Milánó Bergamó egy kicsi reptér. A bőröndfelvétel után kijutsz a reptérről, és jobbra a 3. bódénál lehet 5 euróért jeegyet venni a Milánó Centrál pályaudvarra. Félóránként indulnak a buszok. A m,enetidő kb. 45-50 perc. A Milánó Centrálról indul Genovába a vonat, 1,5 óra. A Genova Principál megállónál kell leszállni. Szemben van a kikötő.
Vonatot itt tudsz keresni: http://www.trenitalia.com/ Milano Centrale - Genova Piazza Principe (én nem foglaltam előre jegyet, mert akkor időhöz lettem volna kötve, uh ezt a részét nem tudom sajnos) 11.-én utaznátok ki vagy már előtte?
Nov 11.-én indolunk a Fantasiaval Genovából. Egy kis segítséget kérnék, hogy Milanó Bergamoról hogyan juthatunk el pontosan Genovába a kikötőbe. Melyik buszt kell keresni a Milanói pályaudvarhoz, hogyan tudok előre vonatjegyet venni?
GPS még nincs!!Azért még nem is tudtam válaszolni a beállítással kapcsolatban.
Milyen időt néztél nekünk??Fokok??,
Sajnos a férjem nem szereti a sört.Sőt,más alkoholt sem iszik meg..,de ennek hosszú története van.A lényeg,hogy még a konyakos meggyet sem eszi meg.!
Kotorba tuti viszünk vizet.Minden tanácsodat szigorúan kijegyzeteltem.A parkolástól kezdve a "megállókig" mindent.
Kotorhoz pl.ezt írtam:-"Az öböl végében az óváros bejáratánál áll meg a hajó.Tovább sétálva a part mentén felfelé a kanyarban kb.800 m van egy szupermarket.Az óváros bejáratánál adnak térképet.Az óvároson végig sétálva érdemes a hegyre fel kirándulni,mert nagyon szép a kilátás az erődből (3 EU/fő),ami kb.45 perces séta felfelé.Vizet vinni kell,mert nagyon fárasztó.A helybéliek ugyan adnak,de nagyon drágán.A hajó mellett szép strand van."
Csodálatos időtök lesz. Gps megvan? Nem válaszoltál. Kotorba ne elejtsetek vizet vinni fel az erődbe! Ha finom sört szeretne inni a férjed, a part mellett felfelé indulva az öböl végénél van egy nagy szupermarket, és nagy a választék.
Szia, mi maradunk a saját autónknál, kb 110 ezerre számolom az oda vissza utat (dizel családi egyterű) és így egymást váltva biztonságosabb mintha egyvalaki végig akarna vezetni. (gondolom a kisbusz nem két soförrel megy) Gyerekek meg hátul nézik a TV-t majd alszanak... Amúgy Budapestről a II. kerületből indulunk Szlovénián át végig autópályán.
A színház utáni játék a helyszínen nálunk is megvan .... ott majd összefutunk.
Szia!Az állomástól a kikötő nagyon közel van könnyen megközelíthető.Mi is vonattal mentünk igaz Triesztig lementünk kocsival és onnan vonattal.Jó hajóutat!
Hááát,ez nagyon sok árban.Majdnem mégegyszer a hajóút ára.Mi akkor mindenképpen kocsival megyünk.Vagy,ha minden oké utazóZsuzsáékkal,mert ha tényleg összejönne a 20000 ft-os ár, akkor az 4ünknek 80000 ft ,mégsem 200.000 ft.
Meg tudod mi még elötte,jövő hét pénteken is megyünk egy hajóútra Velencéből..úgyhogy spórolni kell..:)))
Sziasztok, életem első hajózása lesz nov 25-től a Divinán. Minden ötlet, infó jól jönne nekem, ha írnátok. Mi vonattal megyünk. Milyen távolságra van az állomás a kikötötöl, hogyan lehet oda jutni.... minden érdekel gyakorlati tanácsok ami az úttal kapcsolatosan jól jöhet... Köszi minden reagálást előre is...
tudom ajánlani a malpensa shuttle-t, 16 eur a felnőtt és 10 eur a gyerek jegy, oda-vissza!
ahogy kilépsz a reptérről a busz már ott is parkol és 20 percenként indul, én online előre fizettem a kinyomtatott papírral mentem és minden rendben volt.
Szia!!Nem akartok ti is beszállni utazózsuzsáékhoz??Mert az a baj,hogy a parkolás is nagyon drága ,főleg 12 napra.
Ha nekünk meg nem lesz sofőrünk akkor 2 kocsival kell mennünk...Ti honnan jöttök???
Az én lányaim is nagyon örülnek a barátoknak,ha máshogyan nem találkoznánk,bennünket onnan ismertek meg,hogy a második színházi előadás után(21 órai) ,amikor már mindenki elhagyta a nézőteret .Az én gyerekeim elkezdik kinevezni a színházat játszótérré..Bújocskáznak a székek között,fogócskáznak..,de csakis a normális keretek között...
Üdv mindenkinek, mi is a Divinán leszünk a karácsonyi időpontban és szintén két kislánnyal(6,10). A korábbi útjainkon sajnos soha nem találkoztaka lányaink korban hozzájuk illő magyar játszótárssal. Örülünk hogy lesz most család hasonló korú gyerekekkel...
Amúgy én is körbenéztem a odautazási módokat, de marad az éjszakai autózás váltott vezetéssel. A hálókocsis vonat több mint 200ezer lenne és hajnali 5-kor át is kéne szállni. Ryanairhez meg hajnali fél négykor kéne elindulnunk (Budapestről), árban meg azonos az autóval. Így marad az autó este 6kor, reggel már a hajónál lehetünk.