Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Azt én értem, hogy közlekedés nagyba hozzájárul a szmoghoz. Viszont nem az a 10-15 troli fogja ezt nagyban szennyezni, amik amúgy nem szoktak sűrűn drót nélkül közlekedni..
Azt lehet tudni, hogy miért csak mostantól fog a teljes szakaszon járni a villamospótló busz? Miért nem már hónapok óta? Én személy szerint inkább buszoznék a teljes szakaszon, mint átszállni a plázánál, gyalogolni a lemmingekkel kitudja mennyit, kutatni az átszálló megállót és megint várni.
Irj a titkarsag@dkv.hu címre egy levelet, amiben megadod az elérhetőséged és megkérded, hogy adják át annak a járművezetőnek. Persze erre mondhatnak nemet, de személyes atatot egészen biztosan nem fognak kiadni, nagyon helyesen.
Szerintem is jó lett az új megálló bár nem nagyon néztem de elég magasra sikerült a sín felőli oldal. Épp betonozták a kiágazást szerintem holnap simán hazamennek a villamosok.
Szép lassan haladnak. :) Egyébként a főtéren egész jól megcsinálták a megállókat. Itt nincs olyan nagy szintkülömbség a peron szélénél, nincs is lecsapva oldalra a térkő, hanem egy lépcsőfok van kialakítva, hogy ne kelljen akkorát lépni.
Még mindig nem tudom egyébként, hogy a kitérő után is párhuzamosan egymás mellett fog menni a két vágány a Csemete utcáig?
Tehát akkor a holnapi 13:00 indulású valószínűleg ő? Pont nem érek rá sajna, de a 13:30-as visszaindulást a NYIP-tól a nagyállomásra már el tudom érni. A mai egyébként a 14:30 volt. Remélem sikerrel járok Köszi!
Nem igazán idevágó téma, de szeretném ha segítene valaki.
Ma láttam buszvezetőként egy általános sulis ismerőst (ha jól emlékszem eggyel előttem volt évfolyamban). Sajna nem tudom a nevét, de távolról felismertem, néztem is nagyokat mert hétköznapi ruhában vezetett, semmi dkv-s egyen ruházat. Én a 30-ast vártam a Wesselényin, ő pedig a 21-es NAGYÁLLOMÁS járatszámű buszt vetette. Hogy tudnám kideríteni a nevét? Szerintetek ha írok egy emailt a dkv-nak válszolnak ilyen dolgokra, vagy nagyon komolyan veszik a személyes jogokat? Semmi ötletem sincs, max. annyi, hogy várom a nagyállomáson a 21-est és hátha ő vezeti, de erre szinte semmi esély esetleg talán amikor be van sűrítve óránkénti menetidővel akkor ugyanaz a sofőr vezeti. Kezdő sofőröket (bár ki tudja mióta van ott) ha jól gondolom ilyen kisebb járatokra tesznek pl. mint a 17-es.
Ha nem egy sétálóövezetről lenne szó, akkor még járható is lenne ez a megoldás. De valóban srága. Süllyesztéssel a szintkülönbség ugyanúgy megmarad volna, csak máshol jelentkezik. Ha a villamosokra kértek volna rámpát akkor nem kellett volna átépíteni.
Ezért kellett volna a Városházánál széthúzni a vágányokat 2001-ben, azt' ott a járda mellette. És középen meg mondjuk lehetett volna egy fasor, és most nem nézne ki úgy a Piac utca, mint egyetlen darab homogén sárga hányás...
Tudsz jobb megoldást, hogy ne kelljen 25 centit lépni?
Lesüllyeszteni a villamospályát, vagy megemelni a megállóban az úttestet. Utóbbit Németországban sokfelé alkalmazzák a peron nélküli megállókban, ahol az úttestre ürít a villamos.