Én az italokhoz csak annyit tennék hozzá hogy a Costánál a 2,9 eurós cola pl. már tartalmazta a szervízdíjat, tehát nem 2,9 plusz 15% hanem csak 2,9 euró. Lehet ez az MSC-nél máshogy van...
Nem tudom, hogy mit nevezel rejtett költségeknek..... Naponta és fejenként 7 euro borravalót felszámolnak a személyzetnek, amit levonnak a kártya limitből.
Más rejtett költség nincs szerintem.
Azt kell fizetni, ami nincs az árban és külön igénybe veszel. Pl. 4d-s mozi, internet.
Szerintem elég borsosan számolják a kikötőből való kijutás transzfer költségét, lehet, hogy a taxi olcsóbban jön ki.( 4 főre biztosan!)
A szervezett, fakultatív kiránydulások ára biztos megéri, de átszámolva nagyon drága.
Visszatérve az ingyen vízre a büfééttermekben műanyag palackokban hordozták ki az utasok az automatából kiengedett ásványvizet.
A büfééttermekben annyi hűtött árványvizet ihatsz, amennyit csak akarsz ingyen. A kávéautomaták 24 órán keresztül rendelkezésetekre állnak szintén ingyen. Reggelinél 3 féle gyümölcsléből lehet ingyen , korlátlanul fogyasztani.
Első utasként mi is attól féltünk, hogy nagyon drágán mérik a hajón a vizet és a sört, ezért sörcsomagot vettünk ( 14 sör/54 euro) és egy ásványvíz csomagot ( 14 l. víz /34 euro). Az árványvízcsomagnek megmaradt a fele, mert nem tudtuk, hogy fel lehet vinni a szobába például, vagy ki lehet vinni a kirándulásokra. Így a hajón kívül és a minibárból is külön megfizettük a víz árát.
A sörcsomag szerintem megéri mert egy sör ( 33 dl.) 5 euró körül van + szervízdíj.
Én azért minden este megittam 1 koktélt, mert hát abban a környezetben jól akartam magam érezni. 1 koktél átlagosan 6,50 euro+15 % szervízdíj.
Ezért gondolkodtunk azon, hogy legközelebb 1 főnek megvesszük az all inclusive csaomagot 23 Euro/nap/fő, és ketten leisszuk az árát.
Ha meg kell venni mindkettőnknek, akkor nem éri már meg, mert annyit nem tudunk inni.
Mi is első hajóutunkban gondolkozunk, csak ez januárra esne. Olvastam az írásaidat és a Genovai indulásban gondolkozunk mi is. Kérdésem lenne a nem várt vagy rejtett költségek.
Pontosan milyen italcsomagok vannak, amikkel viszonylag olcsón meg lehet úszni a dolgot? Van iható víz a hajókon, vagy csak a palackos?
Egyébként ha itthon nem tudod eldönteni, akkor a hajón is lehet kuponfüzeteket venni bármilyen kategóriában. Minden bárban vannak kitéve erre vonatkozó itallapok
All inclusive( allegrissimo) csomagon belül nem vehetsz csak gyerekcsomagot. PL. 2 felnőtt és 2 gyerek van a kabinban. 2x felnőtt +2x gyerek allegrissimo és csak a teljes útra lehet megrendelni 1-2 napra nem.
Kupon: megvásárolod és kapsz pl. x üveg ásványvízet, olyan mint a bkv gyűjtőjegy