Ijj bocsika, akkor hiába várom a mait, pedig régebben azthittem bepipáltam a publikusságot, sose szoktam elhallgatni az elérhetőségeket. Tehát a cím: gyferenc@vipmail.hu erre küld el mégegyszer. De megnézem a freemailost is, de lehet már nem is létezik. Itt ma nagyon jó idő volt +12fok max T, még most is 8.5 van, de nagy szél volt(d,ddk) egész nap még most is, lassan csillapodik. Ezért ez hozta az enyheséget, míg nyugaton 0 fok körül volt a T és nagy hó.. nem semmi.
Lassan vége a tél első támadásának. Ha a folytatás is ilyen lesz, akkor lesz mit lapátolni! Téli gumikat sem hiában raktam fel, épp még időben.
MetNet-en micsoda veszekedés! Nagy kár, hogy egyesek primitív módon "észlelnek", azt a kiváló találmányt személyeskedésre használják. Sajnálatos, mert az ötlet fantasztikus, és sok jó szakértő is észlel, de mára felhigult eléggé a csapat.
Itt reggelre esett jó pár centi, de vizes volt, összeesett, elolvadt délre, majd délután egy hatalmas hózápor volt, ennek nyomait őrzi a táj most. Derült ég, hideg van.
Van pár állomás számszerint 12 aminek az adatia nyilvánosak, a többi nem, mert nem érhető el. Az a pár város adata pedig ezen a honlapon nézhető:: a honlap jobb oldalán felvannak sorolva a városok, és akkor ha ráklikkelsz valamelyikre akkor lehívható az aktuális adatok(current weather) és azon belül mindenféle paraméter az aktuális adatokról. Majd van History és Climate fülnél ahol több évre visszamenőleg lehet elérni a mindenféle adatok az adott városról. De van még előrejelzéás és több más menüpont is, ellehet vele bíbelődni!:) Én is innen szoktam nézni hogy az országban hol mi van, no meg a www.metnet.hu -n, mert sokkal jobban levagyunk fedve mint a 12 elérhető OMSz állomás.
Akkor lassan már arra is választ kereshetnél nekem amit 2 éve? talán kérdeztem, hogy a főutak és autópályák mentén lévő állomások adatai nyilvánosak-e és hogy hol találhatóak? Olyan sok talira jársz, csak tudják valahol:)))
Hú a mindenit, 20:50-kor értem haza, erre 21:00-kor hózápor volt és fehérbe öltözött a táj, így megvolt az itthoni első pelyhek is, csináltam is képet róla fél órája, a mai találkozóval együtt felraktam ide, a hóképek a legvégén, nagy meglepetés volt!:) Ja meg jó volt a mai találkozó, megtudtam mennyit csalnak a mérőim! Érdekes volt, hogy a higanyos hőmérő bizonyult a legpontosabbnak, míg a digitális kütyü 30fok felett már 1.4fokot csalt.. Viszont negatív tartományban(-10-nél) tized pontos volt. S minden másfajta mérőműszer is tesztelve lett a meteorológiai állomások közül(weather station) több fajta ott volt(ws2300, ws3600) és bebizonyosodott hogy a ws3600-as sokkal jobb és pontosabb mint elődjei. Mai találkozó
Jaja wapról írtam befele a véleményem a kollégiumi szobámban az ágyamból!:)) Szentesen sem volt semmi esemény mindössze 0,1mm csapadék volt, így ez a havi szumma is eddig. Szegeden 2mm volt. De hétfőtől-szerdáig ad egy kis csapadékot a modell, az meg már havazás lehet. Meglátjuk mennyit puhít rajta addig... Minden esetre a hőmérséklet valóban nem fog már az egekbe szökni. Itt most -0.5fok van, hajnalban indulok a metnet találkozóra, aminek a neve: kalibrációs találkozó. Viszek egy pár műszert megnézem mennyit csalnak a hivataloshoz képest. Csak azt nemtudom vonattal vagy busszal menjek, mert Bp-n belül nemtudok már közlekedni ez meg itt lesz: XVIII. Budapest, Gilice tér 39.
Jó éjt! ui: Miskolc környékén meg szállingózik a hó.