Nagy a szárazság, régen volt már tisztességes csapadék, nem értem miért enedig. Hát igen, ott nyugatin kicsi a napi hőingás itt T min -2 fok, T max 15 fok!
Nálunk nem a legjobb az időjárás mostanában, hasonlítva a bp-i, de méginkább a szegedihez képest, t.i. ide mindig érkeznek felhők, amik itt vacakolnak napokig, eltakarva a napot és konzerválva a nyúlós, párás, vizes időt, és ezek általában csak az ország feléig mennek el. Viszont relatíve enyhe, az éjszakák is bőven pluszban, de napsütés kevés, most is borult. Balcsi 104 centi, apad, még mindig engedik, hát pedig elég száraz időszak van, nehogy megbánják a leengedést!
Mi nem mentunk a temetobe - fizikailag. A gyertyak mar tovig egtek. . .sokat gondoltunk azokra, akik nincsenek velunk, mar hetek ota - szinte szokatlan modon.
Ma jártuk a temetőket,kicsit a fagy megcsapta a krizantémokat.Szépek lennének a sírok, csak a fröccsöntött koszorúkat kéne kitiltani.Ilyenkor messziről világítanak a gyertyák.A gyerekek kedvencekért is akarnak mindig gyújtani.Kár, hogy nekünk sok helyre kell már menni.
Jóvanna, tényleg szép városban laksz,igaz, Szeged sem kutya.Remélem lejön a métered.Idén mi sem panaszkodhatunk,máskor betyárul irigyelnélek az eddigiekért is.
Nem, maradok Vp-i. Szegedet el kéne vontatni ide, mert Veszprém fekvése szerintem ideális, itt a Bakony, a Balcsi, Bp sincs messze és a nyugati határ sem. Viszont kicsit hűvös, ill. nyáron hűvös, de télen sem tud túl hideg lenni, emlékeim szerint -21.6 fok az abszolút minimum, el sem hiszem, de ezt olvastam. A kiváló internetes oldalról http://vmeteo.atw.hu/ szedtem le az adatokat, hogy városunkban szeptemberrel bezárólag 868 mm csapadék hullott le (aug. 234.9 mm!)! Most már szurkolok, hogy legyen meg a méter, persze ha a még szükséges mennyiség hóban jönne le, akkor az is maga is legalább egy méter lenne még!
Még a vasárnap írtam egy hosszabb értekezést a metnet találkozóról, de az irományom nem ment el, mert pont akkor nem volt elérhetp az index szerver és így elszállt az írás, na mindegy. Képeket meglehet itt nézni, a lényeg az az volt, hogy az elsőtől az utolsó percis gánya, ködös, nyirkos, hideg, szitálós esős idő volt, de a kedvünket nem vette el semmi, sőt igazán jó képek születtek a ködös selyteles erőden mikor a fák eltűnneka ködben, s ugyanez a Boldog-Kővárnál. Képek it:::
Elerte NJ partjat a Wilma leanyzo - az anygi kar jelentos. . . A part erozioja is nagy. . . Sok eso esett az ejjel - eddig meg nincs arviz nalunk, de megint elorejelzik, hogy lehet. Aztan az emberek nem emlekeznek mi volt par hete - megint belemennek a lezart es elontott utakra, meg nagyobb bajt okozva :(( Arrol sem hallottak meg, hogy ha esos az ido, ovatosabban vezessenek - tele vannak az utak balesetekkel.
A hétvégén a napfény városában jártam, Szegeden. Tegnap esőben érkeztem, ma viszont gyönyörű idő volt, szép napsütés és én a kocsival 26 fokot is mértem, nmem lehet messze az igazságtól! Csoda egy város az a Szeged! Bezzeg Veszprém, nedves, párás, hűvös idő, még most este sem száradt fel a hajnali nedvesség sok helyen.
No most pedig megyek aludni, mert 6h-kor kelek és kezdetét veszi a 3 napos metnet találkozó a Zemplénben!! Nagyon jó lesz, csak ezért lógok egy napot a suliból is!:) Most erősen felhős az ég és 10 fok van, ma reggeli T min hivatalosan Szegeden -1 fok volt, az idei első fagyása.
Most eppen nem fur, hanem villanyt szerel. Eg is mar a villany mindenutt - ennyi kapcsolonk meg soha nem volt, a villanyvezetek meg a tobbi (audio, computer halozat stb) szepen osszefogja a hazat, ha erre teved egy hurrikan vagy tornado. . . Szoval sok-sok villanyunk van, minden mukodik - ritkan forul elo, hogy a konyhaban kapcsolom fel a villanyt es a tornacon gyullad meg :))