Keresés

Részletes keresés

utazóZsuzsa Creative Commons License 2012.10.09 0 0 2903

Mi a párommal teljesen antialkoholisták vagyunk.

Van olyan ital /üdítő/ csomag amibe nincs alkohol? Csak mégis más lenne a vacsoránál, hogy dzsúzt vagy ilyesmit iszunk.

Előzmény: Index-Neti (2902)
Index-Neti Creative Commons License 2012.10.09 0 0 2902

a kérdés arra irányult, hogy az együtt utazók választhatnak-e más más csomagot, erre írtam, hogy ha valaki választja, akkor mindenkinek meg kell venni, együtt utazók esetén.

semmilyen italcsomag NEM KÖTELEZŐ, senkinek, de ha apa all-inclusive szeretne inni, akkor anyunak és gyereknek is meg kell venni az all-inclusive csomagot, így értettem :)

amikor a hajóra felszállsz, zárolnak a bankszámládról egy bizonyos összeget, vagy pedig ezt készpénzben teszed le, a hajóút végén, amikor kijelentkezel kapsz egy számlát a heti fogyaszásodról/költésedről és ez a számla fogja tartalmazni a kötelező borravalót is, így minimum ennyivel (+az esetleges vásárlásaid/fogyasztásaitok) kevesebbet kapsz majd vissza a zárolt pénzösszegből.

Előzmény: utazóZsuzsa (2901)
utazóZsuzsa Creative Commons License 2012.10.09 0 0 2901

All inclusive italcsomagot mindenkinek meg kell venni? Ez mit jelent pontosan? Az a gond, hogy iroda ahol intézem a dolgokat, nem adott még szerződést, semmi ilyet nem tudok. Hogy történik pld. a kötelező borravaló fizetés? Divinával megyünk nov. 25-én.

Előzmény: Index-Neti (2900)
Index-Neti Creative Commons License 2012.10.09 0 0 2900

Annamariska, köszi, meglátom majd, hogy utazgatok-e.

Hevocka, sajnos közös kabinban mindenkinek azonos csomagot kell vásárolnia. Persze lehet venni egy vízes megy egy boros csomagot pl. (de ezek nem főre vannak), de ha all inclusive italcsomagra gondolsz, azt mindenkinek meg kell vennie.

Előzmény: Hevocka (2899)
Hevocka Creative Commons License 2012.10.09 0 0 2899

Kérdésem lenne, hogy egy kabinhoz lehetséges-e kétféle italcsomagot igényelni? Nem egyformák az italfogyasztási szokásaink és szeretnénk gazdaságosabban kijönni.

Előzmény: Hevocka (2898)
Hevocka Creative Commons License 2012.10.09 0 0 2898

Annamariska, pazar utat választottatok, mi vonattal megyünk nov 24. indulunk kétszeri átszállással. Mennyibe került a repülő a csomagokkal együtt és az illetékkel?

Előzmény: Annamariska (2897)
Annamariska Creative Commons License 2012.10.08 0 0 2897

Mi úgy jutottunk Genovába kb.6 óra alatt, hogy a reggel 6 óra 15-kor induló Ryanaierrel repültünk Milánó Bergamóra. Ott a reptérről ( bőröndök 5 perc alatt kezünkben) kijőve jobbra a 3.bódéban árulják a Milánó Centrál pályaudvarra menő buszok jegyeit, amelyek félóránként indulnak fejenként 5 euróért. Menetidő 40-50 perc. Van idő egy jó kávéra a pu.bejáratától balra lévő helyes kis kávézóban.

A Genovai jegyet az interneten vettük meg.

A Milánó Centrál pályaudvaron 11 óra 10-kor indult Genovába az intersity, amelyről másfél óra múlva a Genova Principál megállónál leszálltunk.

Kimentünk a pályaudvarról és nem felfelé a hegynek, hanem  lefelé a tenger felé mentünk kb.100 métert, és már láttuk is a hajót a kikötőben.

Elsőként chekkoltunk be a hajóra.

Könnyebb volt, mint gondoltuk, mert mi is paráztunk a csatlakozások elérése miatt. Nyugi, nagyon simán oda lehet érni....

Előzmény: Hevocka (2895)
Annamariska Creative Commons License 2012.10.08 0 0 2896

Na mindegy, kezdem újra. Szóval 30-án érkeztünk vissza Genovába, ahonnan 8,45-kor indult előzetes korreográfia szerinti rendben a Milánó Malpensára a transzfer, amit már az utazási irodában befizettünk. Érdekes módon nyilván voltunk tartva, ahogy a nagy könyvbe meg van írva.

Az igaz, hogy nem tudják figyelembe venni a repülőgép indulási időpontját, mert délelőtt 11,30kor érkeztünk meg a Milánó Malpensára, ami meglehetősen korán volt a repülőnk este 21 óra 55 perces indulásához képest.

Mi azt tettük hogy betettük a 3 bőröndünket a csomagmegőrzőbe ( 4 euro/db.), és megkerestük a többemeletes reptér legalsó szintjéről induló

Malpensa expresst, és fejenként 10 euróért bevonatoztunk a Milánó Centrál pályaudvarra. Onnan bemetróztunk a Dóm térre ( Doumo) és megcsodáltuk Milánó ékességét és a híréhez nem méltó Milánói Scálát. Szép időben jót sétáltunk, kávéztunk, fagyiztunk és bőven volt időnk visszavonatozni a reptérre. Automatából vettük a jegyet a pályaudvaron, ahol csak bankkártyával lehetett fizetni, ami egy kicsit izgalmas manőver volt, de sikerült. Félóránként indul és kb 40 perc a menetidő.

Még folytatom a repülőtéri kalandunkat....

Előzmény: Index-Neti (2892)
Hevocka Creative Commons License 2012.10.08 0 0 2895

Igen Gnovából indul a Divna nov. 25.-én. 

Előzmény: Annamariska (2881)
utazóZsuzsa Creative Commons License 2012.10.08 0 0 2894

Palermo valóban nem a legszebb város, de ha ott vagytok szerintem a Kapucinus temetőt ne hagyjátok ki.

Kicsit hátborzongató, de nagyon érdekes.

Babszi75 Creative Commons License 2012.10.08 0 0 2893

Szia!!

Képzeld ,ma voltam bent a vocher-ért és nem tudom,hogy miért a mahart foglalt nekünk parkolót az MSC-s parkolóban.Fel akartuk őket hívni 4 óra elött 10 percel,de már nem vették fel a telefont.

Holnap az utazási iroda megpróbálja visszamondani,mert ott én már nem nagyon tudok intézkedni.Nyelvtudás nuku...

Előzmény: Törölt nick (2888)
Index-Neti Creative Commons License 2012.10.08 0 0 2892

ctrl c - ctrl v nem működik?

Előzmény: Annamariska (2890)
Annamariska Creative Commons License 2012.10.08 0 0 2891

Ez csak egy próba....

Előzmény: Index-Neti (2882)
Annamariska Creative Commons License 2012.10.08 0 0 2890

DE IGEN MEGJELENIK A PISZKOZATOK KÖZÖTT, DE HA MEG AKAROM NYITNI, HOGY KVÁZI FOLYTATOM, AKKOR NEM TÖRTÉNIK SEMMI.

mAX., ÚJRA LEÍROM, MAJDNEM 15-20 SORT ÍRTAM RÉSZLETESEN..... 

Előzmény: Index-Neti (2887)
Index-Neti Creative Commons License 2012.10.08 0 0 2889

Tunis jelenleg (mármint adott napra) 23 fok és eső...:(

De a mai napi boldogság a balkonom! :)

Előzmény: Törölt nick (2888)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.08 0 0 2888

Megnéztem az útvonalad, és tényleg Palermo sem a legszebb város. Amikor mi voltunk ezen az útvonalon, akkor a hajó még megállt Palma-ban, amit nem tudom, hogy miért vették ki, mert a lányomnak az tetszett a legjobban. Tuniszban írtad, hogy nem szállsz ki. Szóval akkor elég sokat leszel a hajón. Azért annyira délen még ilyenkor is olyan jó idő van, hogy a nyitott fedélzeten tudsz majd fürödni. Persze, ha véletlenül mégsem újítják fel addig a hajót.:)

Előzmény: Index-Neti (2885)
Index-Neti Creative Commons License 2012.10.08 0 0 2887

huu én nem tudom, bal oldalt a piszkozatok között nincsen?

Előzmény: Annamariska (2886)
Annamariska Creative Commons License 2012.10.08 0 0 2886

Kedves Netti ! Már másodszorra járok úgy, hogy elszáll a válaszom Neked, és nem jelenik meg csak a piszkozatok között. Pedig jó sokat írtam.

Hogy lehet elővarázsolni a piszkozatokat, hogy ténylegesen megjelenjen a hozzászólások között.

Index-Neti Creative Commons License 2012.10.08 0 0 2885

úgy érted, hogy most vasárnap felszállok rá és fél évre befognak felújítónak? :)

Előzmény: Törölt nick (2884)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.08 0 0 2884

Azt olvastam, hogy most vasárnaptól fél évig nem megy a Fantasia, mert felújítják.:)

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.08 0 0 2883

Nem néztem, de tudom, hogy városnézésre ez a csúcs szezon, ilyenkor a legdrágábbak a szállodák is Olaszországban, mert már nincs az a kánikula. Szívesen mennék én is délre, ehelyett mehetek északra a hidegbe.

Előzmény: Babszi75 (2869)
Index-Neti Creative Commons License 2012.10.08 0 0 2882

Ismerős a helyzet, én is lépten nyomon azt hangoztatom, aki teheti, életében egyszer menjen el egy ilyen hajóútra!

Én is a Fantasiaval megyek, vasárnap. Minden nap nézem az időjárás előrejelzést, de most nem írnak nagy melegeket, bár minden nap mást jeleznek előre egyelőre :))

Visszafelé hány órakor értetek a reptérre és mivel sikerült eltölteni az időt Malpensán az esti gép indulásáig?

Előzmény: Annamariska (2880)
Annamariska Creative Commons License 2012.10.08 0 0 2881

Tudnék segíteni, ha megírnád, hogy honnan indul november 25-én a Divina ? Ha Genovából, akkor ebben már profi vagyok. Sima ügy az odajutás.

Előzmény: Hevocka (2852)
Annamariska Creative Commons License 2012.10.08 0 0 2880

Szeptember 23-30-ig töltöttünk az életünket a Földközi tengeren, a Fantázia álomhajón.

Életünk első hajóútja volt , de biztos, hogy nem az utolsó.

Nekünk nagyon bejött ez a módja a szabadságunk kreatív és kényelmes eltöltésének, ismeretlen városok felfedezése, extra kényelem a hajószállodában és szuper programokkal tarkított szabadidő eltöltése.

Genova, Nápoly, Palernó, Tunisz, tengeren, Barcelona, Marseille.....

Az idő igazi vénasszonyok nyarának megfelelő volt, kívétel Tunisz, ahol 30 fok volt, és Marseille, ahol bőrig áztunk.

Hideg sehol sem volt, végig nyári cuccokban jártam le térdig a lábam.

Még a 14.emeleten, a nyílt térben sem kellett meleg ruha, este maximum egy kendő a vállra.

Mikor utaztok ti Netti? Melyik hajóval ? Jóindulatúan irigyellek, hogy méh előtte vagytok az útnak. Én is mennék még egy kört....

Részletekben írom le majd a főbb élményeimet, de összességében engem elvarázsolt az az utazási forma !

Előzmény: Index-Neti (2874)
Annamariska Creative Commons License 2012.10.07 0 0 2879

Újra itt vagyok, 1 hete , szeptember 30-án érkeztünk haza, és még mindig nem tudtam észhez térni. Szinte minden álmomban megjelenik valami olyan motívum, ami a hajóutammal kapcsolatos, és szinte egy kicserélt énnel jöttem vissza a nem túl szép valóságba.

Az útibeszámoló nem marad el természetesen, mert rengeteg élményben volt részünk, és az 1 hét kb.3 heti kikapcsolódást jelentett.

Tulajdonképpen az MSC-től kellene kérnem promóciós jutalékot, annyira népszerűsítettem már a hajóutakat, és a 10 csillagos kiszolgálást és fantasztikus szervezést.

Előzmény: Index-Neti (2874)
entóka Creative Commons License 2012.10.07 0 0 2878

Kicsit elferdült ez a fórum,már az EGK rendeletekkel foglalkoznak egyesek.Nézz utánna a rendelet amit olyan "szépen"leirtál Valóban a3,5t feletti tgk -ra ,valamint a 9 személyesnél nagyobb járművekre(buszokra)vonatkozik.Itt a 8+1 személyes kisteherautóról van szó ,ami amúgy B kategóriával vezethető,vagyis ugyanaolyan szabály vonatkozik rá mint a te személyautódra.Nem értem az elején megírtad ,hogy nem akarsz velük utazni,akkor mit kötözkötsz.

Előzmény: Hajogergo (2876)
utazóZsuzsa Creative Commons License 2012.10.07 0 0 2877

A jogszabály 3,5 tonna feletti autókra vonatkozik. A kisbusz személy autónak minősül.

De semmi gond.

Láttam logikát a dologba, mert üzletember vagyok és ebből élek.

Nem kötelező mindenkinek elfogadni.

Teljesen megértem aki repülővel, vonattal stb. utazik, nem kezdem el a repülő, vonat, autópálya és egyéb veszélyekre

felhívni a figyelmet.

Gondolom felnőtt emberként mindenki eltudja dönteni,hogy miképp kíván utazni.

Ha valakit érdekel az utazás akkor írjon a sizodo3@gmail.com e-mail címre és a többit letárgyaljuk személyesen.

Jó utat és sok sikert kívánok!

Előzmény: Hajogergo (2876)
Hajogergo Creative Commons License 2012.10.07 0 0 2876

Huhh... én úgy gondolom nem támadtam senkit, csak a saját elképzelésemet írtam le. De ha már szóba került akkor bemásolom a vonatkozó rendeletek ide vonatkozó részét ami az említett hivatásosokra vonatkozik. Azt nem kell ecsetelnem, hogy ezeket a szabályokat miért találták ki... sajnos néha a baleseti krónikákban utalnak rá...

"Az Európai Unió Tanácsának 561/2006/EK rendelet szerint:

1 gépkocsivezető napi 9 órát tölthet vezetéssel, mely heti két alkalommal 10 órára emelhető.

Munkaideje maximum 15 óra lehet 24 órás perióduson belül, abban az esetben, ha a 15 órás munkaidőn belül 3 óra egybefüggő pihenőidőt tudott tartani. Ha a 3 óra folyamatos pihenőidőre nincs lehetőség, a munkaidő maximum 13 óra lehet. (A gépkocsivezető indulástól-érkezésig 13 órát tölthet úton).

1 gépkocsivezető folyamatosan 4 és fél órát vezethet. A vezetési idő letelte után a vezetést kötelezően meg kell szakítani legalább 45 percre. Ha 4 és fél órán belül áll meg és nem veszi ki egyszerre a 45 perc pihenőt, először minimum 15 perc, utána minimum 30 perc megszakítás szükséges 15 percen belüli megállás vezetésnek számít !

A gépkocsivezetőknek heti 2 pihenőnap jár. Lehetőség van arra, hogy az egyik héten 6 napot dolgozzon, utána 1 pihenőnapot kell kapnia. A következő héten már kötelező a 2 pihenőnap és a 3. hét végéig az egy elmaradt pihenőnap pótlása. Tehát vagy a második vagy a harmadik héten már csak 4 napot dolgozhat !

Amennyiben a program nem teszi lehetővé a fenti szabályok betartását, úgy 2 fő gépkocsivezető részvétele szükséges !"

Az út a google szerint több mint 10 óra...

Amúgy a parkolást is hozzáadtam az árhoz.

Előzmény: utazóZsuzsa (2857)
Számolgatós Creative Commons License 2012.10.07 0 0 2875

Igen, a végállomás Santos (Sao Pauló), de olyan az ajánlat, amit nem lehetett kihagyni.

Első körben a hazautat kellett leszervezni, nem volt egyszerű, a kikötés közeli időpontokban aranyárban mérték a repjegyet, kénytelen voltam vissza-oda lefoglalni mert így már megfizethető. Sajnos csak 11. én a reggeli géppel tudunk menni (így is rengeteg szabit igényel, ráadásul 10.-e munkanap) ami a menetrend szerint 8,30 kor érkezik a Bergamói reptérre. A hozzászólásokból az látszott, hogy ez így működik, csak a pontos leírást nem találtam. Ketten megyünk a párommal. Köszönöm a segítséget :-)

Előzmény: Index-Neti (2872)
Index-Neti Creative Commons License 2012.10.07 0 0 2874

Annamariska, ígértél beszámolót, várom :)

milyen volt az út? jól sikerült? milyen volt az idő, láttam néha esett az eső, de hideg nem volt, igaz, mennyire van szükség meleg ruhára? ha lehetőséged lesz, mesélj majd.

Előzmény: Annamariska (2873)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!