssql támogatás, de a linuxosban nincs. Hallotam, hogy valami sybase_ct extensionnal is megy, de nekem azt nem sikerült lefordítanom linux alá.

Szipka

break2 Creative Commons License 2001.03.20 0 0 93
>Miert erdemes teljes cikkeket adatbazisban tarolni?

Csak igy kapasbol:
- mert akkor hasznalhatod a mysql search-et
- mert akkor a cikk adatait kulon mezoben tarolhatod es csinahlasz oldalakat ahol mindenfele szerint rendezheti a juzer (adatok alatt olyanokat ertek, mint szerzo, datum, szekcio, cim, alcim, kapcsolodo linkek.
- mert ha kesobb at akarod rendezni a honlapodat akkor adatbazosibol szolgalva konnyebb lesz
- mert konnyiti a lap szerkesztest azzal, hogy lehetnek aktive es nem aktiv, azaz keszuletben levo cikkek
es igy tovabb

Előzmény: Gyalogk (92)
Gyalogk Creative Commons License 2001.03.20 0 0 92
El ne sullyedjen mar ez a topik, kesobb kezdtem el php-ni, mint amikor ti abbahagytatok.

Van -e valakinek tapasztalata postgreSQL-lel? Plane egy MySQL osszehasonlitasnak orulnek. En most azert a Postgres-t nyomom, mert epp az volt keznel, de lassan elkezdenek valami kicsit komolyabbat osszeutni, es rossz lenne sokszaz ora utan rajonni, hogy a MySQL-t kellett volna valasztani, es masfel kilo php-ban cserelgetni a lekerdezeseket.

Irtatok adatbazisban tarolt szovegekrol/cikkekrol. Miert erdemes teljes cikkeket adatbazisban tarolni? Nem egyszerubb az adatbazisba csak a ramutato linket lerakni?

OFF
Az otthoni gepemen van egy bookmark, ha lesz erdeklodes berakom ide, egy workshop, ami arrol szol egyszeru lepesekben, hogyan toltsunk le, telepitsunk es konfiguraljunk winfos ala apache-ot, php-t es mysql-t.

Bar volna ilyen lamaknak valo linux telepitesi utmutatas is. (Elsore felment egy go!linux, de nem tudtam felismertetni vele az alaplapra installalt videokartyamat, es a dokumentacio nelkuli noname monitoromat, es termeszetesen a generic monitor-ral sem mukodik. Most van egy fullscreen linux console-om. )
/OFF

break2 Creative Commons License 2001.01.28 0 0 91
de ha megnezed az oldal kodjat akkor latod, hogy mit akart irni es hol rontotta el a HTMLt:

"Egyebkent az ezen a cimen levo progit kuldtem."

(es egy " hianyzott belole)

Előzmény: python (89)
python Creative Commons License 2001.01.28 0 0 90
Lehet, hogy a tár csak a saját oldalaira engedélyezte a PHP-k futtatását...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!