Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
AKenyai trombitafa narancssárga színű.A datura olyan mint a képen van.Nem tudtam mikor kell vetni,csak próbálkoztam és akkor volt szabad helyem.Gyorsan kikelt,úgy megörültem neki,hogy azóta is folyamatosan csíráztatom.Nagyon gyorsan nő.
Ha a magról nevelt lila daturálól van szó, azt január közepén kell ültetni hogy virágozzon, 5 éve vetem magról, nagyon ritka ha március végén ültetik és virágzik is,
amilyen szárazok a nyarak mostanában szinte 97% hogy ha most vetik már nem fog virágozni. Ha palánta, akkor igen, de a tulajdonosa sem véletlen vetette korábban.
Szia! Engem érdekelne a lila datura mag,csemete és a kenyai trombitafa. Amit tudok ajánlani: lilaakác mag,japánbirs,aranyvessző,orgona, hortenzia ágacskák.
Szia 2 db ceruzánál vastagabb 2-3 éves tövek (magról szaporítva) kb 1méteres hajtásokkal.Sajnos képet nem tudok most küldeni és hát nem is érdemes mivel nyugalmi állapotban egy összevissza futó száraz kórónál többet nem nagy>kapijani@freemail.hu -ra.
Szia 2 db ceruzánál vastagabb 2-3 éves tövek (magról szaporítva) kb 1méteres hajtásokkal.
Sajnos képet nem tudok most küldeni és hát nem is érdemes mivel nyugalmi állapotban egy összevissza futó száraz kórónál többet nem nagy>kapijani@freemail.hu -ra.
Bársonyos kakukkszegfűm pirosban van. Növény és tavalyelőtti mag. A tavalyi magok már elfogytak. Nem tudom, a kiásott tövek hogy bírnák a postát. Pedig párat ki kell ásni, mert a krumpli helyén vannak. Gödöllőn. Ugyanitt , a leendő krumpliágyásban egy tő Heliopsis scabra.
Nekünk van sokminden, amit kértél. Medvecsnkesz, sziklakerti lila, fehét virágú növénykék. Hogyan tudom eljuttatni? Merre laksz? Mi Csongrád megyeiek vagyunk.
Medvecsenkeszt keresek ha volna valakinek cserére.
Keresek még lychnis coronaria vagyis bársonyos kakukkszekfű növényt vagy magját, piros és fehér színben.
Keresek sziklakerti párnás virágú évelőt, a lila árnyalataiban, sárgában, fehérben.
Cserébe tudok adni sárga virágú zöld levelű kána magoncokat, bordó levelű piros virágú kána rizómát, zöld levelű piros virágú kána rizómát, nyuszifület, fehér dália gumót, encián gyökeres dugványt.
A kicsiket 1-2 hétig ne bolygasd. Óvatosan öntözd, csak akkor ha ránézésre kiszáradt a talaj már. 1-2 hét múlva is inkább így egyben rakd át egy nagyobb cserépbe, trágyás földbe. Onnan már a szabad talajba kerülhetnek májusban, akkor szedd szét őket.
Megláttam a topic címét, és gondoltam, megpróbálok beszerezni egy-két dolgot. Sajnos nem sok mindent tudok felajánlani, de szívesen kifizetek bármit, ugyanis tavaly kezdtem az ugar gyomhalmazból keretet csinálni, nincs mit továbbadnom, mindent csak elnyelek.
Szükségem lenne a következő magokra, vagy palántákra. Ha tudtok, légyszi segítsetek.
vad kakukkfű (thymus serpillum)
alacsony, futó encián (Gentiana sino ornatu) - sziklakerti kis futó, nem a nagy bazi bokor
rózsaszínes szappanfű (saponaria ocymoides)
kaukázusi ikravirág (arabis caucasia)
prérimályva (sidalcea oregana partygirl)
Sem kertészetben, sem boltban nem láttam őket. Láttak a bakker-en, de annyira drága, hogy a fenti rendelés 12.000.- forintba jönne ki. Szóval légyszi segítsetek, ha tudtok.
Megkaptam a csomagot, köszönöm szépen! Nagyon jól vannak a növények. A rizómákat elültettem, a kicsiket viszont nem tudom,hogy nem kellene szétültetni,vagy ráér még?
Sziasztok! Szeretnék cserélni valamilyen más növényre,vagy amiben megegyezünk,datura magot, brugmansia dugványt. Szimpla sárga kivételével,bármelyik érdekel.
Szia! Ha szeretnél még a meténgből szívesen veszek ki belőle,mert nekem egy 3x3-as területen uralkodnak és mindig kell ritkítanom,hogy ne terjedjen nagyon el. Van még talajtakaró növényem aminek nem tudom a nevét,de küldök most privátba neked róla képet ,nagyon aranyos kis növény,bordó levele van és kék virága. Aztán metszettem a lila akácot és voltak rajta magok,ha szeretnél vele kísérletezni abból is szívesen küldök.
Termő nagyságú kivire vagy/és fügére cserélnék közepes méretű Lila akácot (Wisteria sinensis), Fehér és Rózsaszín virágú semlyemmályvát (Hibiscus syriacus), dupla, tömött virágú Fehér orgonát (Syringa vulgaris), Különböző szőlővesszőket (oportó, otelló, zöld delavári, hárs levelű).