Amennyivel drágább a C2D, annyival jobb is a hangja.
Igazából digitális kétmanuálos orgonában ma szerintem a Hamichord a létező legjobb a lagújabb VB3 szoftverrel. Hasonló áron érhető el.
SK2 - C2D H'chd MC-3
Viszont nem értem. Digitális klón csak arra jó hogy ha szállítani kell, mert azt sokkal könnyebb. Ha csak otthonra kell, miért nem veszel igazit?
Azoknak ezerszer jobb a billentyűzete és még annál is SOKKAL jobb a hangja. Sőt, szerintem még megbízhatóbbak is :-)
Ráadásul egyből van hozzájuk pad, 25-ös sugaras basszpedálsor kompletten.
Egy egyszerűbb 2×5 oktávos E100 szinte ezen fenti klónok feléből is kijöhet. Az igazi végállomás, az A100-B3 meg alig drágábban mint a C2D teteje.
E100 - A100
Ha tanácstalan vagy, itt a fórumon találsz segítséget. Célszerű minden hangszert előbb személyesen meghallgatni, kipróbálni. Úgy könnyebb lesz egy jó döntést meghozni a saját tapasztalataid alapján.
Nálam az igazi (A100+142) meg a sampleres megfejtésem bármikor kipróbálható.
A C2D szerintem előfordul a Hitspace házatáján.
Az SK szériából is van 2-3 db Budapesten.
Hamichordból csak Székesfehérváron van az A102-ese mellett :-)
Egy Hammond klón megvásárlását fontolgatom, kizárólag otthoni (szobai) hobby felhasználásra. A kiszemelt áldozatok a Hammond SK2, és a Clavia Nord C2D. Sok külföldi oldalon szereplő tesztet, véleményt végég néztem, de teljesen tanácstalan vagyok. Szerintetek melyik a jobb, melyik éri meg jobban az árát (Hammond SK2: 719000 HUF, Nord C2D: 890000 HUF) ?
A Burn-ben lévő laci és drive a VB3-ból való. Nem rossz, de az én tapasztalatom az, hogy koncert körülmények között a drive kicsit flangeresen szól, ami mondjuk egy otthoni gyakorláskor nem igazán jön ki, de ha mondjuk a gitáros 100-as Marshallja mellett szól, akkor már észrevehető. A megoldást nekem is egy csöves előfok adta (Mic200).
Ez a Tube Amp féle előerősítő így hangra elég korrekt, de szerintem cseppet túl van bonyolítva. (Az is igaz, hogy jazz-től a prog rockig mindenkit ki akar szolgálni.)
A VB3 lacijába meg nem igazán lehet belekötni, kétségtelen hogy a neo megfejtései is nagyon jók, így itt már csak kinek-kinek az izlése (pénztárcája) szerinti a megfelelő.
Én is így gondolom, én M3-hoz és Xk1-hez használom. Annyit még megér a dolog, hogy egy tisztességesebb csövet rak bele az ember, mert akkor még jobb lesz a hangja. Akár régi Tungsram, akár JJ, a Bugerától ami benne van kategóriákkal jobb hangja lesz, bár a "digiket" még azzal is veri.
Hammond Rt3-as a "kicsike", néhány fehér kapcsolónyi ismeretlen funkcióval kiegészítve.
Rendes ABC B3 orgona, csak az 25-ös sugaras pedál helyett 32-es konkáv és erre a basszpedálsorra még egy monofón csöves szintetizátort is ráakasztottak. Ennek van jobboldalt a fekete kockakapcsoló-táblája.
Hosszabb orgona, hosszabb kottatartó, hosszabb pad - nagyobb súly. A legjobb donor.
Ezek a neked is tetsző mester beállítások? Kár hogy a mS.-t nem lehet effektnek használni, egy dobozban elférne akkor sok más jó dolgával együtt! :)
Egyről világítsatok már fel. A Pop-tarisznya főcíméből is ismerős ring modulator effektet mi értelmes dologra lehet használni, főleg Hammond vonatkozásban ahogy Tube egy screenshoot-ja is illusztrálja? Mi ennek a felhasználási területe zeneileg?
Jó lenne demókat is hallani amúgy ezekről a beállításokról Tube! SoundCloudra tégy fel vmit ha tudsz...
Biztosan az tévesztett meg,hogy megnéztem az illető több videoját is és ott mint a Hammond Itália képviselője több hangszert is összehasonlít,bemutat.(Crumar,Hamichord,Key B).
Ott egy tisztán kivehető KeyB-n láttam a Moog-t,ami valamelyik TubeDrive videon is szerepel.Ebből gondoltam,hogy ez lesz a tettes.
A kérdésem az,hogy tekinthető-ez akkor végső megoldásnak,ha valaki a Jazz-es hangzás mellé szeretne amolyan Lord-osat is:
ABC + TubeDrive + Leslie
Mit gondoltok?Esetleg van valakinek egyéb info-ja?
Nehéz összevetni egy megelőző tesztsorozaton komolyan átesett, kisszériás gyártásba került kütyüt a teljesen egyedi cuccal.
Mindenesetre jól szól a felvételek alapján. Kár hogy nem építették bele egy jó zengető és lezlieffektet, ring modulátort. Ebben az esetben verhetetlen szolgáltatással bírna.
Mégegy érdekes effekt, a Microstationomban a V1-3, C1-3 vibrátó. Ezeket az effekteket kéne egy dobozba becsomagolni minden klónhoz és eredetihez.