Keresés

Részletes keresés

y*4 Creative Commons License 2007.10.13 0 0 2576

Olvastam már pár helyen, hogy kar bi-,és tricepszre érdemes akár 15-20 sorozatot is csinálni különböző gyakorlatokból egy edzésen. Ez mennyire helytálló? Azért is foglalkoztat a dolog, mert talán a karomon látszik legkevésbé a fejlődés. 2-2 gyakorlatot csinálok tricepszre, bicepszre egyaránt 3-3 sorozatban jelenleg (ketté osztott edzés: törzs/végtagok). Úgy tűnik ez kevés.

Másik kérdésem: mennyi egy jó edzés optimális ideje? Mert nálam kb. 60 perc szokott lenni, de ha növelném a kargyakorlatokat, akkor lehet, hogy felmenne 80-ig is... az nem sok már? Így is mindig az órát lesem :-)

köszi

lzleo Creative Commons License 2007.10.05 0 0 2575
"A problémám, amit még nem mondtam, az h mikor nyakbólnyomást csiánálok az utolsó pár ismétlésnél mikor már erőlködöm rendesen, akkor a karom zsibbad." - Ha már eleve vállproblémáid vannak, akkor szerintem ne csinálj vállból nyomást.  Inkább két egykezessel nyomjad! Ez részben anatómiai kérdés, van akinek egyszerűen nem olyan a vállszerkezete, hogy hatékonyan tudjon a feje mögött súlyt kinyomni. Persze lehet, hogy csak egy kis nyújtás hiányzik (melledzés után), és a zsibbadás a kifeszített ínszalagoktól van. Lényeg a lényeg, hogy én a helyedben vagy mellről nyomnék, illetve méginkább súlyzókat használnék.
Előzmény: Zax1231 (2574)
Zax1231 Creative Commons License 2007.10.04 0 0 2574
Szerencsére sokat fejlődtem azóta amikor először elkezdtem edzeni. Jelenleg 84 kg vok és 185 cm. Szeretnék még felszedni 5-10 kg-t., de nem szeretnék átesni a ló túloldalára. Nem célom, h hatalmas izomkolosszus legyek. Úgygondolom egyégként, h szteroidok nélkül ez amúgy is lehetetlen. A problémám, amit még nem mondtam, az h mikor nyakbólnyomást csiánálok az utolsó pár ismétlésnél mikor már erőlködöm rendesen, akkor a karom zsibbad. A teljes mozgástartomány utolsó harmadában kb. Remélem vmennyire érthető. Ez mitől lehet?
BBéci Creative Commons License 2007.09.29 0 0 2573
 Bemelegítő gyakorlataid száma rengetegnek tűník! Biztosan kell ennyi?
Előzmény: athos777 (2569)
LauG Creative Commons License 2007.09.28 0 0 2572
Bocs, Zax, nem voltam pontos.
Szóval az az egy-egy kör minden izomra amit írtam, bármilyen edzés előtt, az csak egy átmozgatás, mintegy "ismerkedés a mozgással" az egész napos meló után.

Azonban utána az adott megdolgozandó izmot fokozatos terheléssel természetesen komolyan be kell melegíteni, úgy ahogy az előttem szólók is írták. Fokozatosan lehet beterhelni, nem lehet neki szaladni a nagy súlyoknak rögtön. Pl fekvenyomásnál nekem is 2-3 lazább sorozat kell a "tényleges munka" előtt, de ezt már nálam sokkal érthetőbben leírták. :)

Előzmény: Zax1231 (2568)
gaby2 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 2571

Az én meglátásom a következő! A tárogatást és az egykaros nyomást valóban

könnyű megkülönböztetni egymástól. De!

Láttam én már tárogatni sok éves tapasztalattal rendelkező embert úgy, hogy

az nem tárogatás volt. Sok ember edz 5-10 éve, sok ember olvas, de kevés az,

aki ezek közül elér valamit ebben a sportban. Ugyanis ez csak abban az esetben

lehetséges, ha a testépítést mint életformát kezeljük.

Ne érts félre, nem rád gondolok, hisz nem ismerlek, nem láttalak. Csak arról

beszélek, amit a teremben látok. Edzenek ott olyan emberek, akik már vagy nyolc

éve rendszeresen oda járnak, de ugyanúgy néznek ki, mint amikor előszőr

átlépték a küszöböt.

Na, de térjünk vissza a tárogatásra! Érdekes és nehéz gyakorlat, még ha nem

is látszik annak. A lényeg az, hogy kis súllyal kell csinálni.

Ugyanis ha túl nagy súlyt választasz, akkor félig nyomás lesz belőle.

Ez pedig már a tárogatás-nyomás vagy tárogató nyomás nevű gyakorlat, kinek

hogy tetszik. Itt már valóban nagyobb terhelés éri a vállat és természetesen a

tricepsz is besegít. A két gyakorlat között kicsi a különbség, a bodysok nagy része

azomban, ha megfigyeled, tárogató nyomást csinál, tárogatásként és ez csakis

az egó miatt van, itt ugyanis nagyobb súlyt lehet használni. A tárogatásnak

kizárólag "vállból" kell történnie, kiemelt mellkassal. A vállizom munkáját amennyire

lehet, ki kell kapcsolni. Én azok közé tartozom, akiknek ez komoly feldatot jelent,

ugyanis a vállaim hajlamosak a mellizom munkájába bedolgozni. Ez lehet akár egy

korábbi, rossz beidegződés, de lehet egyéb oka is.

Éppen ezért én csak felkészülési időszakban tárogatok, annak is csak az utolsó

harmadában. És csigán, 30 fokos padon. Itt nem érzem a vállaimat.

Hogy ez most mennyire kapcsolódik a témához azt nem tudom, mindenesetre

leírtam.:))

Előzmény: Zax1231 (2570)
Zax1231 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 2570
Az van, h kb. 8-10 éve foglalkozom "testépítéssel". Ez nálam azt jelenti, h mindig is érdekelt a testépítés, de abszolút hobbi szinten. Volt sok kihagyás és a lehetőségeim is korlátozottak voltak mindig (még fekpadom sem volt sok évig). Érdekelt a dolog, szerettem (volna) mindig jól kinézni, de nem erre tettem fel az életem. Azért amikor csiáltam akkor próbáltam tudatosan és jól csinálni amit csinálok. Ezért elég sokat olvastam erről a dologról. Arra akarok kilyukadni, h megtom külömböztetni a tárogatást az egykezes fekvenyomástól. Lehet neked van igazad és a tárogatástól ment tönkre a vállam, de tény, h a fekvenyomástól fájdult meg.
Az edzést gimnasztikával kezdem (karkörzés, törzskörzés, gugolás, fejkörzés + egy gyakorlat ami a mellizmokat, a vállat és a hátat mozgatja át, de ennek nemtom a nevét)
Ezután befekszem a 40kg alá nyomok vele 10-12 ismétlést és utána kezdek fekvenyomással.
Nem tok/akarok sok időt rászánni erre a dologra ezért döntöttem a H.I.T. mellett. Így 2 szettet csinálok minden gyakorlatból 16-20 ismétléssel hetente 3-szor (H-Sz-P). Az étrendemre próbálok odafigyelni, sok hús, tészta, rizs, gyümölcs, krumpli stb. de soha nem álltam neki számolgatni. Így állok.
Előzmény: athos777 (2569)
athos777 Creative Commons License 2007.09.26 0 0 2569
erről az a vicc jut az eszembe, amikor az egérke ül a kidöntött fán, és megkérdezi tőle a nyúl:
-Te döntötted ki ezt a fát, kisegér?
-Ja. De az elefánt is segített egy kicsit...

kétlem, hogy az egykezes fekvenyomás miatt fáj a vállad.remélem nem kevered a tárogatással, mer attól tényleg fájhat. Állighúzást én sem csinálok, mert nekem is fáj tőle a vállam. Néha szoktam vele próbálkozni, de hamar rájövök, hogy miért nem csinálom.

ami a te bajod lehet:

1. nem "szabályosan" edzel. a szabályosság relatív. nem egy külső normához kell igazodni, hanem érezni kéne az izmot gyakorlat közben. ha valamid fáj végrehajtás közben, akkor ott valamit rosszul csinálsz->változtatni kell vmit, hogy ne fájjon, de az "izomérzet" megmaradjon. (pl evezésnél: homorú hát, vagy nem dőlsz annyira előre, másképp fogsz rá a rúdra stb)

2. kezdő-hatás. az alkalmazott súlyokból ítélve nem edzhetsz olyan régóta. ilyenkor előfordul, hogy az izületek lassabban adaptálódnak a terheléshez, mint az izmok, ezért fájnak. idővel elmúlik.

3. ugye nem azt mondod, hogy lemész, befekszel a 60kg alá, aztán megy az első széria? akkor ne csodálkozz, hogy fájnak az izületeid... én 3-4 sorozattal melegitek be. ajánlom neked is. pl: kétszer 20kgx15, kétszer 40kgx10, aztán mehet az első sorozat.
Előzmény: Zax1231 (2565)
Zax1231 Creative Commons License 2007.09.26 0 0 2568
Kösz a tippet! Megfogadom. Magamtól odáig jutottam, h kicsit gimnasztikázok majd 40 kg-val csinálok egy sorozatot (8-10 ismétlés) fekvenyomásból mielőtt elkezdem az edzést.
Előzmény: LauG (2567)
LauG Creative Commons License 2007.09.26 0 0 2567
A JointX nem gyógyítja meg a valóban tönkrement izületeket.
Amiben segít, hogy javítja az izület kenését.

Ha egy izület szó szerint "tönkremegy", de úgy istenesen, akkor nem segít a tápkieg, csak a kés és a doki, de akkor már régen rossz.

Ami nekem bejött izületfájás ellen: edzés előtt bemelegítek, átmozgatok "üresen" minden ízületet (váll, könyök, csukló, derék, térd, boka sorrendben), aztán függetlenül attól, hogy aznap mire edzek, kis súllyal (pl 7-8 kg kézi) végigmegyek minden izomcsoporton egy-egy bemelegítő 10-12es sorozattal (karhajlítás, vállbólnyomás, oldalemelés, oldalemelés döntve, döntött törzsű evezés, tricepsznyújtás állva, könnyű guggolás) szünet nélkül.
Az egész nem vesz el többet, mint pár perc, cserébe utána sokkal biztonságosabban lehet edzeni.

Előzmény: Zax1231 (2565)
LauG Creative Commons License 2007.09.26 0 0 2566
Bocsesz, nem ismerlek még.. :)
az energizáló cuccok csak a benned rejlő lehetőséget hozzák ki
Ez tetszett, találó megfogalmazás.
Előzmény: athos777 (2564)
Zax1231 Creative Commons License 2007.09.26 0 0 2565
Köszönöm a hozzászólásokat! A vállaim az egykezes fekvenyomástól (meg talán az állhozhúzás is rásgített) mentek szét. Azóta egykezes súlyzóra szinte rá sem nézek. A derekam a döntött törzsű evezés terhelte meg, úgyhogy mostanában az is kimarad. Húzódzkodom helyette, de vhogy az nem olyan. Sajnos csigás gépem nincs, pedig mostanában jöttem rá, h milyen jó is volna hátazni vele. A gyakorlatokat próbálom szabályosan csinálni, és nem dobálni a súlyokat. Bemelegíteni is szoktam, de nem 100 karkörzéssel. Csak úgy óvatosan. Lehet kipróbálom a Joint-X-et. Már régebben is szemezgettem vele, de vhol azt hallotam, h ha már egyszer tönkrement az izület, akkor az már nem gyógyul meg.
athos777 Creative Commons License 2007.09.25 0 0 2564

Csak poén akart lenni...

A véleményem egyébként az, hogy ezek az energizáló cuccok csak a benned rejlő lehetőséget hozzák ki. szerintem a placebóhatásuk jelentősebb, mint a tényleges hatásuk. ezér van az, hogy egy csomó embernél beüt, mint állat, másnál meg semmi.

pl koffein: kis mennyiségben nem érzem, ha meg sokat veszek be, remeg a kezem, kalapál a szívem stb, inkább akadályoz, mint segít. akkor meg minek?

Amikor nem volt redbull, akkor is volt egy rakás erős, meg izmos ember...

Előzmény: LauG (2563)
LauG Creative Commons License 2007.09.25 0 0 2563
Athos:
Pedig az edzés tud jólesni, ez nem egyenlő azzal, hogy nem adtam bele a maxot.
Az valahogy nagyon helyretesz, és kiegyensúlyoz, ha úgy istenesen megdolgoztam magam a teremben. Olyankor megvan hazafelé az az érzetem, hogy "na ez egy fsza edzés volt", és minden a helyére került bennem.

Stimuláns: jóideje már nagyon szelíden :)
Régen RedBull ipari szinten ment, nem edzéshez, hanem "csak úgy", és rá kellett jönni, h ez egy elég nagy fsság.
Ugyanolyan volt leszokni róla, mint 20 évesen a kóláról, aztán később a fehér kenyérről, aztán meg a cukorról.
Nem volt könnyű, akarni kellett, utána viszont már nem hiányzik.

Ami jelenleg bejön, az 1g L-carnitin edzés előtt 45 perccel - bár klasszikus értelemben ez nem stimuláns. Annyi, h jócskán kitolja nálam azt a határt edzés közben, mikor elkezdek menthetetlenül befáradni. Persze kaja nélkül ez sem ér szart sem, de ha előtte értelmes és jól időzített volt a napi kaja, akkor terhelhetőbb az ember. Alvásban sem zavar, sőt, a jobb edzéseknek köszönhetően mélyebbeket alszom.

Ha nagyon sok, vagy kivételes terhelésnek néz elébe az ember, pl sport hétvégék, rendezvények, futónapok, akkor max egy fél RedBull + L-Carni. Ettől sincs plafonon pörgés, meg sűrűn pislogás, csak több óran keresztül szép egyenletes teljesítmény és terhelhetőség. Előtte és utána lévő (tiszta) kaja nélkül ez is nulla, de anélkül minden az, ezen a fórumon ezt nem kell magyarázni.

Végigeszem a MultiX-et, aztán jön egy ellenpróba, egy doboz AnimalPak-kal.
Kiváncsi vagyok, érzem-e a másik irányban is a különbséget.

Dex77:
Nyilván több ásványi anyagra/vitaminra/tápanyagra van szüksége annak aki sportol, mint a szomszéd néninek :)
Para nincs, de kiváncsi voltam a véleményetekre..

Zax:
Nekem izület téren az alábbiak jöttek be:
1. Bemelegítés
2. Bemelegítés :)
(28-30 körül érez rá az ember, hogy ez nem úri huncutság, hanem muszáj :)
3. Amit Athos írt: próbáld ugyanazt a gyakot rúd helyett egykezesekkel kiváltani
4. JointX rendszeresen. Terem előtt kosaraztam 13 évet, váltva parkettán és betonon, a térdem és bokám ennek megfelelően gyönyörű állapotú... Viszont a JointFx egész normális szinten tartja őket, nem fájnak, nem tudok nap mint nap arról, hogy van térdem, és nekem ez már nagy eredmény :)

Jó edzést mindenkinek!
Előzmény: athos777 (2560)
gaby2 Creative Commons License 2007.09.25 0 0 2562

Az én izületeim kicsik! Ez bár előnyös, abból a szempontból, hogy az izomtömeg

nagyobbnak tűnik, de nagyon sérülékenyek is!

Legtöbb gondom a térdemmel van, még egy korábbi, fűtetlen teremben való

lábazásokból fakad szerintem. Javítani semmivel sem tudok rajta, ez már csak

ilyen szar marad. Ezért a combom sem éppen az erősségem.

Két dolgot szoktam tenni:

1. Térdbandázst használok és természetesen full szabályosan dolgozok, mélyen

beleülve a guggolásba.

2. ha már nagyon szar a helyzet, gyakorlatokat váltok és bevallom néhanapján

kapok egy gyulladáscsökkentő injekciót (Diprophos), az egy darabig rendbe rak.

Természetesen ezt csak felkészülési időszakban, ha nagyon muszály, és nem lehet

pihenni.

A könyökömmel is vannak gondok néha, ott a gyakorlatok helyes megválasztása a

kulcs a tricepszgyakorlatoknál.

Csuklóra szintén bandázst használok, ezáltal nem fáj a csuklóm, és a fogásom is

biztosabb. Bár csuklóproblémám nincsen, jobb megelőzni a bajt.

Előzmény: Dex77 (2558)
athos777 Creative Commons License 2007.09.24 0 0 2561
1. tipp: alaposan melegítsd be a vállad, pl karkörzésekkel (akár 100akat is)

2. tipp: ne csinálj olyan gyakorlatot, amiközben fáj a vállad!

3. tipp: rúd helyett próbáld ki az egykezes súlyzókat, pl fekvenyomás egykezes súlyzókkal.

4. tipp: öltözz fel rendesen, ne hagyd kihűlni az izületeidet!
Előzmény: Zax1231 (2555)
athos777 Creative Commons License 2007.09.24 0 0 2560
De jó neked, hogy jól esik az edzés... nekem általában nem, sőt, ha túl jól érzem magam edzés közben, akkor piszkosul bűntudatom lesz. :D

Én nem kedvelem a stimulánsokat, rossz tapasztalatom van velük kapcsolatban. ritkán nyúlok hozzájuk, és akkor is max egy koffeintabletta edzés elött. hihetetlenül érzékeny vagyok rájuk, már egy erősebb teától is remeg a kezem, ilyesmi.

az edzéskedvemet meg bazikönnyen növelem: megszólal egy belső hang, nevezzük az énem sötétebbik felének akár, és elkezd osztani: na te kis sz*******ók, most nem menekülsz, ki leszel csinálva, szét leszel b***va, nem buliba jöttünk... meg ilyenek. ehhez nem kell tabletta.

Animal pakot nem szedtem sose. de ugy tudom, hogy lehet szedni folyamatosan is.

Előzmény: LauG (2556)
lzleo Creative Commons License 2007.09.24 0 0 2559

Fekvenyomáskor ne dobáld a súlyt, se az alsó ponton, se a felső ponton ne csinálj gyors irányváltást. A mozdulataid legyenek nyugodt egyenletesek.

Egyébként fekvenyomásnál inkább a csukló a kritikus, meg esetleg még a könyék.

Érdekességképpen nekem volt egy időszakom, amikor rendszeresen a hátam görcsölt be tőle. Gondolhatod, hogy milyen kellemetlen egy érzés, amikor nyomod a súlyt, és a hátad féloldalasan összerándul. Sokszor alíg tudtam utána felkelni a padról.

Dex77 Creative Commons License 2007.09.24 0 0 2558
Ami engem illet: sok egeszseges zsir, Glucosamine-Chondroitin-MSM, megfeleloen vegrehajtott gyakorlatok (esetleg bizonyos gyakorlatok kerulese), elegendo regeneracio, jo etrend
Dex77 Creative Commons License 2007.09.24 0 0 2557

Nem igazan ertem az ilyen aggodast C vitamin meg multivitamin teren. Nem valami durva oralis szteroidrol van szo, hogy mondjuk azt meg se szedje az ember hosszabb tavon, meg nem art melle egy majvedo-keszitmeny sem.

Aki kemenyen edz, az egyebkent sem ugy taplalkozik, mint egy atlag ember. Akkor miert kellene a vitamin, stb. szuksegletenek ugyanannyinak lennie?

Előzmény: LauG (2556)
LauG Creative Commons License 2007.09.24 0 0 2556
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam...
Nyilván nem olyan turbo hatást várok egy vitaminpakktól, mint amit pl. koffein/taurin/tirozin képes adni :)

Inkább olyasmire gondoltam, hogy míg most Multi-X mellett is jól esik az edzés, van is kedvem menni, addig AnimalPak alatt viszont szó szerint majd meg vesztem, hogy mehessek vasazni. Nem olyan hiperaktív túlpörgés volt ez, mint amikor túlredbullozza magát az ember, csak az edzéshez való mentális hozzáállás volt sokkal jobb/erősebb.

Szóval nem direkt energizálás az, amit hiányolok a MultiX-ből, inkább csak érdekes a két készítmény rám gyakorolt hatása közti különbség.
Lehet, hogy valóban az említett ginzeng a megoldás :]

AnimalPak huzamosabb szedéséről mi a véleményed, Athos?
Valóban jobban igénybevenné a veséket, mint a többi pakk (napi 4-5 liter folyadék mellett)?
Vagy ez is olyan 50-50%-os kérdés (mindenki mást mond), mint a C-vitamin kontra vesekő?

üdv,
Gábor
Előzmény: athos777 (2554)
Zax1231 Creative Commons License 2007.09.24 0 0 2555
Kérdésem az lenne, h ki hogy védi az izületeit? Nekem elsőrorban a vállaimmal van gond. Fekvenyomáskor a jobb vállam kattog. Amúgy mind2 fájogatt. Nem veszélyes, de érzem, h ez nem lesz így jó hosszú távon. A jobb csuklómmal hasonló a helyzet. Nem dolgozom nagy súlyokkal. Fekvenyomást pl. 62Kg-val csinálom. Mit javasoltok?
athos777 Creative Commons License 2007.09.18 0 0 2554
Az Animal pak tartalmaz stimulánsokat is (pl ginzeng) valszeg annak hiányát érezte.

Előzmény: lzleo (2553)
lzleo Creative Commons License 2007.09.18 0 0 2553
"Most egy hónapja MultiX, ami nem rossz, de nem robbanok úgy szét a tettvágytól, mint Animal mellett." - Ezek a kiegészítők nem azért vannak, hogy érezhetően "szétrobbanjunk a tettvágytól", ezeknek sejtszinten van hatásuk, én nem tapasztaltam még sosem semmiféle ilyen hatást. Szerintem a tettvágy inkább lelki kérdés. Függ a magánéleti és munkahelyi hatásoktól, a pihenés mennyiségétől, de lehet egyszerűen csak egy időszakos fásultság is. Nem véletlen, hogy a versenyzőknek is sokszor hullámzik a teljesítménye, pedig ők természetesen elegendő vitamint és ásványi anyagot fogyasztanak.
Előzmény: LauG (2552)
LauG Creative Commons License 2007.09.18 0 0 2552
Sziasztok,

Valóban érdekes kérdés a vitamin-téma.

Ezzel kapcsolatban, bár nem a feldobott szintetikus/természetes kérdéskörben nekem az alábbi tapasztalataim voltak (31 év, 172cm, 77kg, kb 14-16%)

Egy időben semmilyen vitamint nem szedtem, zöldséget meg azóta is nehezen eszem, nem tudok ráállni :(

Aztán elkezdtem szedi először a DailyOne-t, ami ugye nem egy lórúgás, azonban az első napokban/hetekben még attól is citromlevet vizeltem, gondolom a semmi után még az is sok volt a szervezetnek először, "nem tudott vele mit kezdeni".
Aztán szépen felfogta, hogy ez neki jó :], és beállt egy egyensúly.

Kb egy évig ettem, de még így is elég sokszor fáradt, agyonvert voltam úgy, hogy a kaja tiszta volt, és elég is volt.
Aztán lehetőségem volt a bolti árnál valamivel jobb áron hozzájutni AnimalPak-hoz.
Na, azt szedve éreztem azt, hogy (rendes kajálás mellett persze) szép lassan eltűnik a megmagyarázhatatlan fáradtság, levertség, van energiám. Nem túlpörgés, csak a normál, jóleső élet- és edzéskedv.

Végigszedtem 3 pakkot , azonban hallottam olyanokat, hogy érdemes egy-egy hónap kímélő időszakot beiktatni vese szempontból.
Mondjuk szerintem ez megint relatív, mert napi 1 liter folyadék mellett nyilván kicsinálja a vesét az AnimalPak a maga brutál adagjaival, napi 4-5 liternél azonban ki tudja.
Most egy hónapja MultiX, ami nem rossz, de nem robbanok úgy szét a tettvágytól, mint Animal mellett. (ugyanolyan étrend mellett).
Gondolkodom, hogy ismét visszaállok Animalra.

Valakinek ezzel kapcsolatban van/volt tapasztalata?

üdv,
Gábor
y*4 Creative Commons License 2007.09.18 0 0 2551

Ez érdekes, mert szinte mindenhol csipkebogyósat írnak, ezek viszont nem olyan drágák. Olvasni amúgy mindenfélét, ki tudja mi az igaz ezekből. Állítólag a szintetikus vitaminok hosszú évek alatt károsítják a szervezetet, stb... vannak erre kísérletek által bizonyított publikációk (már amennyire ezek igazak..)

C-vitamin oké. De mi van a békkel, d-vel, e-vel, stb... ásványi anyagokkal... ezekről miért nem találni semmit? Hogyan vonják ki, miből, miket adnak hozzá, ilyenek.

Az emberek szinte ezt is úgy szedik, mint a gyógyszert. Azt hallják, hogy "ez kell", látják, hogy a "nagyok" zabálják, látják, hogy pár év után nincs panasz, aztán ez elég is? Senki nem néz utána, azt sem tudjuk mit is veszünk be? Miért ez az érdektelenség?

A vitaminevők szerint szükséges, az ellenzők szerint káros, kb. fele-fele arányban... most akkor? Kényes egy kérdés ez...

Előzmény: gaby2 (2550)
gaby2 Creative Commons License 2007.09.18 0 0 2550

Ebben igazad van, bár állítólag léteznek csipkebogyóból kivont termékek is, de

többszörös áron. B@sszák meg!:))

Előzmény: athos777 (2549)
athos777 Creative Commons License 2007.09.18 0 0 2549
én messzebb megyek, szerintem ez a "természetes c vitamin" kifejezés nem azt jelenti, hogy növényből vonták ki, hanem azt, hogy a természetben megtalálható c-vitaminnal pontosan megegyező vegyületet veszel meg. (aszkorbin-savat)

csipkebogyóból kivont... persze, mese habbal...
Előzmény: gaby2 (2547)
gaby2 Creative Commons License 2007.09.18 0 0 2548

Itt egy részlet egy riportból, amit Dr. Lenkei Gáborral készítettek:

- Van különbség a zöldségekben, gyümölcsökben megtalálható vitaminok és a vitaminkészítmények között?
- Ezen a téren is nagy "ködösítés" tapasztalható. Nem úgy kell elképzelni, hogy egy vegyi üzem egyik futószalagján nylonzacskó, a másikon meg vitamintabletták készülnek. Például a C-vitamin úgy készül, az árpa csírázásának van egy olyan szakasza, amikor rengeteg C-vitamint tartalmaz. Ebben a fázisban az árpát ledarálják, s kivonják belõle a vitamint. Természetesnek azt a vitamint hívják, amelyet nem tisztítanak meg teljesen.
- Az én készítményeim ún. tisztított, természetes eredetû vitamin-készítmények. - Addig finomítják, és távolítják el a kísérõanyagokat, amíg pontosan meg nem tudják mondani, hogy egy kapszulában, mondjuk 1000 mg van.
Összefoglalva: szintetikus vitamin nincs, mindig természetes forrásból nyerik. Van tisztítatlan, ezt "természetes"-nek

Előzmény: gaby2 (2547)
gaby2 Creative Commons License 2007.09.18 0 0 2547

Nos, érdekes kérdés! Mindenekelőtt le kell szögezni, hogy a vitamin, az vitamin,

mindegy milyen úton állítják elő. A csipkebogyóból kivont C-vitamin kémiai

szerkezete megegyezik a szintetikus úton előállított C-vitaminéval.

A különbség az árukban van, a csipkebogyóból kivont C-vitamin drágább és

állítólag jobb a hasznosulása, amivel én vitatkoznék. Eleget kell belőle

enni és akkor nem lesz gond. Hiába eszik a parszt, Kiskegyedből művelődő

napi 100mg csipkebogyóból kivont C-vitamint, az lóf@sz! Jobban jársz egy

1000mg-os szintetikussal.

Előzmény: y*4 (2546)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!