Még nem volt időm PC-vel leülni mellé, majd a két ünnep között!
Egyelőre a kézikönyvet néztem át, próbálgattam a hangokat. Az Overdriven Leslie hang nagyon tetszik!
A Roland EV-5 pedálomat nem sikerült beüzemelnem vele, pedig a Global menüben megpróbáltam, de nincs sok állítási lehetőség, Expression pedál beállítással nem változtatja a hangerőt (a default damper állásban vicces módon működik, az egyik végállást felengedett, a többi 127 állást lenyomottnak értelmezve), a calibration funkció pedig nem működik. A neten sem sikerült how-to-t találnom. Szerinted muszáj lesz elcserélni a Roland EV-5 pedált egy Korg EXP-2-re, és avval rögtön menni fog?
A pécsi Kéknyúlon a Hammond mellett masszív fúvós és gitár háttér és szólisztika jelent meg. Ebben a stílusban biztosan így is kell ennek lennie, viszont pont emiatt jutott talán kevesebb lehetőség az orgonának. Ezt még megfejelte a rendkívül határozott , szinte ritmikai szerepet betöltő ének. OK Zsolt, valóban a trió több lehetőséget kínál, talán akik a Hammond miatt voltak beindulva inkább erre vártak. Mindez semmit nem von le a produkció minőségéből.
A Three Dog Night egy nagyon jó együttes. A három énekes viszi a prímet, de a kísérőik, köztük az orgonista nagyon ízesen játszik, a számaik kíválóak.
Nem véletlenül voltak szupersztárok Amerikában. Ráadásul sok rockzenekarral ellentétben 1973 után sem laposodtak túlságosan el. Az első 4-5 lemezüket mindenképp javaslom. Live:
Ha volna valakinek véletlenül Ace Tone GT-7 kapcsolási rajza az kérem vegye fel velem a kapcsolatot.
Az a hibajelenség, hogy a felső manuál jóval halkabban szól mint az alsó. Ami érdekesség, hogy a presetek normál hangerővel szólalnak meg.Ebben nem láttam olyan trimmert (mint az X 5-ben) amivel az alsó-felső manuál hangerő arányát lehetne beállítani.Ha valaki tud segíteni bármiben azt nagyon szívesen veszem.
Tegnap Pécsett Kéknyúl koncert volt, nagyszámú közönség elött. Mivel Pécsre kevésbé jut el a Hammond, a résztvevők létszáma igazolta, erre több alkalommal is szükség lenne. Profi csapat, fúvósokkal, énekessel és persze Matyóval, ahogy kell. Végigszondáztam a hallgatókat és most ezt adom közzé. Elsősorban a Hammond miatt mentünk, amiből ezen az estén több is lehett volna. A műsor és a stílus azonban ennél többet nem engedett. Matyo annyit játszott és főleg úgy, ahogy a számok megkívánták. Kitünő betétekkel, szépen felépített hangzással. Méltán szólt a vastaps. Gratulálunk, jó úton jártok.
Egész normális a lezlieffektje. Rózsaszín betű, saját felület, fekete betű, PC-s elérhetőség. Az overdrive 5-ös!
No, rendes fellépéshez eszembe sem jutna elvinni a sampler helyett. Olyan meg végképp nem jut az eszembe hogy elvigyem az A101/142-t. Vagyis nem juttatják eszembe :-) De egy bulis baráti összejövetelre, alap próbára, számleszedésre monitor elé, több mint tökéletes.
Helló! Egy Uriah Hanif és egy Aureo Galli nevű felhasználó csomagját kértem el, de még nem volt időm megpróbálni feltölteni. Youtube-on megtalálhatóak hasonló usernévvel (uriah valami, aureo valami), most nincs youtube hozzáférésem.
Roland EV-5 használható a Microstation-nel, ugye?
A Leslie-k külön rákapcsolását még nem találtam meg.
Éppen hirdetek egy Digitech RPM-1 Leslie-szimulátort az egyik aukciós oldalon. Ebben valódi csöves torzító van. Ha ott nem kél el, akkor ismét eladó lesz.
Valóban, szokható a billentyűzete. Mérete ellenére játszható. Figyelni kell jobban csupán. A szóló improvizációknál alaposabban ránézni, mert ha "elszabadul a kéz" könnyen eltvedhet. Legutóbbi koncertemen ezen játszottam :-)
A beépített kétrotoros lezlieffktje is korrekt. (persze, van jobb) A sok egyéb effekt és az overdrive-ok viszont egészen kíválóak. Szépen be lehet állítani egy finoman megküldött állapotot is választható hanxórószimulációval, nemcsak fémes hörgést.
Ja van kifejezetten Hammond v1-3, c1-3 effektje külön, de a vibrátója is egész tűrhető.
A 2,6 kg egyszerűen vetélytárs nélküli. Milyen custom csomagot kértél? Leöltöttem az editort, de nem hajlandó USB-n át kommunikálni.
Lehet, hogy már volt, de itt egy érdekes összehasonlítás a Hammond XM2 belső Leslie-szimulációjával, a Neo Instruments Ventilator-ral és egy igazi Leslie-vel:
Én végül is a praktikum és egyszerűség mellett döntöttem (amiben nagy szerepe volt "kétlaki" életmódomnak - lehet, hogy hurcolásznom kell majd a hangszert), és egy Microstation mellett döntöttem, tegnap hoztam el. Kicsi, kedves kis játékszernek tűnik, de tetszenek a hangjai és a netes beszámolók alapján meg lehet szokni a billentyűket. YouTube-os videók alapján 2 custom csomagot is elkértem már.
Most a Leslie-n gondolkodtam, majdnem vettem egy Echolette ME IV-et (na ezt már nem hurcolásznám...), de halasztottam, egyrészt anyagi okokból karácsony utánra, másrészt hogy még egyszer végigtallózzam az effekt pedálokat. Igaz, hogy csak szimuláció, de legalább kétrotoros szimuláció van ezekben, és talán a csöves hangzást is utánozzák valamennyire... bár ezt első körben nem láttam mindegyiknél feltüntetve.
c3juice - kettévágott első szériás A100-as, perkával az alsó manuálon is. A lezli csöves, de kb 200W-os, tehát más erősítő, hangváltó és hanxóró van benne. Egy hangos zenekarban is a leghangosabb elemmé vált, ráadásul jól szólt hardban :-) www.kedelyesurak.fw.hu
Dénes játéka, az orgona hangzása pont olyan volt, mint a felvételeken, gratulálok.