Keresés

Részletes keresés

Szilva2 Creative Commons License 2008.02.08 0 0 666
Én a műhold felvételeket szeretem, az klasszul kiszámítható ilyen laikusnak is kb-ra, mint én. :) Holnap tuti jó idő lesz, és elvileg vasárnap is. Legalább a konyhaablakot meg kell pucoljam. Szerintem hétfőre halasztom.
Előzmény: AliceCsodaországban (665)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.02.08 0 0 665
http://www.koponyeg.hu/

(Bár ebbe kicsit belezavarnak a hiradókbéli jósk az esővel...)
Előzmény: Szilva2 (664)
Szilva2 Creative Commons License 2008.02.08 0 0 664
Szerintem jó lesz még az idő. :) Szavazzuk meg. :) 
Előzmény: hive (662)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.02.08 0 0 663
Azt hiszem igen, bár eső várható... de én nem vagyok nagy kertész, én max márciusban merészkedek ki a kertbe, ha van egy olyan jó kis tavaszi nap. Sajna nem vagyok egy kertészkedő, virágültető, halott rózsákat ollóval lecsipkedő típus, nekem a kert arra kell, hogy kimenjek, aztán fű legyen, meg fák, meg madárcsicser, tőlem minden nőhet vadon, sőt azt szeretem a legjobban.
Előzmény: hive (662)
hive Creative Commons License 2008.02.08 0 0 662
Nekem is kellene már kertészkedni, de holnap nem biztos, hogy ráérek. Vasárnap is jó idő lesz még?
Előzmény: Szilva2 (661)
Szilva2 Creative Commons License 2008.02.08 0 0 661

Nyilván jó orvosok is voltak 30 éve, épp ésszel belegondolva nekem muszáj volt akkor felszúrni az orromat. Nem fájt semmim, anyám úgy vette észre, hogy beteg vagyok, hogy reggel, mikor fésült gyakorlatilag benne maradt a fésűben a hajam, és lekopaszodtam. Szó szerint. Ennyit a gyulladásról, ezért félek én ettől annyira.

És igen, igazad van. Egy jó és lelkiismeretes orvos már fél siker. Ebben bízok, most ez a kis nő nagyon rendesnek tűnik. A másik, akihez eddig jártam, már nem ott rendel.

Az idő tényleg gyönyörű volt ma. :) Holnap is sütni fog, és én kertészkedni fogok. Éljen. :))))

Előzmény: AliceCsodaországban (660)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.02.08 0 0 660
De ha találsz egy igazán értő orvost, az már fél gyógyulás. És pontosan tudom, hogy mit is jelent az arcüreg átmosás, manojoe-nak legalább 20-szor mívelték ezt élete első 6 évében. Aztán találtunk mi is egy gyerekgégészt, aki végre talált gyógyszeres megoldást rá. Tudod 30 éve is voltak jó orvosok, akik az adott kor gyógymódjai között is megtalálták a kíméletesebbet.

Más: mit szóltok a mai csodás időjáráshoz? Jaj de jó volt... elmentem Ivánért az oviba, aztán mielőtt hazajöttünk, csináltunk egy jó nagy sétát a környéken, ő diktálta az iramot és ő mondta meg merre menjünk, mutattam neki a rügyeket meg hasonlókat, meg a tavasz első jeleit stb. Nagyon fogékony egyébként a természetre, imádja a különféle bogyókat, terméseket, virágokat, megkülönböztetei a különféle madárhangokat stb. És minden délutáni alvás előtt az ERDŐ-ről kell mesélnem neki, ez egy képzeletbeli erdő, de tulajdonképpen az az "erdő" ami a kertünk végében kezdődik, és ott mindig mindenféle csudálatos dolog történik. Ebben a kerettörténetben meséltem el neki, hogy a sünök hogyan alszanak téli álmot, és hogy a kis súlyú süniket össze kell szedni októberben és meleg helyen átteleltetni, mert nincsen elég zsírtartalékuk arra, hogy tavasszal fel is ébredjenek, meg hogy a lepkék először hernyók, aztán bebeázodódnak, és hosszú alvás után csodás pillangó jön ki a bábból (nem ilyen kifejezéseket hazsnálok egyébként), újabban meg folytatásokban (zanzásítva, egyszerűen) mesélem neki a Dzsungel könyvét Baluval, Kával, Bagirával, Hátival, Akelával farkas Apóval farkas Anyóval és természetsesen a gonosz Sir Kánnal... kiváncsi vagyok mennyi marad meg benne ezekből.
Előzmény: Szilva2 (653)
Szilva2 Creative Commons License 2008.02.08 0 0 659
Többek közt.
Előzmény: Yv (658)
Yv Creative Commons License 2008.02.08 0 0 658
az a lényeg, hogy meggyógyulj! :)
Előzmény: Szilva2 (657)
Szilva2 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 657
Megjöttem az orvostól. Még egy hét itthon.
Előzmény: Yv (656)
Yv Creative Commons License 2008.02.07 0 0 656
:((
Előzmény: Szilva2 (655)
Szilva2 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 655
Aha, szerencsére azzal nincs problémám. Valahogy éjszakára kitisztul kicsit. Aztán ha felkeltem tüsszögök ezret, tegnap sikerült az egyik hatalmas tüsszentéstől meghúzódnia a hátamnak. Már nem fáj.
Előzmény: Yv (654)
Yv Creative Commons License 2008.02.07 0 0 654
tudtál aludni?
Előzmény: Szilva2 (653)
Szilva2 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 653
Nem Alíz, nem az orrsövény ferdülés miatt alakult ki az arcüreg gyulladás, ezt eltaláltad. Amiatt van, hogy allergiás vagyok. Úgy be van dagadva a nyálkahártyám, hogy levegőt alig kapok az orromon, így a számon veszek, elég fárasztó tartani az álkapcsomat félállapotban. Továbbá az a szar, amit kaptam rá nem használt semmit sem, nem is szedem tovább. Lényegében ezért nem tudom rendesen kifújni az orromat, és a pangás miatt alakult ki ez a nyavaja. És igenis be vagyok szarva. Úgy látszik neked még nem szúrták fel az orrodat. Hát nekem igen, elárulom, hogy egyáltalán nem kellemes. Kibaszottnagy és vastag tt szúrnak át egy porcos részen, ami klasszul reccsen, hogy attól külön beszarj. Remélem átérezted.
Előzmény: AliceCsodaországban (651)
Mikolt Creative Commons License 2008.02.07 0 0 652
nem feltetlenul jo otlet leirni, szerintem majd szol, ha el akarja mondani...
Előzmény: AliceCsodaországban (635)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2008.02.07 0 0 651
1. Orrsövényferdülése minden második embernek van, ez önmagában nem indok az arcüreggyulához. Érdekes mód idén annyi de annyi simerőstöm hallottam, hoyg arcüreggyulája volt (kezdve a lányommal ugye) , hogy kényteeln vagyok arra gondolni, hogy ez valami vírussal függ össze, ami nem oylan terjengő mint a most grasszáló Salamon szigeteki influenzajárvány.

2. A polip nem papilloma, ha eddig nem okozott zavart, most minek rémültél meg? ha én most hirtelen elemegyek egy valamilyen szűrésre, és közlik velem, hogy a veséim az allenkező oldalon vannak akor most rémüljek meg? Hiszen eddig si tudtam pisilni, ezutén is fogok...

3 Tényleg annak örülj, hogy akadt egy füll-orr-gégész aki lelkiismeretesen foglalkozik veled.

4 Nicht besaren...
Előzmény: Szilva2 (647)
Yv Creative Commons License 2008.02.06 0 0 650
jajj, te szegény:(
cicó Creative Commons License 2008.02.06 0 0 649

Na te szegény:(

De legalább kezelhető gyógyszeresen és nem akarnak mindjárt nekiesni az orrodnak...

sezi Creative Commons License 2008.02.06 0 0 648
tudom, hogy 2 héttel az akció elött célszerű összetrombitálni az embereket. Viszont pályázat van...

élek, néha olvasok, nem írok.
Előzmény: Szilva2 (646)
Szilva2 Creative Commons License 2008.02.06 0 0 647

Jövök ide panaszkodni.

Voltam allergológusál. Ki volt bukva több dologra is. Először is, hogy miért írtak fel nekem allergia ellen gyógyszert, ha egyszer tudják, hogy tesztre megyek, de ez a kisebbik probléma. Nagyobbik, hogy tavaly előtt ilyenkor is hasonló problémákkal kűzdöttem, valahogy tél derekán állandóan lerohadok, de akkor nem múlt az istennek sem. Májusra már volt, hogy felriadtam éjjelente, hogy fuldoklok. Na akkor kikérdezett, és konstatálta, hogy ez bizony asztma. Ez nekem már akkor sem tetszett, hogy különféle vizsgálatok nélkül kitalálták nekem ezt a nyavaját, de végül is mégsem én vagyok az orvos, aki naponta találkozik 10000 ilyesmivel. Szóval ez az új doktornéni kiakadt, hogy miért nem csináltak nekem valami tüdő + légzésvizsgálatot, és felírtak jó erős gyógyszereket. szerencsére nem kellett sokáig, nyáron rendbe jöttem, és utána nem volt baj. Amúgy is rühellem a gyógyszereket, szóval örültem, hogy nem kell szedjem.

Na a mai történet a következő volt. Ha allergia vizsgálatot nem is csináltunk, azért ezeket megbeszéltük, és bekukkantott az orromba. Első körben elájult, és közölte, hogy nem csodálja, hogy nem kapok levegőt, és hogy miért miért van arcüreg gyulladásom. Második körben közölte, hogy van egy jólfejlett orrsövény ferdülésem, azt mondjuk eddig is tudtam, az pont van szarva. A lényeg, hogy közölte, polip van az orromban. Na már nem is tudom mi hiányzott. Megnyugtatásúl közölte, hogy ilyen minden allergiásnak van. Nem nyugodtam meg. Csak úgy tettem, mintha.

Felírt 2 gyógyszert, egy tablettát, és egy orrsprayt, két hónap múlva vissza kell mennem, ha ezek nem javítottak a helyzetemen, illetve nem múlt(ak) el a polip(ok?), akkor CT meg ilyesmi.

Öröm az ürömben, hogy végre valaki, aki normálisan foglalkozik velem, ennek ellenére nem vagyok feldobva ezektől a hírektől.

Holnap vissza kell menjek a háziorvoshoz ezzel a történettel, kíváncsi vagyok, mit fog szólni, és hogy mi lesz ezzel a betegállománnyal.

Szilva2 Creative Commons License 2008.02.06 0 0 646

Téged meg már vártalak. Fiacsomat tegnap interjúvoltam meg, hogy na hol tart az ügy? Aszonnya sehol. Kérdem miért? Hát ő szólt, mondta is, hogy sürgős, de valahogy csak kettejüknek indult be hírtelen a fantáziájuk. A többiek még vakargatják a fejüket.

Előzmény: sezi (644)
Yv Creative Commons License 2008.02.06 0 0 645
körifori?
és ezt egy pasi szájából képzeld el:D
Előzmény: rpanni (642)
sezi Creative Commons License 2008.02.06 0 0 644
Ha valaki felmond akkor 90 napig nem kaphat munkanélküli járulékot. Ha neki mondanak fel, vagy közös megegyezéssel, akkor jár neki.

Sok munkáltató fordul ahhoz a taktikához, hopgy kikészíti a beosztottat. Ilyenkor érdemes elővenni a munkaköri leírást, és arra hivatkozva a túlmunkát megtagadni.
cicó Creative Commons License 2008.02.06 0 0 643

Jóvanna:))

Azzal sem, hamar oda lehet érni és még kanyarodósáv is van :)))

Előzmény: rpanni (642)
rpanni Creative Commons License 2008.02.06 0 0 642
belvariból??? jajjj :-))
kösz, azért én inkább kocsival megyek vásárolni, de azzal se megoldhatatlan :-)
Előzmény: cicó (641)
cicó Creative Commons License 2008.02.06 0 0 641
Újabban gombamód szaporodnak...ha meg akarod nézni akkor tudom javasolni azt amelyik a metró Ecseri úti megállójánál nyílt nemrég az OMV kút mögött  oda nem nagy kunszt kimenni a belvariból a metróval.
Előzmény: rpanni (633)
rpanni Creative Commons License 2008.02.06 0 0 640
vágy és vezeklést én olvastam valamikor pár éve, nekem kicsit furcsa volt, de a lányomnak nagyon tetszett, és ő látta a filmet is, és az is nagyon tetszett neki
Előzmény: jemi bigli (634)
rpanni Creative Commons License 2008.02.06 0 0 639
állásügyben csak azt tudom mondani, hogy minden szimpatikus helyre kell küldeni önéletrajzot, plusz pársoros motivációs levelet, hátha valahol van valami jó

nyilván a hirdetéseket is kell nézni, amikor én kerestem utoljára állást, akkor az volt a tapasztalatom, hogy a profession.hu -t elég nézni, mert a többi portálon lévő állások mind meg voltak hirdetve a prof.-n is

de nem tudom, most hogy van, és hogy ez minden szakmai területre vonatkozik-e
cicó Creative Commons License 2008.02.06 0 0 638
És egyébként ezt mi bizonyitja? Az hogy valaki ezt mondta valamelyik topicban?
jemi bigli Creative Commons License 2008.02.06 0 0 637

hu de sajnalom ezt az allasdolgot.....

lidl: en most sajat szememmel lattam megcafolva 2 mindenhol keringo pletykat...a penztarosnok akarmikor kimehetnek es ki is mennek, telefonalnak, lazak..es a menstrualok fejen sincs sarga fejpant..ezek szerint akar az is siman lehet teves info hogy szcientologia-akiket en is utalok..de en inkabb ugy gondolom vmelyik korhaz obesitas/belgyogyasz reszlege penzeli oket mert ennyi edesseget, kekszet,sutemenyt, tortat egy sima elelmiszer uzletben sem lattam meg:::)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!