Keresés

Részletes keresés

szuszmok Creative Commons License 2007.04.24 0 0 851

Miért nem teszed meg? Elvégre megérdemli, nem? Mi tart vissza?

Tegnap óta ezt mondogatjuk páran, hogy jogosak az indulatok, de nem teheti meg x.y, hogy önbíráskodik.

Előzmény: fan_fan (846)
cumeszk Creative Commons License 2007.04.24 0 0 850
Hiszek abban, hogy jogállamban élünk, s a bizonyított bűntény nem maradhat büntetés nélkül.
Nagy publicitást kapott az ügy, s a jóérzésű emberek felháborodtak, olyanok is, akiket eddig nem nagyon érdekelt az állatvédelem. Talán fordulat lehetne ez az állatvédelmi törvény érvényesítése, megszigorítása, betartatása ügyében.
Előzmény: szuszmok (838)
szuszmok Creative Commons License 2007.04.24 0 0 849

Biztosan bennem van a hiba, hogy nem érezted ki az iróniát a hsz-ből.

Börtönbe ezzel az őrülttel, ezt mondom én is, bűnhődjön, de nem hiszem, hogy a megoldás a vérgőzölés lenne.

Előzmény: kutya. (847)
szuszmok Creative Commons License 2007.04.24 0 0 848

ÉS miért nem önbíráskodtad le az öregasszonyt? (láttam a riportot, kinyílt a bicska az én zsebemben is) tiltakoztál? Mit tettél?

Annyiban maradt valóban...Lehet, hogy ez az ásványos ügy is annyiban marad.

Ha megvered az öregasszonyt, az is csak három napig lesz szenzáció....

Előzmény: Törölt nick (844)
kutya. Creative Commons License 2007.04.24 0 0 847
...egy csapásra megszűnik a disznóvágás, a vadászat,...

Naaaaa... Vadászat az nem úgy kezdődik hogy leölik amit találnak. Tenyésztenek, gondoznak, etetnek, vadásztatnak, a pénzből (a tisztességes része) az erdőt gazdagítja. A z élelmezés megint más tészta, ugyan lehet vitakozni egy adott technika humánus voltán (bódítás vs. leszúrás stb...)

Ez a mostani öncélú, haszonszeerzésre alkalmas, és beteg módja az önkifejezésnek - és mint ilyen börtönnel sújtandó.
Előzmény: szuszmok (843)
fan_fan Creative Commons License 2007.04.24 0 0 846

A gonoszra le kell súlytani. Kár, hogy nincs hatalamam hozzá. Ne kételkedjetek benne, hogy halálra kínoznám a macskák bántalmazóit, ha megtehetném.

Az ember néha csak annak látszik ...

Sohasem fogok kollaborálni a Sátánnal !!

Előzmény: Spinderella (836)
Spinderella Creative Commons License 2007.04.24 0 0 845
Szia cumeszk:))
Igazad van, azt kell mondjam, hogy sajnos. Az indulatok tényleg jogosak, de azt is meg kell érteni, hogy itt a többség a bírói gyakorlatot alapul véve tart attól, hogy a törvényes úton haladva toepler a végén röhög egy jót. Őszintén szólva én is ettől félek.
Előzmény: cumeszk (835)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.24 0 0 844

Emlékeztek az öregaszonyra most nemrég aki vasvillával szurkálta nyílt utcán a végelgyengülés miatt már fel nem álló lovát? És arra a másik vadbaromra aki azért tartott több kutyát eszméletlenül rossz körülmények között,h össze-vissza keresztezgesse őket?

Itt is max annyi lesz,h jó esetben kivágatják a "filmből" a cicás jelenetet, és talán pár 10eFt bünti...

:-(

Előzmény: szuszmok (838)
szuszmok Creative Commons License 2007.04.24 0 0 843

Az odaát van, ahogy az X-files óta tudjuk.

Egyébként van egy öteletem: mindenki, aki itt önbíráskodásra ösztönzi egymást meg magát, menjen és önbíráskodjon - úgyis tudjátok az "ásvány" elérhetőségeit. Remélem, akkor majd minden potenciális állatkínzó elgondolkodik majd: egy csapásra megszűnik a disznóvágás, a vadászat, a nem kívánt szaporulat élveelásása, agyonverése, a libák tömése, a vágóállatok is szépen halnak majd meg, igazi állattenyésztők lesznek, nem szaporítók, egycsapásra megváltozik majd a közgondolkodás, csak arra érdemesnek lehet majd állata, menhelyre sem lesz szükség, mert nem lesz kóbor állat, a gazdik öregkorukban sem dobkák ki az álaltaikat, normális körülmények között tartják majd az álaltokat, nem szállítják őket kamionokon összezsófolva, stb.  

Előzmény: fan_fan (839)
kutya. Creative Commons License 2007.04.24 0 0 842
Ugyan írni nem volt időm, és olvasni sem túl sok az elmúlt napokban.

De mint fórum-indító, sok emailt kaptam tenni akaró és tenni tudó emberektől - a feljelentéstől, egész a tettlegességig ajánlkoztak.

Hála ennek a fórumnak, többezer üzenetet kellett törölnie ennek a mocsoknak, és remélem ez csak szenvedéseinek a kezdete. Jó érzés tudni, hogy vannak még érző emberek, és hozzám hasonló aktív állatvédők. Csak így tovább, merjünk fellépni itt/így és saját környékünkön személyesen is akár.
fan_fan Creative Commons License 2007.04.24 0 0 841

de nem viszik az ügyet előre.

Kinek kellene vinni előre ? Nem  a hatóságoknak ? Államnak, ha úgy tetszik.

Spinderella Creative Commons License 2007.04.24 0 0 840
Nagyon helyes! Én már el is küldtem a tiltakozó emilt. Remélem sokan elküldik!!
Előzmény: szuszmok (831)
fan_fan Creative Commons License 2007.04.24 0 0 839

a kínzó kínzója jó.

Se nem jó, se nem rossz, cask igazságot szolgáltat. Ne tusoljuk el, hogy van igazság !

szuszmok Creative Commons License 2007.04.24 0 0 838
Maximálisan egyetértek. Ha februárban megtörtént a feljelentés, valamiféle lépés kellett, hogy történjen az ügyben. Persze, lehet, hogy tévedek, de a kérdéseid és meglátásaid jogosak.
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.24 0 0 837
Elküldtem mind a két mintalevelet, de attól tartok,h ezek is ugyanúgy a lomtárban végzik mint amiket a Sz*revő Buzernyáknak írtam! :-(
Spinderella Creative Commons License 2007.04.24 0 0 836
Ne hülyéskedj már, két macskám van, olvashattad eleget a másik topikban, ezek után remélem, nem kérdezted komolyan. Hadd ne kelljen magyaráznom ,mi a különbség a jogos felháborodás, meg a gyilkosság rózsaszín betűkkel kiírt számonkérése közt.
Előzmény: fan_fan (825)
cumeszk Creative Commons License 2007.04.24 0 0 835
Vagyis aki megkínoz valakit, az rossz, de a kínzó kínzója jó.
Az erkölcs nem relatív, vagy ha igen, régen rossz.

Ahogy látom, a topik nem megy sehova, sok a mellékszál, rettenetes indulatok csapódnak le, amit jogosnak érzek, de nem viszik az ügyet előre.
Véleményeket, javaslatokat olvasok, amikkel hol egytértek, hol nem. Főleg a vérgőzös dolgokkal nem.
De nem ez a lényeg.

A kérdés, hogy tudja-e valaki, hol tart a feljelentés nyomán elkezdődött vizsgálat? Folyik-e egyáltalán ilyen? Erre nagyon kíváncsi lennék.
Tett-e lépést bármelyik állatvédő szervezet, hogy aláírásgyűjtést indítson az állatvédelmi törvén szigorításáért, következetes betartatásáért?

Előzmény: fan_fan (827)
David Halloran Creative Commons License 2007.04.24 0 0 834
829!
Előzmény: fan_fan (832)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.24 0 0 833
Na, ez egész jónak tűnik! :-)
fan_fan Creative Commons License 2007.04.24 0 0 832

Hogy érted ezt ?

Fejtsd ki bővebben, ha kérhetlek !

Előzmény: David Halloran (826)
szuszmok Creative Commons License 2007.04.24 0 0 831

Ha esetleg valaki kulturált formában szeretne tiltakozni:

http://macskakert.net/hireink.html

Törölt nick Creative Commons License 2007.04.24 0 0 830

Ha rajtam múlna, fokozatos csonkítást kapna! Először az egyik szemét szúrnám ki, aztán mondjuk egy hónap múlva a másikat, megint 1 hónap mulva egy ujját stb. Hogy mindíg számolgassa a napokat a következő fűrészelésig! És ezzel szerintem egyáltalán nem süllyednék az ő szintjére, mert a cicával ellentétben neki meg lenne a lehetősége, hogy megvédje magát...

Bár kétlem,h meg tudná!

Mindez sok egy cicáért? Lehet. De az bíztos,h ez egy időre elrettentené még a legutolsó faluban is a Pista bácsit aki üti vágja a lovát, lapáttal veri a kikötözött kutyáját stb...

Előzmény: fan_fan (827)
David Halloran Creative Commons License 2007.04.24 0 0 829
Előzmény: David Halloran (828)
David Halloran Creative Commons License 2007.04.24 0 0 828
Így akartam.

Előzmény: David Halloran (826)
fan_fan Creative Commons License 2007.04.24 0 0 827
Aki kínoz, az méltó arra, hogy megkínozzák !
David Halloran Creative Commons License 2007.04.24 0 0 826
Az nem olyan egyszerű.

Előzmény: fan_fan (820)
fan_fan Creative Commons License 2007.04.24 0 0 825
Csak nem a darab szar mellet vagy ??!!
Előzmény: Spinderella (824)
Spinderella Creative Commons License 2007.04.24 0 0 824
És te hagyod?
Ne hörögjél már, légyszi. Épp elég a felháborodás így is, effektíve gyilkosságot csak nem kéne számon kérni senkitől.
Előzmény: VBL (814)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.24 0 0 823
Ezt egy másik fórumon írták!

Veronika hozzászólása:

"Szerintem ez egy szuper jó film és egyáltalán nem depressziós. Az élet ilyen. Nap mint nap ezeket tapasztaljuk. Undorító hogy mindenki a macskán van leakadva, akinek úgyis meg kellett halnia. Meghogy meztelen volt a főszereplő benne. És? nem láttunk még filmeket, amikben meztelenek az emberek?

meg az is hülyeség hogy a filmrendező egy őrült. meg beteg. mindannyian betegek vagyunk bizonyos szempontból és a film ezt rendesen bemutatta, én katarzist tapasztaltam a végén és nagyon megnyugtató volt megnézni...

szupi jó film! "

Ez a gáz,h vannak még akik így gondolkodnak...

lesifotos Creative Commons License 2007.04.24 0 0 822

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!