Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
A trombita fa nem fagytűrő,teleltetni kell.A Rappainál olvashatsz róla bővebben.Holnap rakok hajtásokat,remélem hamar gyökerezik.Hétvége felé megyek Pestre,akkor felvinném a daturát.ibolya65@hotmail.com
Szia, jövö hét szerdától Pesten leszek, ill. Budán. Meglátom, meddig jutottak a dugványok. ha már biztoisan gyökeresek, (néhány öszi már egész biztosan az)szívesen látlak; talán találsz más érdekességet is.
A lila fehér dupláról van szó,egynyári.Olvastam a neten,hogy esetleg lehet teleltetni,megpróbáltam.Még nem tudom sikerült-e,él a növény de nincsenek rajta levelek.Január végén vetettem,beáztattam a magokat1 napra meleg vízbe.Legkésöbb 2 hét alatt kikeltek.Nem fagyálló,én cserépben tartom a kertben.Szeretnék golgotákat:-)Merre laksz?Hol tudnánk találkozni?Én Pusztavacsi vagyok,de pl.Pestre sokat járok.
Szia, párnásból Madárhúrt (fehér) és ezüstlevelü sedumot (sárga)biztos tudok adni, esetleg ilyen kékvirágú párnácskát is; meg kell néznem. Engem esetleg az encián érdekel. Milyen fajta?
Szia, engem érdekelne a datura palánta, mint mondtam, ha a dupla lila-fehér egynyáriról van szó, meg a trombitafa, ha tudsz belöle gyökereztetni. Ez fagytürö különben? még sose láttam ilyet. Cserébe a fölsoroltak közül golgotákat tudok adni, esetleg Pachistachist, Stephanotist, Plumbagot, vagy selyemmályvát.
Szia, a japánbirsed gyökeres, vagy csak dugványnak valót cserélsz? Nekem tavaly nem sikerült meggyökereztetnem, nem tudom, van-e valami különleges módszere.
Én is januárban vetettem tavály, ösz végére szokott csak virágzásnak állni, mindig egy csomó bimbót elvisz a fagy. Ezért ebböl nem is lett érett magom. (A dupla lila-fehérröl beszélünk különben?) a dupla sárgával már jobban jártam, az hamarabb virágzott, hozott magot is, el is vetettem januárban, de nem kelt ki semmi. Most a daturásról azt mondja valaki, hogy hideghatás kell neki, ezért betettem a jégszekrénybe és jövö héten újravetem, de szerintem is már késö lesz neki, tavaly is iszonyú lassan kelt, 5-7 hét is kellett neki, ezért csodálkozom, hogy azt mondjátok, gyorsan kel. szóval, ha valakinek van ilyen lila-fehérböl palántája, azt szívesen elcserélném a számtalan gyökeres golgotadugványom valamelyikére.
Szia Vircike!A frézia hagyma érdekelne.Nem tudok emailt kűldeni,elromlott a gépem.A laptop céges,nincs rajta levelező program .Hogy tudjuk a cserét lebonyolítani?
AKenyai trombitafa narancssárga színű.A datura olyan mint a képen van.Nem tudtam mikor kell vetni,csak próbálkoztam és akkor volt szabad helyem.Gyorsan kikelt,úgy megörültem neki,hogy azóta is folyamatosan csíráztatom.Nagyon gyorsan nő.
Ha a magról nevelt lila daturálól van szó, azt január közepén kell ültetni hogy virágozzon, 5 éve vetem magról, nagyon ritka ha március végén ültetik és virágzik is,
amilyen szárazok a nyarak mostanában szinte 97% hogy ha most vetik már nem fog virágozni. Ha palánta, akkor igen, de a tulajdonosa sem véletlen vetette korábban.
Szia! Engem érdekelne a lila datura mag,csemete és a kenyai trombitafa. Amit tudok ajánlani: lilaakác mag,japánbirs,aranyvessző,orgona, hortenzia ágacskák.