Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
Alkotmányba belefoglalták az erőszakos hatalmi törekvések, valamint az egyeduralomra történő törekvés tilalmát." Kéretik ezt bemutatni a Tákolmányban...:)"
Íme:
"C) cikk (2) Senkinek a tevékenysége nem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetve kizárólagos birtoklására. Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és köteles fellépni."
"Az Európai Bíróság október 11-12-re tűzte ki a tárgyalást a magyar és a lengyel ügyről, vagyis arról, összeegyeztethető-e az uniós joggal, ha a brüsszeli pénzügyi támogatás kifizetését jogállamisági feltételek teljesítéséhez kötik."
Karácsony szerint viszont a támogatások jogállamisági feltételhez kötésének lehetősége:
"Szerinte a luxemburgi testület azt fogja megállapítani, hogy Orbán Viktor kormánya szisztematikusan leépítette a jogállamiságot, illetve fékek és ellensúlyok rendszerét, ezért Magyarországnak rendeznie kell a viszonyát az Európai Unióval"
Bizonyára van rá logikus magyarázat, hogy támogatások visszatartásának lehetősége, hogyan jelenti Orbán kormány jogállamisági leépítésének megállapítását.
Engem is érdekel egy nagykanizsai vita, mert sokkal kevésbé beszélnek - nagyon helyesen - a helyi kérdésekről (legfeljebb onnan kezdik el), hiszen végül is, parlamenti képviselői választásról van szó és nem önkormányzatiról.
Az egész ország törvényeinek meghozatalára keresünk képviselőket és nem helyi lokálpatriótákat most, elsősorban.
Persze, vannak helyi jellegzetességek, erre ki is térnek a vitákban, de nem ez az elsődleges.
Hogy miért érdemes ezeket nézni, már leírtam, nem ismétlem meg.
Az előválasztás pedig várakozáson felül működik. Hát persze, hogy egy Fidesz-szócső mást ír erről, ez a ti kampányotok része.
A pártok most is önmagukban jelölték ki a résztvevőket.:D Mellesleg 1. a jelölteket a helyiek úgyis ismerik, nem tudom, miért érdekelne egy nagykanizsai polgárt a gyulai jelöltek vitája, 2. a parlamenti szavazásokban a frakciófegyelem érvényesül, pláne, ha szoros lesz az eredmény. Ahogy ezt az önkormányzatokban is láthatjuk, ugyebár...:-)) Az egész előválasztási bohózatra csak a marketing miatt van szükség.