Szerintem Bogyó nem vette kötekedésnek, sőt örülünk a pontos tájékoztatásnak. :))
Frankfurti meccsen ott voltunk LIONS mezben szurkoltunk. Meccs végén a rácsnál egy kb. 150kg-os óriási fekának próbáltuk jelbeszéddel elmagyarázni, hogy mi is ami focisták vagyunk, még ha ez nem is látszódik rajtunk...
A feka nem sokáig halgatta a süketelésünk, pacsizott és továbbment. De annak a gyiloknak a szemét soha nem felejtem el, vérben forgott és semmiberévedő volt mint valami narkósnak, bizos a meccs előtt bevett egy algopirint, talán a feje hasogatott. :D
Nem vagyok biztos benne,hogy most valami indulatosságot érezhettem-e az utolsó soraidban,de biztosítlak,hogy nem azért írtam ezt,hogy kijavitsalak,hanem,hogy összeálljon a valós kép,meg azért is,hogy részt tudjak venni a beszélgetésben.
Természetnél fogva nem tudok túl sok Cowboys emléket mesélni,mert nem voltam a csapat tagja és már 20 éve külföldön élek.A Pacuk Laci gyermekkori jóbarátom,a Füsti Janit és talán a Rambót is haveromnak mondhatom,mások is ismernek a régi Cowboyok közül.Részt vettem hazalátogatásaim során egy-két edzésen,a Vikings elleni meccsen kint voltam veletek,az azt megelözö edzésen még dobáltam is nektek a labdát,mert pont nem volt QB azon az estén.
Szóval csak ilyen jelentéktelen dolgokat tudok a Cowboyokkal való élményeimröl mesélni.De száz szónak is egy a vége,nem kötekedni akartam,csak egy kicsit dumálni.
Az akkori World League (ma NFL Europe) csapatok soha nem játszottak college csapatokkal.Amire te emlékszel,az szerintem a Hamburg Blue Devils,akik néhány éve még tényleg a kiemelkedöen legjobb európai csapat voltak.Ök mentek ki Amerikába egy turnéra,de ott nem a Notre Dame-el játszottak,hanem egy harmadosztályú egyetemmel,a Findlay Oilersszel,akiktöl megsemmisítö vereséget szenvedtek.
Néhány évvel késöbb egy Notre Dame alumni csapat látogatott Hamburgba,tehát egy ex-Notre Dame játékosokból álló "oldboys" csapat,velük már szoros meccset játszottak a Blue Devils,de a végén kikaptak tölük is.
Az NFL Europe csapatok (mint a Galaxy vagy a Rhein Fire) szigorú értelemben nem is európai csapatok,hiszen szinte csak NFL back-up játékosokkal állnak ki és ezek az európai idény után visszamennek az eredeti csapataikhoz.
Úgy emlékszem akkortájt a Galaxy volt a legjobb profi csapat Europába.Kimentek 1 turnéra az Usa-ba és ott játszottak a Notredammal,akik szarrá csapták őket kb 40-0.Hát ennyi a külömbség Amerikai és Eurobai foci között.
Emlékeztek amikor kimentünk busszal Frankurtba a Galaxy Monarch meccsre!Mi is néhány kis Lionsos(Vili,Gabi,Gábor,András,Én)mentünk a nagy Sforceosokkal,nagy élmény volt. Én hátul ültem , mögötem a Kolár, Kelemen, Irsa testvérpáros akik az egész út alatt (16 óra)piáltak és ehhez kapcsolódó dolgokat műveltek, érds:kiabáltak,énekeltek. Szerintem akkor sérültem meg lelkileg. Csak meg érkeztünk,ekkor rumcájsz Ákos kiosztotta a jegyeket, persze a kis Lionsosok a harmadik sorba kaptak,hogy alig lássunk (köszönjük Ákos)valamit.Tehát az első félidőt 1 felső átjáron néztem végig, amig 1 néger biztonsági őr le nem zavart,a második felet már a helyemen néztem a kívetitőn,vagy ha épp ott ment 1 akció , akkor közvetlen közelről.De azért fantasztikus élmény volt , amikor egy 50ezres stadion örjöng,hullámzik,meg van minden show elem és a végén még pacsizhatam izzadt profi német játékosokkal is.Visszafelé út már csendes volt.