Bp Erzsébet körűt, a Blahához közel, ott intéztem a hitelemet, ott készségesek voltak. (ez eredeti erste fiók)
szintén Erzsébet körút, Blahához közel, vele makdnem szemben a NY palota előtt még ex postabankos ERSTE fiókban próbálkoztam a diákhiteles szlát megszüntetni, ott annyira nem voltak készségesek. Ja, és nekem még azt mondták, hogy eredeti erste fiókban nemtom megszüntetni a szlát, ex postabankosba mennyek. Hajrá, migrálás.
Felszólítás - Fizetési meghagyás - Per - Végrehajtó
A "behajtó" nem hivatalos kategória, bárki lehet az, és bármikor lehet fenyegetni vele, küldeni a nevében levelet stb., nincs jogi hatása.
Ellenben a végrehajtó csak bírói eljárás végén jöhet, jogerős ítélet után, kivéve a közvetlen végrehajtás lehetőségét, de olyan egy bankszámlánál kizárt...
No de legkésőbb a bíróságon életbe lép az, hogy én mindent kifizettem, ott van a bizonylat a kezemben. Akkor viszont én verem le rajtuk a behajtó költségét, a saját ezzel kapcsolatos kiadásaimat (munkaidő-kiesés, nomeg a repjegy haza a tárgyalásra, meg vissza, ui. még két hét és megpattanok), ezt finoman tudattam velük a faxon. (Kár, hogy bíróság maximum úgy lesz az ügyből, ha én kezdeményezem, az meg már régen nem jó) Eddig nemigen tudtam személyesen járkálni emiatt (munka), de főleg: gondoltam, minek csapak ki patáliát egy ügyintézővel, gondoltam, a fax legalább az illetékeshez jut. Lehet, hogy jövő héten bemegyek egyszer és utoljára, már nem vagyok a munkahelyemen és nemtok faxolni se. :)
Azt megírnád, melyik bankfiókban voltak Veled készségesek? Nekem is fenyegetőznek, erre elküldtem őket a sunyiba, azóta meg bontatlanul dobom a cuccokat a szemétbe. Levél nem volt köztük, csak számlakivonat. Arra meg már nem vagyok kíváncsi, nekem már nincs ott számlám vagy mi. :)
nehogy azzal szopd be, hogy behajtót küldenek, aki saját költségét is leveri rajtad, és neked kelljen aztán pereskedni, mert az szopás. Bár nemtom, hoyg hogyan müxik ez ilyenkor, gondolom van fizmeghagy, stb, behajtó az nem rögtön jön. (Mellesleg nekem már behajtóval fenyegetőztek :)
A "szarok a fejükre" - hát nálam is pont ez van. Gondoltam, kivárom, mit alakítanak, nem a pénzről van szó, nem is azon a pár100 (most már pár1000, na azért az már túlzás) Ft-on akadtam fenn, hanem hogy ebben az országnan valahogy minden fordítva van. Mintha én lennék őértük és nem fordítva. Na ez bosszant. Nem akarok túlozni, de ha mondjuk Svédországban ilyen tesz egy bank az ügyféllel, holnap az a bank valszeg bezárhat. :) Itthon meg úgy el vannak szemtelenedve, hogy még ők fenyegetnek!
Wamzer: igen, olvastam. Csak utána, amikor ezt már ide benyomattam. :)
az egészről, hogy ÉN nem fizettem ki az őszerintük esedékes 2 havi számlavez. díjat előre, azazhogy a számlám decemberig mindenképp élt volna, még októberi felbontásnál is, és azt nekem ki kell fizetnem.
ezt nekem is mondták, amikor másodjára mentem be megszüntetni, erre én azt mondtam, hogy sorry, nekem ennyit kellett kifizetni, mutattam a papert, és ugyan 400 HUF- kiperkálásába nem halok bele, de ugyanúgy az Erste sem, erről írtam egy papírt is az ügyintéző kérésére, aztán megszűnt a számla végre.
Na ez az a bank, aminek soha többé azt se hiszem el, amit kérdez. Egy sztorit én is leírnék okulásul:
Adott egy Diákhitel-igényléshez (tudjátok, kényszerből, amiből később lett is nagy patália) nyitott Postabankos számla, aminél először is a kezdetben ingyenes számlavezetésből úgy lett fizetős számlavezetés, hogy arról nem értesítettek. De a lényeg: mivel a számlát a diákhitelre való jogosultságom elvesztése óta nem használtam (forgalom nem volt rajta), ezért 2004 októberében felbontottam a szerződést.
Mivel az időközben bevezetett számlavez. díjak miatt állandóan mínuszba ment az egyenleg és kaptam mindneféle "ha nyolc napon belül nem ezt meg ezt, akkor mi majd behajtjuk"-levelet, ezért -munkaidőn kívül- egy szombati napon kerestem egy nyitva tartó, addigra már Erste-bankos fiókot, aholis felbontottam a szerződést. Kifizettem a tartozásokat, külön rákérdeztem az ügyfélszolgálatosnál, ugye akkor ennyi, több negatív egyenlegű kivonatot nem kapok, végeztünk? Arra is külön rákérdeztem, ugye nem (zug-)kerülök BAR-listára? Mondta, igen, ennyi volt, vége.
De továbbra is sorban kaptam a kivonatokat, az utóbbi kb. 4 hónapban már bontatlanul dobom őket ki. Idén március körül - a sokadik kivonat után - elfaxoltam az Erste Banknak, hogy én bizony semmivel nem tartozom nekik: a fizetési bizonylatot, mindent. Válaszoltak rá egy elég pofátlan hangvételű levélben, mintha még én tehetnék az egészről, hogy ÉN nem fizettem ki az őszerintük esedékes 2 havi számlavez. díjat előre, azazhogy a számlám decemberig mindenképp élt volna, még októberi felbontásnál is, és azt nekem ki kell fizetnem. És egyáltalán, azonnal fizessek, vagy majd behajtják. Kaptak is egy választ, ismét faxon, hogy kedves urak, én az időmet, energiámat áldozva felbontom a szerződést, külön rákérdezve mindenre, mire mennyit kell fizessek, és ugye jóval többet fizetem ki nekik, mint amennyivel tartoztam, kezelési költség, stb. ők meg azóta is erővel életben tartják, mert az ő ügyintézőjük elfelejtette (??) levonni azt a két havi pénzt IS.
Írtam nekik újra, hogy ez nem az én hibám, talán valahogy oldják meg, más bankoknak is sikerült már ilyen, hogy a jobb kezük tudja, mit csinál a ba, nehogy már előfordulhasson az, hogy ők a saját nemtörődömségükből kifolyólag ELFELEJTENEK nekem kiszámlázni 2*180 (lehet, hogy 280) Ft-ot, majd ÉN vagyok az 1) hibás (elnézést a mai napig nem kértek, sőt ők fenyegetőznek), 2) a számla a MAI NAPIG erővel életben van tartva, azaz tavaly dec. óta újabb 6-7 havi számlavez. díjat (+ majd ha fizetnék, kezelési költséget) terhelnek rá egy olyan számlára, AMIT ÉN OKTÓBERBEN FELBONTOTTAM és erről papírt is kaptam tőlük.
A tönn hónapja elküldött faxra a mai napig semmilyen válasz nem érkezett, sem fax, sem levél (!!), ellenben kapom a kivonatokat. Dobom őket ki sorban, és azon töröm a fejem, vajon ilyenkor mi van, meddig lehet Naiv Ügyfelet hülyére venni? Kihez forduljak, média, netes újságok, internetes fórumokon teregessem ki a szennyest, vagy mit tegyek? Fizetni max azt a két havit vagyok hajlandó, amit állítólag nem vontak le tőlem (2004 .nov.-dec.), de azt, hogy azóta is rámterhelik a SAJÁT MULASZTÁSUK eredményét és se egy elnézést, se válasz, az már kicsit sok(k).
Nem tudom, mégis mit várnak, fizessem ki nekik ezeket a 6-7 havi díjakat, aztán újra sorban áll, felbont, két hónapot előre kifizet ÉS HA MINDEN JÓL MEGY és igen szerencsés vagyok, majd megszabadulok tőlük? Agyrém..
nem tudom, hogy hol pontosan, de valahol van egy olyan progi ahova beállíthatod a számlád forgalmát, és csinál neked egy összevetést, hogy melyik bank, a Te esetedben a nyerő összességében. (különben elég nehéz őket összehasonlítani)
most csak a cibet tom mondani, ott asszem 100 HUF az online csomagnál a pénzfelvét saját gépbő, máséból 250, ez a része szar, mer cib gép kevés van, más meg sok, és kocsma mellett általában nincs cib gép (máshol meg nem használok készpénzt)
amúgy meg neten utalás/beszedés free, szlavezetés 99 HUF.
szal ha sokszor veszel fel kp-t, akkor nem tunik rossznak a káendhá. folyoszamlakamatokat en altalaban nem szamolom, mert az nevetsegesen keves.
2 millát szeretnék betenni ->folyószámlára->MasterCard kártyát szeretnék, amivel inkább fizetni szeretnék, mint ATM-ből kivenni(bár biztos arra is sor kerül majd, de az a havi 1,2 pénzfelvétel belefér...)
-Havi ingyenes készpénzfelvét (db) Havi 2 saját ATM-ben
-Készpénzfelvétel külföldi ATM-ben 1%+4 euró (szerintem ez átlagos)
-Éves díj 3000Ft
-Havi díj 190Ft
Kártya kamatai:
Ezt nem tudom , most pontosan ,hogy is van...
Nekem lehet privát folyószámlám?? Ha igen, akkor ott 7,75% a kamat
Lakossági Bankszámla, Folyószámla, Speciális folyószámla és konvertibilis forintszámla
0,75%
Megtakarítási betétszámlák, Takarékszámla
1 millió Ft-ig
5,25%
1 millió - 5 millió Ft-ig
7,25%
5 millió Ft felett
7,50%
Privát folyószámla
7,75%
Tehát meg néztem egy pár bankot, és nekem a K&H volt a legszimpatikusabb sok szempontból...
jaja, igazad van. Amennyire én nézegettem ano a dolgokat :
- ha inkább készpénz párti vagy, akkor OTP a sok ATM miatt. (bár a gatyád rámegy majd a tranzakciós díjakra, meg ha a pénzedre gondolsz, azért is fizethetsz)
- netbankból egyértelműen cib
- szolgáltatkészségben talán Raifaissen (jól írtam le?)
- folyószámlakamatban ELLA, de oda meg kell vmi számlanyitási díj, és nincs saját automata
Dolgoztam ott, ne hidd hogy bármivel is jobb a rendszerük vagy a hátterük, mint a többinek. Sajnos nincs olyan Bank, amelyikröl ne találnál itt "deszarezabank" címü topikot, és ahonnan ne jönne szembe ugyanannyi elégedetlen... Mindegyik jó valamiben ( fiókhálózat, ATM, Netbank, kölcsönök,stb ) de nincs olyan amelyikkel maradéktalanul elégedett lennék mindenben, ezért olyat kell választani, amelyik azon a területen jó, amelyiken nálad ott van a hangsúly, a béna területeit, meg el kell kerülni. Az OTP mögöt ott a biztonság, a CIBnek kurva jó a Netbankja, de lerohad a lábad ha saját ATM-et akarsz keresni, a K&Hnak nagy a fiókhálózata, de egy bank csak egyszer hibázzon, az Ersténél meg gyakoriak a leállások viszont engem ez nem zavar mert nem járok fiókba... A Netbankjuk elfogadható ( 99 Ft/hó ) viszont nekem nagyon bejön, hogy a környezö országokban ( horvát, osztrák, szlovákok stb) rohadás mennyiségü ATM van, amelyik belföldinek számít, és nyaralásnál/telelésnél ez fontos szempont.
Vegul is felvettek a rendszerkimaradas idejen a panaszomat, es egy panaszkezelo elnezest is kert + kuldott valami kis jelkepes ajandekcsomagot. Mindennek ellenere egy egesz nap kieseset komoly bank nem csak par teafilterrel kellene hogy kompenzalja. Az ugyintezok figyelmetlensegere vonatkozo panaszt allitolag tovabitotta a teruleti vezetonek / fiokvezetonek - elegge az az erzesem hogy ezt egybol az asztal alatti kerek irattarba tovabbitottak. Reszemrol ebbol erosen erik a valtas, az ilyen "bank" -nak nincs helye a piacon. Remelem minel tobben olvassak itt es ketszer meggondoljak mielott szamlat nyitnak ilyen amatoroknel....
No, ha már megnyitottam anno a topicot, akkor tartozom annyival az igazságnak, hogy azt is leírjam, hogy az utolsó két alkalommal a pénzkivételem nem tartott tíz percnél tovább...