Egész normális a lezlieffektje. Rózsaszín betű, saját felület, fekete betű, PC-s elérhetőség. Az overdrive 5-ös!
No, rendes fellépéshez eszembe sem jutna elvinni a sampler helyett. Olyan meg végképp nem jut az eszembe hogy elvigyem az A101/142-t. Vagyis nem juttatják eszembe :-) De egy bulis baráti összejövetelre, alap próbára, számleszedésre monitor elé, több mint tökéletes.
Helló! Egy Uriah Hanif és egy Aureo Galli nevű felhasználó csomagját kértem el, de még nem volt időm megpróbálni feltölteni. Youtube-on megtalálhatóak hasonló usernévvel (uriah valami, aureo valami), most nincs youtube hozzáférésem.
Roland EV-5 használható a Microstation-nel, ugye?
A Leslie-k külön rákapcsolását még nem találtam meg.
Éppen hirdetek egy Digitech RPM-1 Leslie-szimulátort az egyik aukciós oldalon. Ebben valódi csöves torzító van. Ha ott nem kél el, akkor ismét eladó lesz.
Valóban, szokható a billentyűzete. Mérete ellenére játszható. Figyelni kell jobban csupán. A szóló improvizációknál alaposabban ránézni, mert ha "elszabadul a kéz" könnyen eltvedhet. Legutóbbi koncertemen ezen játszottam :-)
A beépített kétrotoros lezlieffktje is korrekt. (persze, van jobb) A sok egyéb effekt és az overdrive-ok viszont egészen kíválóak. Szépen be lehet állítani egy finoman megküldött állapotot is választható hanxórószimulációval, nemcsak fémes hörgést.
Ja van kifejezetten Hammond v1-3, c1-3 effektje külön, de a vibrátója is egész tűrhető.
A 2,6 kg egyszerűen vetélytárs nélküli. Milyen custom csomagot kértél? Leöltöttem az editort, de nem hajlandó USB-n át kommunikálni.
Lehet, hogy már volt, de itt egy érdekes összehasonlítás a Hammond XM2 belső Leslie-szimulációjával, a Neo Instruments Ventilator-ral és egy igazi Leslie-vel:
Én végül is a praktikum és egyszerűség mellett döntöttem (amiben nagy szerepe volt "kétlaki" életmódomnak - lehet, hogy hurcolásznom kell majd a hangszert), és egy Microstation mellett döntöttem, tegnap hoztam el. Kicsi, kedves kis játékszernek tűnik, de tetszenek a hangjai és a netes beszámolók alapján meg lehet szokni a billentyűket. YouTube-os videók alapján 2 custom csomagot is elkértem már.
Most a Leslie-n gondolkodtam, majdnem vettem egy Echolette ME IV-et (na ezt már nem hurcolásznám...), de halasztottam, egyrészt anyagi okokból karácsony utánra, másrészt hogy még egyszer végigtallózzam az effekt pedálokat. Igaz, hogy csak szimuláció, de legalább kétrotoros szimuláció van ezekben, és talán a csöves hangzást is utánozzák valamennyire... bár ezt első körben nem láttam mindegyiknél feltüntetve.
c3juice - kettévágott első szériás A100-as, perkával az alsó manuálon is. A lezli csöves, de kb 200W-os, tehát más erősítő, hangváltó és hanxóró van benne. Egy hangos zenekarban is a leghangosabb elemmé vált, ráadásul jól szólt hardban :-) www.kedelyesurak.fw.hu
Dénes játéka, az orgona hangzása pont olyan volt, mint a felvételeken, gratulálok.
félig OFF, de látom, vannak azért klasszikus orgonisták is errefelé... előkerült az American Reed Organ and the Harmonium és az American reed organ című könyvem, pár eléggé eláztak meg penészesek is (ki vannak szárítva), de olvashatók, ha valaki szereti ezeket a 100+ éves hatalmas dögöket, még akár hasznos infókat is találhat gyártókról, működési elvről. Elajándékoznám őket. Tényleg szomorú az állapotuk, de kis melóval lapozhatók :) Pesten vannak.
Értem! Akkor ezért van "harisnya" a dobrotoron. Amint lesz elegendő szabadidőm, megteszem ezeket a lépéseket. A környezetemben nem nagyon van olyan, akitől ilyen jellegű tanácsokat kaphatnék, úgyhogy nagyon értékesek számomra a tapasztalataid!! A próbateremben az L100-as mellett egy Turbo-Jet van, a DC 200-as van itthon, ezt szeretném jól rendberakni, mivel ez a saját, ráadásul ez rendes dobrotoros, a Solton meg "csak" >kályhacsöves<.:)) Mindenesetre ismerve a hiányosságait is, azért elégedett vagyok vele. Köszi mindent!!
Az európai lezlik nagyon nyitottak mind a négy oldalról. Ez elvileg szép, jó, befutja a teret. Ok, de az orgonista akkor is csak a tér 1 db. pontjában tud elhelyezkedni, így a tölcsér többi irányában elég nagy a hang vesztesége számára. Ha viszont betapasztja a felesleges 3 nyílást akkor a megmaradó 1 nyíláson át továbbra is megmarad számára a hang pulzálása, de kiegyenlítettebben, orgonálhatóbban.
Hasonlóan mint a 122/147 klasszikus falezliknél, ahol szintén a töredéke jut ki a 3 szép irányban, mint a csúnya hátulján. Könnyebb kimikrofonozni is. Ok, le lehet azoknál zárni a hátsó kijáratokat is, meg a zoknit ráhúzni a dobrotorra, csak akkor a hang bezárul, összemegy, elvész sok jellegzetessége.
Szóval szebben és jobban szólna. Ha nem hiszed, dobj rá egy pokrócot ami letakarja 3 irányból és úgy hallgasd meg.
Bocsi, még ezzel kapcsolatban valamit elfelejtettem! Azt írod, három oldalról bezárnád a dobozt. Gondolom ez valamit változtat a hangképen, és persze könnyebben is kezelhető maga az erősítő, hisz így lehet irányítani magát a hangot, de ezzel együtt a hangerő is koncentrálódni fog az adott irányba? Nem mintha elégedetlen lennék azzal a 160 wattal, még így tranzisztorosan is...:))))))
Nézd el kérlek, hogy ilyen laikus kérdésekkel bombázlak!
Szia. Az anconai tölcsérek gyakorlatilag megegyeznek az amerikaival, Allsound, Dynacord, Echolette és sok kortársa. Van egy-két eltérő, de azokon nagyon látszik a különbség mint pl Sharma, FBT.
Nekem is trambibátyó segített, hozzá kéne fordulnod:
Segítséget szeretnék kérni, előre is bocs a tájékozatlanságomért!!:)))
Dynacord DC200-as Leslie klónom felső rotorjának tölcséreiből hiányzik az a bizonyos - nem tudom sajna a pontos nevét - háromlábú, lapos-kúpformájú betét, és azt szeretném kérdezni, van-e valakinek ilyesmi eladó?
Amúgy bocsi, mert a teteje - nekem - Solton, de ezt ti jobban tudjátok, mint én, ugyanúgy anconai mechanika, tehát szerintem csereszabatos....:)) Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném!