Keresés

Részletes keresés

kferro Creative Commons License 2007.11.26 0 0 2606
Miért nem jó? Gondoltam, hogy valami bibi van vele, mert nem írnak róla. :)
Előzmény: athos777 (2605)
athos777 Creative Commons License 2007.11.25 0 0 2605
nem jó fehérheforrás, de lehet enni. évente 1x2x én is szoktam enni... :D
Előzmény: kferro (2604)
kferro Creative Commons License 2007.11.25 0 0 2604

Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, hogy a lencse menyire jó testépítéshez? Mert eddig nem sokat olvastam róla a témában (szemben pl. a rízzsel), pedig 25 g fehérjét tartalmaz.

gaby2 Creative Commons License 2007.11.12 0 0 2603

Kicsit sok a gyakorlat, de jól van összerakva. Bár én a kitörést a védli elé

raknám.

Előzmény: winya (2602)
winya Creative Commons License 2007.11.12 0 0 2602
kimaradt a kar:
ketkezes bicepsz
egykezes, valtott karral
ketkezes scott padon
tolodszkodas
szuk (fekve)nyomas
csigan tricepsz lenyomas
tricepsz allva ket kezzel fej mogot

megint bocs a nevekert, de hatha felismeritek mit akartam irni
winya Creative Commons License 2007.11.12 0 0 2601
szevasztok,errol az edzesrol mit mondtok, csinalhatom tovabb, vagy ez igy szemet?
mondhatjuk h kocagyuros vagyok, sok abbahagyassal (melo, kulfold, suli, mutet miatt)
hat-mell:
nyakhoz huzas
hashozhuzas
evezes
egykezes evezes terdelve (nemtom mi a neve)
fekvenyomas
ferdenyomas
tarogatas
athuzas
felhuzas
(hetente valtogatom h mellel vagy hattal kezdek, de a felhuzas mindig a vége)

vall-kar:
nyak mogul nyomas 2kezes
mellrol nyomas 2kezes
nyakhoz huzas
oldalemeles
dontott torzsu oldalemeles

lab:
guggolas
lamnyujtas
labhajlitas
allovadli
ulovadli
kitores

ezenkivol het ketszer hasazok
felules, labemeles, csipoemels oldalfekvesbe, csipoemeles fekvotamaszbol (3*25-30)
nem biztos h jol irtam a gyakorlatokat
brekkancs Creative Commons License 2007.11.11 0 0 2600
(És akkor most eldicsekszem magamnak :) itt, hogy már én is bírom azon a gépen 10 percnél tovább, igaz, hogy 160 alá nem nagyon megy a pulzusom. És ráadásul 6 és 7-es fokozaton. Viszont a gép nevét továbbra sem tudom. :) És hogy mindezt 35 perc e.trénerezés után adom elő. Szóval csak eldicsekedtem itten. Bocsi.)
Előzmény: brekkancs (2599)
brekkancs Creative Commons License 2007.10.19 0 0 2599
Köszi nektek (csak nem tudok kétfelé hivatkozni, hehe), azért ma is rámentem a gépre és próbáltam még feljebb tekerni a pulzust. :) Legfeljebb nem jön majd be. :)És gondoltam kipróbálom azt a gépet is, aminek nem tudom a nevét, de olyasmi mozgást kell végezni rajta, mintha hegyet mászna az ember váltott lábbal. És kezdem becsülni azokat, akik képesek azon 10 percnél tovább nyomni. (Igaz, feltekertem, mert túl könnyűnek találtam elsőre. )
Szóval még egyszer köszi. :)
Előzmény: lzleo (2597)
lzleo Creative Commons License 2007.10.19 0 0 2598
lzleo Creative Commons License 2007.10.19 0 0 2597

"a lendület erősen besegít" - Nem tudom, hogy mi ezzel a probléma. Mivel nem örökmozgóról beszélünk, így a lendületet folyamatos erőkifejtéssel neked kell biztosítani, fenntartani, tehát a lendület csak abban segít, hogy a mozgás ne annyira intenzíven pulzáló terhelést adjon az izületeknek, mint például amikor a futógépen trappolsz. Szerintem térdérzékeny nagy tömegű sportolóknak hasznos lehet.

Egyébként olvastam a cikket: "Szóval, hacsak nem adsz rá ellenállást, hogy ténylegesen erőt kelljen kifejtened és/vagy aktívan nem mozgatod a testedet, addig az egész szinte csak lendület." - Azért az kész röhej, hogy szidja a lendületet, de utána meg ajánlja a szobakerékpárt, aminek ugye szintén egy nagy lendkerék az alapja. Ott is ha nem adsz rá terhelést, akkor "szinte" erőkifejtés nélkül fogatható. Hol itt a különbség?

Előzmény: brekkancs (2593)
gaby2 Creative Commons License 2007.10.19 0 0 2596

Nem tudom, ki az a Craig Ballantyne, de én ajánlom. Ha Jay Cutlernak

megfelel, jó lesz másnak is!

Előzmény: brekkancs (2595)
brekkancs Creative Commons License 2007.10.18 0 0 2595
Ezt egy régebbi FitMuscle-ben, Craig Ballantyne írta. És hogy ő nem ajánlja zsírégetéshez. :(
Előzmény: gaby2 (2594)
gaby2 Creative Commons License 2007.10.18 0 0 2594

Jó az elliptikus tréner! Hol olvsatad?

Előzmény: brekkancs (2593)
brekkancs Creative Commons License 2007.10.18 0 0 2593
Kérdeznék okosoktól/nálam jóval tájékozottabbaktól, ha lehet. Most olvasom, hogy mekkora nagy butaság az elliptikus trénert használni, mert hogy ott bizony a lendület erősen besegít. És inkább a bicikli vagy a futópad. Na de kérdem sok szeretettel, hogy nem inkább praktikusabb akkor a pulzusszámot magasabban tartani/feljebb tekerni a nehézségi fokozatot és megmozgatni az egész testet, mint a bicón ücsörögni és mozgatni az embernek csak a lábát? Ebben tudtok okosakat mondani? De ne ajánljátok kérlek a futópadot, mert azt én nem bírom elviselni koordinációs problemák miatt. Magyarán leszédülök róla és émelygek tőle. Vagy lépcsőzőgép pl.?
Előre is köszönöm, ha vki segítene. :)
y*4 Creative Commons License 2007.10.18 0 0 2592
Köszi a tanácsokat, megfogadom és megfontolom az izomcsoportok cseréjét :-) Épp tegnapi edzésen lábat és kart (tri, bi) egyszerre nyomtam (alkarra már nem is jutott időm, így is 80 perc lett...), éreztem is, hogy sok ez így együtt. Kicsit megvariálom.
Dex77 Creative Commons License 2007.10.17 0 0 2591

Azt ugye nem felejted el, hogy pl. egy hatedzessel vagy melledzessel is edzel kart? Ha rosszul vegzed a gyakorlatokat (pl. karbol csinalod a hatgyakorlatokat), akkor kulonosen nagy terheles jut a karokra. Aztan lehet, hogy a kovetkezo edzes mikor mar kart edzenel tul koran jon, mert addigra nem tudtal regeneralodni. Egyebkent szemelyes velemenyem az, hogy kezdo szinten is erdemes egy hetet varni mig ugyanarra az izomcsoportra kerul a sor, nem ideertve a masodlagosan edzett izmokat (pl. tricepsz mellnel, stb.).

De annyira nem kell aggodni 3-4 honap utan, ez eleg rovid ido. Es foleg kezdoknel joval gyakoribb a tuledzes, mint az aluledzes

Előzmény: y*4 (2589)
lzleo Creative Commons License 2007.10.17 0 0 2590

Ha megfigyeled, a Gábor ajánlásainak is az egyik fő alapja, hogy a láb, a mell, és a hát külön napra kerüljön, mert ezek a legnagyobb izomcsoportok. Az meg, hogy a bicepszet, tricepszet, vállat melyik nagy mellé párosítod, az szinte lényegtelen. Ahogy neked jólesik.

Előzmény: y*4 (2585)
y*4 Creative Commons License 2007.10.17 0 0 2589
Eleget pihenek és jól eszem, már meséltem itt korábban. A-B-A, ill. B-A-B edzésnapok vannak, tehát 4-5 naponta kerül sor 1-1 izomcsoportra, sztem ez kezdő szinten elég. Érzek amúgy fejlődést (amennyit 3-4 hó alatt lehet...), csak nem mindenhol egyformán, de gondolom majd beindul.
Előzmény: Dex77 (2588)
Dex77 Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2588

3-4 honapja edzel, irtad. Es ezalatt rendesen is kajaltal? Eleget pihentel? Mindig, nem idonkent. Szoval peldaul ket edzesed kozott mennyi ido telik el? Es az sem mindegy, hogy melyik nap mit edzel

Előzmény: y*4 (2576)
gaby2 Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2587

Mell - fekvenyomás, 30 fokos nyomás

Hát - döntött törzsű evezés, T-rudas evezés, húzódzkodás, egykaros evezés

Váll - mellről nyomás, oldalemelés, hátsó felhúzás

Bicepsz - kétkaros bicepsz, egykaros bicepsz

Tricepsz - kétkaros tricepsz, egykaros tricepsz, lenyomás csigán

Comb - guggolás, lábtolás, combhajlítás, merevlábas felhúzás

Vádli - vádli állva, vádli ülve

Előzmény: y*4 (2586)
y*4 Creative Commons License 2007.10.16 0 0 2586
Ha mán' itt tartunk, ki milyen alapgyakorlatokat ajánl tömegnöveléshez?
y*4 Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2585

Így meg már az lesz a baj, hogy a mell után sok a teljes kar :-)

Mindenképpen át fogok állni az ilyesmi programokra, amit írtál, de még nem. Ezt a kezdő-osztottat csinálom pár hónapig, mert nekem ez most pont megfelelő; majd ha már úgy érzem, váltanom kell, mert a végére már alig marad erőm a másik izomcsoportra, akkor váltok. Sztem a mostaninak még adok egy 6-10 hónapont, utána váltok majd.

Köszi!

Előzmény: gaby2 (2584)
gaby2 Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2584

És itt van neked még egy variáció három napra, mert biztos meg fogom kapni

a többiektől, hogy aki keményen lábazik, az utána nem tud rendesen vállazni!:))

Azért azt tudni kell hozzá, hogy nekem a vállam edzése sosem okozott gondot!

1. Láb

2. Hát - Váll

3. Mell - Bicepsz - Tricepsz

Előzmény: gaby2 (2583)
gaby2 Creative Commons License 2007.10.15 0 0 2583

Én a koncentrált bicepszet és a lórugást egy időre elfelejteném.

Ezek nem tömegnövelésre irányuló gyakorlatok!

Azt gondolom, össze kellene állítani neked egy megfelelő edzésprogramot.

Én egy háromnapos edzést a következőképpen szoktam felosztani:

1. Láb - Váll

2. Hát - Tricepsz

3. Mell - Bicepsz

A négynapost meg eképp:

1. Láb

2. Váll - Tricepsz

3. Hát (ide be szoktam szúrni még combhajlítót, mert nekem az szar)

4. Mell - Bicepsz

Neked én a háromnapos verziót ajánlanám! De ez csak egy lehetséges variáció!

Előzmény: y*4 (2578)
y*4 Creative Commons License 2007.10.14 0 0 2582
Ne feledd, hogy én nem 8-10 éve edzek, hanem pár hónapja. Emlékezz vissza, te az első pár hónapban nem tudtál volna hátat és mellet együtt csinálni? Egyelőre nem hinném, hogy olyan intenzív edzéseket csinálnék, hogy elég lenne heti 1 izomcsoport, bármennyire is igyekszem rendesen, szabályosan csinálni a gyakorlatokat.
Előzmény: lzleo (2581)
lzleo Creative Commons License 2007.10.14 0 0 2581
"törzs/végtagok osztott edzést csinálok" - Hát ha nekem egy napon kéne megcsinálni a mellet, a hátat és a vállat is, azt hiszem be is szarnék tőle. :)
Előzmény: y*4 (2578)
lzleo Creative Commons License 2007.10.14 0 0 2580

"lehet, hogy felmenne 80-ig is" - Szerintem nem baj, ha valamivel hosszabb az edzésed egy óránál. Nekem is a két izomcsoport, plusz egy rövid hasazás a végén kb. annyi szokott lenni. Mondjuk én bevágok a két testrész edzése között egy adag szőlőcukrot,  hogy bírjam a végéig.

"2-2 gyakorlatot csinálok tricepszre, bicepszre" - Csinálj inkább hármat-hármat!

"érdemes akár 15-20 sorozatot is csinálni " - Felesleges annyi sorozat. Meg aztán kérdés, hogy munkasorozatokról beszélünk-e? Mert ha az a cél, hogy több könnyebb sorozattal alaposabban melegíts be a nagy súlyokhoz, akkor a felvezetőszériákkal együtt lehet akár annyit is nyomni.

lzleo Creative Commons License 2007.10.14 0 0 2579
"ketté osztott edzés: törzs/végtagok" - Szerintem ez így szar.
y*4 Creative Commons License 2007.10.14 0 0 2578

Még csak 3-4 hónapja. Bicepsz állva rúddal, ill. egykaros/koncentrált bicepsz váltogatva, tricepszre meg szintén 2 karos fekve (ez eléggé bevált), ill. egykezessel ülve/lórugás, ez is váltogatva, a változatosság jegyében :-)

Szóval, ha csak karra menne a dolog, akkor elég lenne a 45-50 perc, de mivel törzs/végtagok osztott edzést csinálok, így a kar mellé ott van még a láb is, arra megintcsak vagy 4 gyakorlat 3-4 sorozatokban. Ált. 1 percet pihenek sorozatok között.

Előzmény: gaby2 (2577)
gaby2 Creative Commons License 2007.10.13 0 0 2577

Érdekes kérdés!

Én alapvetően sok sorozattal edzem a karomat, de az összes többi izomcso-

portot is! Nekem ez vált be, hosszú kísérletezgetések után.

Ez annyit jelent, hogy karra hetente csak egyszer edzek, viszont bicepszre

általában 12, tricepszre akár 15 sorozatot is csinálok. Természetesen ez nem mehet

az intenzitás rovására, mert ha csak kalimpálsz, nem sokra mész.

Én azt mondom, ha már van elég rutinod, próbáld ki, néhány hónap alatt meglátod,

van-e értelme a dolognak.

Az optimális edzésidő megintcsak egyén kérdése.

Azt szokták mondani, hogy az edzés rövid legyen, de nagyon intenzív, ne tartson

tovább 45-60 percnél. Az én edzéseim másfél órásak és az olyan izomcsoportok,

mint a has, nem mindíg férnek bele. Pedig pörgősen edzek! De a sok sorozat

miatt elhúzódik, ami szerintem nem baj. Kinek így jó, kinek úgy.

De kezdő szinten bőven elég a 45-60 perc, hisz egy kezdő programnak ebbe

bele kell férnie. Ha nem, akkor ott valami gond van az edzéssel és ebben az

esetben már tök mindegy meddig tart.:)))

Tehát szerintem nem sok a 80 perc, ha az a javadat szolgálja.

Mióta foglalkozol testépítéssel és milyen programot végzel karra?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!