Üdvözletem és sajnálatom! De ha nem zavar ne foglalkozz vele. Nekem a jobb hátsó ajtó és a hátsó kerékívem kapott egy enyhe horpadást. Én is ideg voltam, de mára már nem érdekel. Szervízt (nálam legalábbis) nem érdekelte. Amúgy a javítási költségeim a következőek lennének: szervíz:120.000 Höldmayr (gyári szalonautókat javít, majd eladják neked):45.000 maszek:20.000 Mivel a fényezés csak felületileg horzsolódott, várok vele, hátha kap még szegény.
Hááááát! Igen hülye válasz. Mert akkor ott van az elakadás kapcsoló. Értelmesebb dolgot is kitalálhattak volna, mégpedig olyat mint a kínai robogómon van: távirányítóval indítom be. Ugye, ez azért már "logikus" találmány.
Elite, ne is mond... Én még most is a hétvégét nyögöm... brrr... de jól esett ! :))
Olajat illetően asszem, beleteszem én ezt ha már megvettem, ki tudja meddíg lesz nálunk az autó, lehet, hogy tovább, mint tervezem, így nem árt a gondoskodás. Bár azt is gondolom, hogy ha nem kapna friss olajat sem lenne semmi baja, de mindegy, ezt most a fejembe vettem, így lesz. Azé' csak több száz kilométert fog kapni pályatempóban vagy afölött, eddíg meg max. olyan 150 km. volt amit nagyobb tempóban egyhuzamban mentem vele, igaz, azt sokszor. Remélem nem lesz ellenvetése a kicsikének, meg aztán már ideje lenne 5000 fölé is elforgatni a mocit, na majd a friss olajjal... :D
Most találtam rá erre a klubra már régóta kerestem egy olyan oldalt ahova bizalommal fordulhatok!
Én is egy vagyok a Lacsitulajok közül de jó egy ilyen közösséghez tartozni!
Verdám: Chevrolett Lacetti 1.4 Star AC. - Bordómetál!(nem tom a hivatalos nevét)
530km-rel vettem mint bemutatóautó.Már egy éve az enyém előtte egy Citroen Xsara-m volt de megérte a csere!Más karakter a két kocsi de a Lacsi keményebb autó!
Amennyiben nem kell fényezni/??/, vagy megbontani az elemet, akkor érdemes vákumos 'horpadáskihúzóval' -mostnemtommianeve- helyrehozni, s polirozható. Érdemes ilyenkor az egész gépet egybe polirozni.
Rosszabbik esetben az elem úgy is lekerül a helyéről...
Elméletileg a garanciát nem érint/het/i -az elemcsere sem!!-, s a szakszervíz eredeti -festékrétegre gondolok- méretben fényez, ami a késöbbiekben -esetleges eladás- csak előny lehet...
Néhány javítóműhelyt -a környékeden- tán érdemes lenne felhívni...
Asszonyra parkolásnál ráálltak, de cudarul. Kiállásnál meghúzta a kocsi bal elejét.
A lökhárító (a kerék felöl a motorháztető vonalának meghosszabbításáig) végignyúzva, behorpadva. A lámpa és talán az oldalelem nem kapott. A horpadás egyenletesnek tűnik, kívülről nincs törés, repedés.
Na jó, ez kicsit nőies, de sztem ez csak olyan tedd ki majd meghül, mivel adott a kulcs. A 4 ajtós, v kombi a csomagtartót vagy mit nyit vele, aztán kezdtek vele valamit az öcsiben is.
Amúgy szerintem út szélén, pl baleset, egyéb okok miatt megállva ha kell bekapcsolod, aztán pihen az akku,majd ha megint hallod hogy 200-al jön egy kamikáze az éccakában, akkor megint benyomod!
Vagy valszinű, hogy a riasztót is rá lehet kötni, csak akkor ott vagy, mintha a centrál vezérelné. Lemerül az elem, nyitnál, a rendőr meg pont arra jön, és már fekszel is a földön! :))
Váltásban vagyunk veled, ma este kezdem a melót egy laza Paris-al. Kb vasárnap jövök.
Az olajcserére ajánlanám, hogy vidd be az olajat, meg az ezüst nyilat a szervizbe. Cseréljék le, stempli, stb, és akkor 1 évig, vagy 15.000-ig megint elvagy. Legalább is szerintem kár most beleönteni az olajat, +szűrő, stempli nélkül, 2-3 hónap múlva meg kiönteni. Inkább idd meg az a 8ezret, ha már annyi pénzed van fölösleges!!! :))
(Meg volt a nyári "bálszezon" megfogadtam h. szilveszterig nem iszok! Még én se hiszem el.. :D)
A cd-kel mi a helyzet ? A Postával tele van a tő......... Szaroznak. Bocsi de lehet hogy drágább lesz, mert 720 Ft volt csak a feladás. Kb.: 1220 Ft-ra kóstál.
Sóztam volna, sóztam volna, de nem kellett neki (CheviGyulai). 21 éves és sz....! Ellenben adott ilyen olyan engedményt + 230000 engedményt, meg még ezt azt.
Miért nem sóztad a kereskedőre a problémát? Tűntesse el a tetanuszt, akkor viszed az újat... Nagyon segítőkészek tudnak ilyenkor lenni, ha komolynak látszik a vevő..:-))
Sziasztok, nem tudom, hogy Komisnak vagy Kalóz és Tsainak kell-é megköszönni, de megjött a lista. Most már minden készen áll az átvételre, agyban, lében, stb. Már csak a 21 éves Golfomtól kéne megszabadulni, mert szeretném a max-bonus biztimet átiratni a Lacsira. Ha valaki tud egy bontót vagy valamit Újpalota környékén, akkor légyszi, közölje. Már csak 4 napot kell aludni! Lacsira fel! Helló!
Íme az átvételkor átnézendők és elintézendők listája ! Mindenki használja kedvére! Legalább felkészülten mehet a Tisztelt tulaj a nemes alkalomra :o)
Köszönet Novinak!
Papírok:
kötelező biztosítás (kockázatviselés kezdetét ellenőrizni) casco (kockázatviselés kezdetét ellenőrizni) átadás-átvételi jegyzőkönyv kódkártyák, 2 db. gyári kulcs (esetleges nem gyári riasztók plusz kapcsolója és papírjai) forgalmi (szín, súlyadat, környezetvédelmi besorolás, esetleges D-rendszámot engedelyező szöveg) szervizkönyv helyes kitöltése (nullrevízió ) kezelési útmutató , assistance füzet, szervizfüzet finanszírozási papírok motor-és alvázszám ellenőrzése a papírokon és a forgalmiban hátsó rendszámtáblán és a két matrica megléte (forgalmi eng, és a zöldkártya érvényességét mutatják)
Külső:
fényezés ellenőrzése természetes fénynél, napon - semmiképp se este vedd át az autót! (esetleg rétegvastagság ellenőrzése rétegvastagságmérővel - tetőreszen is!) külső tükörház, lámpák, fényszórók, irányjelzők esetleges színeltérése, szállítás közbeni sérülésre utaló nyomok keresése peremek, műanyag elemek épsége ajtók, motorháztető zárása (könnyű csukódása) és nyitása, esetleges lógás és hibás gumitömítések ellenőrzése kerekek, keréknyomás, a megrendelt felnik/gumik megegyezésének ellenőrzése, abroncsok állapota és gyártási ideje kerékdobok (hátul a belső borítás nincs-e elválva a dobtól) ablaküvegek kipufogó antenna épsége
Belső:
elektromos berendezések riasztó és központi zár elektromos visszapillantó klíma (hűtés, szellőzés irányának állítása) ülések állíthatóság és mozgatása (+ dőlthetőség/csúsztathatóság 3ajtósnál), deréktámasz, kárpitok épsége belső textilborítás épsége és rögzítettsége belső műanyagelemek épsége és rögzítettsége sorjás, nem rendesen illeszkedő vagy sérült műanyagok és műszeregységek (pl. ablakfelhúzó panel) autóradió és minden hangszóró tesztje izzók, világítás (tompított, táv, köd, fék, hátsó, indexlámpák, belső világítás, csomagtérlámpa) műszerfal (világítás, kijelzők, gombok) ülésfűtés
Motortér:
folyadékszintek gumielemek és kábelek motorháztető Kötelező tartozékok: pótkerék, benne szerszámos készlet, emelő elsősegélydoboz (nem alaptartozék) izzókészlet (nem alaptartozék) elakadásjelző háromszög (nem alaptartozék)
Az autók 90%-a már levizsgáztatva kerül a kereskedőkhöz, tehát nem biztos, hogy helyben ellenőriztek mindent! Ha van rá mód, akkor kérjük meg a kereskedőt, hogy az átadás részeként az ő kíséretében legalább néhány száz méter menjünk az új autóval, mert ilyenkor még van mód kérdezni, és az is kiderülhet, hogy nincs minden rendben az autóval, valamilyen megrendelt extra hiányzik vagy nem működik. Érdemes ilyenkor a benzinkútra menni, mert a gyár által beletöltött néhány liter ilyenkor már nem több néhány deciliternél, amivel pedig nem jutunk messzire. A keréknyomást mindenképp állítsd be a legelső alkalommal, általában túl vannak fújva .
Kötelező és/vagy Casco nélkül egy métert se menj az autóval! (Ezekről gondoskodhatsz előre is de azt egyeztesd a kereskedővel)
Ezen kívül azt szoktuk javasolni az újdonsült tulajoknak, hogy már az átvétel előtti napokban kérjék el a gépkocsi kézikönyvét, hogy - az unaloműzésen vagy az izgalom levezetésén túl :) - felkészülhessenek a funkciókból, és azokat a kocsiban átvételkor akár rögtön ki is próbálhassák.
Nekem azt mondták az átadásnál, hogy arra való a 3. gomb, hogy ha éjszaka egy nagy parkolóban az asszony már nem emlékszik, hogy hová parkolt, akkor ez segít neki megtalálni az autót! :)
Más: A belső zörgésekkel hogy állnak a kollégák? Nekem elindult valami a jobb első ajtóban, pedig nem is járok rossz utakon... nem hangos, de zene mellett is hallom annyira, hogy már az őrületbe kerget! :)
JWX és hangos, ez vagyok én. Az alufelnit meg télen vihetem gögözni. Elvittem centírozni akkor vették észre az enyhe peremhajlást, pedig nem is emlékszem hogy megütöttem volna.