Keresés

Részletes keresés

Dezső cica Creative Commons License 2021.09.15 -1 0 6294

Szerinted, kismadár.

Előzmény: Törölt nick (6292)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.15 -1 1 6293

Szerintem....sok....sok hitel a megoldás....

A tezsvírek is ezt teszik..

Hitelt hitelre kell felvenni...

Hidgyétek el bratyókáim jó lesz...

Az utólsó...kapcsolja le a villanyt....     :-(

Törölt nick Creative Commons License 2021.09.15 -8 3 6292

Biztos vagy ebben a Budapestben?  A főváros két éves működése egyetlen botrányfolyam. Ez nem csspodik le? 

Előzmény: templier (6290)
templier Creative Commons License 2021.09.15 -2 1 6291

"Igen, a Fideszre fő veszély szerintem az elszabaduló infláció."

Ahhoz, hogy annak a hatása komolyan érezhető legyen sokkal több idő kell mint a választásokig levő 7 hónap.

Rövidebb távon meg hitelekkel átmenetileg enyhíthető is.

Nem véletlenül vették fel most a gigahitelt.

Előzmény: 0.5bit (6288)
templier Creative Commons License 2021.09.15 -2 2 6290

"30 helyen befutó az ellenzék

41 helyen befutó a Fidesz

35 helyen billegő körzet van

A nyeréshez a billegő körzteket legalább 69%-át kellene behúzniuk, 24 helyet."

A jelenleg ismert számokból szerintem sem jön ki ellenzéki győzelem.

Még ha egyenlőnek tekintjük is a két oldal általános támogatottságát, akkor is Budapesten az ellenzék fölöslegesen túlnyeri magát és az vidéken hiányzik.

És ott van a több körzet,

Szűkebben, de többet nyer a Fidesz a jelenlegi állás szerint.

Előzmény: 0.5bit (6280)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.15 -7 1 6289

Gazdasági programjuk?  Amit Brüsszel diktál.

Előzmény: 0.5bit (6285)
0.5bit Creative Commons License 2021.09.15 -1 2 6288

"Idén bezuhant. Nem kicsit."

Igen, a Fideszre fő veszély szerintem az elszabaduló infláció. A foglalkoztatottsági adatok a hírek szerint jól alakulnak.

Előzmény: Dezső cica (6286)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.15 -7 1 6287

Az meredek. 

Előzmény: Pacemaker (6283)
Dezső cica Creative Commons License 2021.09.15 -1 0 6286

Idén bezuhant. Nem kicsit.

Előzmény: 0.5bit (6282)
0.5bit Creative Commons License 2021.09.15 -2 2 6285

"És ezek ezt nem értik? Vagy is, nem akarják érteni."

Ezek után milyen lehet a gazdasági programjuk. Az egy csöppet bonyolultabb dolog.

Ebből kiindulva szerintem a kétfarkuaknak megalapozottabb lehet, mint a demokratikus összefogásnak.

Előzmény: Törölt nick (6281)
Dezső cica Creative Commons License 2021.09.15 -1 0 6284

Simán le lesz győzve.

Előzmény: 0.5bit (6280)
Pacemaker Creative Commons License 2021.09.15 -1 3 6283
Igazából, ugye ha alkotmanyozni akarnak, akkor le kell törvénytelenül váltani a köztársasági elnököt és az alkotmanybirakat is, ha sima többséggel akarják csinálni.
Előzmény: Törölt nick (6281)
0.5bit Creative Commons License 2021.09.15 -1 2 6282

"Ja és akkor, ha a bolsik megloptak, tízszeresét is hadd lopják el akik azt állítják magukról, hogy nem azok."

Apró bökkenő, hogy ha így volna, akkor már 2014-ben 2/3-a lett volna az ellenzéknek.

Nem véletlen, hogy a Fidesz támogatottsága nem zuhat be 2010-óta a választásokon. A választók nem tolerálják, ha vékonyabb a pénztárcájuk.

2006-ban volt a Fidesz kampánya: "Rosszabul élünk mint négy éve!"

Nem is nyerték meg a választást ezzel.

2010-ben viszont már 2/3-ot kaptak és bukott az MSZP+SZDSZ kormány, mert akkor már valóban rosszabbul éltek.

Előzmény: the kolbászmosó (6279)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.15 -9 2 6281

Köszi! Köszi! Engem eddig ez az alkotmányos-alaptörvényes rész rohadtul nem érdekelt, ahogy írtam a szomszédos topikban, van épp elég jogszabály, ami érdekeljen. 0:) 

De hát ez egy annyira egyértelmű, így máűr világos történet. Hát ez a 4/5 csak egy önmaguk számára hozott paraméter volt, ami ki is vezetődött szépen. 

És ezek ezt nem értik? Vagy is, nem akarják érteni. 

Nem csodálom, hogy a két jogász nem értett egyet az Ötök Bandájával. Erre a hülyeségre nem lehet alapozni az Alaptörvény semmiségét.

Ergo, az Alaptörvény nem semmis, módosítani 2/3-al módosítható, annak hiányában az rárontás a jogállamra. 

Előzmény: Pacemaker (6277)
0.5bit Creative Commons License 2021.09.15 -4 3 6280

"Sötét jövő elé nézünk ha az ellenzék nyer,"

Amit eddig felmutattak, abból arra lehet következtetni, hogy igen. Tippre az első két év elsősorban pozíció foglalással, meg "alkotmányozással" fog elmenni.

Utána jöhet egy öszödi beszéd 2.0 "mit csináltunk két évig ..."

A nyeréshez viszont dolgozniuk kell, az nem esik az ölükbe.

A tegnapi telex hvg szemlézett felmérés szerint:

30 helyen befutó az ellenzék

41 helyen befutó a Fidesz

35 helyen billegő körzet van

A nyeréshez a billegő körzteket legalább 69%-át kellene behúzniuk, 24 helyet.

Ha a Fidesz nyer 13 billegő körzetben, akkor viszont elmarad a kormányváltás.

Pedig a Fidesz szerintem simán legyőzhető lenne egy épkézláb ellenzék számára. Csak nem választás matematikára kellene gyúrniuk, hanem életképes és hihető alternatívát felállítani.

Előzmény: Pacemaker (6263)
the kolbászmosó Creative Commons License 2021.09.15 -2 5 6279

Ja és akkor, ha a bolsik megloptak, tízszeresét is hadd lopják el akik azt állítják magukról, hogy nem azok.

Mondom. Aki hülye, az is marad!

További jó, kínkeserves porpagandálkodást!

Előzmény: Pacemaker (6278)
Pacemaker Creative Commons License 2021.09.15 -5 2 6278
Az én pénzemet ezek már 94-98-ban és 2002-2010 között kicsaltak elloptak, megegyszer remélem nem lesz lehetőségük rá.
Előzmény: the kolbászmosó (6276)
Pacemaker Creative Commons License 2021.09.15 -4 1 6277
A 4/5 a rendszerváltás utáni alkotmany előkészítésére vonatkozott, utána már az Alkotmányba 2/3 került.

Ennyi a történet.

Ezt próbálják csurni csavarni, de gyakorlatilag ha nem 2/3-dal nyúlnak az alkotmanyhoz, az állam elleni bűncselekmény.
Előzmény: Törölt nick (6275)
the kolbászmosó Creative Commons License 2021.09.15 -1 3 6276

Ostoba.

Szóval jobb, ha a te pénzedet kicsalják tőled és külföldi földekbe fektetik ami itt soha egy forint adót nem hoz, sőt nagy valószínűséggel majd oda is költözik a család valami leszármazottja, hogy földesuraskodjon mint itt felettetek, mint ha a saját pénzét (vagy akár a német adófizetők pénzét) idehozza valaki és itt cégeket alapít, amelyek neked is adóznak majd Magyarországon.

Aki hülye az is marad.

Előzmény: Pacemaker (6274)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.15 -11 2 6275

Na de akkor nem tudom én, 1994. vhanyadikán lejárt a szavatossága az első szabadon választott OGy-nak, passz,  és aznap vagy a követő nap, mindegy is, ez az (5) bek. hatályát vesztette az Alkotmányból, a 4/5-ös előírás a határozatra nem gilt többé. És kész.

Ha pedig az OGY ezt az (5) bek.-et nem írta bele újra a normaszövegbe egy új előterjesztéssel, márpedig ezek szerint nem tett ilyet, mert annak nyoma kéne legyen, ugye, a parlamenti anyagokban, akkor az oda, attól mert a Közlönyben bármely okból is megjelent, mert valaki a közlönynél hülye volt,  még nem válik újra hatályossá! Helló! Nem a Közlönyben megjelenés adja a tv. legitimációját, hanem az, hogy az OGy fogadta el.

A Fidesz csak nagyonrendes volt és nem meghurcolta a felelős főszerkesztőt, pedig azért sztem illett volna, hanem adva a jogtechnikai szépségre is, az amúgy senki legitim szervezet által ode nem visszavezetett részt egyértelműen kivezette. Sztem ez mondjuk nem is lett volna szükséges.

Na, köszi, most értem, akkor ezeknek a hasfájása nem is arra vonatkozik, hogy az Alaptörvényt milyen arányban fogadták el, hanem csak egy az új alkotmány előkészítését előíró szervezetszabályozó eszközre, hogy azt szervezetszabályozó eszközt milyen aránnyal kellene elfogadni. 

Uhh. Erre polgárháborút csinálniuk ...

Előzmény: 0.5bit (6273)
Pacemaker Creative Commons License 2021.09.15 -4 2 6274
Igen, nagysagrenddel jobb ha magyarok vesznek földet külföldön, mintsem hogy az ellenzék a magyar földet arusitsa ki a nyugatnak.,
Előzmény: the kolbászmosó (6270)
0.5bit Creative Commons License 2021.09.15 -2 1 6273

"Jól értem? 

És ezek erre a főszerkesztői bakira(?) hivatkoznak és ez alapján akarják bedönteni a jogállamot??!! 

Jól követtem?  

Mert ez szürreális."

Igen, szerintem jól érted.

A másik érv, ha jól tudom, hogy a demokratikus ellenzék nem vett részt az új alkotmány vitáján. Csak az ellenzéki Jobbik, de az nem is igazi ellenzék volt, így nem számít.

Előzmény: Törölt nick (6269)
godday Creative Commons License 2021.09.15 -3 1 6272

Azt a libsik által szervezett provokátorok tették.

Ugyanaz a társaság, mint a Bácsfi Diána műnyilas mozgalom (rettegésben az egység, rettegjünk polgártársak) statisztái. Korábban a Szabó Albert féle fogaskeres párt műnyilasai. Ugyanaz a libsi séma a provokátorok használatára, már megismertük a módszert.

Előzmény: MWTractors (6268)
0.5bit Creative Commons License 2021.09.15 -3 2 6271

"Majd Dobrebova azt is érvényteleníti mint az Alkotmányt. Bemondásra."

Egyszerűbb ha kinevezik Gál J-t a közlöny szerkesztőjének és kiadja az alkotmányt még aznap este:

B) cikk

(4) A nép a hatalmát választott képviselőiGyurcsány Ferenc útján, kivételesen közvetlenül gyakorolja.

Ezzel helyre is állították a jogállamiságot. Meg nem is kellett 2/3-ad se hozzá.

Előzmény: godday (6265)
the kolbászmosó Creative Commons License 2021.09.15 -2 3 6270

Ha meg nem nyer, akkor mindent ellop a Fidesz, a magyar emberek elől. Azt is amire eddig nem volt ideje, vagy nem volt rá ötlete, hogyan. Te persze nyilván örülnél, ha húsz dollármilliárdos orbáni oligarcha kezében lenne a magyar nemzet vagyona, akik ma is és később is egy nagy rakat pénzt kivisznek és cégeket meg földeket vesznek Európában és máshol a világon, nektek meg marad a nyomorult kis nyugdíjatok, ami Európában szert sem ér. Fő az, hogy hazudjanak arról, hogy ők nacionalisták. Egy nagy faszt!  Kizárólag az önérdek vezette őket a kommunista ifjúsági csapattól, a liberális internacionálén át a mai álkeresztényi nemzeti hamukáig.

Törölt nick Creative Commons License 2021.09.15 -11 2 6269

Lassabban. pls. Ez rohadtul zavaros. 

Lépésről lépésre, mert már késő van. 

Tehát a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló, többször módosított 1949. évi XX. törvény módosításáról szóló 1995. évi XLIV. törvény (továbbiakban: Mtv.) 2. §-a kivezeti az Mtv. egészét, amikor a 94-es OGy szavatosságát veszti. 

Ez ugye ez:

2. § E törvény a kihirdetését követő 3. napon lép hatályba, és az 1994-ben megválasztott Országgyűlés megbízatásának megszűnésekor hatályát veszti.

Ez tkp. a hatálybaléptető és hatályon kívül is helyező záró rendelkező  rész. Hát ez mondjuk így nem elegáns, de hát más idők voltak.  

Az Mtv. 1. § meg azt mondta, hogy idézem

1. § Az Alkotmány 24. §-a a következő új (5) bekezdéssel egészül ki:

„(5) Az új alkotmány előkészítésének részletes szabályairól szóló országgyűlési határozat elfogadásához az országgyűlési képviselők négyötödének szavazata szükséges.”

Vagyis, menjünk lassa, az Mtv. kimondta és módosította az alaptörvényt, hogy az 1990-94-es ciklusban 4/5 kell a várjunk csak,  nem is az új alkotmány elfogadásához, hanem csak ahhoz az OGY határozathoz, ami ugye csak egy szervezetszabályozó eszköz, tehát csak a OGy-re érvényes,  ami  megszabja, milyen szabályok szerint kell majd megalkotni az új alkotmány, tehát csak a határozathoz kell kell 4/5. De ha lejár a 94-es OGy szavatossága, akkor már nem kell a 4/5 ehhez sem.

Világos. 

Az Alkotmány 24. § (5) bek. pedig amikor kifújt az OGY 1994-ben, automatice hatályát vesztette. 

Ennek ellenére tehát vki később, a főszerkesztője a közlönynek, fogta magát és ezt a már hatályát vesztett (5) bek.-et visszaírta anélkül és megjelentette, hogy annak az újra hatályba lépéséről az OGY döntött volna. Sőt, még előterjesztés se volt, sőt, se semmi. Tehát nem is egy kihirdetéshez kapcsolódva, hanem csak amikor kattant egyet vki agya, hogy már illene egybe szerkesztve megjelentetni a soxor módosított Alkotmányt. 

Jól értem? 

És ezek erre a főszerkesztői bakira(?) hivatkoznak és ez alapján akarják bedönteni a jogállamot??!! 

Jól követtem?  

Mert ez szürreális. 

Előzmény: 0.5bit (6252)
MWTractors Creative Commons License 2021.09.15 -1 2 6268

De ugye azért nem gyújtjátok fel megint pestet ha nemígy lesz?

Előzmény: godday (6267)
godday Creative Commons License 2021.09.15 -3 2 6267

Ki fogjátok bírni,mi már ezt 11 éve nyögjük.

Akkor a következő 4 meg se fog kottyanni.

Előzmény: Jaka46 (6264)
Dezső cica Creative Commons License 2021.09.15 -1 1 6266

Aggódj!

godday Creative Commons License 2021.09.15 -2 2 6265

Majd Dobrebova azt is érvényteleníti mint az Alkotmányt. Bemondásra.

Előzmény: 0.5bit (6262)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!