Keresés

Részletes keresés

CiluHS Creative Commons License 2003.01.12 0 0 881
Kedves Alelnök Úr!

Nem bírtam ki, nekiestem. :-)

A baba jó a hifihangra de más volt a baj. A "szalagfék-szalagfeszesség szabályzó" együttes. Ami a szalagféket ráfeszíti a tárcsára, ugyanaz feszíti ráa törlőfej előtti csapra a szalagot. Na ez remegett pontosan úgy, ahogy vibrált a kép és remegett a normál hang. Egyetlen kazettánál, az említett SVHS-nél nem csinálta, a többinél igen, ezért vol jó a kép annál az egynél. Abban lazább volt a rugó.

A szalagfék legelején legyűrődött a filcdarabka (továbbiakban:szmötyi), vagy mi a csuda, és a ragasztójával egy másik nyomóbigyulára átragadt. Így ragasztós és fémes lett a kapcsolat a bal orsó és a szalagfék között. Ezért akadozott az egész.

Fogtam, pengével megpróbáltam lefejteni egymásról őket, persze hogy elszakadt 3 felé a szmötyi. A leghosszabbik hátuljára vékony kétoldali ragasztót tettem, szétbontottam az egészet, és felragasztottam. Majd össze. egy darabig jó volt, aztán megint. Mivel hiányos lett a szmötyi, így a fém még mindig hozzáért az orsóhoz. A szalag másik végén "túl hosszú" volt a szmötyi, így onnan leoperáltam még annyit, hogy ide elég legyen. Kvázi elég is lett, 2x1mm hézag maradt, de erre az átmérőre már nem tudott akadályul szolgálni.

Most tökéletesen megy, már csak találnom kell egy JVC szervízt, ahol kapok ilyet, mivel azért nem árt majd kicserélni a szalagféket. (Esetleg tud valaki ötletet, hogy próbáljam?)

A babákról annyit, hogy a baloldalit kb. 90fok balra, a jobboldalit 120fok balra tekertem, így az összes gyári és összes régi kazimat hifi hanggal játssza, bár lehet, hogy még egy picit finomítok a beállításon, de azt majd csak később.

Ez az egész meló a videóval való ismerkedéssel, szerszámkotorászással együtt kb 3 óra volt.

Gyenge idegzetűek ne olvassák ezt:
Az imbuszkulcs túl messze volt a babához (valahol, egy bezárt üzletben :-), viszont a hernyócsavarból 3mm állt ki. Nekem meg kismillió mindenfél erősségű és méretű fogóm és csipeszem van, így nevetve tekergettem kedvemre kívülről megfogva.

Asszem jól jártam ezzel a videóval a szervíz által besegítetten nem működő Philips után. Nem tudom, a JVC hogy csinálta, de VHS-ben olyan rezzenéstelenül stabil a mozgókép, és a színek is, amit még nem láttam. Nem izeg mozog egy pixelt se jobbra, se balra, se le, se fel. Mintha saját TBC-je lenne, pedig nincs (bár el tudnám viselni :-)).

CiluHS Creative Commons License 2003.01.11 0 0 880
Kedves "Alelnök Úr"!

A DVHS-hez nem nyúltam hozzám, mivel erősen garis, és nem az enyém, majd ha együtt lesz a kettő, akkor valószínű a szakszervíz fogja a hibáját korrigálni, ha már így "elrontották".

Az előző kérdésem, a HRS6900, a tisztán mágneses tisztítókazetta érezhető különbséget okozott, de a fő probléma azért még látható. A HRS sajnos már lemezmechanikás, csak a fedob van egy öntvénydarabkán. Kösz a tippeket, a jobb oldali baba szerintem túlságosan lent van, a szalag ugyan nem gyűrődik, de gyanus. Nem kell félni a cuccot nem vágom tönkre, finommechanikai javításokban igen otthon vagyok. (referencia: HRS5000-res teljes mechanikája (ugyanaz a vezérlőtárcsa végzi a kazettamozgatást, mint ami a felfűzést) "szétugrott", amiben pozícióba hajtott alkatrészek vannak, és nem végálláskapcsoló, szóval egy rosszul visszarakott darab, és kezdhetem előlről. 4 óra alatt visszapakoltam a belét sikeresen az utolsó darabig. A babamozgatáshoz majd szerzek kulcsot, előte azért valószínűleg enyhe nyomás gyakorlásával megnézem a változást.

Az ilyen hibának nem lehet esetleg olyan vonzata, hogy a vonórendszer "kopott" pl. kinyúlt ékszíj, elcsúszó vonógörgő, stb? Még nem szedtem szét eddig nagyon, így nem láttam, milyen állapotban van az alja, csak felül néztem bele.

Majd jelentkezem, ha nekiestem. (úgy szerda magasságában)

Előzmény: Alelnök Úr (878)
Alelnök Úr Creative Commons License 2003.01.11 0 0 879
Ja igen! Azt szeretném kérni, hogy legalább annyival tiszteljétek meg a válaszaimat, amikre elég sok energiát fordítok, hogy jelezzetek vissza, hogy mi lett, megnéztétek, elkúrtátok, mennyi ezerbe lett a javítás, netán sikerült és tökéletes lett, vagy valami!
Alelnök Úr Creative Commons License 2003.01.11 0 0 878
Nos nézzük:
A kép teteje lebeg, ide-oda kihajlik, mialatt a HIFI hangsáv össze vissza serceg, és váltogat monoba. A mono hangsáv meg kimondottan vibrál.

Egy alap fejtisztítást meg kellene tenni, tisztítókazi használatával. Szerintem nem ez a baj, de azért hátha.
Ha semmi javulás, akkor: szerelés jön!

Szerintem itt elsô körben a szalagvezetést kell gyanusítani, jelesül a BABÁK magasságát, hiszen a saját felvételével S-VHS ben ugye jó, ezt mondod.
Amennyiben a babák magassága rossz, azonnal tönkremegy a HIFI hangsáv, majd a kép is torzulni kezd. Ha a kép fölül rossz, azt a bal oldali baba szabályzásával kell javítani. Az alsó képhibákért a jobb oldali baba a felelôs.

Jobb babánál bármely irányban rossz a magasság, a kép teteje sínyli meg. Ettôl persze a gép kétségbeesetten keresgéli a HIFI hangsávokat, és ezzel egyetemben az auto tracking pedig próbál valamiféle sávokat felismerni, tehát ide-oda keresi a helyes pozíciót. Namost ez ugye a Capstan motor sebességét jelenti, ami egyes esetekben lehet, hogy hangremegést okoz, legalábbis a SONY SLV-1000 kifejezetten ijesztôen remegteti a normal hangot az auto tracking beállása alatt.

Mivel azt mondod, a saját felvételével kevésbé szar, így talán nem kell komolyabb mechanikai sérülésre gondolni, hangfej, vagy fékhibára stb, hiszen a saját felvételét stabilan vissza is adja.

Tehát:
Ezt a hanghibát VHS SP-ben vizsgáljuk meg!
Bele kell tenni a gépbe egy aránylag jó, etalonnak tekinthetô HIFI hangú pl gyári műsoros kazit, és elindítva a lejátszást, a bal oldali babát kell óvatosan jobbra-balra fordítani, szerintem maximum 60 fokot.
Mivel a gép régi és még jó, ezért a baba tengelyét gyárilag egy apró kis hernyócsavarral kereszt irányban az alumínium talpban még plusz megszorították. Ez egy rendkívül kicsi belsô kulcsnyílású (1 vagy 1.5mm imbusz) csavar. Ehhez való kulcsot pl. RC-modellezô-szakboltban árulnak potom áron, viszont nélküle semmire sem mész! Hozzá se kezdj nélküle a munkához!!!
Ezt feltétlenül meg kell lazítani, addig tilos hozzányúlni a babához!!! A baba állását be kell jelölni elôtte, és olyan csavarhúzót használni, ami nem nyírja szét. Annyira kell meglazítani, hogy azért kissé még szoruljon, mert ha teljesen kilazítod a kis csavart, a baba teljesen meglazul, és már magától, a szalagbefűzés alatt elállítódhat.
Figyelem! A HIFI hang a legérzékenyebb a baba pozíciójára, tehát a legbiztosabban ’fülre’ lehet beállítani, használj fejhallgatót!
Továbbá a gyári kazik (ha úgy sikerül) igen stabil HIFI hangsávval bírnak, adott esetben ez még nem serceg úgy, mint egy mezei VCR felvétele. Tehát a procedúrát sok kazettával (2-3 különbözô, de nem szétbuzult HIFI VCR felvétele) meg kell ismételned, és lesz, amelyik jó lesz, lesz amelyik serceg. Meg kell találni a tökéletes pontot! Írtad is, hogy nem egyformán rossz minden kazinál, ez ezért van, mindegyik gép másképp áll (hiszen fizikailag lehetetlen 2 egyforma beállítást gyártani), egyik erre, másik arra volt rosszul beállítva, és ha túl nagy a különbség a felvétel és a lejátszó beállítása között, akkor serceg a hang. (ez az eltérés persze borzasztó parányi, látni fogod, hogy max120 fok fordítás a babán a két végpont, tehát szalagmagasságban századmilliméterekrôl beszélünk)
Lehet, hogy bonyolultan hangzik, de nem kell megijedni tôle, a lényeg, hogy semmiben sem szabad kárt okozni, letörni, szétgányolni, belevésni, és akkor ha semmi nem használt, viheted a szervizbe, ahol egy tizesért ugyanezt csinálja egy pali, csak nagyobb rutinnal. Hát vagy kicseréli a fejdobot 28-ért...
Egy kérdés azonban felmerül: Hogy a francba tud ez egyszer csak már rosszul állni??? Merthogy 10 öreg Hifi gépbôl kb 7 küzd ugyanezzel a problémábal. Mondjuk igaz, hogy ez az egész rendszernek a lelke, és élete során 225ezreszer fut bele a baba a Catcherbe, meg vissza. Lehet, hogy pár századmilliméter kopás, és kész a sercintett Hifi olcsó hússal?
Mi lesz a mai szupergépekkel, amikben mindez műanyag???
Jó munkát! (1 teljes nap)

Előzmény: CiluHS (877)
CiluHS Creative Commons License 2003.01.11 0 0 877
Van egy hibajelenségem, kérdezem, kinek mi a tippje rá: JVC HRS6900EG videó, saját felvétele SVHS-ben tökéletes, rezzenéstelen merev kép, viszont VHS-ben olyan a kép, minthogyha a felső sarkainál foga jobbra-balra rángatnák, remeg.

Idegen felvételeknél mind VHS mind SVHS ezt műveli.

Erre még rájön, hogy más kazetták normál hangsávja is remeg. (a remegés meglepően hasonlít a fej fordulatszámára), mintha rángatná a szalagot. A hifihang tökéletes a sajátjánál, viszont más kaziknál nem mindig találja meg, túlzottan nem mindig. (sem auto, sem kézi tracking, össze vissza váltogatja a hangsávokat)

nyilvánvalóan a szalaghúzással lehet valami, tipp?

moldvang Creative Commons License 2003.01.09 0 0 876
Köszike már tudom hol van.
Üdv
Előzmény: Alelnök Úr (875)
Alelnök Úr Creative Commons License 2003.01.08 0 0 875
Na aszonygya hogy a kerületrôl fingom sincs, a Vámház körútról kell bemenni a Veress Pálné utcán, és jobbra be a Szerb utcán. Aztán az elsô sarkon van a hely. egy kis luk, ami televan dobálva rossz, megjavitott, szétbontott és hiányos 15 éves kamera és videómagnó-tetemekkel, a kupac közepén meg ül egy ficere.
moldvang Creative Commons License 2003.01.08 0 0 874
Szót kérek alelnök úr!!!
Egyébként az Irányi utcában van egy kis videószerviz -Ezer bocsika a kerületet, ha megírnád, mert nekem is kéne.
Köszke
Előzmény: Alelnök Úr (865)
mbuna Creative Commons License 2003.01.08 0 0 873
sziasztok,

lehet, hogy OFF, de feltétlenül végig kellen néznem egy videokazettát, ami 240 perces, de 24 órányi videofelvétel van rajta (biztonsági kamera rögzítette). nem próbáltam, de le lehet ezt hagyományos videóval játszani, vagy vmi spéci kell hozzá? másképpen: minden hatodik képkockát rögzíti csak, vagy vmilyen módon "sürübben" vesz fel?

köszi

Döme2 Creative Commons License 2003.01.07 0 0 872
Köszi a választ!
Valóban egyetlen előnye lenne, a helyspórolás (valószínűleg egy kis átrendezéssel ez megoldható lenne), a felsorolt hátrányok pedig valósak. Az áraknak még nem igazán néztem utána, de mivel a látott kombi-ban 6 fejes Pana van, lehet, hogy nem drágább, mintha darabonként venném.
Előzmény: Degeczi (871)
Degeczi Creative Commons License 2003.01.07 0 0 871
max akkor, ha valoban (meg atrendezessel sem) nincs helyed kulon keszulekeknek
egyebkent mindenkeppen rosszabb, es semmi elonye:
- ha barmelyikkel gond van, mindkettot elveszted
- dragabb
- videot cserelni mar tobbszor valszeg nem fogsz, DVD lejatszot viszont biztosan
- kazettara masolni ugysem tudsz vele (bar persze minek is)
Előzmény: Döme2 (870)
Döme2 Creative Commons License 2003.01.07 0 0 870
Sziasztok!

Tudtok valamit a kombi lejátszókról? (Video + DVD). Láttam ilyet Panasonic-ban is (kb. 115 e Ft. lehetett az ára). Megéri az árát (megbízhatóan működnek az ilyenek), vagy felejtsem el őket?

Alelnök Úr Creative Commons License 2003.01.06 0 0 869
Igazad lehet, de nem minden videónál lehet megcsinálni, én már szívtam vele. Megpróbálni érdemes, vagy le kell takarni egy fekete anyaggal a kazettát, és környékét, az is segít.
Előzmény: NintausMan (868)
NintausMan Creative Commons License 2003.01.06 0 0 868
Bocs hogy beleszólok, csak egy mellékes megjegyzés: ha a fényérzékelőt lefeded egy kis szelet vastag papírból hajtogatott sapkával, akkor nyugodtan lehet erős fénynél is szervizelni. (Ez az érzékelő a kazetta-egység közepén helyezkedik el, alul, egy kis kiálló műanyag lencse formájában.) Van néhány készülék, ahol a kazetta-beemelő szerelvény bal (vagy jobb) oldalán is van egy fényérzékelő, ott értelemszerűen azt is le kell fedni.
Alelnök Úr Creative Commons License 2003.01.03 0 0 867
Jaj! Mi történt?
A gond a következô lehet szerintem:
Ha a saját felvételeivel jó a hang, akkor itt a HIFI hangsávra gondolsz? Mert ugye annak semmi köze az álló hangfejhez. HA a saját felvétele NORMAL hangsávon saját magán is szar, akkor valóban nem vesz fel jól hangot az álló hangfej.
Ezt próbáld ki! Biztos a 6 fejesben van a hiba.
Amennyiben ez a helyzet, akkor meg kell vizsgálni, hogy nem tapadt-e rá egy baromi mocsok a hangfejre. Zseblámpával benézni, és az álló hangfejen (tudod, melyik az, az a kis csillogó iker-toronyház amelyiket úgy terveztek, hogy az A-épületben dolgoznak az afro-amerikaiak, a B-épületben meg a többiek, ezért a bal fele fekete, így a terroristák könnyebben találják el, hogy melyikbe kell belerepülni) alul és fölül van egy-egy fej, a felsô a hang, az alsó a TRACKING jelet írja. mindkettônek maxitisztának kell lennie! Ha nem az, akkor széjjelszedni, tiszta alkoholos fültisztítóval jól letisztítani, a felsô kábel-csatlakozást széthúzni-összedugni. Figyelj! Erôs lámpa vagy napfény hatására a videó funkciói meghülyülnek, kiadja vagy tekeri a szalagot, és nem reagál semmilyen utasításra! Kvázi szerelni csak korlátozott látási körülmények között lehet. Míly praktikus!

Ha nem javul, akkor két dolog lehet:

1-Oly jó mechanikát építettek be a csodagépbe, melyben a szalag felsô része, ami a normal hangot hordozza, úgy lebeg, mint a fos, tehát effektíve nem ér hozzá a szalag a fejhez, hanem elôtte lebeg, míg alul majd elszakad, úgy feszül.
Ezen segíteni látszólag egyszerű. Ha a fejet elôredöntjük, és a szalag szépen kisimul. Mikor mármár azon gondolkodunk, hogy hogy a francban nincs ennyi eszük a gyárban, hogy szépen beállítsák, nos ekkor látjuk meg, hogy a szalagot a görgô elkezdte lefelé elnyomni, szerencsétlen küzd a szalagvezetôvel, alul felhajlik, csíkos lesz, esetleg kicsipkézôdik. Ekkor rájövünk, hogy ezt elkerülendô, SZARUL KELL álljon a hangfej, hátra kell dönteni, hogy kompenzálja a görgô erôszakos lefelé nyomó hatását a maga hátradôlésével. Szép, ugye?

2- Alapesetben ha jól szemügyreveszed, hol fut a szalag lejátszáskor, akkor az alsó tracking fejnek az alsó széle kb 0,2-0,35 mm-t kilátszik a szalag alól. Ha ennél jelentôsen több, vagy netán semmi nem látszik ki, akkor baj van a szalagvezetéssel vagy a fejmagassággal! A szükséges érték beállítandó a fej 3 tartócsavarjának ÖSSZEHANGOLT állításával, ez egyszerű, de az oldalirányú dôlészöget (azimuth) be kell szabályozni utána, különben MÉG SZARABBUL fog szólni!!! Hííííííhihihi! Hogy ne kerüljön a videótulajdonos diliházba!!!
Jó buherálást! (szánj rá 1 teljes napot, és a készülékház csavarjait csak MÁSNAP csavard vissza!

Előzmény: division by zero (866)
division by zero Creative Commons License 2003.01.03 0 0 866
"6 fej Hifi stereo: 4 képfej + 2 hangfej a fejdobon, ami tényleg hifi hangot vesz fel és játszik le, ha a felvétel úgy készült. Mellette persze ott az álló hangfej is, az is vesz, és az játssza le a régi, mono felvételeidet. "

Előfordulhat hogy egy 6 fejes videóban megdöglik az álló hangfej? Lehet-e ennek az a tünete, hogy a saját felvételeivel jó a hang, de egy 4 fejessel felvett felvételt lejátszva nagyon halk, zajos a hang. Illetve azzal a bizonyos 6 fejessel felvett felvétel más 4 fejes videókon lejátsza egyáltalán nincs hang, csak zörej.

Előzmény: Alelnök Úr (861)
Alelnök Úr Creative Commons License 2002.12.31 0 0 865
Nézd, végigolvashatod a topikot, és látod, hogy mi az ábra. Magyarországon a márkaszervizeken kívül semminek nincs jövôje.
A JVC FELIRATÚ videókról az a tapasztalatom, hogy ha egy cég félmillió forintos termékbe nem képes öt dollárnál drágább mechanikát venni (mert hogy gyártani képtelen, az biztos) az bekaphatja. Márpedig jó mechanikát ma már nem gyártanak, hiszen bebizonyosodott, hogy a catcher lehet műanyagból is, abba úgy is bele lehet tekerni a babákat, hogy nincs menetes rész a műanyagban, de sebaj, majd lesz miután betekerték, az alaplap lehet 1mm-es vaslemezbôl, a fejdob tükrös külsô palástja lehet gyárilag ragyás, a gumigörgônek golyóscsapágy helyett elég egy műanyaggyűrű a közepébe, a fluoreszcens kijelzôn, (ha egyáltalán még van) a számok bizonyos szegmensei már gyárilag világíthatnak halványabban a többinél, soroljam, napestig?
Nem az a baj, hogy a bevásárlóba 29-ért lehet kapni hifi stereo videót, hanem az, hogy a D-VHS magnóban is ugyanaz a mechanika van!
Más téma, de nem tudom észleltétek-e, hogy a két “nagy“ a Sony és a Pana csúcs-Walkmanekben kb 5 éve ugyanaz a csattogós szemét mechanika van? Szerintem decibel mérôvel bemérték, hogy egyik se lehet halkabb, és 2005-ig egyik sem fejleszthet ki újat. Csak meg kell nézni a Panákat, tíz évre elôre megtervezték a borítólemezeket, és évente kétszer jön ki az újabb design. Belül meg ugyanazt látod. A szürke csévélôk kb 93 óta ugyanilyenek.
Bár ha belegondolok, addig örüljünk, amig nem “fejlesztenek“ megint valamit!
A lényeg a mai világban, hogy annyi legyen a pénzed, mint a szemét, de ne legyenek hozzá IGÉNYEID! Mivel azokat sajnos pénzzel sem tudod kielégíteni, azt kapsz, ami van.
Ha még mindig nem vagy képes venni hatszázezerért DVD írót, (amiben egy discman-mechanika dolgozik szorgosan-kb 1 évig) akkor dögöljél meg a VHS videóddal együtt. Ez a modern kor szava.

A Philips videódra visszatérve, ha lenyíló pultos és csak a gombjaival hülyült meg, a távval jó, akkor érintkezési hiba a pult-érintkezôinél.
Ha a mechanikai funkciók hülyültek meg, -pl play helyett hosszas csattogás után FWD, vagy rec helyett kisvártatva kiadja a kazettát úgy, hogy a szalag bent marad- függetlenül attól, hogy távval, vagy gombjaival irányítottad, akkor a funkció vezérlôtárcsa lett kontakthibás, még kicserélni sem kell, csak jól megtisztítani, a lábacskáit megigazgatni és újrazsírozni.
Ha a vezérlôelektronika IC szinten ment tropára, akkor pedig bontásra vele!
Egyébként az Irányi utcában van egy kis videószerviz, 658 bontott géppel, szerintem mindent megszerel a ficere, mert ott tényleg szerelnek, és nem alaplapcserével indítanak negyvenezerért.
Egy barátom a videóját szintén az általad említett Karinthy-Bercsényi sarokra vitte javítani, az néha kidobta a kazit. Három hét után KOMPLETT MECHANIKA CSERÉT javasoltak, (40E, úgylátszik ennyi az egységár a kamuzásnál) mire ordítozva elhozta, és valahol ezerért megjavították, hiszen az alaplapon egy mikrokapcsoló fáradt el, ami azt érzékeli, hogy van-e bent kazi... Ennyit arról a szaradék szervizrôl. MINDENKI KERÜLJE!!!

A DVHS magnó esetében nem tudom, mi tört el, és miért, de ha csak STDben nem olvassa egymás jelét, akkor szerencsés esetben a szalagvezetés beállítása romlott el az egyikben. (reméljük!)
Vizsgáld meg, hogy HIFI VHS SP üzemmódban a jó géppel felvett anyag hangja nem serceg-e az elromlottban? LP-ben mindig jobb az eredmény, ezért kell SPben, az a leg bizonytalanabb, ugyanúgy mint a DVHS üzemmódban, ahogy láttad.
Ha igen, akkor közel a megoldás:
Ha még van olyan, amelyik totál gyári beállítású, és jó, akkor a másiknak a két szalagvezetô babáját kell valószinűleg újrapozícionálni. Illetve fôként a bal oldalit. No meg a szalag fék erejét megvizsgálni, nem túl szoros, illetve laza-e. A tuti jó felvevôvel kell csinálni egy felvételt, beletenni a másikba, azt lefotózni úgy ahogy áll, hogy bármikor pontosan oda vissza tudd állítani.
Ezután STD Play, és egy jól kiképzett, pont belevaló csavarhúzóval, ami SEMMI nyomot nem hagy a baba tetején, (mert az puha fos rézbôl van lekrómozva!) elkezdeni óvatosan fél-fél fordulatra ide-oda eltekerni a szalagvezetô babát. Vagy romlik a helyzet, vagy javul. UA a másikkal is, és akkor látható, hogy miként reagál az állításra. Lehet, hogy fél perc alatt kész, és lehet, hogy soha nem javul. Akkor márkaszerviz, és viszlát 60ezer Ft!
Óvatos munkát!

Előzmény: CiluHS (864)
CiluHS Creative Commons License 2002.12.30 0 0 864
Sziasztok!

Nem tudom, mi a tapasztalatotok a márkaszervizekkel, de a XI. Karinthy-Bercsényi sarkán lévő Philips márkaszervíz (Szerviz Kft.)-t kerülje mindenki, mert a videóm (Philips VR813/02 SVHS) "megbolondult" (valószínű elszállt a vezérlés) bevittem bevizsgálásra, és amire visszakaptam 2 nap mulva, a tápja ki volt lőve, és azt állították, hogy a capstan motor is elszállt (meg persze a vezérlés). Érdekes módon friss forrasztásnyomok voltak a tápban, és számomra nagyon úgy tűnt, hogy frissen ki van forrasztva belőle pár kondi...

Kár, hogy ott nem szedtem szét, csak otthon. Aszonták, hogy 40eFt-ért megjavítják. Ennyiért vettem 2 éve (használtan)...

Ha esetleg valaki tud kezdeni valamit az alkatrészeivel, amúgy más baja nincs, illetve megvan a távja, (aminek a bolti ára 25eFt), az írjon emilt, és megegyezhetünk...

Más:

ismeritek a JVC HRD10000 DVHS videót? Nekem volt szerencsém egyet használni, sőt, szét is szedni, hát döbbenet. Az egész mechanika totál műanyag, két videóból az egyiknek üzem közben el is tört a mechanikája. Azóta a két videó STD-ben nem olvassa egymás kazettáit (STD: a DVHS-ben olyan, mint a VHS-ben az SP), csak LS3-ban látják egymást (LP), de ugye az meg 5Mbit-es MPEG2, azaz kicsit ragyás a változatosabb képeknél. Ugyanezt a típust kiadta a Philips is. Egyben biztos vagyok, a DVHS-nek nincs jövője, ha nem csinálják meg normálisan.

Cilu

Alelnök Úr Creative Commons License 2002.12.23 0 0 863
Figyeld majd meg, hogy a CVC-probléma, amint minket is (valaki panaszkodott egy éve), téged is kb két napig fog bosszantani. Aztán megszokod, és minden OK lesz. A felvételre nincs hatása.
A színek nekem csak EP-ben fakulnak ki, a többi módban kiválóak, pontosan megegyeznek a TV adáséval.
Gratula a vételhez, azt Kellemes Karácsonyt!
Előzmény: Egoist (862)
Egoist Creative Commons License 2002.12.23 0 0 862
Megvettem a Panát.
Hááát...
Minden okés vele, már amennyire én meg tudom ítélni (halk mehanika, szépen játszik le és vesz fel, szép állókép, ...)
CSAK AZ A FRÁNYA KIKAPCSOLHATATLAN CVC!!!! Az ne lenne.

Valaki meg tudja mondani nekem, hogy ez így is rögzíti a képet, vagy "csak" a TV felé küldi ilyen formában?
És nem csak az a gond, hogy "sharposabb", hanem a színek sem olyan telítettek. Ez is a CVC miatt van, vagy ez nem az ö hibája?

Alelnök Úr Creative Commons License 2002.12.20 0 0 861
Hát ezaz! négy éve faterom azt mondta, hogy neki aztán nem kell videó, ôt nem érdekli! Ma 2 S-VHS gépe van, 72 cm-s TV-vel... Vagyis soha nem tudhatod, hogy nem “ébredsz fel“ egyszercsak, és nem veszel egy nézhetô TV-t, akkor meg húde szar a videó hangja!

2 fej: 2 képfej a fejdobon, 180 fokban elhelyezve, +1 álló hangfej- SP-ben 2,4 cm/s szalagsebesség, LP-ben 1,2 cm/s = állati klozet hangzás

4 fej: 4 képfej a fejdobon, (ami ugyanúgy néz ki, mint a 2, csak picivel szélesebb, hiszen 2x2) a többi ugyanaz. Csak a jobb állókép miatt kell.

6 fej Hifi stereo: 4 képfej + 2 hangfej a fejdobon, ami tényleg hifi hangot vesz fel és játszik le, ha a felvétel úgy készült. Mellette persze ott az álló hangfej is, az is vesz, és az játssza le a régi, mono felvételeidet.

7 fej: UA mint a 6, csak egy plusz törlôfej is helyet kap a fejdobon, miáltal a beszúró szerkesztés (Video insert) korrekt, és precízen végrehajtható lesz. Ezt ma már csak 1-2 S-VHS magnóban találhatjuk meg. Nincs ugyanis igény a videószalagon történô szerkesztésre, mert a PC sokkal jobb megoldás.

Asszem Creative Commons License 2002.12.20 0 0 860
Philips, de amúgy JVC belül.
Előzmény: Alelnök Úr (851)
gyoz_tesh Creative Commons License 2002.12.19 0 0 859
"Mivel nincs mögötte se hangrendszer, se jó TV, így nem hiszem, hogy érezném a különbséget"

Még monó tévénél is érezni, hogy erőteljesebb a hangzás, bár itt már tényleg nem jön annyira elő.
Azért fontold meg, hátha lesz egyszer jobb tévéd vagy hifid, akkor a monó videót ki is dobhatod mert borzalmasan szól. (dinamikátlan és nagyon zajos)

Előzmény: Egoist (858)
Egoist Creative Commons License 2002.12.19 0 0 858
Mivel nincs mögötte se hangrendszer, se jó TV, így nem hiszem, hogy érezném a különbséget. Nekem csak egy MEGBíZHATÓ márka kell. Ami MÜKÖDIK, azaz tud felvenni és lejátszani, tudni fogja ezeket néhány évig, és viszonylag jó minöségben.

Mire jó amúgy a 6-7 fej? Kb 3-4 -ig még értem, de afölött?

Azóta amúgy elolvastam a teljes forumot, de nem sok kritika van a márkákra. Úgyhogy továbbra is áll a kérdés.

Köszi a válaszokat: Peter

Degeczi Creative Commons License 2002.12.19 0 0 857
bizony
en is morgok magamra, amiert evekkel ezelott nem gyujtottem tovabb egy hetfejesre
a keppel nincs kulonosebb gondom, de meg egy hirmusort is egeszen mas ennyire vacak, fejbevert hanggal visszanezni - hat meg egy filmet
marpedig neha azert adnak olyasmit, amit mondjuk a gyerekek kedveert erdemes lenne folvenni, mert dvd-n tul draga, nincs szinkronja, netan eleve nem is adtak ki
lehet, h doglodo vhs technika ide v oda, de cak beszerzek egy hatfejest en is
Előzmény: Alelnök Úr (856)
Alelnök Úr Creative Commons License 2002.12.19 0 0 856
Egoist Péter:
Mindenképp 6fej Hifi Stereot vegyél, mert ami jó, az jó, majd rájössz, ha meghallod a különbséget!!! Kicsit drágább, de kispolszki-nagypolszki a különbség!
MásikPéter: Video-Part Kft, ezt tudom ajánlani a fehérvári és a budafoki ut között egy betonkocka, keress rá neten, és hívd!
Peter Collins Creative Commons License 2002.12.18 0 0 855
Üdv Mindenkinek!

Ahogy átolvastam a fórumot, erősödni látszik a Pana előítéletem! :)
Ez végül is nem baj, de az, hogy ebben a karácsonyi őrületben nem találok sehol sem
NV-FJ 732
-es videot az már igen... :(((

Persze van sok bolt, de ha az ember felhívja őket, akkor "...ja, az nincs" replyt kapja...
Szóval itt az akció, végre megvan az elhatározás, hogy melyik legyen de nincsen sehol!!!
Tehát:

PLIIIIIZ HELP ME!!!

Aki esetleg tud olyan boltot ahol _valóban kapni_, az írja meg ide vagy mailbe,
előre is köszi mindenkinek a segítséget!

Collins

Egoist Creative Commons License 2002.12.18 0 0 854
Thomson, Samsung, Philips vélemények?
Degeczi Creative Commons License 2002.12.18 0 0 853
"márkát? Ha jól látom Pana és JVC"

a ketto uaz a ceg :)

Előzmény: Egoist (852)
Egoist Creative Commons License 2002.12.18 0 0 852
Sziasztok!
Karácsonyra vennék videót, de abszolút láma vagyok a kérdéshez. Elolvastam néhány (~100) hozzászólást, de nem találtam válaszokat minden kérdésemre.
Tehát: kb (max)50 -ért kellene. Sima, otthoni felhasználásra (napi 2-3 óra). Gyorsfelvétel funkciók nem lényegesek, inkább legyen megbízható, és ne kelljen 2 év mulva szétszedni vagy szervizelni.
Kérdéseim:
-Milyen márkát? Ha jól látom Pana és JVC ajánlott. De néhány negatív véleményt is láttam JVC-röl.
-Mennyire fontos a fejek száma? Nem lesz mögötte nagy hangrendszer, se 100Hz-es TV. Adjon élvezhetö képet 2-3 év mulva is.
-Milyen paramétereket kell megnézni vétel elött?
-Hallottam olyat, hogy a régi (mostani videóval x éve fölvett) kazik árthatnak neki. Nem tünik túl valószínünek, de azért megkérdem: igaz ez?

Egyenlöre ennyi.

Elöre is köszi: Peter

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!