hát én vonaton csempésztem el a kacsákat :) máshogy nem tudtam megoldani lábát lekötöttem szatyorba lele forgácsot alájuk és betettem a vonaton a mosdóba ezt tudtam megoldani
most 2 pár galalmbot szeretnék dobozban ha lelelk valami szépet
pergőt keringőt vagy magasröptűt szeretnék és szép égszínkék színben
Monorra gyalog(vonat, busz) szoktam járni, így nem tudok vinni. Vadkacsák vannak, a kép az tavalyi, most csak 6 db idei van, azokból adok majd el, ha már tudom milyen neműek.
Majd az annya rendezi, legyen neki víz és dara, meg zöld féle, hogy az annya megmutassa mit egyenek.
Nekem 2 naposak, a 0. napon nem is ittak, az 1. napon úgy, hogy belenyomtam a csőrét, a 2. napon is a csőrét, meg a tápot porhanyósítottam, és mostmár esznek isznak. Persze nekem géppel kelt, és mivel csak pár db van, így elanyáskodok felettük holnapig, holnap meg viszam a piacra.
Ma délután kikellt az első kiskacsa,de én holnap reggelig nem vagyok otthon.Mikor kezdenek el enni a kicsik?6 tojás és 1 kis kacsa van most.Párom most adott nekik kukorica és búza dara keveréket.Lehet hogy a fészekből ki se tud jönni a kiskacsa.Régi autó gumiba rakta a fészket.
A csúcstermelést a legtöbb szárnyas a 2-3. évben éri el. Az első évi az nincs olyan jó, mint a 2-3. évi. Ha a tartási körülmények nem romlanak, csak jobbra számíthatsz.
Most tavasszal voltak 1 évesek. Jövőre nem fognak kevesebbet tojni? van egy tojó "a kedvencem"17 ből 16 keltett,nagyon jó idegrendszerü,simán megsimogathatom ,most is kotlás közben,de csak én.6hétig járt a kicsikkel ,most másodjára ül! A gácsér is jól termékenyit,32tojásból 30 kiskacsa. Szóval hozzám nőttek..
A mulardkacsa nem tenyészképes. Ezt már pár hsz-el ezelőtt kiveséztük, meg a baromfinevelős oldalon is. A gének miatt nem lesznek termékeny utódok, tessenek visszaolvasni.
Az, hogy folt van a fején, nem jelenti, hogy mulard. Nekem tegnap kelt ki 7 kiskacsa, és 4 fehér, ebben van amelyiknek fekete a feje teteje. Tavaly is volt fekete fejtetőjű kacsám. Sose láttak magyar kacsát... Ilyen színezet a fehéreknél van, hogy beüt, de nem jelenti, hogy mulard. Mikor felnő, és lesz az a szaruképződmény a csőrénél, akkor már 1000% hogy néma lesz. Eleve valami gén hatására a mulardok többsége gácsér lesz. Ritka a tojó. És mint tudjuk, a gácsérok nagyobbra nőnek. Meg is van az ésszerű magyarázat a mulard gazdasági hasznára.
sokan azt mondják nem jók továbbtartásra. Mi hagytunk meg anno tojót a néma kacsa gácsérhoz és ugyan úgy kötött a közös tojás tőlök, ráadásul az utódok is szépen nőttek, semmiben sem tértek el a tiszta néma utódoktól, de gyorsabban nőttek.
Tömésre első osztályú mert nagy lesz a bája és jó húsos is ráadásul. Nekünk éveken keresztül voltak, mindig naposan vettük őket, de tömés nélkül is tökéletes pecsenye kacsának valók.