Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
Az a gond, hogy te nem tudod megkülönböztetni, miről beszélnek, amikor jogellenességet említenek. Teszerinted jogellenes az alaptörvény semmissége, a büntetőjogszabályokba ütközés és a NAV-zárolás is, azaz te mindent egy kalap alá veszel.
Holott még az ügyvédek sem tettek így.
Ebből a fent említett 3-ból csak az azonnali (!) börtönbüntetéssel fenyegetés a jogellenes, a többi nem az.
De ha már itt tartunk (utalva mormota olvtárs jogellenesézése): Gattyán vagyonát úgy zárolták, hogy időközben a Fővárosi Munkaügyi és Közigazgatási Bíróság jogerős (!) határozatban kimondta, hogy Gattyán cégei nem sértettek semmiféle adójogszabályt, így a zárolás sem indokolt.
Elég sajátos az érvelésed. Szó van egy vitáról, amelyben szerintem, meg a két ellenzéki ügyvéd szerint jogi nonszenszek hagzottak el.
Te erre azzal jössz, hogy az Orbán kormány szerinted itt és itt hasonló jogsértést követett el. Még akkor se lenne ez ellenérv, ha valóban így történt volnna.
"Nincs egyetlen olyan része sem ma már az Orbán-rezsimnek, amit meg kellene hagyni, ami elfogadható lenne, ha nem is jó, úgyhogy gyakorlatilag az életviszonyok legszélesebb körét érintően is változtatni kell."
Ezt még egyetlen ellenzéki párt sem meri így kijelenteni.
Ezzel nem lehetne választást nyerni, hogy:
"Mident eltörlünk amit a Fidesz csinált!"
vagy
"Midenből az ellenkezőjét csináljuk mint a Fidesz!"
Feltéve, hogy a feketeöves pártkatonákon kívül mást is meg akarnak szólítani.
Vagy ott van Gattyán György, akinek úgy zárolták legutóbb a vagyonát, hogy lejárt az előző zárolás, majd másnap újra elrendelte a NAV.
Semmiféle büntetőeljárás nem folyik Gattyán György ellen. Nem éppen semmi, amit vele kapcsolatban intézkedtek: 50-60 milliárdos vagyont zároltak akkor.
Ki mondta, hogy politikusok utasítására teszi? Az miért nem zavar, hogy a Fidesz utasítására tették, amikor tették? Bige Lászlóról hallottál már, akinek minden létező vagyontárgyát zárolta a NAV? Persze, jogtalanul, hiszen azóta sem ítélték el.
Ha bankszámlákat csak úgy zárolni lehet, akkor nincs vagyonbiztonság. El lehet venni az emberek értékeit egy tollvonással - remélem, harcosan kiállsz iványi gáborék mellett.
Semmi köze az alkotmányhoz az adójogszabályoknak. Miért vezettek mindent vissza az alaptörvényre? Ez két külön kérdés, nincsenek egymással összefüggésben.
Már most is megteheti a NAV - és élnek is a lehetőséggel -, hogy zárolnak számlákat, vagyontárgyakat, stb., erre pedig az adózás rendjéről szóló törvény ad lehetőséget.
Te miről beszélsz? Mi köze ennek az alaptörvényhez?
Nemcsak Simon Gábort lehet emlegetni, több ellenzéki politikust is mutogattak vezetőszáron, méghozzá nagyon gyorsan (mondhatnánk: azonnal), akikről utóbb bebizonyosodott, hogy nem bűnösök és felmentette őket a bíróság.
Éppenséggel pont a Fidesz volt az, amelyik rendszeresen prejudikált, azaz jogellenesen (merthogy mormota olvtárs ezt a szót használta) "ítélkezett" mások felett, nagy kampányt folytatott, miközben csak őrizetbevételről és előzetesről volt szó, úgyhogy jobb, ha hallgatnak.
Pláne, hogy ezeknek a büntetőügyeknek a jó részéről kiderült: nem is volt megalapozott a vád.
A zárolt bankszámlákra és zárolt vagyontárgyakra tehát lehet intézkedést hozni
Lehetni lehet, pl. ott a guineai módszer, egy katona kijelenti, hogy nincs alkotmány, az van amit mond.
Ha bankszámlákat csak úgy zárolni lehet, akkor nincs vagyonbiztonság. El lehet venni az emberek értékeit egy tollvonással. Ez lesz a szép új ellenzéki világ? Mondhatod, hogy ez csak a fideszes gazemberekre vonatkozik. Viszont politikusok mondhatják meg, ki a fideszes gazember? Kösz. Én pl. ezen a fórumon többek szerint fidesznyik vagyok. Pénzem is van. Érdemes mondani, hogy fideszes gazember vagyok, nyereséges.
Ez az "azonnalizás", ahogy te is írod, feltehetően egy kampányduma, az "azonnali" és az, hogy néhány hónapon belül ténylegesen megkezdődnek ilyen büntetőjogi eljárások, különbség, bár ezt nem mondják ki.
A néhány hónapon belül történő eljáráskezdeményezés - és most CSAK a büntetőjogi részéről írok - is eléggé azonnali, ahhoz képest, hogy az elmúlt 30 évben tényleg nem volt ilyen.
Még annál is szélesebb a kör :) Ahogy írtam, nemcsak azon van vita, hogy az alaptörvény semmis-e (ebben azért nagyjából egyetértenek és ez védhető akár az Európai Bíróság előtt is), hanem főleg azon, hogy mikor kellene ezt kinyilvánítani, vajon elegendő-e az a társadalmi elfogadottság, ami most van, ahhoz, hogy meginduljon egy új alkotmányozási folyamat (szerintem nem).
Egyébként Karácsony is ezen a nézeten van, de én nem azért írom, amit írok, természetesen.
Az azonnali börtönbüntetés igen, nonszensz. De ezt én már korábban is megjegyeztem itt. A NAV jogkörével kapcsolatos állítás viszont nem nonszensz, ugyanis az nem büntetőjogi intézkedés. A zárolt bankszámlákra és zárolt vagyontárgyakra tehát lehet intézkedést hozni, a NAV-nak már jelenleg is van ilyen jogköre.
Válaszd a kettőt külön, a büntetőjog is más, mint az adózás rendjéről szóló jogszabály. Nem szükséges keverni a kettőt.
tudom, halmai gábortól bárándy péterig. az meg, hogy fekete-győr és jakab péter azonnalizik - hát istenem, nem hinném, hogy bármelyikük labdába rúgna, mint minelnökjelölt.
Tisztán értem, De ott van egy link a hagyományosról, ami a semmibe hull. Ez az, amit ügyetlennek nevezek. De ha neked megfelel, akkor semmi baj - nem én fogok szavazni.
Azt azért leszögezhetjük, hogy "azonnali" börtönbüntetés nem lehetséges.
Az alaptörvény érvénytelenségének körében viszont tényleg komoly viták vannak az ellenzék körében is: hogyan lehet kinyilvánítani, mi lesz utána (ez a leglényegesebb kérdés) és főleg, mikor kell kinyilvánítani.
Hogy a sajtóban és a szakirodalomban ebben többféle álláspont van, az egy dolog, de kifejezetten munkabizottságok is foglalkoznak a kérdéssel (merthogy az ellenzéknek már most vannak ilyenek, ezek dolgozzák ki a kormányprogramot is).
Az édes, hogy egy-két ügyvédre hivatkozunk, de ennél ezerszer szélesebb ez a vita, és abban sokféle nézet van.
Mert te is látod, hogy az - abban a formában ahogy elhangzott - jogellenens nonszensz. Ahogy a többi is, nav által zárolt bankszámlák, ügyészség nélküli vádemelés, tömlöc, repülőgépek felszállási tilalma.
Az ellenzék mind az öt jelöltje jogellenes baromságokat ígér, a nép meg nézzen bizakodva a szebb jövőbe?
Ez van ahol normális zaibatsu nevet kapta anno a meiji korszakba japánba, reinkarnációi a keirecu néven futnak
Ázsiába alap.
Kínána is kezd terjedni, de japán és D-korában igen erősek... (Samsung, Mitsubishi)
anno az egyetemen (Chonnam Nat. Univ.) Gwangju-ban a Samsung koliba laktam, samsun építette üzemltette stb. vele szemben kezdtek építeni az LG koliját... és még kettő helye ki volt jelölve előre.
a dolgozó a gyerekét a cég ovijába, sulijába gimijébe taníttatja, egyetemét cég finanszírozza, majd ott dolgozik, a cég bankjába bankol, cég kórháza az egügyi ellátó, nyugdíjalap cégé, bolthálózat is van céges.
cég lakótelepen lakik, autó onnan, de még benzinkút is van... mind samsung.
az ipar minden területén van érdekeltsége, hajógyár, fegyvergyár stb.