El kell halasztani az adócsökkentési programot, augusztustól átlagosan 30 százalékkal emelkedik a háztartási gáz és 10-14 százalékkal a villamos energia ára. Az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) kulcsát október 1-től 15 százalékról 25 százalékra kívánja növelni a kormány – jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az Országos Érdekegyeztető Tanácsban. Mindezt úgy vezette be, hogy „nincs szükség sokkterápiára”.
Figyuzzál vazza! Nem a zOrbán, hanem a Medgyessí-Gyurcsány kormány vitte csődbe az országot. Abban viszont remélem igazad lesz, hogy még 2év és elfelejtjük végleg ezt a pojácát. Kben nem picit irritáló, ahogy az arrogáns stílusában bejelenti a megszorításokat.
Az olaj és a gáz Gyurcsány miniszterelnök úr fejében ugyanazt jelenti, szeret általánosítani, az általános dolgok a fejében egyediek, az egyediek általánosak. Ideje lenne beiratkoznia az elemi iskolába...
Kicsit csalodtam GYF-ben: meg mindig tul puha. Biztam abban, hogy azonnal bevezetik az egyetemi tandijat minden hallgato szamara es - fokoztosan - megszuntetik a 13. nyugdijat. Az ingatlanadot is kivetel nelkul minden epuletre ki kellene vetni.
Akkor biztos azt is elmagyarázta hogy mit és miért hazudott. Nem orbi mellett vagyok hanem lopi feri ellen! Hazudnak a hatalomért és a sok hülye (ezt nem kell magadra venni) hisz nekik. Nem baj a köv. választáson már csak a szavazók fele lesz életben, a többi éhen döglik. Belehúzunk! (A gödörbe és aztán földet rá...)
Logikusan megmagyarázta Gyurcsány, mit miért tesz. Ha valaki még nem tudná, hogy adócsökkentésből nem lehet az államháztartást rendbe hozni.
Bár, mint mindenkit, érzékenyen érintenek a megszorító intézkedések, hitelesebbnek tartom Gyurcsány érvelését, mint Orbán hajdan volt, nevetséges ígéreteit. Aki elhitte Orbánnak azokat a választási ígéreteit, annak valami nem stimmelt a fejében.
Orbán és Gyurcsány beszédei között egyre nagyobb a minőségi előny az utóbbi javára.
Sváby nagyot nőtt a szememben. ferike meg csak makog... Kicsit el kell halasztani az adócsökkentést..., kicsit nő a gáz ára..., kicsit új adónemek lesznek..., adózott jövedelmeket kicsit újra megadóztatják... BEEELEEEHÚZUNK!!! CSAK BEEEELEEE NEEE GEEEBEEEDJÜNK!!! Nemsokára a háztetőkről szavazunk...
Ezeket én is megígértem volna nyugodt lelkiismerettel. Mint a példából látjuk, gátlástalanul lehet ígérgetni, adót csökkenteni meg majd a Bush fog, ha van egy kis szerencsénk és az USA lerohan minket is... Hirtelen ferike és sleppje észreveszi hogy valami nem frankó volt négy éven át, erre most húz a nadrágszíjon, nem a sajátján hanem a miénken. Normális ország normális népe nem választ újra ilyen kis csicskákat, bár mentségünk hogy nem volt sok alternatíva. Egyik kutya másik eb.
Fárasztó dolog orbanogénnel vitatkozni! De nem is lehet, mert nem vitáznak! Akár az idoljaik!
Feltesznek valamilyen "kérdést", pl. itt, a Fórumban. Józan elme megpróbál válaszolni! Nem biztos, hogy maszopos, csupán józan, ő is keresi a választ. Mire az orbanogén: "Aha, már kezditek magyarázni."
Ha valaki bírálja Orbánt és hitvány sleppjét, az nem biztos, hogy teljesen egyetért Gyurcsánnyal. Az a biztos, hogy Orbánékkal nem ért egyet.
Én most várakozó állásponton vagyok, mást nem tehetek. Választani, mint a többség, választottam. Ám módfelett rühellem, hogy az az alcsúti kis görcs zsebből ellenez minden kezdeményezést, kapásból keresztbe tesz! Nem érvel, gátol!
Kilóg a lóláb! Személyes kudarcnak érzi Orbán a leszavazását. A sértett önérzet beszél belőle. Nem hiszem, hogy őt érdekli az ország. Saját maga érdekli.
Nekem nem jelent semmit a mostani jobb és bal, mert kapitalizmus van, annak minden fekélyével. Ehhez az "elithez" viszonyítva a régi rendszer prominensei kispályások voltak.
Itt a Fórumon is megy a céltalan marakodás, mintha valamit is segítene rajtunk. Csupán a gőzt eresztjük ki! Annak azonban, aki most "nyeregben" van, akár "jobboldali", akár "baloldali", nem kell félnie, hogy nem tudja kifizetni a gázszámlát.
Már a (nagyon) régiek is tudták, hogy "inter duos litigantes tertius gaudet!" (Két veszekedő között a harmadik örül.)
A Fidesz nem attól jó vagy rossz, hogy milyen a Maszop és fordíva. Ebben a szerencsétlen országban a kormány és az ellenzék alapvetően nem stratégiák mentén különbözik (persze ilyen is fellelhető nyomokban). Az ún. stratégiák mindkét oldalon másod és harmadrangúak.
Végtelenül könnyű kiállítani a szomorú diagnózist erről az országról (félő, hogy így is csak a jéghegy csúcsát látjuk), mert "nem kell ahhoz cipésznek lenni, hogy érezzük, szorít a cipőnk". Főleg általánosan, a populizmus otromba eszközeivel és szintjén. Ez megy a Fidesznek, de megy Csurka Pistának is (és - a kritikáiban - legtöbbször bizony neki is igaza van). Végül is a tolvaj is kiálthat tolvajt, és akár igaza is lehet. Csak hagyja az erkölcsprédikációt, mert az Kaya Ibrahim (és a többi szemétség) árnyékában felettébb gusztustalan.
Aki meg azt állítja, hogy a Fidesz - az Mszp-ét messze majoráló - ígéretdömpingjét be lehetett volna tartani, az hülye.
És ez nagyon szomorú. Mert bajban van az az ország, amelynek silány a kormánya, de még nagyobb bajban van, ha még pocsékabb a kormány ellenzéke. És ebben az esetben mindkettő igaz.
Tudod ha leírnám amit Demszkyről tudok /gondolok az már a személyiségi jogai sértené.A fenti megszólítás csak a tények közlése.Skizona skizo, úr-nak meg úr, mert elvileg hímnemű....
"Ezzel csak azt akartam mondani, hogy a különböző kormányokban keresni a mostani megszigorítások felelőseit lehetetlen. Pláne hogy a gazdaságpolitikában nem minden fekete és fehér."
Aha már kezditek megmagyarázni.Remélem sorbanállásban is elsők lesztek, amikor a gázszámlára gyüjtötök, meg fizetitek a recept és vizitdíjat, az éppen rátok omló kórházakban...
Tudod ha EU és felzárkozás akkor gyak. egy péda lehet nekünk: Írország.
Onnan indultak mint mi, és tudatosan 20 évre előr ekitalálták mit akarnak.Itt 2 hónapra előr ekitalálják mit hazudunk, utána 2 év alatt az ellenkezőjét...
Mindkét oldal, de ilyen durvába csak ez az egoista barom képes.És az egész MSZP-SZDSZ beáll mögé.
Gyurcsányál még az SZDSZ is gusztustalanabb.Majd ők kiállnak a reformajaikért, meg az adócsökkentésért....
Kedves Kuncze elvtárs, skizofrén barátom Demszky úr: takarodjatok az egész parlamenti csűrhétekkel, vigyétek magatokkal az idegbeteget is, meg kézenfogva egy párat a túloldalról is.