Remélem sikerül azoknak segíteni akinek szüksége lenne valami fontos magra dugványra és szívesen küldenének valami hasonlót viszonzásul. Sok sikert.
Térkép=
A csereberemap@gmail.com címre bárki megírhatja nevét, címét és felkerül, vagy le ha azt kéri. Aki kéri a felkerülését az arról az emailcímről írjon, ami az indexes email címe!
Szia Taormina! Engem datura vagy brugmansia érdekelne. Csak postán tudunk cserélni,mert Szabolcsban lakom. A japánbirsem szép kis testes,ezért postázáskor ha nem fog férni akkor vissza kell majd metszenem,ha nem nagy gond.
Ha megjavul végre a fórumszoft, akkor feltolom a Datura képeimet. A dátumuk alapján tavalyelőtt augusztusi virágok a 'Ballerina Purple'-ről, és valóban nagyon gyorsan és problémamentesen keltek ki...
szia nekem lenne esetleg ha érdekele. májusi szegfü fehér virágu, vannak sziklakertieim nem mag hanem gyökeresen küldöm. kaukáusi varjuháj és borsos varjuháj illetve ilyen csüngö sárga varjuháj. kék diszfüvem is van.van fehér virágu évelőm azis sziklakerti nevét nemtudom de ezek párnásak és gyorsan szaporodnak és örökzöldek.
engem érdekelne a gyökeres encián és bordo levelű kána rizoma.
A trombita fa nem fagytűrő,teleltetni kell.A Rappainál olvashatsz róla bővebben.Holnap rakok hajtásokat,remélem hamar gyökerezik.Hétvége felé megyek Pestre,akkor felvinném a daturát.ibolya65@hotmail.com
Szia, jövö hét szerdától Pesten leszek, ill. Budán. Meglátom, meddig jutottak a dugványok. ha már biztoisan gyökeresek, (néhány öszi már egész biztosan az)szívesen látlak; talán találsz más érdekességet is.
A lila fehér dupláról van szó,egynyári.Olvastam a neten,hogy esetleg lehet teleltetni,megpróbáltam.Még nem tudom sikerült-e,él a növény de nincsenek rajta levelek.Január végén vetettem,beáztattam a magokat1 napra meleg vízbe.Legkésöbb 2 hét alatt kikeltek.Nem fagyálló,én cserépben tartom a kertben.Szeretnék golgotákat:-)Merre laksz?Hol tudnánk találkozni?Én Pusztavacsi vagyok,de pl.Pestre sokat járok.
Szia, párnásból Madárhúrt (fehér) és ezüstlevelü sedumot (sárga)biztos tudok adni, esetleg ilyen kékvirágú párnácskát is; meg kell néznem. Engem esetleg az encián érdekel. Milyen fajta?
Szia, engem érdekelne a datura palánta, mint mondtam, ha a dupla lila-fehér egynyáriról van szó, meg a trombitafa, ha tudsz belöle gyökereztetni. Ez fagytürö különben? még sose láttam ilyet. Cserébe a fölsoroltak közül golgotákat tudok adni, esetleg Pachistachist, Stephanotist, Plumbagot, vagy selyemmályvát.
Szia, a japánbirsed gyökeres, vagy csak dugványnak valót cserélsz? Nekem tavaly nem sikerült meggyökereztetnem, nem tudom, van-e valami különleges módszere.
Én is januárban vetettem tavály, ösz végére szokott csak virágzásnak állni, mindig egy csomó bimbót elvisz a fagy. Ezért ebböl nem is lett érett magom. (A dupla lila-fehérröl beszélünk különben?) a dupla sárgával már jobban jártam, az hamarabb virágzott, hozott magot is, el is vetettem januárban, de nem kelt ki semmi. Most a daturásról azt mondja valaki, hogy hideghatás kell neki, ezért betettem a jégszekrénybe és jövö héten újravetem, de szerintem is már késö lesz neki, tavaly is iszonyú lassan kelt, 5-7 hét is kellett neki, ezért csodálkozom, hogy azt mondjátok, gyorsan kel. szóval, ha valakinek van ilyen lila-fehérböl palántája, azt szívesen elcserélném a számtalan gyökeres golgotadugványom valamelyikére.
Szia Vircike!A frézia hagyma érdekelne.Nem tudok emailt kűldeni,elromlott a gépem.A laptop céges,nincs rajta levelező program .Hogy tudjuk a cserét lebonyolítani?