Keresés

Részletes keresés

El_Camino Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2893
Hol egy kű... :-)
Előzmény: aua (2892)
aua Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2892
Lehet, hogy megköveztek, de zárójelben megkérdezem, elképzelhetô, hogy néhány számnál nem élôben ment az ének?
PeTyUs Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2891
Na mielőtt olvasnám a többiekét leírom az én élménybeszámolómat.

Debreceni lévén sok eltévedt arcot kalauzoltam haverral a Főnix felé. A beengedés simán ment, bent valami hihetetlen látvány fogadott, az én számat egy hangos bazzeg hagyta el, haver kaján mosollyal az arcán csak ennyit mondott, rock is dead. =) Tényleg nagyon komoly volt, végig be volt ülve, és a küzdőtéren is rengetegen voltak, pedig még a Gamma Ray se volt sehol, nemhogy a Maiden.

Itt rátérnék rögtön egy hiányosságra.. ruhatár nem volt. Ez elég gáz így október végefelé, nade biztos kellett a hely a merchandise árusoknak, biznic iz biznic, ahogy a művelt lengyel mondaná.

Szokásos sorbanállás sörért, a mellékhelyiség megtekintése után lassan kezdtek Gamma Ray-ék.. fentről hallgattuk őket először, a végére furakodtunk előre az első sorokba. A hangzás borzalmas volt, az énekből 0 hallatszott. Gondoltam is magamban, azért egy Iron Maiden megengedhetné magának, hogy normálisan szóljon az előzenekaruk, de mentségükre mondom, hogy az ő hangzásuk se volt jobb az elején (a végére teljesen jó lett). Amúgy Kai Hansenék korrektül nyomták, amikor testközelbe kerültem beindultam azért. =)

Utána nem túl hosszú szerelés/hangolás után jött a Maiden.. és adtak egy frenetikus koncertet. A kedvenc "új" Maiden nótámmal nyitottak, és végig jól nyomták, látszott rajtuk, hogy ez az első turnéhelyszín, bejön nekik a nagyszámú magyar közönség, nagy kedvvel zenéltek. =) A sokat megélt Harris arcára (aki egyébként a jegy nélkül a Főnix mögött várakozó ismerőseimet egy-egy dedikált V.I.P. jeggyel ajándékozta meg) csak rá kellett nézni, eszméletlen milyen örömmel nyomja ennyi év után is. Igaz ez persze a többiekre is.

A program jó volt, az előadás is, bár nekem pár régi kedvencem nagyon hiányzott, befért volna az új nóták valamelyike helyére, de ez legyen az én bajom. =) A közönség is vette az adást, szerintem nem lehet ránk panasz. A fényshow és a füst eszméletlen profi volt, fasza a színpadkép a "gótikus katedrálissal", majdnem minden számhoz (lehet mindegyikhez =)) más hátérrel.. a Union Jackes Eddie háttér nagyon ütött, hogy Bruce is egy olyan zászlóval nyomult. =) Neki voltak amúgy jelmezei (maszk, katonai sisak, palást), és Eddie mester kétféle monumentális inkarnációban is megjelent a színpadon, egyik jobb volt mint a másik. =) Vérprofi volt az egész na, egyik legjobb koncertélményem, pedig láttam már egyet s mást. =) Bakik azért voltak (nem is a Hallowed Be Thy Name jön vazze, zászlóelejtés, stb. =)), az elején a hangzás nem volt az igazi szerintem, de a végére a keverőpult környékén kifújva magam ez a véleményem gyökeresen megváltozott.

Remélem lesz a dolognak folytatása, jó lenne újabb Maiden (és más) koncert Debriben! =)

P.S.: Dickinsonnak nagyon durván abszolút hallása lehet, a "scream for me Debrecen"-ben ahogy Debrecent mondta, tökéletes e-vel meg c-vel elég megdöbbentő volt egy angol szájából. =)

feanorthegreat Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2890
Sziasztok!

A végén a Run to The Hills refrénye alatt elég sok fényt nyomtak a közönségre, jól lehetett látni ahogy mindenki - 9000 ember!!! - egy emberként énekli a refrént!!! Run to the Hills, Run for your Lives... Nem volt semmi élmény! :-))) Teljesen a hatása alatt vagyok!

El_Camino Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2889
OK!
Előzmény: Gyárfi (2887)
El_Camino Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2888
Gyárfi Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2887
Üdv!

Végre beértem a munkahelyemre, kicsit messze van Pest Debrecentől, de ezért a buliért érdemes volt elmenni odáig. Ez volt a 3. Maiden koncertem, de eddig ez jött be a legjobban, hatalmas hangulat, látványos színpadi elemek és a mind az új, mind a régi számok nagyon ott voltak, bár tényleg voltak bakik, ezexerint nem csak nekem tűnt fel.
Nekem középen, a 3. sorig sikerült előreküzdenem magamat, eléggé közelről láttam a srácokat, látszott rajtuk, hogy nagyon élvezik a koncertet.Mi simán bejutottunk a csarnokba, igaz egyből egy oldalsó bejárat felé vettük az irányt.Relikviát persze megint nem sikerült szereznem, de legalább az egyik srác a társaságból egy Harris-es csuklószorítót begyűjtött.

El_Camino!

Mégegyszer köszi a plakátot (egy külföldi meg akarta venni tőlem a koncert után, de nem adtam oda :) ), szerencsére simán hazaértünk, bár csak olyan 1/2 4 körül sikerült ágyba kerülnöm. Nagyon korrekt kis hely ez a Fácán (kellemes muzsikák, csocsoasztalok, na és a 150 ft-os üveges Holsten), ha esetleg valamikor Pesten jársz, akkor szólj, aztán összehozunk valamit.

Előzmény: El_Camino (2884)
fulgur Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2886
Any pikcsörz "published" yet?
Előzmény: Justis_4_US (2885)
Justis_4_US Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2885
Na, ezt bánhatom :( Na majd Stuttgartban elcsípem őket, addigra talán a bakikat is rendbe rakják... Persze nem lesz ugyanaz, mint OTTHON...
El_Camino Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2884
Szvsz k zsenijális volt.
2. emeletről szemből figyeltük, nekem a bakik nem tüntek fel de sebay gondolom egy LIVE koncsertóba belefér, akinek ez nem teccik az mennyen kriszrudira ott nem fog a cédéjátccó bakizni :-)
The promise Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2883
Sziasztok
Én életemben először ültem egy koncerten. Érdekes volt oldalról látni a színpad melletti- mögötti történéseket. Szerintem a koncert szuper volt, de elég sok baki volt. Bruce amikor kijött a szinpad mellé mindig ordibált valakivel. Pl. a Trooper alatt két angol zászlót kibontott, majd középen valamit nagyon keresett és nem talált. Látszott, hogy most rakják össze a programot. Amúgy nekem nagyon rövidnek tűnt, a Gamma meg élvezhetetlenül szólt. Mindegy, a maiden jó volt ahogy volt...
vjozso Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2882
A beengedéssel az volt a gond, hogy mindenki a főbejáraton akart bemenni. Mikor láttuk a tömeget, azt hittem, még nem volt kapunytás, aztán az egyik oldalbejárón 2 perc alatt benn voltunk.
Milyen volt a hangzás a küzdőtéren? Mi fenn ültünk a szinpad mellett jobbról. Tökéletesen láttunk(pl. Nicko mezitáb nyomta!) és halottunk mindent, de gyakorlatilag monóba... Közben le akartam menni, de a tömeg miatt lehetettlen volt.
Nagyon tetszett, hogy a No More Lies-refrén második sorát már a közönség énekelte. Anno a Somewhere-turnén mindenki bambán bámult az új számoknál. De régen volt..
Előzmény: savafan (2879)
BahnScorper Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2881
Olyat, hogy hideg októberben nincs ruhatár a téli kabát rádrohadhat

Ezt tavaly a Priesten játszották el, igaz, akkor egy kicsit jobb volt az idő... (egy nem metálos haverom akkor azzal vigasztalt, hogy legalább nem lopták a kabátokat, mint a Hysterián... :-)))

Előzmény: savafan (2879)
2beavis Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2880
Bocs, DICKINSON
Előzmény: 2beavis (2878)
savafan Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2879
Szerintem is az év koncertje volt, de a körítés az még mindig szégyen:( Olyat, hogy hideg októberben nincs ruhatár a téli kabát rádrohadhat:( A büféknél pedig embertelen sor. A beengedést még mindig nem tudjuk megoldani. Amit a színpadon láttunk az maga volt a csoda de a szervezés még nem nőtt föl a produkcióhoz.
Szerintem eltévesztették a sorrendet a No more lies előtt.:)
A Gamma ray-t nagyon szeretem de nagyon elkúrták a hangosítását:( Csak a basszust és a lábdobot lehetett hallani. Sőt, az elején még az éneket sem nagyon.
2beavis Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2878
A Lord of the Flies volt a legnagyobb meglepetés! Todtommal ezt a számot még sosem nyomták élőben Diskinson-al...
Pásztor Miklós Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2877
És mi volt az az eszetlen baki, amikor Arry elkezdett játszani, és a többiek igen hülyén néztek ki, Dico meg majomtáncot járt figyelemelterelés gyanánt? Minden esetre hatalmas csemege volt látni, hogy még Ők is tudnak hibázni! :-)
vjozso Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2876
Dobtak föl neki Cseh zászlót, biztos azért.. Utána már egész szépen szólt a DEBRECEN!
Viszont mi a zisten volt az a cérnahangú 'Woe to you' a Number elején?
Előzmény: Ted the Mechanic (2874)
Pásztor Miklós Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2875
Hahó!

Szerintem annyira jó volt a koncert, hogy én még a "screem for me Bukarest"-en sem háborodtam volna fel! :-)
Szerintem Bruce Apót totál bekavarta, hogy nem Pesten lépnek fel.

Előzmény: Ted the Mechanic (2874)
Ted the Mechanic Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2874
Szasz mindenki!
Csak hogy a negatívomokról is beszéljünk egy kicsit: észrevette vki, hogy Dickicson koma mit mondott a Hallowed be thy name alatt?
Scream for me Prague!
:(
És ezt 3x
BahnScorper Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2873
Hát ja, ezt nem kell mondani! Can I Play With Madness élőben, hát már csak azért érdemes lett volna elmenni... na mindegy, ez most így alakult... :-( (ha még nem derült volna ki, én se voltam, mert nagyon nem az én oldalamon álltak most a dolgok...)
Előzmény: vasmacs_ (2868)
Batu. Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2872
Kb. 2 óra volt, nem volt szvsz rövid, bár még hallgattam volna akármedig:) A DoD-számok elég hosszúak, ezt is vedd figyelembe. Egyébként volt még egy intró is, csak hogy kukacoskodjak.
Előzmény: murray (2871)
murray Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2871
a setlist alapján eléggé rövidnek tűnt, nem??
Batu. Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2870
Tényleg csak szuperlatívuszokban lehet beszélni az egészről, de komolyan. Hagyjuk meg a heavy metalt az ilyen Gammar Ray-szintű bányászcsapatoknak(bocs a rajongóktól), Bruce-k simán a királyok:)
vasmacs_ Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2869
Na, látom, azóta már írtak mások is. Ezek szerint átvertek, és volt Hallowed... Sorry :-)))
vasmacs_ Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2868
Először is nagyon nagyon sajnálhatod, hogy nem nem tudtál jönni, bár ezt gondollom nem kell mondani :-)) Nagyon iszonyat jó volt!!! :-))) 1., Gamma Ray: eddig csak névről ismertem, de nem az én zeném... kb. háromnegyed óra volt. 2., kb. teltház volt (nézd meg mennyi a Főnix befogadóképessége :-))) 3., amiket nyomtak, így hirtelen: Wildest Dream, Can I Play With Madness, The Trooper, Dance of Death, Rainmaker (eddig biztosan így volt), innentől amire emlékszem (összevissza lesz:-)): Paschendale, Brave New World, No More Lies, Fear of The Dark, Iron Maiden, és a lezárás Journeyman, Number of the Beast, Run to the Hills. Ezen kívúl volt még vagy 3-4, amire nem nagyon emlékszem, mert időközben rosszul lettem... :-( Fantasztikus díszletek voltak (az egész színpad egy vár volt), főleg a Paschendalenél, amikor Bruce egy katonának öltözve énekelt, vagy a Dance of Deathben, amikor Kaszásnak öltözött (kasza nélkül) :-)) Eddie a No More Liesnál jött be, most egy Kaszás (kasza nélkül) volt. A háttérben felemelkedő bábu most is az Iron Maidennél volt, mint a Summer Rockson, az is egy Kaszás (ő már kaszával :-) volt :-))), aki végigmutatott az egész közönségen :-)))) Volt egy mókás rész is, amire részben emlékszem, részben mesélték, hogy bejelentették, hogy eljátszák a Hallowed Be Thy Name-et, és nem azt kezdték el, hanem talán a No More Liest, de ez nagyon nem biztos :-)) Nekem legjobban a Can I Play With Madness, Dance of Death, Paschendale (!), No More Lies, Fear of The Dark (!!!!!!! :-)) tetszett. De mind1ik nagyon jó volt!!! Fantasztikus koncert volt! Nem tom, hogy mikor kezdték, de úgy 11 körül lett vége. Vagy nem :-)) Azért van ilyen sok smiley, mert nagyon vidám vagyok, hogy egy évben kétszer is láthattam a heavy metal isteneit!!! Talán ez még jobb volt, mint a Summer Rocksos...
Előzmény: elcondor (2864)
Agradzsag Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2867
a setlist:
Wildest Dreams
Can I Play with Madness
The Trooper
Dance of Death
Rainmaker
Brave New World
Paschendale
Lord of the Flies
No More Lies
Hallowed Be Thy Name
Fear of the Dark
Iron Maiden
-
Journeyman
The Number of The Beast
Run to the Hills
Zolaa Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2866
koncert jo volt, es a vege meg jobb... de majd a kep beszel helyettem :))))

sajna kicsit megviselt allapotban sikerult csak zsakmanyul ejtenunk... de azert megerte harcolni erte:)

Zolaa Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2865
koncert jo volt, es a vege meg jobb... de majd a kep beszel helyettem :))))

elcondor Creative Commons License 2003.10.20 0 0 2864
Valaki,vagy akár mindenki nyomjon plíz egy hosszabb beszámolót,h miket játszottak,mennyi ideig nyomták,milyen volt a Gamma Ray,mennyien voltatok,stb,ha már ilyen szarul alakult,h nem tudtam lemenni.
MAIDEN!!!!!!!!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!