A hétvégén a napfény városában jártam, Szegeden. Tegnap esőben érkeztem, ma viszont gyönyörű idő volt, szép napsütés és én a kocsival 26 fokot is mértem, nmem lehet messze az igazságtól! Csoda egy város az a Szeged! Bezzeg Veszprém, nedves, párás, hűvös idő, még most este sem száradt fel a hajnali nedvesség sok helyen.
No most pedig megyek aludni, mert 6h-kor kelek és kezdetét veszi a 3 napos metnet találkozó a Zemplénben!! Nagyon jó lesz, csak ezért lógok egy napot a suliból is!:) Most erősen felhős az ég és 10 fok van, ma reggeli T min hivatalosan Szegeden -1 fok volt, az idei első fagyása.
Most eppen nem fur, hanem villanyt szerel. Eg is mar a villany mindenutt - ennyi kapcsolonk meg soha nem volt, a villanyvezetek meg a tobbi (audio, computer halozat stb) szepen osszefogja a hazat, ha erre teved egy hurrikan vagy tornado. . . Szoval sok-sok villanyunk van, minden mukodik - ritkan forul elo, hogy a konyhaban kapcsolom fel a villanyt es a tornacon gyullad meg :))
"Forecasters at the U.S. National Hurricane Center in Miami said at 5 a.m. EDT, the storm's sustained winds had soared to 175 mph with higher gusts in just several hours. It was 170 miles south-southwest of Grand Cayman, moving west-northwest near 8 mph."
Szoval itt a kovetkezo halalos noszemely. . .par napon belul foldet er Floridaban. . .
Ma is csodalatos az ido - mikor jottem a suliba a parkolobol alig tudtam bemenni az epuletbe: Ragyogo kek eg. . . Tele "vitorlazo" madarakkal. . . Tele "vitorlazo" repulovel. . .
Tényleg, ekkora mázli nincs is, hálát is adunk a jó Istennek! Mikor a kikötőnél felpattantunk a buszra, leszakadt az ég, és ismerősök szerint még tegnap este is szakadt, pl. a szállodában a széfben állt a víz (hogy hogyan?), épp szobát akartak váltani és ma korábban hazajönni, mert nincs értelme maradni. Horror idő!
Hatalmas az arviz NJ-ben. Minden tulfolyik, minden tele, minden tocsog. Az egesz allamban "state of emergency". Sok kollegamnak lett a pinceje tele vizzel. . .sok auto ment tonkre az elontott utakon (most nem szabad hasznalt autot venni, ha nem vagy biztos a forrasban).
Ma jon elo a nap egy het ota eloszor - hogy mikor nem tudom, mert meg toksotet van. . . pedig haromnegyed het van mar. (Ramadan van, igy van aki orul annak ha keson jon fel a nap).
Ma kellemes meleg idot mondanak. . .nappal, szelcsenddel. . .
Nos mi megúsztuk relatíve jó idővel Barcelonát, csak némi csöpörgő volt, mikor ott voltunk, nagy páratartalommal, de egészen kellemes idő. De hogy azóta mi történt, azt csak most hallottam a TVben ill. olvasom: http://www.online.rtlklub.hu/hirek/vilagunk/?hirid=0510209689
Egyébként nagyon klassz hely, nagyon szép, hangulatos város.
A ferjem tegnap meselte, hogy a vadkacsak kozott egy nagy, feher is ballagott az utszelen (mikor dolgozni ment akkor latta). . .lehet en is beallok kozejuk. . .megyek delebbre (gondolod, nagyon feltuno lesz, ha egy oszulo haju mamzel is repul veluk???)